Посъветвайте ме как да си суша косата и др. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Посъветвайте ме как да си суша косата и др.
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1660 пъти
Момиче на 24 години съм. Имам хашимото - хипофункция на щитовидната жлеза. Заболяването е открито навреме и пия добавки и лекарства, всичко е в норми, но въпреки това, предполагам заради него косата ми е леко по - суха. Не цъфти, но е изпръхнала някак и оредя. Започнах да я щадя и да не използвам сешоари и преди. От вече 3 години не съм използвала, но честно казано вече се изморих да я нося на опашка, кок, плитки и общо взето прибрана, за да не личи, че е оставена да изсъхне просто ей така.
Дори се чудя имаше ли смисъл от това цялото избягване на сешоари... може ли да ме посъветвате как да се грижа за косата - сешоар, преса, шампоан и т. н.? Искам да я суша, да е изправена и обемна, подстригана е на черта до средата на гърба.
Много ще съм благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: a6927aae97
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пробвай с кератинова терапия, на фризьор. На мен така ми спря косопада. Не е скъпо.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 37a87f2b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз имам същото заболяване като твоето и съм на 20 години и не съм забелязала такива проблеми като твоите. Моята пък даже доста се омазнява. Точно обратното на твоето. Иначе на мен ми изсъхна от изрусяване. но се оправи. защото си върнах тъмния си мой цвят. Та така. Значи съветвам те първо да си купиш шампоан за суха коса. Вземи си примерно на Саяс или Гарниер или Шварцкопф. Те са хубави марки. Не си взимай евтини. Купи си балсам за суха коса на същата марка която ти е шампоана. След това си вземи хининова вода. Като се изкъпеш си изтъркай косата с кърпа да не капе вода и си пръскай в корените хининовата вода. Тя помага за сгъстяване. Може да си купиш и ампули за суха коса и да редуваш. Те се нанасят по същия начин. Чудиш ампулата и разнасят по корените. Няма да се омазни. То е като вода. После си взимаш спрей за суха коса при топлинна обработка. Пръскаш от ушите надолу по два три пъти от всяка страна. След това се сушиш със сешоара и после с преса се минаваш. Моята коса така е добре и ми е дълга до края на кръста и си я харесвам. Ако направиш това което ти казвам ще имаш успех.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c8e3be94da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз имам дълга и здрава коса - боядисвам корените при фризьор всеки месец и цялата коса на всеки 6 месеца (кафявото е най-щадящия цвят с най-много блясък, избираш си един цвят и слагаш само него, ако се боядисваш), подстригвам косата през месец (ако видя нещо цъфтящо всеки месец, пускам я дълга и затова ми режат по около 1сн. ), мия я през ден с маска и шампоан за боядисана коса (пробвала съм за суха, но ми стана твърда и фризьорката каза, че тези маски съдържат цимент и за моята коса е най-добре да ползвам серия за боядисана коса, която е хидратираща). Ползвам Елсев на Лореал или Ултра ду на Гарниер като ги сменям през месец. От време на време след баня се мажа с течни кристали с арганово масло (има ги в ДМ). Лягам си от години с мокра коса или пусната, или вързана. През ден сутрин ползвам преса, за да си къдря косата или да я изправям, а на другия ден я вързвам на опашка.
Имай предвид, че вързването изтощава. Може косата ти да е суха от продуктите, които ползваш. Аз си купих 2 маски за 100лв за суха коса и вместо да ми подхранят я направиха като метла. Затова е много важно да определиш или фризьора да ти каже за какъв тип коса трябва да ползваш. Боядисването също е много важно, най-добре да го правиш, както описах по-горе. Успех :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker