Къна за коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Къна за коса
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2767 пъти
Здравейте, драги читатели!
Имам един въпрос към вас, но първо да си опиша косата. Като бях малка беше сламено руса, но с времето потъмня и сега е нещо като тъмно рус-светло кестеняв- и аз не мога да го опиша точно. Боядисвала съм си косата малко пъти и то не последователни и с боя за коса Echo (не е толкова вредна). Та сега искам да пробвам с къна, но не знам коя марка и какъв цвят. Не искам цвета да е много различен от моя, но не съм запозната с цветовите гами на различните къни и кое как би стояло.
За пояснение косъма ми е много тънък, а косата ми не е толкова рядка, ама се създава този ефект.. Дълга е някъде до гърдите. Главната причина да искам къна, е че знам за ефекта на растежа (поне така наблюдавах при една приятелка) и косата става по-здрава... тя моята не, че не е, аз я изправям
веднъж на 4-5 месеца за някой повод.. Моля всички дами, ползвали къни да ми кажат мнение : доволни ли са, как се е отразило на косата, марките кои са.. Много благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8e9c7e5171
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Препоръчвам Eagles Henna. Има и рус цвят, но се намира малко по- трудно. Русо и всякакви други цветове има в магазини "Мира", поне в Плевен. Има шанс да ти промени цвета на косата ти, но ще е с една- две идеи.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 173e020cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Недей къна
Аз съжалих за този мой избор

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5f1af22d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей! Вече повече от 10 години ползвам къна. Преди нея сменях цветовете често и косата ми, макар и в чудесна форма, се поизтощи.

Пробвала съм и турска къна (само червена е, не ми хареса крайния резултат, защото естествения ми цвят е като твоя и се получи нещо много странно, нито русо, ни червено, грозно рижаво и на шамари), и на български производители (абсолютен боклук — лошо покривни, нетрайни) и индийска (на Eagles и Herbul, която има в магазина) — от последните съм изключително доволна. Имат руса, светъл и тъмен кестен, няколко вида черно (със син ефект, с лилав ефект), имат и червени цветове. Аз ползвам черното.

Цветът е убиец — косата изглежда много екзотична, същевременно естествена, много лъскава и здрава. Съвсем леко пада при корените чак след 10-тото миене, надолу остава бетон. Никакво падане, никакви неравномерности. Фризьорката ми казва, че косъма ми е станал много дебел и здрав от къната — колко е така, знам ли. Аз се чувствам добре. Не ми излиза скъпо (около 5 лв. за едно цялостно къносване, а то се прави веднъж месечно), косата със сигурност не се уврежда толкова, колкото с боя. Но... Сега минусите:
— Не покрива бели коси.
— Не можеш да идеш при фризьор. Не къносват.
— Самото къносване е опасен процес и ти трябват найлони и ръкавици. Където капне, остава петно завинаги.
— За да хване цвета, чака се минимум 1 час.
— Ако неволно оцветиш кожата си, остава неприятно петно, като белег.
— При тъмните цветове, ако си решила да си чернокоса примерно, после при друго решение — да смениш цвета, трябва или да режеш косата до скалпа, или да чакаш 5-8 години да израсте.
— Не навсякъде има къна, така че трябва да се запасиш предварително.
— Ще ти трябва по-мазен балсам за коса или маска. Косата се изсушава от къната.
— Ако имаш проблемен скалп, консултация с лекар е наложителна.

Общо взето, това е.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bd1b26b5d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Къната по нашите магазини не е истинска къна или поне повечето от състава й. Като по-малка и аз си съсипах косата, защото много беше нашумяла. Ами в крайна сметка се оказа, че адски изсушава и уврежда косата, а цвета не се маха, косата трябва да израсте. Спрете с тея идиотски маски и къни, няма как за една седмица косата да стигне до петите. С маски без маски, трябва време. Също с фризьорките трябва да се внимава, всички знаем, че за тях половин см. означава 10см. рязане. Аз от години ходя през минимум 6 месеца, само за да я оформи, иначе порастналите 1-2см. за месеца заминават. А ако искаш да се боядисваш по-добре виж боите в магазина "златна рибка". Професионални са, като има и евтини и скъпи, но в сравнение с къните и другите бои на пазара, качеството на тези е в пъти по-добро. По-хубави цветове без толкова жестоко да унищожават косата. Иначе дори и баба знае, че за да е добре косата, трябва и организма ти да е здрав. Хормони, стрес, лошо хранене, пушене, алкохол, обездвижване, заболявания- всичко това й влиае. Изтрепвате се да я третирате външно, а тя е най-уязвима отвътре, както е и с кожата. Единствените неща, които могат да й повлиаят външно са маските и термо кремовете. Маските могат леко да я подхранят, а термо кремовете пазят от изгаряне от пресата и изобщо цъфтежа от всякакви външни влиания. Аз например съм пре доволна от кремовете на керастаз. Може да са малко скъпи за някои, но имаше период, в който по 2-3 пъти на ден използвах машата и пак нямаше нито един изгорял косъм. По-добре си правете чайчета от билки или приемайте качествени хранителни добавки, отколкото да ги мажете отгоре, много повече ще подействат, а и ще се отразят много добре на организма ви.
ж22

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8e9c7e5171
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Напротив, къната боядисва белите коси, поне Eagles Henna. Майка ми си къносва белите коси от години и няма проблем. И че като се изцапаш, остава петно завинаги, също не е вярно. Аз съм се цапала много пъти и сега нямам петна. Просто от отнема повече време да се изсмие.


Black Sabbath

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7a97c34fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако си с тънък косъм, избери по-светла къна като за начало. Общо взето, най-русата къна не стои добри, поне на мен. Аз съм с тъмно руса коса, в корените е по-тъмна, а по средата е по-светла. Ами русото ми стоеше като намазано с жълта боя. Но пък с оранжевата стана страхотен цвят. Пробвала съм и средно кестенява и тъмно червена. Много бях доволна. Страхотен блясък и здрава коса имах докато я ползвах. Престанах защото исках да си възвърна русия цвят.
Аз имам един бял кичур и къната го покриваше 100%. Майка ми пък се оплакваше че нейните бели косми не ги оцветявала добре. Явно си е до вид къна, цвят, тип косъм...
За марки къна не мога да те посъветвам защото не живея в Бг и не купувам там къната, но майка ми на няколко пъти купуваше от арабски магазини в София, пробва няколко различни марки и от някои остана много доволна, а от други разочарована.
Имай предвид че поне 90% от къната на пазара съдържа изкуствени оцветители които се използват в боите за коса. Някои от тези оцветители не са вредни, но други могат да развалят косата. Най-добре потърси онлайн магазини със стоки еко. Има доста такива. Къната с еко сертификат е 100% натурална. Линк на блог който може да ти е от полза:
http://blog.ekomama.net/2012/10/30/vsichko-za-kynata/

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6f760f455f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каната не е точно като боя, за това с нея нямаш чак такъв огромен избор от цветове. Най-добре си вземи натурална кана, която не променя цвета, но за сметка на това действа подхранващо на косата. А иначе черните кани са много агресивни и не ти ги препоръчвам. Преди години се направих черна и после реших, че не ми отива, докато се отърва от черното беше страшно! Така, че по-добре просто си подхрани косата вместо да променяш цвета.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0a100ae7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма естествена черна къна - ако е черна обикновено вътре има повече химия и оцветител отколкото в боя. Eagle's henna, която тук наивно се препоръчва също е с химически, а не натурални оцветители, българските Афродита също е пълна с химия. Масово евтините къни са с химически, а не с естествени оцветители и понеже липсва оксидант, оцветителите се налага да са още по-силни отколкото в нормалните бои. Ако ще ползваш някоя от евтините къни, то по-добре си купи боя - по-малко ще си навредиш.

За да се получи тъмно къфяв или почти черен цвят по естествен път - оцветяването е с две стъпки - първо с къна в червено и върху него с билка индиго, за да стане тъмно кестеняво. Има и готови смеси къна индиго, но те дават като цяло по-светъл кестеняв цвят.

Върху тъмно русо иначе червена къна ще хване добре.

Ако искаш хубав продукт поръчвай къни директно от амазон или Iherb или от сайтове като zoyabg, hennafox или подобни. Taм поне продукта, който получаваш наистина е къна или пък натурална смес, която съдържа само растителни съставки. Там има и доста информация за къната и смесите, която независимо, дали ще пробваш с къна или не, ще ти е полезна. И отново - евтин обяд няма - евтините пакетирани къни по-магазините са боклуци, бъкани с химия и изкуствени оцветители - четете ги тези етикети, ако съставките бяха изцяло натурални както се пробутва, продукта щеше да е доста по-скъп.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a4a6cdeed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 3, на мен Herbul и Eagles ми покриват белите коси. Също така от тази къна косата не се изсушава. Иначе с всичко друго съм съгласна. Моята коса е черна и супер хубава и лъскава. Но Herbul има по хубав черен нюанс и стои по естествено. На Eagles е дота черно...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8e9c7e5171
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, на мен Eagles Henna малко ми изсушава косата, но при мен е добре дошло, защото моята коса се омазнява бъзро и ни е писнало. Чувала съм, че може да се сложи малко зехтин в къната, за да не изсушава, но никога не съм го пробвала.


Black Sabbath

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker