Начинаеща в грима - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Начинаеща в грима
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1532 пъти
Здравейте. От 4 месеца вече се гримирам, но не използвам кой знае какъв грим. Имам един фондьотен и една спирала, друго не слагам, но усещам, че нещо не правя като хората или самите ми гримове не са хубави. Бихте ли ми препоръчали хубави гримове на достъпна цена и някакви съвети как да си правя грима по-добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 66f2e784d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! :) Аз съм на 19 и съвсем сама се научих да се гримирам, чрез ютюб туториали. Даже и на бала се гримирах съвсем сама и си издържа над 20 часа гримът, не се различаваше по нищо от грима на останалите. Съветите ми да си правиш грима по-добре е да гледаш видеа в ютюб. Аз гледах такива, за да науча как се преливат сенките, как да си поставям очна и да се контурирам. Освен това УПРАЖНЕНИЯ- отне ми сигурно 4, 5 месеца да усвоя как да си правя очна като хората, все не се получаваше както исках.. Експериментирах с много различни форми, за да видя коя най-добре ще се напасне към формата на окото ми. Ето ВСИЧКИ гримове, които ползвам, с кратък коментар към всеки от тях:
Фон дьо тен- Fit me на Мейбалин. Не ти личи, че имаш фондьотен когато го сложиш, много естествен и натурален завършек, не оксидира. Т. е не става оранжев с времето.. И е евтин, някъде към 12 лв. Средно покритие, ако го ползваш с база отдолу ще издържи повече.
Пудра-прозрачната на Есенс, не съм много доволна май, но в града, в който живея, не се предлагат други прозрачни освен тази.. Предпочитам прозрачни, защото с другите лицето ми изглежда напрашено, не знам защо. Не помня тя колко струваше, около 5, 6, 7 лв.
Червило- ultra hd matte lip color на Ревлон. Струват 15 лв, течни са и издържат УЖАСНО много време, дори през ядене! Но аз лично слагам пудра на устните си преди тях, защото без нея стоят леко прозрачно на устните ми и не издържат толкова.. Да уточня, че говоря за металическия вариант, т. е този, с блестящи частици вътре. С матовия може да е различно. НО си заслужат отвсякъде!!
Сенки-Makeup revolution I heart makeup wonder pallete. Цветовете са всичко, което ми трябват, но както при всички видове сенки- НЕОБХОДИМА е база за очи под тях! С база издържат 24 часа, сериозно.. Пътувала съм 12 часа в автобус, два пъти в един ден, и от 3 сутринта до 3 на следващата сутрин бяха в перфектно състояние... Не бяха избледнели въобще.. Нито се бяха събрали в гънките.
Бронзер, хайлайтър и руж-Makeup revolution. На едно място са и трите и са АДСКИ икономични. Ползвам кита от 15 месеца и още не е свършил, а го ползвам ежедневно!! Струваше към 12 лв..
Спиралите са ми на Орифлейм и ги поръчвам от каталози, като любимата ми е - The one-wide open.
Очна линия-Eveline liquid precision. Не се размазва, много е черна, издържа 24 часа.
Коректор- на Catrice liquid camouflage. ДОСТА покривен, водоустойчив и въобще нямам никакви забележки. Кожата под очите ми е доста тънка и винаги е синьо, защото кръвта ми прозира, и този коректор се справя добре с намаляването на синьото. :)
База за очи- на Artdeco, в малка кръгличка черна кутийка. Уникална е!!! Сенките с нея издържат 24 часа както казах, то е заради нея реално.. Вземи си я задължително.
Сенки за вежди- на essence-eyebrow stylish set. Супер евтини са, но издържат 24 часа и те. Само един единствен път ми се е случвало да се върна с леко размазана дясна вежда, но се случи един път, от над 300 такива, и беше в ден, в който цял ден бях по автобуси..
Стана много дълго, но исках да ти дам напътствия за неща на достъпни цени, поне според мен. Важно да уточня-базата на артдеко и нещата на makeup revolution ги има само онлайн, аз си ги взимам от notino bg.
Надявам се да съм помогнала <3

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a71b328a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко е въпрос на практика. Сега като се сетя как съм се гримирала в гимназията, срам ме хваща.
Та като начало гледай клипчета в интернет и се опитвай да правиш същото като момичето от клипа. Някои от нещата са много сложни, с много цветове или пък доста силни за ежедневието, за това търси неща като "ежедневен грим" или "лесен грим за всеки ден".
Марка козметика няма да ти препоръчвам защото не искам да правя реклама, но когато купуваш грим спазвай няколко правила.
1. Не купувай най-евтиното защото едно, че е некачествено, второ, че все пак цял ден ти е върху лицето и може да имаш проблеми-акне или възпаление на очите. Така, че напълно забрави за гримовете купени от магазин "За 1 лев". По-добре да имаш едни сенки, но качествени, отколкото 5, но с лошо качество.
2. Когато избираш цветове винаги ги гледай на естествена светлина. Някои магазини са в подлези, молове и т. н. и няма как да видиш цвета на дневна светлина и после има изненади. Оказваше, че червилото не е същия цвят и не ти стои както очакваш. А за фон дьо тена е направо фатално ако не уцелиш правилния защото ще ти стои като маска, т. е. грозно и изкуствено.
Сега още няколко съвета свързани със самото гримиране.
1. Винаги нанасяй грим на ЧИСТА кожа, т. е. каквото и да правиш първо си измий лицето.
2. Не е лошо да слагаш крем преди да почнеш да се гримираш. Не е казано да е нещо мазно, просто лек дневен крем подходящ за твоята кожа.
3. НИКОГА, НИКОГА, ама НИКОГА не си лягай с грим!!! Може да умираш за сън, може да е 2 часа през нощта, обаче ако искаш хубава кожа махането на грима е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
За останалото ти трябва просто малко практика и с времето сама ще откриеш кое е най-подходящо за твоето лице. Защото гримът е като прическата, много е индивидуален. Това което стои прекрасно на приятелката ти може да стои ужасно на теб и вместо да изглеждаш красива, да изглеждаш ужасно уморена и направо болна. На едни хора им отиват едни цветове, на други-други. Зависи си от тена. Да не говорим, че формата на очите също е различна при различните хора. За това просто се упражнявай пред огледалото и виж кое как ти стои. Обаче за дневен грим ти препоръчвам естествени цветове, брокатите, черните моливи, ярките червила и опушеният грим са за вечерни излизания и партита. През деня ти стигат малко неутрални сенки, спирала и светло червило или гланц. Забавлявай се и сама ще откриеш правилния стил за теб и да знаеш трябва си време, особено с очната линия. Не се отчайвай ако не стане перфектна от първия път.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker