Как се решават да го направят младите момичета ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как се решават да го направят младите момичета ?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2526 пъти
Здравейте. Има вероятност въпросът ми да повдигне спор от рода на "кокошката или яйцето" или пък Левски или ЦСКА,но искам да отбележа, че ни най-малко целя това. Въпросът ми е чисто и просто породен от интерес и до някъде недоумение. Бих желал да заявя, че по никакъв начин не критикувам и осъждам хората, които ще засегна.
Днес на улицата се сблъсках със съседското момиче, което тази година ще е 11 клас. Така да се каже останах малко стъписан от вида и. Последният път, като се засякохме нямаше т.н. ръкав. Става на въпрос за татус по цялата ръка, изпълнен в черен цвят с мотиви включващи клоуни, женски лица и карти за игра от горе до долу. Не съм някой крайно консервативен и стериотипен, но се стъписах. До онзи ден беше младо невръстно момиче, а днес вече е с това, което ще носи цял живот. Напълно уважавам решението на хората да се татуират и дори разбирам възгледите им, но на 16 години и при това не става на въпрос за надпис на китката. Ако е решила да запечата момент от живота си, но щом на 16 година ни е заела толкова място, като стане на 30, 40 къде ще го прави ? От друга страна, надписи, пеперудки е едно,но от друга, автомат Калашников и клоуни е съвсем различно. Разбира се, тя си има родители и изобщо не е моя работа да я мисля, но ме знам защо толкова навътре взех това нейно решение. Дава ли си сметка, че макар и все по либерална да е средата, малко или много това би ограничило след време професионалната реализация в някой сфери.....
Преди няколко месеца отново останах стъписан от подобно действие на дъщерята на познати. Бил си казала,че точно за бала трябвало да направи татуировката и от днеска за утре роза върху цялата горна част на дланта....
Пак казвам, че не е моя работа да се опитвам да разбера личните решения на околните, но наистина не мога да разбера защо го правят ? Защо ме изчакат да "пораснат" малко и тогава не го направят, току виж няма да са забранили татуировките ? Родителите им наистина ли да толкова либерални и приемат това, като начин на себеизразяване, макар и на 16 години ?
Пак казвам,не искам въпросът ми да бъде приеман като критика, а просто като недоумение и учудване.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 81029623cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Възможно е да са били временни татуировки. Струват по няколко лева, слагат се лесно, не боли и бързо могат да се изтрият.


Десятката

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: dbbda14b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

2.   За мен татуировките са вследствие от комплекси, а у някои индивиди знак за парадираща простотия. Нещо сериозно куца в живота на подобни индивиди - изпитват крещяща нужда да бъдат забелязани, имат големи амбиции, но нисък таван на способностите и подобни.
Татуировките са една от главните причини за разпространението на хепатит B, C и HIV у нас, заради съмнителните хигиенни условия, при които се правят, вредни са за кожата, предизвикват алергии, инфекции, дори рак, а при някои хора алергичната реакция е толкова силна, че води до смърт/ преди 4-5 години имаше такъв случай със седемнадесетгодишно момче, работещо като спасител на морето/.Всъщност татуировките могат да се махат, но е много болезнено.
Никога не съм изпитвала нужда да се бележа като добитък. Цял живот се грижа за тялото си и винаги съм спортувала, а ако толкова изпитвам нужда да бъда забелязана - има по-предизвикателни дрехи и цветове.
Да, в действителност при делови преговори, татуировките по ръцете първи ще направят впечатление и повечето хора няма да ги приемат добре.
Всеки сам си страда от неправилните решения.
Може би родителите да имат вина, че не са обръщали внимание на децата си с подходящи коментари, които биха ги отказали от подобни действия в бъдеще
Моите говореха с мен по въпроса, но така или иначе не изпитвам нужда да се дамгосам.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4964a0d7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Здравей, номер 2.

Първо, искам да отбележа, че по никакъв начин не подкрепям идеята деца да се татуират. Познавам и по-млади примери от тези на автора и съм страшно възмутена. При децата може би наистина е някакво състезание кой е по-готин и кой по-пораснал.
Обаче, не съм съгласна с теб, че татуировките са символ на комплекси у хората. Да, имам татуировки. Те си имат история и съм доволна, че ги нося върху кожата си. Аз съм арт-насочена и за мен това също си е вид изкуство, освен това, особено тази по гръбнака стои доста хубаво. Не мисля, че татуираните хора сме някакви белязани животни. Не съм добитък за това, че изразявам себе си по някакъв начин. Татуировките ми си имат смисъл, те са върху кожата ми, за да ми напомнят за нещо цял живот. Не съм го направила за да ме забелязват, ако бях го направила за забелязването щях да си нарисувам бягащ п*нис на гърба,вместо частта от стих, която е там. Другото което е , именно най-запалените по татуировки хора, които познавам, са най-бягащи от това да се правят на клоуни пред обществото. Простият манталитет ще съществува винаги, но това да слагаш хората под общ знаменател също си е доста тесногръдо. Татуировката не е никак лошо нещо, но според мен трябва да минеш средата на двайсетте, преди да я направиш, за да може да разсъждаваш със всичкия си,чрез нея да се себеизразиш и да осъзнаваш какво ще ти стои на кожата цял живот и да си щастлив от избора си, а не да я правиш за да си по-готин от другите деца и после да си обрисувана цял живот в карти,рози,голи мацки и пеперудки, всевъзможни змийчета, морски кончета ,имена на бивши гаджета , тигърчета и други.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cb62de2388
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Надявам се да са временни татуси, щото иначе тези деца са си прецакали кожата за цял живот.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4e60094919
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не само момичетата, но и момчетата масово си правят първите татуси в тийнейджърските години. Всъщност, ако до към 20 не си направиш, е по-вероятно изобщо да не си. Дори и аз, който в момента съм твърдо против, си спомням, че съм имал някакъв тийнейджърски период, в който ми се е въртяла такава идея, която по-добре, че не съм реализирал. Сега не искам и да чуя.

От моите познати, един си татуира лъв отзад на гърба(задното рамо) още може би в края на 7 - 8 клас, а сестрата на мой много добър приятел си направи на около 17-18 години първия татус, а по спомен даже беше "закъсняла" само по финансова причина - докато задели пари за татуси. Сега има по ръцете и бедрата - вълци, пейзажи, какво ли не.

Аз също нямам нищо против - тялото си е най-личната възможна собственост и всеки има право да си прави с него каквото иска - както аз примерно отказвам да си епилирам краката и да съм "модерен", така и другите да си правят с техните тела каквото искат, каквото им се харесва и т.н. Но за мен татусите са признак за няколко неща.

Първо за първичност - дай ще се нашарим, всички да ни гледат, да ни забелязват и т.н. - всичко, което е "крещящо" - от лилави коси, до дрехи в цветовете на дъгата и татуси по цялото тяло ми говори за един превзет, комплексиран "болен" характер на човека отсреща. Тук правя разлика между "татус" някакъв 5 см надпис на китката или под гърдата да речем и "ТАТУС" цялата ръка нашарена на ръкав - има разлика. Нека не се лъжем - никой няма да си нашари половината тяло, защото "има история и толкова много лични неща" - а просто, за да се прави на интересен.

Второ. Мнозинството от хората с много татуси не са и кой знае колко успешни, нито пък умни по мои наблюдения. Най-обикновени, първични същества.Повечето ихо-ахо, готини са докато са още пубери, цигарки, кафета после масово нищо не става от тях. Отношението ти към тялото ти и с какво си го надраскал, говори и за отношение към другите, към работа, отговорност и т.н. Според мен поне. Разбира се, в случая говоря за такива дето са се напляскали с доста татуси - има и такива, които са сбъркали веднъж, имат по 1 татус, което не е кой знае какво - някои от тях даже са полицаи, лекари и т.н.

Има и жени, на които много им отива и им придава сексапил, но генерално изобшо не ми прави добро впечатление да видя някой нашарен. Жената като е със стегнати форми, облечена добре, нагримирана с хубава коса, нокти и т.н. дори и без татуси ще е огън.

ZZ

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 93bd871725
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имам плътен ръкав и отделно други татуировки по тялото, но напълно разбирам автора. На мен също ми е странно. По-лошото е, че на тези години и в масовия случай като цяло, се ходи при най-умрелите и некадърни татуисти с най-чалгарските и грозни рисунки. За да е 11-ти клас и да има ръкав, значи или е отишла при някой дебил в люлинско мазе, или е било с позволението на родителите (ако не са временни). Никой нормален артист няма да татуира непълнолетен. Просто изглежда яко и готино да си нашарен, няма мисъл, няма проучване, нищо няма. На 95% съм сигурна, че ще съжалява. Не познавам човек, който да не си е закривал татуировки от младините при това направени при някои от най-добрите в бранша.
Иначе и аз в младите си години много се дъхах как татусите ми са дълбокомислени, колко съм артистична и прочее, но сега само ме напушва смях като се сетя. Харесват ми, направени са отлично, стоят ми добре и повече не разсъждавам по въпроса. Факт е, че масово се избиват комплекси чрез татуиране, което е тъжно, но ако имаш малко опит, ще забележиш кой се татуира заради микро пишка и кой просто за кеф без да му дреме. Никога не съм имала проблеми на работа, единият ми колега е с рисунка на врата, друг на дланите. Не знам защо хората си мислят, че единствено можеш да работиш на гише в банка или друга "корпоративна среда", където няма как да си нарисуван. А момчето, което почина, реши, че е уместно да влиза в лайноморието с пресен татус, което е едно от най-тъпите неща, които можеш да направиш. Инфекцията ти е почти сигурна, а при някои това протича фатално.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3b15417f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Татуировка на мъж изглежда приемливо. Вероятно го прави дори привлекателен в очите на дамите, понеже изглежда опасен.
Напоследък жените почнаха да подражават и да се състезават с мъжете. Вероятно на този тренд се дължат и тия извращетия с татуировките.
Само дето такава голяма татуировка върху жена е отблъскваща за повечето мъже. Като цяло привлекателното в жената е нейната нежност. Като се изрисува така, нежноста си заминава.

Така де, исках да кажа че момичетата и жените възприемат доста мъжки трендове, вероятно заради това са така популярни тия татуировки. А и това да си модерен и готин... Като пушенето.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: aff4f8b5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Няма нищо по-гнусно от това да съблечеш някое момиче и да ти се озъби някой дракон от гърба и или белезници от п....та и.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0e5a8c1025
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз не съм консервативна, но и на мен ми е изключително грозно като видя някое хубаво момиче с голяма и груба татуировка. Какво толкова важно може да ти се е случило на 16, за да си татуираш цялата ръка? За мен тези татуси им седят като нещо мръсно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 65e9b2b262
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   3, нима очакваш 2 да те разбере? Липсва й капацитетът за това.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1e5f980030
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Жените, които имат татуси са с ниско качество и са спали с много мъже.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3f60ff05ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 2 - М да е брат, ама това са си .... твоето менние и мисли.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 57f8fe1dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Искам само да кажа, че масово коментарите са писани от хора, които нямат грам акъл- татуировката е изключително емблематична за притежателя и, ако има смисъл. И в никакъв случаи хората, носещи татуировки, са пубери, тъпанари и т.н.- има татуирани полицаи, лекари, хора, помагащи на други хора. Продължавайте с българския манталитет и ще си стоите под кривата круша цял живот!

Поздрави,
Умно момиче на 21 ;)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d833d60b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Ще бъда краен. Едно време кой си правеше татуировки - освен цигани и пандизчии, никой друг. И те се себеизразяваха по този начин, и те включваха незабравими спомени - спомен за убийство или първо гадже. Това е истината, не украсявам нищо. И дойде демокрацията, татусите станаха мода.
Друг пример. Едно време хомосексуализмът беше психофизиологично състояние, което следва да се лекува, девиация някаква. Дойде демокрацията и стана мода.
Е, питам, с тези моди и без здрав разум докъде ще стигнем?!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 284f302691
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ти ако я видиш и как свири на кавала, инфаркт ще получиш :)

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 32381c2d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   В 11-ти клас едно момиче вече на 18 си направи на ръката без да казва на родителите си. Показала я е после, когато вече е нямало какво да направят.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f2c222499c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Въпросът Ви предполага, че не можете да навлезете в личния свят на човек с напълно различни светоглед, вярвания, емоции и нужди от Вашите. За да стане това, е нужно да го опознаете достатъчно дълбоко и да боравите повече с усещания и емпатия, отколкото с мислене.

Поздрави и успех!

М32
(нямам татуировки, ако има значение)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker