Препоръчайте адекватни за възрастта ми козметични процедури. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Препоръчайте адекватни за възрастта ми козметични процедури.
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1568 пъти
Здравейте, дами! Пише ви жена, която осъзнава, че малко е закъсняла с въпроса, но казват "по-добре късно, отколкото никога". Аз съм на 47 години. Генът ми е такъв, че досега някак съм се опазила от бръчки и явни козметични дефекти, но възрастта си казва думата и виждам, че лицето ми вече не е същото. Никога не съм посещавала козметик. Ползвам не скъпа, но съобразена с кожата ми козметика, правя маски у дома, когато съм свободна. Но мисля, че ми е крайно време (т. е. закъсняла съм) да обърна повече внимание на кожата на лицето си и то под грижите на специалист. Как да започна? Това питам. Препоръчайте ми някакъв план, съобразен с графика на заета жена. Новогодишното ми обещание е да намаля цигарите до четири на ден. Винаги съм се хранила здравословно, така че диетата не се налага да променям. С фигурата проблеми нямам - 55 кг. при 170 см. ръст, нито грам целулит, никакви стрии, стегнати от плуването мускули, но лицето си иска повече грижи. Споделяйте вашия опит!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6fd6eca46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте! Мъж /50г. плюс/ съм интересуващ се от ефектите на храненето върху човешкото здраве и визия. Не мога пряко да отговоря на питането ви. Това, което мога е да обсъдим при ваше желание влиянието на храненето и външни фактори върху състоянието на лицето в конкретния, касаещ вас случай.
Само ще вметна за вас и всички останали, които ще прочетат историята ви, състава на крем за деца“ЗДРАВЕ“против подсичане. Етикетчето е отдолу на кутийката и е колкото монета от 2лева, нищо не се чете без увеличение от поне 200%.
Състав: вода, парафин, петролатун, цинков окис, кетеарилов алкохол, натриев кетеарил сулфат, стеаринова киселина, кера алба ланолин, пропилен гликол, парфюм, натриев бензоат, хексил кинамал, цитрусово масло, хидроксицитронел, бутил-фенил- метил пропеонал, линалол, хидроксиизохексил, 3-циклохексен карбоксолдексид, алфа-изометил ионен, бензил, салицилат, лимоненит;

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6e94850d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами най-добре си запиши час за козметик, защото възрастта е едно, но всеки човек има различна кожа-мазна, суха, смесена, склонна към образуване на бръчки и петна и т. н. Така, че само при среща със специалист може да се определи кое е най-подходящото точно за твоята кожа.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e5c5b7b45a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Добър сън .
Почистване
Хидратация
Посещение в някоя професионална клиника
Масаж на лице /домашните маски са много добра идея/
Слънцезащитни фактори .Всъщност ,слънцето и атмосферното влияние е доста важно.
Това ,че си слаба е добре ,но за лицето май не толкова .Шарън Стоун е казала "Жените след 40 трябва да избират межу дупето и лицето си".Мисълта ми е,че твърде малко кг.означава и малко подкожна мазина /които да опъват бръчките/

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e0a45eda15
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз бих препоръчала микродермабразио и мезотерапия.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c518c7bf8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Извинявай, но какво означава 4 цигари на ден? Изобщо трябва да пушиш, ако искаш кожата на лицето ти да е ок. Точно на твоята възраст съм, не съм пушила, гордея се с товa, нямам бръчки, освен около очите и то е повече от недоспиване. Никакви процедури няма да ти помогнат, ако съсипваш кожата си отвътре. Направи си експеримент, наблюдавай няколко пушачки и непушачки на една и съща възраст, виж разликата в тена на кожата, в общото нездравословно излъчване на една жена-пушач, в отпуснатата кожа. Просто наблюдавай и си направи извод.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b1aea9904a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Започни с мезотерапия като най-щадяща процедура, но иди задължително да ти я направи дерматолог, а не някоя козметичка. Цените са едни и същи, но разликата между лекар и някой завършил тримесечен курс е огромна. Самата процедура не отнема повече от половин час и се прави обикновено веднъж на три месеца, а резултатите са видими - след третирането кожата много бързо живва, освежавa се и се заглажда и започва вече и сама да усвоява по -ефективно подхранващите вещества.

Вече на място дерматологът със сигурност ще ти даде и други адекватни препоръки след като види състоянието на кожата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d5fb56b219
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Общо взето, за хубава кожа трябва да се спазват следните правила:
- Добро хранене и разнообразна диета. Плодове, зеленчуци, зърнени храни, месо и риба. Така се осигуряват всички нужни витамини, протеини и минерали за едно здраво тяло. Може и комплекс от витамини да си купиш, но все пак естествените витамини се усвояват най-добре от тялото.
- Сън най-малко 7 часа.
- Хидратация, 2 литра течност на ден. Дни в които се спортува, повече. Ако ти е трудно да пиеш вода, пий други течности, сок (естествено без захар и консерванти), чай, компот...

Сега специфично за кожата. За начало започни с пилинг. Това е процедура която излющва мъртвите клетки и стимулира обновяването на кожата. Резултатът е по-мека, гладка и свежа кожа. Не очаквай някакви чудеса от един пилинг, но той е първата стъпка към една по-хубава кожа. Няма смисъл да мажеш скъпи кремове върху кожа със много слоеве мъртви клетки. Тези кремове няма как да достигнат до слоя живи клетки и да подействат. Затова първо се прави пилинг и след това се мажат мазила. Както знаеш, кожата се състои от три пласта: епидермис, дермис и хиподермис. Пилингите, физически и химически, въздействат само върху епидермиса, който пък се състои от 5 слоя клетки. 3-4 от тези слоя са мъртви клетки.
Аз лично не ти препоръчвам дермабразио (физически пилинг), смятам че се постигат по-добри резултати с химическия. Има гликолов, ретинолова киселина, с млечна киселина, салицилова киселина... Поне 6-7 различни, някои от тях дори се смесват за да се постигнат различни ефекти. Може и да си направиш вкъщи (аз всичко си правя сама, но съм изучила темата в дълбочина), но ако не разбираш много от тези неща и не ти се занимава с изучаване на свойствата на пилинга, най-добре иди на козметичка. Ако питаш мен, според мен най-хубавия пилинг е ретиноловия. Резултатите са наистина много добри (видимо заглажда фини бръчки и изсветлява петна). Предупреждавам те че е един от най-скъпите пилинги, но резултатите си заслужават.
Нещо което лесно можеш да правиш вкъщи и излиза доста евтино, но действа добре, е dermaroller или dermapen. Това са едни иглички с които си боцкаш лицето. Звучи глупаво, но принципът е същия като при пилинга-причиняване на микро травми на кожата за да стимулира производството на нова. Dermaroller прави съвсем лек пилинг на лицето, а dermapen е нещо като месотерапия. Лесно, евтино и ефикасно. Можеш да си купиш апаратчетата от ebay. Специално dermapen ти го продават и със серуми за месотерапия които да си мажеш след като го използваш.
Горещо ти препоръчвам да не използваш кремове и фон дьо тени които съдържат парафин, минерални масла и силикони. Всички тези съставки не са отровни, но се наслагват върху кожата и и пречат да диша. Да не говорим че за да се отмият (отмиват се отчасти, никога изцяло) е нужен сапун. А сапунът изсушава. Суха кожа=бръчки. Единствено пилингът ги премахва изцяло, но не може а и не бива да си правиш пилинг всяка седмица. Ето как се наричат тези вредни съставки: paraffinum, petrolatum, mineral oil, dimethicone, ciclopentasiloxane, syloxane и някои други термини завършващи на
- аne и - оne. Преди да купуваш козметика, чети винаги етикета. Първите две съставки са 30% от формулата, това е правилото. Ако първите две съставки са water и petrolatum, то този крем е боклук и по-добре да не си слагаш нищо на лицето отколкотп да си мажеш такова нещо. Номер 1 ти е препоръчал крем с най-добри намерения, но си личи че няма понятие от химическите му съставки. Парафинът и минералните масла са нужни единствено при лечебни мазила, защото имат функцията на найлон който изолира болното място от външната среда и същевременно спомагат за това лечебните съставки на крема да действат по-бързо и да не изветряват. Но при здрава кожа са противопоказани. Все едно да превържеш рана, изолираш раната за да заздравее, но не превързваш здраво място, нали?
За почистване на кожата използвай мицеларна вода и потърси някакъв препарат който да е по-щадящ, да не е сапун. Има гелове, пяна...
Мниго добре действат масажите. В ютуб има клипчета, ориенталските масажи са едни от най-добрите, но има и други хубави. Може да се научиш сама да си правиш или да ходиш редовно в някой козметичен салон.
Потърси също така anti wrinkle patches. Това са специални лепенки, които се слагат преди сън и са за не дълбоки бръчки. Примерно на челото, пачи крак, около устата. С постоянство има резултати, но не правят чудеса.
Това което ти изредих досега са неинвазивни козметични процедури. После имаш ботокс, лифтинг конци... Помисли кое искаш да подобриш и посети специалист.
Аз съм още млада, но от опит ти казвам че най-добрата козметична процедура е сънят, заедно с храната и смехът. Ако човек е щастлив и доволен от живота, гледа да не се стресира, това веднага се забелязва и във външния му вид. Ако е притеснен, тъжен, стресиран, то и кожата му е повяхнала.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6fd6eca46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От1. до7. Уважаема млада госпожо, искрено се радвам, че има млади жени грижещи се за здравното си образование. Образование, което не се преподава в училищата. Една специализантка по кожни болести така ме ядоса с незнаието си след повече от 6 години обучение, че изкарах на хартия състава на всичката козметика у дома, то сапуни, шампоани, крем“ЗДРАВЕ“, бочко, пасти за зъби, спиралата за очи, червилата на жена ми и други. Останах потресен от химията в тях и съответно взех мерки за неупотреба на продукти с откровено вредни химикали. Аз не препоръчах на авторката крем“Здраве“, а просто посочих, как един масов продукт при това за най-невръстните дечица съдържа менделеевата таблица. Какво съдържат кремове за козметични процедури само мога да си представя. Цялата информация, която бяхте добра да споделите, ще предоставя на жена ми за ползване.
Исках освен от физиологията за която знам доста непопулярни подробности, да засегна и връзката красота-плувни съоражения. Затова ме светна синът ми, който беше спасител на басеин и отговорник за химията в него.
Най-общо казано басейните се прехлорират. Интересното на хлора е че е по-тежък и в зоната 0-40см. над водата се образува нещо, като хлорна мъгла, която пряко се вдишва от плуващите. Попада в белия дроб и пакости яко. Отделно от водата хлора навлиза през кожата и я уврежда. Имате ли информация по този въпрос, който считам, че не се дискутира.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f4beab3463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравейте! Като момиче, което ползва филъри и ходи на процедури бих Ви препоръчала да отидете на преглед при дерматолог в клиника. За почистване на лицето хидрафейшъл. Това е супер процедура, която отстранява мръсотията наслоена в кожата. При бръчки или загуба на хидратация бих Ви посъветвала да сложите филър. Според мен е по-добре човек да отиде на лекар и да прежали едни 500 лв. за качествено почистване и филър от колкото да легне под някоя незнайна козметичка минала само курс. Кремовете не са магия, а хубавите такива са на цени от 150лв. нагоре. Те служат само за подобряване на вече постигнат резултат.
Всичко това е само съвет. За чисти и натурални грижи лично аз си правя маска с мед, която омекотява кожата. Дано съм била полезна. Желая Ви късмет :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker