Спорт ММА защита - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Спорт ММА защита
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1773 пъти
Здравейте бандата, искам да се обърна към спортистите като бивш спортист, 8години спринтьор съм бил, в момента съм на 25г.
Та работя много извън българия, искам да се науча да се бия, самоотбрана че всякакви типове има, гледам в тубето мма българия клипчета как де удря пази, но усещам че без тренировки нищо няма да стане, незнам как на какъв принцип следват удариъе ляв десен и т. н Работата ми е 98% от живота за съжаление :(
Някакви мнения съвети? Хора койъо не са запознати с нещата просто да не спамят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 469a2ae811
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ММА има много травми.

Ако искаш нещо за самозащита и което ще е ефикасно бързо (примерно каратето е супер, но трябва да тренираш с години, докато постигнеш необходимото ниво):
- бокс
- крав мага - не е бойно изкуство, а система за самоотбрана, при която нанасяш максимални поражения на противника - примерно удар в ташаците/очите и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6162dd0029
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Купи си пистолет по ефективен е:)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1bbc3039b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бокс да. То е в основата на ММА, както и кикбокс и муай тай. Обаче трябват спаринги. Само от ютюб не става

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 18c223b3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има доста добри момчета в бг, примерно даниел илиев гледам в тубето е с кик бокс и муай тай, гледам тренировките и ме кефи евала, и аз ми се ще да се науча ама по интернет няма да стане.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: eaf73187d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Без спаринг с партньор, няма да стане.
Ти вече имаш едно много ефикасно “бойно изкуство”- спринтьор. 100% спечелената битка е тази, в която не участваш.
Дори в MMA има правила, на улицата- няма. Така, че търси курс за самозащита, а не бойно изкуство. Ако мястото не набляга на спаринг, не струва; ако използва блокове, не струва (да си видял някой в UFC да използва блокове?). За разлика от ринга, на улицата схватката трае секунди. Курсът трябва да включва и запознаване с други елементи на самоотбрана, не само физическата част.
Крав Мага е горе-долу добре, но без блоковете 360 (тренирал съм). BJJ е добро на земя, но не и за многоброен противник, а и не е добре да оставаш дълго на земята в уличен бой.
И така- намери място, където преподават самоотбрана със спаринг.
Най-опасното оръжие на улицата е ножа. Ако си изправен пред професионалист, няма да видиш ножа, а ще го усетиш. Затова, всяко движение под нивото на колана или зад гърба е съмнително за наличие на скрит нож.
Ситуационната яснота (Situational awareness) е най-доброто предпазване от опасни ситуации. Избягвай конфронтации, де-ескалирай конфликти. Ако ти искат портфейла или телефона, дай го- животът ти е по-ценен. Егото ти не е твой приятел.
Ако говориш/четеш добре английски, книгата “The Gift of Fear” е много ценна.

Успех!
П.С. Крав Мага има във филмите за Джейсън Борн

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bcd1f42bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, авторе ! От личен опит ти казвам, че един от най-ефективните спортове на улицата безспорно е борбата (както и граплинг). Всеки умее да удря, но малцина са тези, които могат да се борят. Потренирай една година борба или граплинг (препоръчвам ти свободна борба) и след това мини към ММА за да може поне да имаш някаква основа. Борците са много уважавани в смесените бойни изкуства !

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c4987749c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отивай в бара, вкарай 5 шота и ръгни едно рамо на някой киселяк. На 10-тия път си станал нинджа.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 453dc7b78c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "Най-опасното оръжие на улицата е ножа. Ако си изправен пред професионалист, няма да видиш ножа, а ще го усетиш."

Професионалист с нож? Това някакъв наемен убиец ли ще да е :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c44284bc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   А някой може ли да преведе по точно това мма ясно е че са смесени бойни изкуства, но ако човек се запише на кусс съмнявам се да тренира всички спортове смесено. Кикбокс и муай тай, 2 спорта спада ли към мма, нека някой разясни това понятие малко :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: eaf73187d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   от 5: като четох предните предложения, се досетих да ти дам идеи за средства за самозащита.
Притежанието на нож не е добра идея. Вместо това, здрава метална химикалка (не тактическа), ножица, връзка ключове, чадър, навито на руло списание/вестник- всичко това става за оцеляване. Така можеш да избегнеш затвора, като пледираш самоотбрана. С нож ако те хванат, няма измъкване.
Сълзотворен газ е за самоотбрана от разстояние. Ако си изправен срещу насочен към теб пистолет, пръскаш и веднага сменяш локацията си. За ветровити места е добре спреят да бъде със струя, не облак, защото може и теб да засегне.
Има много добри фенерчета. Някои могат да се използват като Куботан. Заслепен противник трудно се бие. Използвал съм SureFire E2D срещу агресивни кучета- върши чудесна работа. Друга добра марка са Olight.
Трябва да тренираш с това, което искаш да използваш в случай на нужда.
Езикът на тялото ти е определящ дали ставаш за жертва или не. И не колко си голям и мускулест. Защо? Умните престъпници знаят, че ако си голям и страшен, то тогава не си имал истински физически конфронтации през живота си. Ако вървиш като бабаит, ще те избират, защото виждат през този параван прикрита слабост. Тренирай гъвкавост, мобилност, издръжливост, ум, хитрост- така се оцелява.
Трябва да знаеш как изглежда човек под адреналинен наплив. Така ще предвиждаш неприятности. Ето някои признаци- Тунелно зрително поле (оглежда се настрани често, “шарат” му очите), приток на кръв към крайниците (разперени настрани ръце, нервни движения), треперене на гласа. За да намалиш опасността, задай му логически въпрос, от рода на “Братле, знаеш ли дали тази фирма се намира наблизо?”, “Не познавам ли баща ти?”, “Не си ли учил еди къде си, май те познавам оттам”, “Знаеш ли някое добро място за хапване наблизо?”.
Има още много неща от този сорт. Само някои идеи.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a90b4fccfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Каквото и да твърдим и предлагаме за самозащита, спорът се разрешава с юмруци от дълбока древност.
Боксът е най-бърз за усвояване и достатъчно ефективен. Тренираш половин година и си опасен за недоброжелатели. Има кофти дребосъци боксьорчета, 70 кила са, ама правят едно лошо комбо и лягаш да спиш, те са по-непрепоръчителни от удрячите с нокаут. Иначе, респект и уважение за всички бойни изкуства и спортове, но най-практично е бокс. Искаш бързи резултати - бокс.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f0e511d87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Спортове много, но пред винкела и ножа всички са равни. И Багата е световен по ММА и си мислише, че е безсмъртен, ама яде ножа. Даже това, че си трениран, ще ги направи по-предпазливи или ще искат да ти отмъстят групово, или ти самият прекалено много ще сиповярваш, като си мислиш, че си безсмъртен. Пък и не знаеш другия колко е тренирал. Това, че ти си тренирал 5 г., не означава, че другия не е тренирал 10. Това, дето един с джобно ножче отрепва цяла армия с автомати, го има само във филмите на Рамбо.

Да ти играя аз два винкела в тиквата, пък си тренирай колкото искаш. Според мен един спрей, който ще купиш за 2 мин, ще ти свърши много по-добра работа от 5 години трениране, хем няма да се налага да се приближаваш на опасна дистанция и да усетиш нож, който никога няма да видиш предварително, повярвай ми. Ти и 10 тупаника да му вкараш, достатъчно е той да ти вкара един, ама с нож.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: fa260f1d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От автора, вярно има побъркан народ мутри, палки, ножове, винкели, тръби, пистолети, говоря от тази цел на самозащита, защото всеки се прави на палячо с колите засичат, свирнеш му спре колата излязат Х човека, , , , човек трябва да има самозащита, да знае нещо, бягането не е решение, почти навсякъде проблемите се РЕШАВАТ С БОЙ 99% там де вижда кой е по силния
Граплинг муай тай кик бокс?
Това че съм висок 1. 90 и съм много слаб 70кг дълги ръце кльощав, кокалите ми на рамото стърчат което е кофти :( гледам в тубето мма с ангел караиванов ли как се казваше момчето, къде ги снима мойте килограми момчетата тренират мма бойци, корави, аз не съм дебел ама ако зсстана до него ще ме питат дали имам 70кг.
Хубаво е човек да знае нещо борба бокс, както казаха горе момчетата най лесното е кикбокс силни удари с ръце крака както падне, а като падне на земята там се прилага друг спорт :)
Тренирал съм спринтьор обаче наскоро почнах да гледам мма от бг, интервюта с хора разказват истории и започва да ме впечатлява смисъл готино ми е, никога не съм тренирал боен спорт, ама и това млатене в залата удари в главата. Счупено изкълчено..
Всичко хубаво живи и здрави момчета.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker