Теглото ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Теглото ми
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1494 пъти
Здравейте.
Аз съм момиче на 17, но ще се върна малко по-назад.
В периода 5-9 клас теглото ми беше доста високо за възрастта ми. Въпреки височината ми, аз съм висока (ако има значение), не можех да скрия изпъкналия си корем. Чувствах се ужасно, кантарът беше най-големият ми враг и нямах никаква мотивация. Всички ми повтаряха и съветваха да отслабна, изпробвала съм хиляди "диети", но без резултат. Подигравките обаче не спираха, а с тях и самочувствието ми съвсем се изпари. Срамувах се от себе си.
Всичко се промени когато разбрах, че съм достигнала заветните 88 килограма! Щях да получа удар, като научих. Реших да се стегна и да направя промяна. Случайно намерих в интернет прочутата "90 дневна диета" и след като се запознах с условията и, се подложих на нея. Стриктно я спазвах, не чувствах никакъв глад, даже самият ми организъм привикна да се храни по този начин и даже след края й, понякога се хранех така. Спрях хляба (скоро направих година откакто не съм го опитвала), газираните напитки и в ограничено количество си позволявам сладкиши и тестени изделия. Успоредно с този режим аз правех и упражнения от интернет.
Сега съм в 11 клас, тоест след 2 години, тежа... 62 килограма! Отначало мислех, че има грешка в тегленето, но се оказа истина. Не забелязах как се вмъкнах в дрехи с много по-малки размери. Много хора забелязаха промяната, но тук идва и проблемът ми... аз НЕ се чувствам променена.
Имам чувството, че съм същата. Мисля, че коремът ми има нужда от стягане, тъй като го виждам увиснал (говоря за долната част). По принцип искам да съм с плосък корем, но не знам как да се справя. Появиха ми се ужасно големи стрии по корема, от които ме е срам, и които също не знам как да махна...
Моля за помощ и съвети!!!
Тук идва и другият проблем-наскоро ни претеглиха и от 62 съм паднала на 59, а височината ми е 1. 73. Медицинската сестра в училище ми каза, че трябва да си остана на едни килограми, тоест някъде към 65, иначе мога да хвана анорексия!!! Признавам си, че наистина се стреснах.
Каква ирония на съдбата-преди 2 години ми казваха, че мога да затлъстея, а сега-да хвана анорексия, тоест на другата крайност. Много съм объркана и не знам къде греша(защото може би аз съм виновна с нещо). Въпросите ми са следните:
1. Как да запазя постоянно тегло?
2. Какви упражнения ще са ми нужни, за да си стегна корема и да бъде плосък?
3. Знаете ли как се махат стрии?

Извинявам се за дългото описание, но нямаше как да добиете представа за какво става въпрос. Ако някой е преминал през нещо подобно, моля да сподели. Благодаря на всички, които ще отделят време за мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3f8abc3c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прави кардио три-четири пъти седмично поне по 30мин. Храни се здравословно и ще си запазиш сегашното тегло, даже може да свалиш още 4 5 килограма , спокойно, няма да се разболееш от анорексия. За корема - коремни преси, различни видове.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 64c21cb473
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не ги слушай, пълни глупости ти говорят. Много си си добре даже, аз съм 170 и тежа 50 кг. Завистливите дебелани ги махай от живота си. Относно упражненията аз ходя на фитнес с инструктор обаче моите упражнения са за цялото тяло, по принцип когато тренираш няма как да се тренира само една част от тялото.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dc6815f9ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей, за да запазиш килограмите почни да се храниш нормално. Яж хляб пълнозърнест по 2 филийки примерно със по леките храни, но не и с храни с картофи ориз и подобни. Не е хубаво да изключваш хлаба, в него има доста витамин б. А за корема който иска нека спори с мен, но най-доброто упражнение за целия корем е с колело. Напиши в гугъл колело за корем и ще ти излязат упражненията. Вземи си такова колело, клякаш на колене и пускаш прибираш. От начало е трудно, но ще свикнеш не се притеснявай. Ще разбереш по себе си горе долу колко повторения можеш да правиш, но гледай поне 4-5 серий. Послушай ме и след 3-4 седмици ми отговори... яе ми благодариш :)Аз от 112кг свалих до 84кг и с това упражнение извадих пресата на корема за дори и по-малко от месец. За стрийте нямам мнение може би някакъв крем, но послушай по вещ в тази област. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dc6815f9ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм от предишния коментар, само да вмъкна че съм момче и от 112 свалих на 85кг, но съм висок 187см :)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b4cd70d352
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Стягане фитнес, ще ти направят програма, когато си купиш карта. Ако кожата виси на гънки, може само оперативно да се махне иначе си остава така за цял живот.
Стрии чети търси по форумите има много инфо, появяват се при бременност и мамите дават съвети за кремчета. Аз се мазах с кремче за стрии на Виши, ама струва около 50лв.
Анорексия не можеш да хванеш, то е психическо разтройство. Изглежда ти че си все дебела и ядеш по малко и по малко, а пак ти се струва че си дебела.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker