Ниско самочувствие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Ниско самочувствие
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 814 пъти
Аз съм момиче на 21 години. Имам много красива външност (вие няма как да видите през сайта де) и затова досега непрекъснато хората се държеха с мен като с Богиня, много комплименти, глезене, всички мъже бяха луди по мен, дори да направя нещо лошо хората винаги ме подкрепяха. Аз винаги съм имала високо самочувствие и съм обичала себе си, малко тип самовлюбена, но без това да е за сметка на другите, на другите хора също им правя комплименти, помагам им и не ги карам да се чувстват зле по никакъв начин. Но тези месеци усещам как самочувствието ми е паднало. Станала съм по-затворена, аз съм екстроверт, но вече комуникирам само с най-близките ми хора и не искам нови хора в живота ми. Тези хора, които са в момента в живота ми, ако изключим семейството ми, са мъжът ми и 4 най-добри приятелки. И всички те винаги ме подкрепят и много ме обичат, никога не ме съдят и са истински приятели, доказали се с времето. Най-вече мъжът ми, той е невероятен, такъв добър човек е 1 на милион. С две от приятелките ми съм приятелка от 12 години вече. Брат ми все ми говори, че трябва да се запознавам с нови хора, но аз преживях нещо лошо и вече не мога да се доверявам на нови хора. Преживях нещо лошо през Март и оттогава ми падна самочувствието и вече нищо не е същото. Вече чувствам, че не съм специална и значима, дори някой да ми прави комплимент, аз се чувствам така, всякаш просто го прави от възпитание, а не защото наистина го мисли, просто не мога да го повярвам вече. Голям парадокс е, защото аз знам, че наистина съм красива, но просто чувството не е като преди, не знам дали ще ме разберете. Понякога гледам снимки на обикновенни жени в Инстаграм и си говоря как хората ги харесват повече от мен, въпреки че аз без да прозвучи грубо изглеждам по-добре, казвам си на тях им пишат коментари, правят им комплименти, а мен никой не ме харесва и не ме оценява. Което не е истина, но аз си се самонавивам да мисля така, не знам защо. Мъжът ми ми прави комплименти, но това не ми помага вече. Казвам как този човек е красив, онзи е красив, уважавам другите, а себе си не. Мисля си как хората заглеждат някакви момичета, харесват, правят си комплименти, внимание, а аз не получавам отношение. Знам, че проблемът не е в другите, а в мен, защото може би нещата, които си говоря не са верни, но аз така се чувствам-неоценена. Аз готвя на много високо ниво, рецептите, дизайна и всичко сама измислям, почти винаги ми отнема часове да приготвя храната и да я декорирам, презентирам и чувствам как винаги е неоценено-хората казват Красиво;Вкусно, а говорим не за обикновенно ястие, а изкуство, гурме, също карвинг и след това виждам как реагират с някакви огромни хвалебствия за пълнени чушки с ориз, които нямат никаква визия и това много по-бързо и лесно за направа.

Или друг пример, правя няколко часа грим тип арт грим, както прави James Charles, като буквално реалистична рисунка върху лицето с грим, и това получава някакви много обикновенни коментари една дума, а някой си е направил очна линия по малко по-различен от класическият начин и червило и като цяло обикновен грим, а не рисунка и получава някакви коментари все едно е нещо невиждано, уникално, свръх красиво, а моят труд е неоценен както винаги. И коментарите под моите снимки и те са така-Красива. Под снимките на всички други, дори такива хора, които ако ги видите вие ще кажете, че са грозни, коментари тип “Богиня”, ”Ангел”, ”Най-красивата”, ”Кралица” и така нататък. Аз се радвам за хората, но се чувствам ощетена, защото е нечестно. Не казвам, че това е единственото, но е важно, човек да усеща някаква истинска подкрепа от хората и да продължава напред. При мен все едно колкото да отбият номера. Хора ми казват, че това не е вярно, но аз така го чувствам. Преди се чувствах наравно с другите хора, а сега се чувствам по-долу от всички. Не съм надменна, дори се чувствам зле, че по-горе написах, че жените са малко по-надолу като красота от мен, но нямаше как да го обясня, то просто е истината, както има и жени по-красиви от мен и не мога да кажа, че аз съм по-красива от тях, то просто няма как като не е така. И тук в Сподели съм писала теми и винаги в коментарите съм била обиждана и съдена, въпреки, че темата ми не е била обидна или провокативна. И чувствам, че хората навън не ми обръщат внимание или ако го направят, то си мислят нещо лошо за мен. Аз крия тялото си, знам, че ако нося по-разголено облекло ще имам внимание, но аз не искам да го правя, а и все пак си имам мъж. С всеки изминал ден самочувствието ми пада все повече и повече. Просто преди не беше същото, беше много различно. А аз съм си същата, лицето и тялото ми не са се променили.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1dd58ebdb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Здравей, проблема ти е сериозен и той се крие вътре в теб. Да започнем от там, че не всеки разбира от изкуство, било то грим или хранене. Когато правиш подобно нещо ти го правиш за себе ск и за твое удовлетворение, но проблема тук е че очакваш хората да резонират на твоята честота, ами да кажем, че невероятното за теб, за други е не толкова велико, понеже те не са били част от сложния процес на направата. Освем това простичките неща са лесно за хората и те намират приложение в тях, това не означава, че нещата ти са лоши, просто са сложни и трудни за оценяне. Главният проблем според мен се крие в намалената ти комуникация и все по рядкото получаваме на отвърждение. Макар и да твърдиш, че имаш самочувствие изглежда без чужда подбуда, то се срива. Започни да правиш неща за себе си и дс цениш личните си постижения без нужда от чуждо удобрение, това ще помогне за преодолееш проблема ти. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c0bc3ab798
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Реално на никой (освен приятелите и семейството ти до известна степен) не му пука нито за теб, нито за жените от инстаграм или където и да било, още по-малко за красотата ви.

Някакви на сухо или женкари пишат хвалебствени мнения като коментари или лични съобщения на непознатите.

Като теб има много жени с неестествено завишено самомнение. Когато станеш известна, можеш да очакваш внимание от всякакви типове, но иронията е, че точно тези хора набързо всячески се опитват да се отърват от разните навлеци/ папараци и не излизат сред народа много-много.

Ти не си нито политик, певица, актриса, жена на мутра-бизнесмен, какво внимание очакваш от другите?

Вече си заета жена, гледай си мъжа и остави соц. мрежите. Ако беше незаета, сред новите ти познати свестните мъже биха ти обръщали внимание, предполагам, но сега само някой потенциален любовник би си губил време с теб.

Само гледай да не станеш злобна, когато погрознееш след години, защото ми приличаш на завистлив и повърхностен човек (коментирайки как мъжете хвалили по-грозни от теб жени). Животът не е само външен вид, сама каза как цениш мъжа и приятелите си заради отношението, а не заради това колко са красиви. След 10-20 години и ти ще бъдеш грозна, и мъжът ти, и приятелите ти, но ще си останете добри хора, надявам се. Истинската стойност не човек не се измерва с харесвания в соц. мрежи или внимание от непознати на улицата.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 29372e4700
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   до номер 2
Абе не мога да разбере такива като теб, които смятат, че красотата "си отива" след 10 или 20 години-стига с тея ПОГРЕШНИ и тъпи клишета бе! Това не е вярно-или си красив-или не си! В повечето случаи е така. Сега ако са ти кофти гените-жалко ЗА ТЕБ! ... Красиви хора само на 15 или 20 години ли има? ! Или вие смятате, че ако имаме нещо бръчки, малко отпусната кожа на места или каквото и да е0вече "не сме красиви, а грозни парцали"? ! Ако така смяташ-повърхностна си И ТИ СЪЩО! И нищо май не разбираш....

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3ffa048715
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Намери си хоби, там ще има хора, които ще се запознаеш с тях и ще общуваш, намери си и работа, някои ще те оцени както трябва, явно е, че сега средата ти е не подходяща, търси нови запознанства, а относно богиня и подобни, никои такива неща не търси мъж, може само в шоу среди и ако това им е работата, да покажат някои спектакъл, разграничаваи се от тези неща, като казваш, че си обикновена, това е пътят към щастието, деистваи да си щастлива, оценката си я слагаи винаги сама, игнорираи разни мнения.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ba41dd4fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти си онази кифла, която преди време беше питала защо грозни хора имат самочувствието да се появяват в социалните мрежи. Проблемът ти ще се реши, когато започнеш да търсиш и намираш стойност в заобикалящия те свят, която е отвъд това, което виждаш. Говориш само за външен вид - твоя, на храната, на другите хора, на грима, който си направила. Започни да работиш с психолог. При предишната ти тема си помислих, че си поредната Инста овца, но сега виждам, че всъщност имаш дълбоки личностни проблеми, които с времето само ще се задълбочават, ако не ги адресираш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 034a2dccb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Явно когато си била по-млада си била доста разглезена и си свикнала, че цялото това внимание и възхищение ти се полага по право и съответно си имала самочувствие, че си нещо повече от останалите, но в един момент си пораснала и изведнъж се е оказоло, че целият свят не се върти около теб, че не всички те боготворят и сега следва голямо разочарование и дори лека депресия. Свиквай! Реалният живот не е честен и неща, които преди си имала за даденост, сега ще трябва да си ги заслужиш. Ще трябва да се научиш да живееш с разочарованието, с идеята, че не винаги ще си оценена както ти се иска, че ще е пълно с лицемери, които уж ще ти се възхищават, но само с користни цели и т. н. и с времето ще се научиш които хора наистина ги е грижа за теб и кои имат задни мисли. Да, понякога сблъсъкът с реалността е жесток и боли, но е време да пораснеш и да си научиш урока.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker