Съсипах си косата ! Помощ ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Съсипах си косата ! Помощ !
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 2593 пъти
Здравейте, уважаеми читатели! Днес дойде и моя ред да споделя историята си с вас и да ви помоля за съвет. И така, да започваме! Не бях променяла прическата си от много дълго време и аз като всяко момиче, полагам много грижи за косата си и винаги съм слушала как приятелките ми се възхищават на мекотата, жизнеността и здравината на моята коса. Онзи ден обаче, реших че е време да променя прическата си. Косата ми не бе никак дълга, малко над раменете, но реших че искам нещо още по късо от това. Консултирах се със стилист, с който обсъдихме идеята ми за по къса прическа с розови кичури и на следващия ден, вече имах записан час. Не знам какво толкова правеха, но висях в салона около 4 часа, като преди да ме подстрижат ми изсветлиха косата, чиито естествен цвят е кестеняв. След това се оказа, че боята за розовите кичури не ме е хванала и трябваше да забъркат нещо по силно. След 4 часа новата ми прическа най на края бе готово и въпреки че не беше това което очаквах, бях доволна, харесваше ми... но забелязах, как вече няма и следа от меката, жизнена и здрава коса! Чувствах косата си адски изтънена, суха, твърда и започнах да не я понасям. Съжалих не за прическата, а за решението ми да си направя въпросните кичури, които дори не се получиха, както исках и очаквах. Въпроса ми към вас е: Ако оставя косата ми да израсте и боядисаното да падне, отново ли ще възвърна мекотата на косата си или завинаги ще остане така неприятна на допир, твърда и ужасна? И ако някоя от вас си е правила някаква терапия за коса, която е възвърнала свежия и здрав вид на косъма, нека сподели опита си, ще Ви бъда много благодарна! Наистина съм разтроена от случилото се, най вече защото избора беше изцяло мой и грешката си е моя. Забравих да споделя, че днес се консултирах с личната си феизьорка, която каза, че косата ми никога вече няма да бъде същата на допир! Това наистина много ме разтрои, защото имам надежда, че след като порастне и боята падне, нещата ще се оправят... Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: e68c383874
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако са я обезцветили некадърно, това е резултатът. Миналото лято имах подобен проблем - така ме обезцветиха, че на места косата ми започна да се къса, а когато е мокра, да се разтяга като дъвка. Не споменаваш такова нещо, така че пак си се отървала леко. Силно увредената коса си остава такава, докато не израсте и не се отреже. Единственото, което можеш да направиш, е да замажеш положението. Добър вариант е био кокосово масло, с което да си правиш маска веднъж седмично. Никакви преси, маши и сешоари. Не прекалявай с миенето, използвай хубав балсам за коса и... подстригвай редовно - това е единственото истинско спасение. Радвай се, че косата ти не е дълга и сравнително бързо ще израсте. Боята ще падне, но обезцветеното и негатитивите от него си останат.
Счупих се от рев, когато ми се случи, защото и цветът беше като на изрусена циганка, но след 100-тина лева при добър фризьор, стигнахме до задоволителен резултат. Няма нищо страшно щом още имаш коса. ;)

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6fa4c7560d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имах един даскал в гимназията, та той викаше: Коса ще ви поникне, но акъл няма да ви дойде! във връзка с тогавашните порядки в училище. Говоря за преди '89г. А по повод твоите премеждия, да, остави я да израсте и полагай грижите, които си полагала преди за нея и ще си възвърне блясъка и мекотата.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d996033b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мисля, че няма да има проблем, освен ако не си я боядисвала в корените.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: fb54910a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз съм мъж и бих ти дал съвет, който ще те шокира, може би, но за косата ти ще има огромен ефект. Просто се подстрижи нула номер и остави косата да израстне такава, каквато си е била преди, естествена. Сега ако чакаш да израстне и да я подстрижеш, заразата ще слиза към корените и никога няма да се оправи. Познавам момиче което постъпи по споменатия начин и сега косата ѝ е много по хубава от преди. Знам, че ще се шокираш и ще се срамуваш, но погледни колко много момичета ходят остригани и въобще не е грозно, нито смешно. Косата ще ти израсте за няколко месеца и ще забравиш, а с подстригване никога няма да се отървеш от твърдата коса. Сега вече всичко е в твоите ръце, срам за няколко дни, до като свикнеш ти и твоето обкръжение с промяната или цял живот да пишеш по разни форуми и да търсиш съвет. Направи промяната с един замах и колкото по скоро, толкова по добре.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b6d5a73a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   От авторката: Благодаря за съветите, напоследък забелязвам, че косата ми е една идея по мека от преди, така че мисля че положението е под контрол и след като израсте, напълно ще се възстанови. Специално до номер 2, може да се каже, че учителя Ви е бил прав, но понякога и на най простия му идва ъкъла, след като се е опарил ;) Блгодаря още веднъж на коментиралите!

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f63ed00803
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преминала съм през какви ли не дължини и цветове на косата. И ми беше дълга и жизнена, беше и съсипана, после възстановена, после пак. Кръговрат. Аз пресата няма да я откажа, ако ще да остана и с два косъма на главата, за целта използвам кератинова преса на Филипс; Четка за коса - Tangle Teezer; професионална маска за коса... шампоан какъвто има, но някои от типа на wash&go ми я изсушават като слама; мия си я 2 пъти на седмица:))) Мнението ми е че сешоара е много важен и трябва задължително да има опция студена струя и йонизиращ ефект, който допълнително подхранва косата.. Вероятно много хора не биха се съгласили с мен. Но! Просто при мен е задължителен защото няма как да ходя разчорлена и без обем прическа. А и сешоарите не са това което бяха преди години, за да се притеснявам за нещо.
В случаят ти си постъпила необмислено, защото си се подложила на обезцветяване само заради едни розови кичури. Знам за какво говориш. А този светло готино розов цвят можеше да постигнеш и у дома със специални спрей-бои (но не тези които предлагат в Бг) БЕЗ каквато и да било обезцветяване.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6b3f844ae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Сигурна съм, че не си ходила на стилист, а на обикновен фризьор. Ако пък все пак се бие в гърдите, че е стилист, значи лъже. Ако беше истински стилист, щеше да знае как да ти направи кичурите и без да те обезцветява. И не само. Щеше да се получи точно това, за което сте говорили. Само като чуеш за обезцветяване и трябва да бягаш далеч! Това е процедура, при която е необходимо меланинът в косъма, да се разтопи и да я направи по-светла и се прилага само при рязка смяна на цвета на косата(от кестеняво към светло русо да речем) и задължително се предупреждава клиента, че е много вредно и разрушително, вследствие на което косъмът става по-шуплив, чуплив и без блясък(да е ясно че е информиран и решението е негово). Все пак има хора, на които не им пука. И обезцветяването се прави отдолу нагоре(само за информация).

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3410e83f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ампули си купи ако не почогме маска. Аз живея в странство и не съм много осведомена какво се продава в Бг. Естествено има мн сайтове да поръчаш, ако парите не са проблем. Аз ползвам Редкен, Алтерна и Себастиан. Не са ефтини, но пък ефекта е гарантиран. Да не нашивам бензин в огъня на какви безумни фризьори съм попадала и аз в родината мила няма да коментирам.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 165d92512a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен когато ти израсне истинската коса нещата ще се оправят. И аз преди няколко години имах неблагоразумето да си направя кичури върху естествената ми коса. Както и при теб тя стана суха, без блясък, твърда, заплиташе се- просто ужасна. Не исках повече да я боядисвам и изчаках въпросните кичури да израснат. Е едно на ръка, че бях известно време смешна история - с руси кичури и тъмни корени, но лека полека ми порасна естествената коса и всичко си дойде на място. След това пак си имах меката лъскава коса. Не знам тази фризьорка какво те лъже, че няма да ти е пак хубава косата- все пак сухата и изтощена коса е боядисаната, а твоята истинска коса ще си е както преди. Изчакай да ти израснат кичурите и всичко ще бъде наред. От личен опит го казвам все пак.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker