Косата ми е мазна СЛЕД къпане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Косата ми е мазна СЛЕД къпане
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 4439 пъти
Здравейте, момиче на 20 години съм. В последната година живея във Варна и косата ми започна доста да реагира на водата тук. Отначало ми излезе доста обилен пърхот и като се върнах в родния си град отидох на кожен лекар, който ми предписа лечебен шампоан Себклер. Наистина помогна но сега виждам как след всяко къпане косата ми стои на клечки и все едно не иска да изсъхне. Минавам със сешоар и пак не, стои мазна. А в момента съм на работа на която трябва да изглеждам добре. Това доста ми срива самочувствието и не знам какво да правя. Някой знае ли какво да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: bc08a4c58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пробвай със сух шампоан.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a1de21af8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторката:косата ми не е мазна само по корените, а по цялата дължина. Сухия шампоан с нищо няма да ми помогне.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f1e602acfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Смени Себклер с нещо друго против пърхот, аз също имах проблем с варненската вода, обривах се по цялото тяло ако се къпя. Реших проблема като се изнесох от Варна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 562ad77617
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробвай шампоан със хума - изсушава и в същото време заздравява косата. Моята коса също страшно бързо се омазнява и миенето с хума е единственият вариант, който видимо помага да не се омазнява толкова бързо и дава обем.

Виждам че си отхвърлила веднага съвета на номер 1 за сух шампоан, но честно казано не разбирам аргумента ти. Себумът иде от скалпа, ако навреме нанесеш сух шампоан няма да се разпространява надолу, а и дори да се е разпространил по цялата дължина на косата, сухият шампоан пак ще обере мазнината и косата ще изглежда прилично. Можеш да го пръскаш по цялата дължина, не само в корените и после да разтъркаш хубаво и да разрешеш. Пробвала ли си го изобщо? Възможно е да си попаднала на неподходящ продукт или не си знаела, как да го използваш. Сухият шампоан може да ти позволи да разредиш миенето на косата до веднъж на 3 дена примерно, вместо ежедневно, защото колкото по-често я миеш, толкова по-бързо се омазнява. Виж формула с оризова скорбяла, вместо с алуминий.
Някой път веднага след измиване с нормален шампоан и след като изсуша косата съм нанасяла и малко сух в корените профилактично и резултатите са били винаги супер.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a1de21af8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката- Здравейте, благодаря ви за коментарите.
Към номер 3- определено не е окей водата тук.
Към номер 4 - аз не си мия косата ежедневно, просто защото моят тип коса не го позволява - гъста, много дълга, чуплива и с малко къдрици, и това по-скоро ще и навреди. Използвала съм няколко пъти сух шампоан, но не смятам че е редно да се слагат толкова "химикали" в ежедневието на скалпа щом е толкова чувствителен и то най-вече след къпане. Та иначе си взех шампоан с хума и ще го пробвам довечера. :)

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: db6bbf8350
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От номер 4
Разбирам те, аз също принципно не съм фен на химията - но просто сухият шампоан е единственото което ме е спасявало в ситуации, когато например след 10 минути имам среща или ми се налага да изляза спешно и трябва да изглеждам добре, а време да мия трагично изглеждащата коса просто няма.
Та първо се ориентирах към формулата със оризова скорбяла като по-безвредна, после го замених с оризово брашно (резултатите далеч не са толкова впечатляващи, но реално вършеше работа), а последното ми откритие е прах от розови листенца, които действа горе-долу по същия начин и косата в допълнение и мирише добре, а и 100 гр стигат за месеци наред (пак не е като истински сух шампоан де, но съм доста доволна и ме спасява при нужда).

Доколкото разбирам при теб проблема с омазняването по-скоро го е предизвикал медицинския шампоан. В такъв случай би трябвало като спреш да го ползваш след известно време нещата да се нормализират и сами, без да трябва да ползваш кои знае какво. Стискам палци да се реши проблема по-бързо, защото знам колко е неприятно. Ще ми е интересно да споделиш, как се е отразил на твоята коса шампоана с хума. Моята също е дълга и гъста, но косъмът е тънък и е права като на азиатка, та общо взето само хума шампоана и помага да изглежда жива и обемна след миене. Стискам палци да сработи и при теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 04c176d95c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имах същия проблем, когато си миех косата със шампоан Gliss. Помогна ми сода бикарбонат, пробвай и ти

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4410b91779
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Никоя мазнина не минава пред содата бикарбонат. Една, две или повече супени лъжици разтворени в чаша с топла вода, а най-добре в бутилка 250 мл, защото при разклащане се разтваря напълно, но я запушвай с палецът защото тогава се отделят газове и трябва да се изпускат. Този разтвор с масажи измива перфектно косата, но след измиването с него трябва да се изплакне косата добре с вода след което да се измие с разтвор на 2-3 супени лъжици ябълков оцет разтворени в чаша вода, за да се балансира алкално-киселинното равновесие. Не прави по-концентриран разтвор на оцет и не го дръж на главата дълго, защото по мои наблюдение се усвоява бързо и в дълбочина от кожата, а от там попада в кръвоносните съдове и се разнася, с което не влияе добре на мозъкът. След него косата се изплаква добре с вода. Това действа и против пърхот. Прави се веднъж, максимум 2 пъти в седмицата, по-често може да има обратен ефект и да увреди косата. Ако водата от крана е скапана, прави като мен. Имам филтърна кана, която отстранява всичките отрови и боклуци от водата, и я прави за пиене като изворна. А покрай това с такава вода си мия и косата, като за целта я стоплям леко зареждам по-голям пулверизатор с нея, развинтвам дюзата му леко за да пръска с права струя и с него минавам косата.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1d1c5bd73c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Водата във Варна е "твърда", т.е. доста варовита и за това косата ти не реагира добре. Май имаше някакви рецепти с лимонов сок, но не съм сигурна. Потърси в интернет домашни рецепти против омазняване на косата. Можеш да пробваш и с бебешка пудра, ако толкова не ти харесва сухия шампоан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1d7da6eca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вземи някой по - добре измиващ шампоан, от който като миеш косата ти да скърца. Слагай маска за коса само по върховете, не по цялата коса, ако ползваш де. Според мен това си е трудно решим проблем. Моята коса е нормална към суха. При мен пък понякога стои като метла.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 04c176d95c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мий си косата с минерална вода

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker