Ужасното тяло - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Ужасното тяло
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1814 пъти
Здравейте! Момиче съм на 17г. Понеже съм пълна и реших да ям по малко и да правя упражнения у дома (по 20 Мин). Вървя по около 10 км на ден. От 6 месеца го правя, но няма никакъв ефект. Можете ли да ми дадете съвет как да отслабна???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4b0e6983d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хормонален проблем?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3f37589399
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, мило момиче.

Първо: как установи, че си пълна? Личният ти лекар ти е предложил да редуцираш малко или повече телесна маса, за да си по-здрава и да влезеш в норма, или ти сама си решила, че си дебела, и самосиндикално си се диагностицирала с наднормено тегло? Колко си висока? Колко тежиш в момента? Какво е телосложението ти? Не казваш нищо за това, а тази информация е ключова в много аспекти.

Второ: веднага е редно да те запозная с механизма за сваляне на килограми и респективно за задържане на тегло, защото доколкото чета, тази материя все още ти е непозната. И така, на тялото му трябва енергия, за да оцелява и да бъде здраво. Енергията си я набавя от храни и напитки. Гори енергия, когато се движи. Тоест, ако на ден са ти нужни 1500 калории, но ти си изяла 1300, ти си в дефицит от минимум 200 калории, поради което неминуемо ще отслабваш. Ако обаче приемаш 2000 и впоследствие не си изгорила 500 (така че в края на деня да си приела 1500 и така да останеш на същото тегло), ще пълнееш.

Свързвам това с информацията, която ни даваш, че ходиш по десет километра. Щом не отслабваш, значи не си в калориен дефицит. Щом не си в калориен дефицит, значи приемаш на ден горе-долу толкова калории, колкото са ти необходими, за да задържиш настоящото си тегло. С други думи си супер откъм движение, но ти трябва железен и здравословен хранителен режим, за да отслабнеш (ако действително имаш нужда, разбира се).

Сподели какво и колко ядеш, ще се радвам да прочета едно твое примерно меню за деня (в грамажи за всеки вид храна). Можеш да използваш някой онлайн калкулатор, който да ти пресметне колко калории са ти необходими, за да поддържаш базов метаболизъм. Като знаеш това, превърни настоящия си режим в калории (всички стойности на сирене, яйца и т. н. за сто грама ги има в нета) и виж колко калории реално ядеш всеки ден. След това постепенно редуцирай цифрата и готово, ще отслабваш. Ако започнеш да приемаш предимно здравословни храни - зеленчуци, плодове, чисти меса и риби, немазни печива и супи, вода с лимон, черен шоколад (по малко), успехът ти ще бъде още по-бърз и видим. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7176bd192a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Калориен дефицит се наричка, миличка

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d0c5da522a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Важно е и с какво се храниш. Колкото и да се движиш ако се храниш с повече от това което изразходваш винаги ще е така.
Промени хранителните си навици. Не яж вафли, бисквитки, макарони, пици, дюнери. Избягвай пакетирани храни и пробвай да си съставяш меню от храни които са здравословни.

Ако смяташ, че се храниш здравословно и не е това причината може да отидеш на лекар. Понякога здравословен проблем също може да е причина

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 043e106071
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Изключи от менюто си : всякакви сладкиши, които са на тестяана основа (бисквити, кексове, мъфини, вафли и т. н)... опитвай се да си набавяш сладкото от мед, плодове, черен шоколад. Хляб (без бял хляб) хапвай на сандвичи сутрин примерно (две филийки) и после недей да консумираш хляб. Не си купувай пици, дюнери, mc donalds, subway и т. н... хапвай неща, които са домашно приготвени. Яж по 4-5 пъти на ден, но в по -малки количества като гледай да не ядеш след 8ч. Пий по поне литър и половина вода на ден. Лягай си до 12 часа. Това са малки на пръв поглед промени, които на мен ми помогнаха да сваля кг, когато бях надебеляла.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker