Боен спорт - мнения? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Боен спорт - мнения?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1843 пъти
Здравейте, момче съм на 23 години и от известно време искам да се запиша на някакъв боен спорт. Не съм много силен физически, като малък бях пълен, по време на пубертета се издължих и отслабнах доста. Висок съм 175 см и тежа 70 кг. Искам да тренирам, не за да хулиганствам, а за да знам, че мога да защитя себе си или човека до мен в опасна ситуация. Джудото и борбата не ми изглеждат особено интересни, бих искал да практикувам спорт, в който се използват и краката. Също така, изпитвам ужас от това някой да не ми избие зъбите :D. Има ли запознати хора, които могат да ми дадат съвет? Кой е вашият любим боен спорт и колко време отнема да се усъвършенстваш в него? Благодаря предвапително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: ddbaac5b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че Шин киокушин е много подходящ боен спорт. Краката също се използват. Аз го тренирам от няколко месеца и според мен си заслужава.
Успех

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0786ab13e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бойно Самбо

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 48c59c1a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А дали вместо да изучаваш токова дълго боен спорт и да претърпиш и някой друга контузия докато го изучаваш, няма да е по-удачно просто да си купиш един спрей и да го носиш в джобът си. Леко, компактно и ефикасно средство. При боят не се знае как може да се развият нещата, докато със спреят винаги преимуществото е твое, а действа и при кучета, ако е лютив.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ca8aded5d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Под "използване на крака" явно имаш предвид удари с крака- кикове.
В твоя случай кик- бокс, муай- тай, карате, таекуондо.
Иначе във всеки боен спорт се използват крака. В смисъл, че трябва да имаш здрави и силни крака за да имаш стабилна стойка и достатъчно експлозивност и сила. Например удар на боксьор има една сила, но когато този боксьор е паднал на земята, силата на удара му става значително по- слаба. Просто защото почти цялата сила идва от краката и пояса.
Борците също използват краката си, ако нямат силни крака и пояс- кръст, нищо не могат да направят.
В BJJ-а например има и ключове с крака.
Не знам какво не им харесваш на борбата и джудото, те са full- contact и кондицията при тях е на доста високо ниво. Тоест наистина са много добри бойни спортове.
Аз ти предлагам спорт който е разпространен по нашите географски ширини- борба, бокс, джудо, кик бокс.
За самозащита на улицата ти трябват базови основи по бокс и борба. Истинският бой приключва бързо и в него няма сценки от филми с Джеки Чан. Тоест търсят се кратки и бързи удари с цел поваляне на противника, а не някакви пируети в кунг фу стил.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fc8360a254
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Кикбокс / Муай-тай.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7ed9f14c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кикбоксът е най-практичен и ползваем и в реална ситуация извън дожото. Относно страха да не ти избият зъбите, принципно не е задължително да участваш в спаринги, но ако действително целта е самозащита, то какво ще правиш, когато се окажеш срещу реален противник, ако никога не си нанасял или получавал удар? Има една психологическа бариера, която се преодолява точно с помощта на спарингите и ако при теб този момент не е отработен, то в реална ситуация е много вероятно просто да се парализираш и да не можеш да приложиш наученото.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e4d05c7bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Живеем в страна в която има някаква законност и ред. Не живеем сред негри в някоя африканска страна в която полицията отвлича хора посред бял ден, ограбва ги, изнасилва жени и после хората изчезват и трябва армията да се сражава с полицията или с организирани банди в сърцето на града. Така, че на теб не ти трябва "да можеш да се защитаваш" просто защото в ежедневния живот никой няма да те напада, нито в аптеката, нито в супермаркета или където и да е. Инвестицията в години тренировки в някакъв спорт, който няма и да е предвиден да те подготви за ситуация на самозащита а е предвиден за състезателни цели в строго контролирана среда и правила ми се струва лоша идея. Добра лична защита осигуряват късоцевни огнестрелни оръжия за прикрито носене, но полицията в България изпитва параноя по-отношение на това гражданите да са въоръжени с огнестрелно оръжие, подобно на всички бивши комунистически страни. Общо взето шанса някой да те нападне е много минимален и ако гледаш да не предизвикваш съдбата дори почти несъществуващ и не си струва да отделяш време, средства и усилие за нещо, което може и да не се случи, защото иначе заприличваш на ония с частните бункери, които трупат там провизии за края на света. Виж ако беше в някоя африканска страна или в Ирак, Афганистан и подобни места бих ти препоръчал задължително да имаш оръжие в себе си за самозащита или да си на места под сериозна въоръжена охрана с военни или полиция и да не ходиш в опасни места, които не са контролирани от централните власти. В България няма нужда от всичко това, слава Богу.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 92d204c6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 4
Не отнема години, нито ще имаш травми, освен ако не си пълен идиот.
Колкото до спрея:
- Внимавай много с тея неща. Слагат какво ли не вътре. Ако ослепиш някого, дори и да те е ударил, ще има тежки последствия за теб ... Освен ако е тотално непознат, няма камерии и свидетели.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 134aff0a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В реална ситуация бокс. Може да няма крака, но повярвай ефективност има 100%. Това е боен спорт залагащ на сигурното! Кикбокс и киокушин не са лоши, но да си вдигаш краката срещу някой едър противник е много рисковано, а пък самбото е за по-здрави момчета. Повечето където ще нападат няма да тежат 70 килограма. Най-често те ще те превъзхождат с поне 10-15 кг. Само с бокс ще реагираш бързо и срещу такива от твоята категория, и срещу по тежки. Аз съм 90 кг и съм тръгвал да ритам 110 килограмов човек. Беше доста неефективно и голяма грешка. И то беше на шега. Ако беше сериозен бой щях да бъда пребит. Ляв, десен, прав и ляга да спи и над 120 килограмов да е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bb9fae658c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм на същото мнение като колегата от последния коментар.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 30aab67123
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Комбинирай бокс и джудо или бокс и борба. При бокс ти трябват само няколко месеца тренировки за да научиш три-четири вида блокове и три-четири вида серии, при което ставаш изключително ефективен стига да нямаш опитен противник от залите. После може да се запишеш на тия дето ти ги изброих за година-две. За няколко месеца съм научил толкова много от бокса. Освен това и аз като колегата горе съм мвжду 90--95кг и един точен удар в лицето е тежък и с последици. Но ако сте на палец нощни ли огнестрелно оръжие нищо не помага

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e5625824de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Карате, Айкидо, Винг-чун

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 702d33d718
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ако нямаш проблеми с разтягания и шпагатите силно те съветвам да пробваш Танг Су До! Това е много по-интересно и ефективно от Карате и Таекуондо. Провери го в Ютуб. И френското Савате не е лошо. Ако си от София ще откриеш клубове.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 92d204c6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   "Така, че на теб не ти трябва "да можеш да се защитаваш" просто защото в ежедневния живот никой няма да те напада, нито в аптеката, нито в супермаркета или където и да е. ''
Да братленце, ако си в некое балканско село 100 про ... Я се пусни из Пловдив по тъмно, па ми приказвай пак, особено ся с тея скинарчета и откачалки, деот бият наред.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 92d204c6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Иии един съвет - убмки с метален връх. Хме си тренираш краката, хем един лек ритник чупи глезен. После се умиташ бързо и ако видиш патрулка, зяпай си телефон, па после оня цял живот инвалид, ама така му се пада, като тръгва да те бие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker