30 дневно предизвикателство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

30 дневно предизвикателство
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2751 пъти
Здравейте. Реших за един месец да пробвам да живея по различен начин. Пия често алкохол и не съм тренирал от много време, в депресия съм, скоро се разделих с едно момиче, остлабнал съм много и не харесвам външният си вид.
Реших да си поставя за цел да не пия 1 месец и да тренирам през ден. Искам да пробвам просто дали ще ми се подобри живота. Та.. пускам тази тема за съвети. Предложете ми какво друго мога да вкарам в живота си като практика или нещо, което би ме променило. Ясно е, че за един месец няма да се променя напълно, но цял месец да правиш нещо определено със сигурност е много голяма крачка в правилната посока. Та така.. чакам предложения

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 95a589180d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Намери си някакво хоби. Запиши някакви курсове, може и онлайн. Ако съзнанието ти е заето с нещо продуктивно, няма начин да се депресираш :)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 25a6926d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Всичко е до навика, не дори до перфектното изпълнение на това, което си си наумил. Ами всеки ден да го правиш. Пробвай също със подреденост - ако ползваш нещо, веднага да го прибереш като можеш, да не го оставяш за после, че “може да ти потрябва...” Например - аз работя сега главно онлайн. Камерата ползвам два пъти на ден, останалото време стои върху монитора ми. Това е минута да я прибереш, но после ми е една идея по-приятно да си стоя в стаята. Като не си извадил всичко, има потенциал за нови неща да сложиш вътре, или най-малкото, мислите се подреждат също!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 65a10542d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Гледай да става постепенно това с натоварването.Интеряалите на натоварване и почивка трябва да се редуват регулярно,защото още след 2 седмица няма да си ок,а тялото ще навлиза в ритъм.Когато човек е в такава ситуация е трудно,трябва да намериш нещо по-голямо и по-значимо,което така да увлича.Чети,ако учиш засили се там, започни да си изпипваш нещата по детайлно.Рърси хоби и хора със сходни интереси.И зарежи пиенето разрушава от вътре

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 28b422342b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Разчертан график за месеца (календар) с подчертани дати и часове в които да лягаш и ставаш от сън, в които да тренираш, задължителна разходка за 40 мин и часове за ядене. Включи и три пъти в седмицата по един час за учене на нещо (може и по видеота) или майсторене на нещо, хем да са ти заети мозъкът и ръцете, хем допълва репрограмацията в съзнанието ти с нещо градивно.
По принцип на мозъка му трябва 21 дена за препрограмиране, а до 30 за затвърждаване. Другото е само малко воля.
Добър избор и начинание.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2f1ea7b8d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Добави и четене на книги.
Към физическата активност, добавих също и 1 час четене на литература.
Когато имам време и желание, чета и по 2 и повече часа. Има ли човек желание, винаги ще намери време.
Преди прекарвах свободното си време в социалните мрежи, цъкайки като зомби, но сега не е така, и много се радвам.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ceb88df993
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автора: Благодаря на всички, които се включиха и мислят да се включат в темата. Звучи лесно и лекомислено това, което искам да направя, но от сега осъзнавам колко ще е трудно. Да спра алкохола за мен не е лесна работа. Особенно сега, когато усещам голяма мъка. Постоянно дявола ми шепне в ухото "Давай, какво толкова". Аз и като цяло имам знания в сомелиерството и обожавам, просто съм влюбен в червеното вино. Само такова пия, нищо друго.. и то от най-доброто. Проблема е, че при мен нещата са или-или. Нямам мярка и пия много. Започвам като цяло да се чувствам много зле, когато спра. Обещавам, след един месец да пиша отново в тази тема и да споделя как се чувствам, дали съм по-добре от спорта и спирането на алкохола. Иначе за другите неща, които споменахте, вече имам хоби - рисувам, а за четенето - уча в университет- история, която обожавам. Иначе и работя, но честно казано работата ми ме депресира, а и е на 3 смени. Нощната смяна ми еб*ва майката и нямам време за нищо останало. Мисля през следващия месец да се опитам да сменя и работата и да работя на 4 часа, за да мога да се посветя повече на хобитата си и себе си. Ще взимам доста по-малко пари, но поне ще се посветя на себеразвитие.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 63f0b759f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отслабнах 15кг заради жена за 1 месец, а тя ходи по почивки и си гледа живота. Изобщо не им дреме какво се случва с нас.. Имаи го в предвид.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 28b422342b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нито е лекомислено, нито толкова лесно, това ще е борба срещу теб самият. И именно в това трябва да се концентрираш, съзнанието че, старият ТИ вече удобно настанил се в в позната и "приятна" рутина ще опитва да пречи на новият ТИ.
Трябва да си наложиш че, новото е положително, иначе дори мозъкът ти ще се противи, защо ще ти е да правиш нещо което не е ок за теб? !
Когато усещаш че, днес не ти се занимава... че само днес ще прескочиш, или пък че, въобще няма нужда, сещай се че, е автосаботаж и веднага сменяй нагласата и фокуса.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 02ea25b99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора: Благодаря номер 9! И на всички останали. През този месец ще се посветя на развитие. В началото на май ще споделя как съм се почувствал след това предизвикателство, дали съм по-добре. Предизвиквам и всички, които четат и са в дупка, да го направят заедно с мен!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ceb88df993
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Здравейте автора съм, както обещах, след 30 дена предизвикателство да разкажа.. Аз си държа на думата и ще разкажа какво се случи. За 30 дена не станах културист, но със сигурност влязох в спортна форма. Тренирах понеделник, сряда и петък. Предимно упражнения с дъмбели и лицеви опори, карах колело, ходих на походи в планината и така. Занимавах се доброволческа дейност. С алкохола не издържах и на 2-3 пъти наруших режима, но после пак се върнах. Сега след 1 месец честно казано наистина ми се пие по-малко. През този месец също така гледах много лекции на вдъхновяващи за мен хора, четох книгата "параграф 22", запознавах се с много нови хора, позитивни. Опитвах се и аз да бъда позитивен, да проявявам чувството си за хумор. Купих си нови дрехи, подобрих малко външният си вид. Резултата е, че след 1 месец наистина се чувствам по-добре. Пиша го всичко това за хората, които са в дупка и се чудят как да излязат. Просто наистина 30 дена да правиш концентрирано някакви положителни неща, със сигурност има резултат. Сега съм в един момент, в който се намирам на правия път и от мен зависи дали ще продължавам по него или ще се върна към стария. Честно казано сега, като погледна стария, ми се вижда много тъмен и мрачен. Този месец смятам да продължа с тренировките и четенето и да продължа с доброволческата дейност.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d32c0d9488
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Поздравления!
Авторе, чудесна е промяната която си постигнал! Опитай да съкратиш още алкохола.
Постави си ново предизвикателство, може би за още 30 или дори 60 дни тренировки и здравословен режим. Включи си веднъж на две седмици награда- ако ще има и питие в наградата, предварително си впиши дните в които ще си позволиш и не нарушавай другите :)
Усмихвай се, забавлявай се, усмихвай и други около теб!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 02ea25b99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря за насърчението. Ще направя още едно 30-дневно предизвикателство, същото. И след 1 месец пак ще пиша докъде съм стигнал. : ) Ако изобщо някой чете темата

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ce61d5a3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Браво, авторе! Май и аз ще пробвам нещо такова. С пиенето нямам проблем, но пуша и имам 15 кг за сваляне, а покрай стреса в работата май започнах да затъвам в една рутина, та ми трябва спешна промяна.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 02ea25b99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Давай номер 14, след един месец те очаквам тук да споделиш как се чувстваш и какво е станало. Автора

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3a51ea5dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Здравейте. Автора съм. Алкохола не го спрях, но го намалих доста. Потръгна ми много в любовен план. Запознах се с много нови хора. Потръгна ми много и в професионален план. Започнах работа в ресторант със звезда мишелин за огромна (поне за мен) заплата. И всичко тръгна от.. доброволчеството. От осъзнаването, че живеем в магия, че сме просто една енергия. Правете добро, имайте хубави мисли и живейте на висока вибрация- там ви очаква един съвсем различен свят. Аз продължавам и се надявам и други хора да споделят подобни предизвикателства тук. Надявам се да съм вдъхновил някой. Защото наистина от дъното се извисих много на високо. И.. всеки може

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 02ea25b99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Автора съм. Аз обещах, че ще съм честен и искам да споделя нещо. Нещата след предизвикателството тръгнаха много добре за мен в началото, но изведнъж нещата рязко се промениха. Бях в чужбина и там си намерих хубава работа, но освен това ми се случиха неприятни неща. Преди много години имах проблеми с наркотиците, но ги спрях. Спрях наркотиците и цигарите за 10 години. 10 години не бях се занимавал, но когато заминах за чужбина, живях на място, където всички пушиха марихуана, и аз просто като човек, който е имал такива проблеми ми беше много гадно. Защото всеки ден се прибирах от работа и ми миришеше на марихуана. Не знам дали знаете, но за човек спрял марихуаната, да му мирише всеки ден и да се гърми около него е пълен ад. Освен това постоянно различни хора ми предлагаха, всеки ден. Просто 90% от хората бяха такива. Издържах 1 месец без да се поддавам, като водих голяма борба със себе си. След 1 месец обаче се запуках сериозно и не знам и аз как се озовах в същия филм, както преди 10 години. Пропуших и цигарите, въпреки че не бях пушил от много време. Пиех и много алкохол. Сега съм в България и не се чувствам добре. Цигарите ги спрях и не ми се и пуши изобщо, не съм пушил и марухана от както съм тук, не ми се пуши и не искам. НО не мога и ден да изкарам без да пия. Вече не ми действа алкохола, не ми е хубаво от него, а и още повече се депресирам. Преди да замина за чужбина си бях изградил някаква рутина и се занимавах с полезни дейности, които ме правиха много щастлив. След като заминах обаче всичко се обърна. Изкарах много пари и успях да си подсигуря цялата зима, но просто не се чувствам добре и отново се налага да започна с 30 дневно предизвикателство

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d5945ef124
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ти си герой! И аз съм се борила с марихуаната и много добре те разбирам. Поздравления, че откакто се се върнал не пушиш. Аз толкова трудно спрях и толкова се мразих, че искам да я пуша, че сигурно щях да избягам от тая квартира и зимата щях да фотосинтезирам.
Чувал ли си за др. Gabor Mate и какво мисли за зависимостите?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 02ea25b99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   18, чета Gabor Mate- да. Един от любимите ми е. Той е излекувал много зависими с психотерапията си и халюциногените- успешно. На мен ми се отразява много средата. Сега, когато няма такива напушалки покрай мен, въобще не ми се пуши. Започнах на ново 30 дневно предизвикателство и вече започнах лека-полека да се чувствам по-добре. Но си знам, че просто не трябва да попадам отново в такава среда. Все пак го правих само 1 месец, но си има своето отражение. В тази тема преминах и през двете. Първо бях много зле, после за 30 дни си вкарах в ред живота и след това за 30 дни деградирах отново. Нека гледат хората и да виждат, колко са важни решенията в живота. Това си е опит. По-добре да се учим от грешките на другия, от колкото от собствените. Поне изкарах пари и ще имам възможност да се развивам

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker