Дискова херния - спортове ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Дискова херния - спортове ?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1932 пъти
Здравейте. Историята ми е следната - на 21години съм, тренирала съм лека атлетика, но тъй като в следствие на скокове с препятствия получих дискова херния на 3и4ти прешлен, трябваше да прекратя тренировките си. Тъй като не мога вкъщи да тренирам, нямам мотивацията сама, искам да започна с някакви групови тренировки в зала. Мислех си за степ аеробика? Фитнеса го изклпчвам като опция, тъй като не ми допада. Проблем ли е заради дисковата херния и ако има някой, който има такова състояние и тренира моля да сподели! Целта ми не е отслабване, а поддържане на сегашната ми форма! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 3d1b73bcf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като страдащ от ДХ ти казвам, че няма универсален общовалиден спорт и упражнения за всички. трябва да пробваш лека по лека и да видиш как ще ти се отразява. Защото един спорт може да облекчи някоо, но може да навреди на друг, строго индивидуално е. Преди и аз четях по форуми кое би трябвало да е полезно за мен, но се оказа уж хвалени упражнения от най-големите специалисти на мен ми действаха зле. После по форумите четох, че наистина на някои им вредят, на други пък същото нещо с уж същата дискова херния им помага.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: bf52370be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Съгласна съм с Номер 1, също имам 2 дискови хернии. Благославям деня, в който реших да спра със самостоятелното лечение и отидох при физиотерапевт. Преди херниите, които получих при раждане практикувах йога 8 години. След кризите, когато се опитвах да възобновя практиките се влошавах. Оказа се, че правя компресия на нервите, а трябва да правя декомпресия. Тоест, за мен и моя конкретен случай навеждането напред и надолу към пръстите на краката е противопоказно, с това движение още повече затискам нерва. Докато с обратното (свинкс, кобра), когато извива гърба назад правя декомпресия и освобождавам малко, по-малко. Това освен лекар да ти види ямр-то и точно на къде се е показало коренчето, мисля че няма как да го разбереш. Другото, което разбрах от терапевта, е че за да имам такъв проблем, значи вероятно имам или слаби стъпала, или слаби колене. При мен са стъпалата и реално при упражнения за стъпалата, получавам облекчение в кръста.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 375fa5ed5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С йога можеш даже да се излекуваш. Има безплатни класове из ютуб, на английски, испански, та даже мисля и на руски бях засякла.
Опитай първо за начинаещи, много е важно да разбираш езика заради обясненията да не си направиш някоя беля.
Съвет ако решиш за йога: в началото не се насилвай да постигаш пълното изпълнение на позите. Ако не можеш да се сгънеш/извиеш/наведеш както е позата, ти докъдето можеш с помощ на блокчета за йога и адаптиране на позата за теб. Никога не допускай да те боли в лумбарна област. Ше видиш как с малко време ще започне да "отпуска" и скоро ще имаш пластичността, прешлените ще са "освободили" място, мускулите ще са издължени т.н. и ще можеш да минеш и на по- активна йога за напреднали.
Мускулна треска е нормално да имаш в началото, болки в мускулите е нормално, НЕ е нормално от онези болки дето се чувства като да те бодат.
При усуквания на тялото се разкъсват микрочастици, мозъкът веднага подава сигнал и изпраща кръв там, с кръвта и правилното дишане влиза повече кислород- лечение! Активираш вътрешната лаборатория. Само след месец ще се чувстваш "нов" човек.
А, не влагай спортна надпревара със себе си. Май повечето спортисти в началото го правим и с йогата, но НЕ!!! Не натискай повече от колкото можеш без болка! Не повтаря упражненията първите две седмици повече от което е по време на класа!
Давай си по един ден почивка между класовете за да се възстановява тялото!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 873be6b808
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Така, започни физиотерапия и йога. Висене на лост също помага много. Започни лека по лека, спортове с много усуквания пропусни на първо време. Колкото повече се движиш, толкова по-добре

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e02aa5c606
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Само плуване !

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0c7adec60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм на мъж на 34г. и също съм диагностициран с дискова херния. Подкрепям номер 1 - трябва да пробваш нещо, което ти харесва като спорт и да видиш как ти се отразява. Аз карам маунтин байк и двама лекари ми казаха да го спра, понеже цитирам: "прешлените се притискат при друсането и ще започне да те боли повече". Добре, че не ги послушах, продължих да си практикувам този спорт (на напълно любителско ниво) и изобщо не съжалявам. След всяко излизане с байка се чувствам много по-добре и физически, и психически.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: bf52370be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Висенето на лост, наистина всеки ми го препоръча и на мен. И се чувства много добре. Само исках да предупредя като висиш да не се усукваш, че аз не знам как ми хрумна да го правя, ама щях да си остана на лоста.
Исках да питам Номер 6, заради това, че е планинско каране ли казват, че не е ок? Аз пък не мога да карам колело.. На 30. Просто никога не съм имала и никой не ме е учил. Обаче нерволожката ми каза да оставям колата и да си купя колело за работа. Реално работя на 4 км. от вкъщи, обаче нося всеки ден една чанта документи и лаптоп (около 10кг. багаж имам). Та пеша ми е противопоказно, с кола също. Мислих да си купя едно колело тая пролет и да видим ще стане ли работата на 30 да го подкарам, ама това, че ти забраняват байка ме притесни

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0c7adec60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, аз съм 6.
Никога не е късно да подкараш колело. Аз карах като дете, а после бях прекъснал за доста дълго време и едва на 29-30г. започнах отново, като постепенно преминах и към доста по-екстремния начин за каране на колело.
Ако се притесняваш, че ще си вземеш колело и само ще си дадеш парите (а напоследък колелата доста поскъпнаха, дори и тези, които са по-нисък клас), а само ще седи у вас и ще събира прах, то съветът ми е да вземеш назаем колело от някой твой приятел и да го покараш 2-3 часа поне, като въртиш стабилно. И тогава ще установиш как евентуално би ти се отразило - дали ще имаш болки или ще се чувстваш по-добре.
П. П. Само да предупредя, че е напълно възможно да имаш болки в задните части отначало, както и мускулна треска. Това е съвсем в реда на нещата, докато мускулите свикнат с натоварването и си направят мускулна памет.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 036fb143dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За колело също е важно да е твоят номер. Знаете че, имат номера също като дрехите, нали?
Към н 7, пробвай с колело с ниска рамка, ще се чувстваш по- сигурна че, винаги можеш да подпреш с крака дори от седнало положение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker