Кога ще имаме пак златно поколение футболисти, като героите от 94г. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121555)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Кога ще имаме пак златно поколение футболисти, като героите от 94г.
преди: 10 месеца, 12 дни, прочетена 790 пъти
Всички помним онова невероятно американско лято, когато Българския национален отбор се класира на четвърто място на световно първенство. И можеше да бием и Бразилия на финала и да бъдем световни шампиони, ако съдията на полу-финала с Италия не си затвори очите на две очевидни дузпи, които трябваше да бъдат отсъдени за България. И въпреки, че се класирахме четвърти цяла България беше в екстаз от радост и след всяка наша победа в цяла България улиците бяха препълнени с празнуващи хора. Въпреки, че бяха много тежки времена за родна майка България. На никой не му пукаше, че бяхме в тежка икономическа криза, хората се радваха и празнуваха всички заведения бяха претъпкани беше един голям празник. Тези мъже начело с Димитър Пенев старши треньор се завърнаха в България като герои. Те бяха идоли тогава за нас децата тогава. Накараха цял свят да ни уважава. Христо Стоичков тогава спечели най-голямата футболна награда , , Златна топка, , Борислав Михайлов беше отличен като най-добър вратар на това световно първенство. Това поколение обаче беше застаряващо и след това световно първенство започнаха да идват нови по-млади играчи, които бяха обаче сто класи под това златно поколение. След 2002г. България не се е класирала на голям футболен форум. И от ден на ден положението ставаше по-зле и по-зле, с нас се гаврят измислени отбори като Северна Македония. Бербатов, Стилиян и Мартин Петров, бяха последните наши наистина талантливи футболисти. Но както Бербатов се изрази в едно интервю:, , Не може няколко коня да дърпат цялата каляска, , И е прав. Онова златно поколение от 94г. целия ни отбор беше изграден само от звезди играещи в уважавани западни клубни отбори. Сега ме е срам да гледам мач на българския национален отбор. Къде е проблема, че нямаме таланти? За мен отговора е в клубните ни отбори. Абе те се напълниха с разни чужденци. Някакви безизвестни черньовци играят в нашите грандове, а българчетата търкат резервните скамейки. Много прост народ сме. Развиваме чуждите играчи, а нашите ги правим публика. За да се развие един футболист, той трябва да стане звезда на клубно ниво, след това да бъде привлечен от по-голям западен клуб и там да се доразвие на световно ниво, и след това той може да бъде конкурентен на голям форум като Европейско или Световно първенство. Сега нашите футболисти стават известни само със скандали в личния си живот, които не само, че не прославят България, а ми я и излагат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 11 дни
hash: e553b00907
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Кога ще имаме - ами според мен никога. Тогава са били други времена, тези момчета са израснали и тренирали през соца, ходили са казарма, съвсем различен манталитет, играело се е за националния отобор и за чест, а не само за парите.

Футболът прекалено много се комерсиализира, а и в България винаги такива дейности са обвързани с много корупция заради големите пари.

Единственото правилно решение за българския футбол е само едно - ЗАКРИВАЙ.

Има толкова други важни неща, за които да се дават пари - за бездомни, гладни, бедни, голи, боси, за здравеоопазване, пенсионери, за спорт дори, но за:

- художестевена гимнастика
- индивидуалните спортове: плуване, борба, щанги, бокс - там има потенциал

Ситуацията с футбола, е трагична, а се наливат едни милиони бездънни и пак почтти всички отбори са затънали в дългове до гуша..


Излизане от блатото няма - закривай.

Т. Т.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 9655012262
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Наистина ли вярваш, че на такива големи турнири най-добрият печели купата? Когато залите станат твърде големи, всичко е въпрос на политика.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 346cc8180e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Няма да е скоро.
То вече почти няма деца ритащи топка и за да се навлезе в футбола или в друг спорт, трябва да се почне от детска възраст.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 7682f5496d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Никога.

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 48bb166275
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Когато си върнем държавата, превзета от безродни евроатлантици с бащи и дядовцци от ДС.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: f5e50b15e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   С днешните гейчета, няма как да стане....

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: ffec295c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ще имаме такова златно поколение, когато се върнем с машина на времето в 94'.
Това за пушилките бяха и думи на батето бог да го прости.
Те повечето и се прочуха със пияното си шофиране и чукне на евтини и лесни бг курволяци по дискотеките!
Парадоксално но именно точно този, който взе златната ръкавица тогава има най голямата вина и отговорност за сегашното жалко положение на националния отбор!
Лотар Матеус 10г по късно проговори защо си е тръгнал и защо не е сполучил да създаде някакъв що годе конкурентен отбор.
Защото перуката му звънял директно и разпореждал кой футболисти ще играят. Е тогава следва да се запитаме има ли какво мнение и влияние има треньора в този отбор. Шуробаджанащината ни докара до там, че хора със едва завършено
СПТУ да решават бъдещето тук!

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 0899759597
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не бих казал никога. Нещата се въртят. Реално аз помня ясно 1994 поколението. Като изключим 5-6 човека - останалите бяха посредствени футболисти. А от тези 5-6 - Лечков, Стоичков, Балъков, Пенев (който беше контузен в САЩ), Йорданов, Трифон Иванов (Бог да го прости), Хубчев и Костадинов - от тях световни звезди бяха само Стоичков и Балъков, говорим такива, които могат да играят във всеки един отбор в света и да са основни играчи, а останалите 5-ма - да са във водещи отбори в големите шампионати. Тоест, какво трябва да се случи - ами да се появят такива двама, мега звезди, като обикновено и един е достатъчен и да имаме още 5-6 стабилни футболисти, като останалите просто играят покрай тях. Имайте на предвид, че България и прези 1994 е имала подобни генерации. Например баща ми казва, че 1986 в Мексико сме имали много по-добър и балансиран отбор от 1994. Баща ми казва, че в защита сме имали много по-добри играчи, халфове сме имали голаджии като Пламен Гетов и ми казва, че проблема е бил, че просто не сме имали мега-звезда като Стоичков/Балъков да ги поведе, иначе отбора ни е бил страшно силен и готов за 1/2 финал и тогава.

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: a90debeeab
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   За да се случи трябва да се изпълнят три условия.
1. Никой с фамилия Михайлов (Боби, Ники) НЕ трябва да е начело на българския футбол.
2. Футболистите трябва да започнат да тренират на стадиона, а не в дискотеката.
3. Да се взимат наистина талантливи момчета, а не на принципа "тате ми купи място в отбора", защото има талантливи деца, обаче родителите им не разполагат с нужните средства, а на тяхно място се уреждат некадърници с пари.
Е, тогава и ако се обърне внимание на детско-юношеските школи, имаме шанс.
Иначе ще копаем дъното и ще ставаме за смях като завършваме наравно с отбори като Сан Марино, например. А скоро сигурно и ще ни бият.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 32413e9b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   С добри треньори, много тренировки, спортен хъс, възможно е, всичко си зависи от всеки човек, решил, че спортът е негово призвание и ще играе винаги за победа, разбира се хубаво е да създаде някои песен, с текст за успех в спорта, така със сигурност всеки спортист ще даде най - доброто от себе си и ще има купа.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: c9139e6312
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Когато изринем този модел и този манталитет..
Когато по школите и в т. нар. 'дубъли',
играят тези които могат и заслужават...
а не тези които плащат и тези които са с връзки и протекции...
Така че, .... никога приятелю....

 
  ...
преди: 5 месеца, 17 дни
hash: 2d37f78c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   В общи линии скоро няма да е. Футболът в България практически е унищожен като спорт. И не само Перуката и лакеите му в БФС са виновни. Това е дълъг процес стартирал преди няколко десетилетия, като има совите вертикални и хоризонтални измерения.

През 90-те все още имахме приличен футбол въпреки, че и тогава си бяхме по-скоро футболно джудже. Реално от цели 5 участия на световни футболни финали (1962, 1966, 1970, 1974, 1986( нямахме нито една победа, а на европейско не се бяхме класирали никога. Но на клубно ниво имахме все пак някакви успехи, макар и епизодични, все пак имахме. Големите успехи бяха на ЦСКА, но и други клубове имаха своите звездни мигове. И въпреки всичко, за разлика от другите източноевропейски грандове като Стяуа, Партизан, Цървена, Звезда, Динамо Киев, български тим така и не успя да играе на голям еврофинал, въпреки, че ЦСКА и през 1967-а и през 1982-а беше доста близо. Остана утехата от велики мачове на червените и победите срещу Атлетико Мадрид, Панатинайкос, Олимпиакос, Ювентус, Дортмунд, Байерн, Нотингам, Ливърпул, Аякс, Валенсия, Монако, Рода, полуфиналите срещу Интер решени след 3 мача и т. н. Левски също постигна някои големи победи като тези срещу Щутгарт, Аякс и паметните мачове срещу Бенфика. Своите звездни моменти имаха и Славия, Локо сф, Ботев пловдив, Марек, Берое... След 1990 успехите зпочнаха да оредяват, въпреки че отново имаше някои силни моменти като ЦСКА срещу Парма, Левски срещу Рейнджърс, но постепенно на клубно ниво забуксувахме и редовно няшите тимове се излагаха още в първите кръгове. Поколението от 1994 е изковано през 80-те, защото е продукт на старите школи в спорта на планово-стопанствената ни по онова време страна. През 90-те във футбола влязоха много пари и мнозина новоизпечени бизнесмени опитаха да се легитимират чрез него. Но тези пари бяха похарчени грешно и глупаво и вместо инвестиции в школи и деца, се даваха за съмнителни чужденци, за уреждане на мачове, но стадионите ни руинираха, а насилието трайно се настани. След участието ни във Франция се подмени поколението и през 2004 успяхме да се калсираме на европейско с последните ни играчи от някакъв по-голям калибър като Бербатов, Ст. Петров, М. Петров, М. Христов. Но от там насетне провалите бяха правило, успехите дефицит, а силните мачове изключения. Записахме антирекорди, а вътрешното първенство се превърна в катастрофа, поради масови фалити и недостиг на средства. Въпреки всичко през 2005 три български тима се класираха за групите на евротурнирите, като елиминираха германски, френски и швейцарски тим, а Левски дори стигна до четвъртфинал. Но в БГ намесите на нефутболни фактори чрез услужливата федерация на Перуката доведоха до нови провали. Една от най-големите грешки в спорта е решениеот футболните клубове да станат АД-та. Това доведе до източване на клубове и затъването в дългове от всякакви случайници като гърнетата, Лупи, Батков. След появата на проекта Лудогорец, футболът окончателно беше убит, първенството обезсмислено, феърплея напълно погазен, неразбориите още повече. Фактически към днешна дата БФС е обслужващ персонал на Лудогорец. Та дори смяната на Михайлов не би имала някакъв положителен ефект, ако този модел продължи. Необходимо е измитане на цялата шайка в БФС и нормализация на процесите чрез феърплей на всички нива! Лудогорец не е произвел нито един класен играч, въпреки, че е шампион 12 години поредни години! Нямаме стадиони, нямаме първенство. Съдийството също се нуждае от спешни реформи. Но най-важно е да се счупят оковите на делиорманското робство на самозабравил се олигарх, на когото дори държавата построи стадион!

За да имаме успехи е нужна здрава работа в ДЮШ, функциониращи органи на БФС, феърплей, борбата с черното тото и квоти за български футболисти. Та чак след поне дестина години можем да очакваме нещо сериозно. Разбира се, дори с наличните играчи имаме шансове да се калсираме на голям форум, но за трайни успехи е нужен цялостен рестарт на всички нива (БФС, клубове, президенти, правилници).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker