Отново белези - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Отново белези
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1930 пъти
Здравейте! От началото на пубертета си имам пъпки, което е нормално. Преди не се гримирах, не обръщах внимание на лицето си, не ги изстисквах. Но от около година - две насам заради прекалена суета започнахда си правя рани от стискане. Ако изстискам пъпката нормално и тя излезе без проблем, не остава нито следа, но ако пъпката не излиза лесно започва едно ожесточено обелване на кожата около пъпката до кръв, защото съм с дълъг маникюр. Първата рана помня, че я направих преди две години. Беше си нормална пъпка но с моето чоплене се превърна в белег, след това последваха още доста. Обикновено нямам силно акне, но преди менструация ми излизат болезнени пъпки, които просто ме влудяват. Пробвала съм хиляди мазила, не става, защото проблема ми е хормонален, а не кожен. Преди няколко месеца се вгледах в лицето си и видях белези, които не съм подозирала, че имам. Бях изпаднала в депресия. Казах си, че повече никога няма да си докосна лицето, скъсих ноктите и така, но продължих. Имам чувството че вече само като пипна някоя пъпка и става на белег. Вече имам няколко нови по бузата и скулата и една нова рана, която очаквам да стане на белег. Напоследък стискам дори и черните си точки, от нищо правя подутина или вдлъбнатина. Неизбежно е. Не знам защо го правя, наистина. Аз съм много красива, имам хубаво тяло, руса коса, сини очи, чертите на лицето ми са правилни, хубави, всеки ми казва, че съм красива. Винаги съм мечтала да бъда модел защото съм и висока. Но сега просто не знам, толкова съм отчаяна... Знам, че белези не се лекуват и остават до гроб. Не спирам да мисля за тях и знам, че никога няма да имам гладка блестяща кожа както преди. Интересувала съм се за лазерно заличаване и дермоабразио, но никога не бих си направила такава процедура тъй като ме е страх, а и съм с повишен риск да хвана рак на кожата. Всъщност белезите не са като дупки, не са като пори или нещо такова. Когато мястото на раничката хване коричка аз я обелвам и отдолу остава новата кожа, която е вдлъбната и обикновено мястото остава червено. Но червенината не ме притеснява, тя се маха с времето, остава само неравното място. Обикновено са с диаметър от половин сантиметър и стоят като кръгчета. Не знам дали ме разбирате и дали някой има подобен проблем. Понякога ми идва да взема една четка и да обеля целия епидермис за да се изравни кожата. Наистина си обещавам повече да не го правя, да не стискам, да не олющвам с нокти. Ползвам Витасин, също и крем за депигментация на Филорга, сега съм поръчала и Мадекасол. Моля модераторите да одобрят темата ми, защото непрекъснато плача и се отчайвам. Наистина искам да знам дали има хора с подобен проблем, които са изгладили и заличили белезите. Предложете ми нещо качествено, което да се бори не само с вдлъбнатините, но и с пъпките, защото тях все още ги има.
Момиче съм, на 17 години.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 964d255fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И при мен има дни с ужасни циреи, с гноен връх, но въпреки това не ги пипам, ако толкова се притесняваш, сложи си лепенка за рани, повярвай ми, никой няма да обърне внимание.

Относно питането ти - препоръчвам ти да си вземеш електрическа четка за почистване на лице, има много евтини, има доста скъпи, прочети ревюта и прецени коя е за теб. Не прекалявай с четката - ползвай я само няколко пъти седмично.
След няколко седмици, когато есента е факт и слънцето не е толкова силно, ще може да започнеш да прилагаш пилинги, чувал съм добри отзиви за Биотрейд Пюр Скин тоник, но задължително ползвай слънцезащита и добър хидратиращ крем, а най-добре, вместо хидратант, шипково масло, но качествено! Шипковото масло е много добро решение за подобен тип несъвършенства.

И най-важното - бъди търпелива! Няма да стане от днес за утре, изисква време!

Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1bd0119e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Съчувствам ти! За съжаление момичетата, жените сме подложени на тези гадни пъпки и след пубертета, както каза - и около цикъл. Бих те посъветвала да се консултираш с дерматолог и може да се приложи химичен пилинг, който се прави обаче от лекар! , за да се обнови кожата и да те посъветва въобще дали е препоръчително, ефикасно и т. н в твоя случай предвид анамнезата ти.

Не се отчайвай, но и спри да си пипаш лицето въобще през деня, изключвайки рутинното миене, почистване сутрин/вечер. Стискам палци!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fb1faddc79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   От авторката: Благодаря за коментарите! Въпросът при мен е, че аз съм изключително суетна и самовлюбена. Вманиачена съм в себе си, обичах да гледам лицето си с часове, да се гримирам, да се грижа за него, а сега ме е страх да се погледна, защото веднага фокусирам всяка вдлъбнатинка или червенина. Мислих, че манията ми ще отмине за няколко дни, но продължавам да се депресирам вече повече от месец, плача почти всеки ден. Не искам да си правя никакви рискови интервенции като лазер, пилинг и т. н. Наистина бих се радвала да ми предложите някои био продукти като масла за лице, крем, маски, пилинг, но аз съм алергична към доста неща. Също искам да знам какъв ефект мога да очаквам от електрическите четки за лице.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker