Ако имаш татуировка, моля те, помогни ми със съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Ако имаш татуировка, моля те, помогни ми със съвет!
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 2028 пъти
Здравейте! С приятеля ми сме заедно от много години и бихме искали да оставим мъничка следа от времето, прекарано заедно, запечатана върху кожата завинаги. От известно време обмисляме възможността покрай важен за нас повод, да посетим студиото на един известен и качествено работещ от дълги години татуист в нашия град. Избрахме по взаимно съгласие дизайн, близък до този (дано ви се отвори, за да можете да го видите), като местоположението ще бъде в дясната част на лявата китка, а приблизителните размери - около 2 на 2-3 см. (Нямаме нищо против и доста по-големи като размер татуировки, но към момента професиите и на двамата са такива, че е хубаво рисунката да може да се прикрие сравнително дискретно с гривна, часовник, риза и т.н.)

https://www.google.bg/search?q=king+and+queen+tattoos&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiJqrDwjLfcAhUJXMAKHdsrC6YQ_AUICigB&biw=1517&bih=705#imgrc=O5YDgBvVRUVnhM:

Ако линкът не се отвори, неговата татуировка ще бъде К, под което е знакът за купа, а моята - Q, под нея същия знак, със или без коронка върху буквата, общо взето препратка към царя и царицата в картите за игра.

Въпросът ми е дали толкова малка татуировка няма да се "разлее" във времето и да се превърне в грозен белег с удебелени линии, от който нищо не се чете? От какво зависи една татуировка да остане приблизително такава, каквато е изглеждала в първите 2-3 години, и възможно ли е това изобщо (и двамата нямаме предишни татуировки, ще ни е за пръв път)?

Четох доста по темата, но срещам противоречиви мнения и снимки. При едни хора татуировката е запазила естетическите си качества на повече от 85% дори след 5-6-7 години, а при други хора още след първата година рисунката не изглежда никак... добре. Дали зависи и от мастилото, с което работи татуистът? Или нещата опират само до поддръжката впоследствие - неизлагане директно на слънце, мазане с крем, който да удължи живота на татуировката и т.н.? Иска ми се да съм подготвена, за да не се налага после да пишем тема "Добри студия за заличаване на татуировки". :)

Предварително ви благодаря за търпението, че прочетохте историята ми! Бъдете здрави и много щастливи!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9dd0588a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом ще е на китката няма къде да бяга татуировката, няма да се промени. Единственото нещо, което може да се случи е да избледнее леко, което е нормално и се случва след примерно 10 години и просто я повтаряш. Имам татуировки от 4-5 години и като цяло съвета който мога да ти дам като цяло е да не ги излагаш толкова на слънце. Имайки в предвид, че е на вътрешната страна на китката няма да има голям достъп до слънцето.
Не е моя работа да се бъркам естествено, но по-добре не си правете татуировки, не е това начина да покажете че се обичате. :)

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ddbdf37d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Има значение мастилото, което се ползва. Но практически всеки професионален татуист, който знае какво прави, използва добри мастила. Черното особено.

2. Винаги има размиване на линията. Затова, колкото по-малка е една татуировка, толкова по-проста е добре да бъде. Тези, които сте си избрали са напълно окей в това отношение. Ще се разлеят малко с течение на времето, но ще останат напълно прилични и четими.

3. Избледняването зависи от типа кожа, излагането на слънце и механичното въздейстие върху кожата - например ако непрекъснато се носи часовник върху татуировката, той непрекъснато търка кожата, тя се обновява и съответно се ускорява процеса на избледняване на пигмента. Не е бързо, страшно и катастрофално, но е добре да се знае. Мазането със защитни кремове, особено през лятото, разбира се помага. Колкото до типа кожа, който споменах - това е до човек - има кожи, които по-добре задържат боята и такива, които по-бързо я разграждат, но това не зависи от поддръжка и прочее, ами си е до човек.

В крайна сметка - татуировката е малка, лесно е да се повтори след години, ако има нужда и е супер проста. Няма нужда да имаш каквито и да било притеснения за въпросите, които си задала. И наистина - дори и за такова просто, и малко нещо - изберете добър артист.

bile

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 29b7ffbbda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От авторката: безкрайно ви благодаря за вниманието и изказаното мнение! Ще взема предвид съветите ви!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: de9dc41a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пак ли дойде тази мода с правенето на съвместни татуировки?
Това не е начина на покажеш обич към някого, твърде безотговорно и детинско е.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fc719b5daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз също имам на китката, свързана с моя приятел. Наистина опира до кожата и мастилото което се ползва. Честно да ти кажа, чувала съм тстуисти да казват, че на китката не е най-удачното място, чисто и просто заради кожата там. Наблюдавам лично на моята, на приятеля ми, а и на една позната, прекъснати, неравни линий, но едва забележими, само като се загледсш. Пък и съм чувала да казват, че като е много към ръката се триели леко в последствие. Въпросната позната я повтори, защото страшно бързо избеля, моята си е окей в това отношение, като времето от което са и двете татуировки е приблизително еднакво.
За мазането, тя я маза с бепантен, аз с гентамицин. Може и с вазелин.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 29b7ffbbda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката към номер 4. Благодаря за изказаното мнение както на Вас, така и на всеки друг, включил се по темата! Оценявам отделеното от Вас време и внимание!

Нека обаче уточним нещо, понеже виждам, че е засегнато за втори път. Темата не беше "да си направя ли татуировка" и "дали ще мога да живея с нея, ако утре се разделим с приятеля ми", нито "модерно ли е и двамата да се татуираме", а с чисто информативна и естетическа насоченост.

С човека до мен съм от много, много дълго време. Може да се каже, че животът далеч не е бил нежен и галантен с нас, напротив. Видели сме и най-хубавото, и най-лошото. Това, което сме видели и преживели във втората категория не го пожелавам на никой от вас. Ако си направим действително тези перманентни рисунки по тялото, това със сигурност няма да бъде недообмисленият манифест на ранните чувства на двама луди-млади. Ще бъде просто приятна естетическа добавка, която да краси ръцете ни. Не обещание за вечност. И двамата сме напълно наясно, че ако някога нещо се случи и се окажем далеч един от друг - физически, емоционално - последната ни грижа ще бъде дали имаме татуировки 2 на 2 сантиметра. Защото годините, прекарани заедно, ... тях лазер не може да ги премахне. А ние отдавна не сме на шестнайсет.

Мисля, че това уточнение беше важно. Бих била още по-щастлива, ако коментиращите нататък го вземат предвид. Благодаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker