Бягане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Бягане
преди: 2 години, 28 дни, прочетена 1405 пъти
Здравейте. Може ли човек,който е 137 кг да бяга? Решила съм да започна да бягам още от утре. Разбира се постепенно! Какво ви е мнението?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 28 дни
hash: faec7e7bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Че защо да не може ? Имам познати дори и по повече, които започнаха. Предполагам искаш да започнеш, за да отслабнеш. Имай в предвид, че тичането няма много да помогне. По-важни са ти храненията и цялостната активност, а не тичането. Взимаш си една везна, сваляш си един калориен калкулатор и започнаш да си следиш калориите, които приемаш, ходиш по 10-12 хиляди крачки на ден и ще имаш резултат. Впрочем, ходенето на пътека на максимален наклон гори повече калории от тичането. А и спри безалкохолното със захар, много килограми се качват от там, също и тестените работи. Спреш ли захарните безалкохолни и като цяло напитки, които съдържат захар и всякакви тестени работи 10-12 хил. крачки на ден, то ще започнеш да отслабваш (е стига да не прекаляваш с другата храна, като мазно и по много).

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: cb6dd543d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   недеи бяга, Върви по 10,000 стъпки на ден и яж по-малко, бягането няма смисъл ако не си по-слаба

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 34764380f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Разбира се, че можеш. Започвай като си обуй удобни маратонки. Успех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 28 дни
hash: bc287e6bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Човек 137 кг първо трябва да започне да ходи... Бягането доста натоварва стави, ходила. Не те знам колко си висока, но при нормални 60-70 кг, само ти стига да ходиш, и ще е по-тежко упражнение отколкото нормален човек да бяга маратон. Представи си да мъкнеш 70 кила допълнително...

Освен това никой спорт не е просто ей така, а е свързан със здравословен хранителен режим. Двете вървят заедно. Така както подхвърляш темата, си личи, че не си приела сеиозно нещата, а трябва...

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 87f73bcd45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Дори и слаб човек би се натоварил сериозно, ако е водил заседнал живот и изведнъж започне да бяга. Първо се почва с редовно бавно ходене. После постепенно след седмици се увеличава темпото и разстоянието. И чак когато сама почувстваш, че си готова започваш да тичаш лекичко и за кратко. И постепенно увеличаваш разстояието и темпото.

Само че в твоя случай с това огромно тегло, даже ти препоръчвам, първо да смъкнеш поне 20-30 килограма с хранителен режим, докато само ходиш и чак тогава да мислиш за тичане. С това тегло много е вероятно да се контузиш, защото това е сериозно натоварване на стави и мускули, особено за нетрениран човек.

Излишно е да казвам, че в твоя случай само ходене без хранителен режим и напълно безсмислено. Прочети първо тази книга, направи един 10 дневен курс, после се захрани седмица и после си яж нормално без сладко, тесто и в леко намалени порции, докато през цялото време ходиш редовно по половин час на ден, като постепенно увеличиш до час-два. В рамките на всяка година прави 3-4 такива курса и ти гарантирам, че ще паднеш под 100 още догодина, а след 2-3 г. ще си си напълно в норма.

https://docplayer.bg/191161836-гладът-приятел-и-лекарство-лидия-ковачева.html

Аз пробвах всичко и само така отслабнах и вече година си държа теглото, макар че дори не се храня по най-добрия начин и не се движа чак всеки ден. Отделно дето си излекувах някои болежки.

 
  ...


...
преди: 2 години, 28 дни
hash: f161deef45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз отслабвах с над 10 килограма с ходене за година и половина, но периодично бягам, а също и ходя на Канго Джъмпс. Постоянно пресмятам калориии и внимавам какво ям.
Доколкото знам, тела с толкова излишни килограми, по- лесно ще ги изгорят, поради простата причина, че тялото се опитва да се отърве от тях, колкото се може по- бързо. Някой да ме поправи, ако греша. Консултирай се с диетолог, а може и едни хормонални изследвания да си пуснеш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 28 дни
hash: 981078b05b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Една позната беше над 140кг при височина около метър и шейсет... Намери си добър диетолог и без никакъв спорт заради други здравословни проблеми смъкна над 50кг за една година. Съответно здравето и се подобри значително от там се пораздвижи и се подмлади с едни 20 години.

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 80e9c8cc2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не! В никакъв случай! Освен, че ще натовариш и може би травмираш колене, стъпала, кръст и гръбначен стълб, има вероятност и сърцето да пострада...
Пробвай с повече ходене първо като сменяш от нормално към бързо ходене, бързото от 2 мин и постепенно ще увеличаваш.
Скокове на място: скок- разкрачваш до широчината на раменете, скок- прибираш, ще увеличаваш постепенно.
Аеробика ще ти помогне много повече отколкото тичане в момента, виж също клипове за зумба.
Разбира се и диетата ще трябва да промениш, също увеличи приема на вода.

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 4ecd97807c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Директен отговор на въпроса ти - Не! Започни плавно и постепенно. Ако изведнъж хукнеш и се натовариш повече няма да повториш - защото ще имаш убийствена мускулна треска, въздуха няма да ти стигне, ще те заболи под ребрата и дори може да си навехнеш я глезен я нещо. Как да започнеш? С ходене. Започни по равни терени. През ден, не всеки ден. Ходи по 1км първата седмица, после увеличи на 2, и така и така и така постепенно. Тук са те посъветвали да ограничиш храненето - не. Аз пък ще ти кажа да се храниш здравословно, намали тестеното, увеличи приема на протеин, яж каквото ти се яде, без да се ограничаваш. Ако ядеш много, ходи много. Движи се всеки ден. Сутрин започни деня с лека гимнастика и така всеки ден. Тайната на здравото тяло е в постоянството. Запомни това. И си изготви режим, който ще можеш да спазваш и който ти доставя удоволствие.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 27 дни
hash: f161deef45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   6 съм. И аз да се включа към другите - не се хвърляй да бягаш. Почни с ходене. Наистина ще се самонакажеш, ако изведнъж тръгнеш да бягаш. Аз, която от години ходя с часове без почивки и впоследствие с малки такива, защото имам проблем с гръбначния стълб и се натоварвам повече, ако тръгна да бягам след месеци пауза, се задъхвам и храча, с извинение. Вярно, при теб ще отнеме доста време, сигурно седмици, но когато започнеш да издържаш повече на бързо ходене, можеш да започнеш с кратки и бавни бягания за по минутка. Като стигнеш до този момент, не се впускай да тичаш бясно и на големи разстояния. Много начинаещи в бягането, включително и аз преди, правят тази грешка. Целта е да задържиш енергията за максимално дълго време и да бягаш максимално дълго, а не да изхвърлиш цялата си енергия в бясно тичане за кратко време, освен ако може би не целиш да спринтираш, но на теб ти е много рано за това.
Не се напрягай прекалено. Трябва да намериш баланс и в ходене, и в бягане, и в тренировки. Не се хвърляй да правиш нечовешки за теб неща, защото за да стигнеш до там, това трябва да стане постепенно и леко да буташ летвата напред. Например, не се хвърляй утре от да ходиш 20 километра, но ако ходиш и усетиш, че се натоварваш и имаш нужда от почивка, провърви още 10- 20 и си почини. Големите резултати идват с малки постижения.

Satanic Blasphemer!

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 6c5d720236
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Тичането е хубаво нещо. Въпроса е как ще понесат ставите ти.
Моя съвет е следния - тичай веднъж на всеки 4 до 7 дни, но НЕ ПО-ЧЕСТО. Ставите имат цикъл на възстановяване от минимум 4 дни. При по-често тичане ще почнеш да имаш проблеми, а последствията остават за цял живот.

Не забравяй, че тичането е СТИМУЛ, а полезния ефект всъшност идва в почивката между тичанията. Така че прекаляването принципно не е добър избор.

Можеш да си правиш смутита от боривинки, малини, ягоди, арония, което доста пази и помага на ставите.

По отношение на самото тичане съвета ми е - при какъвто и да е дискомфорт в стави/сухожилия или в главата - стига толкова. Ако не го спазваш ще рзбереш смисъла по-късно...

Стратегията - ходене - бягане - ходене - бягане е много добра за максимално бързо влизане във форма.

Опитай да тичаш нагоре под наклон, с минимална скорост и помалки крачки. Това е максимално щадящо за ставите. Тичането в посока надолу е глупост, по принцип. Най-лошия избор за ставите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker