Заплати във футбола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121548)
 Любов и изневяра (29807)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Заплати във футбола
преди: 7 месеца, 4 дни, прочетена 420 пъти
Темата ми е провокирана от поредната статия, в която чета как поредния ритнитопко пръскал пари по казина. Гледам някакви трансфери на разни ритнитопковци за стотици милиона евро. Взимат заплати стотици милиони евро заплати чудят се какво да си правят парите и ги пръскат по казина. А някъде по света някое дете умира, защото няма пари да се лекува или няма какво да яде. Що за дебили са станали масовката от хора? Дори безплатно не ги гледам вече мачовете. Разбирам да платиш на някой стотици милиони евро заплата, ама той да е открил някаква свръх технология за човечеството с, която човекът да живее по-добре. Ама някакъв татуиран ритнитопко не бих дал и един пробит долър за да го гледам. Не може един татуиран ритнитопко да кара Ламбо за половин милион евро, а един зидар да кара бракма за пет хиляди лева. Че зидаря допринася много повече за човечеството от колкото ритнитопкото. За какво се наливат космически суми пари в нещо толкова безмислено? И после що нямало кой да бачка в строителството вече? Ами, ако започнат да се раздават заплатите ритнитопковците в строителството, на опашка ще има кандидат заварчици, зидари и шпакловчици.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 3 дни
hash: b6ff9ac310
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Футболистите вземат много пари защото футбола генерира много пари. Как си представяш такива заплати да се дават в строителството или в други сфери. Кой ще ги дава? А пък това за гладните деца в африка е толкова изтъркано, че няма да го коментирам.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: b9e438e4d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ритнитопковеца го гледат 1 млрд души и всеки да даде по 1 стотинка за него, той е с 10 милки напред. Ако строителя бачка за 10 млн на месец, жилището, което е построил, ще струва 500 млн, а няма кой да ги даде тия пари.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 0fb57bdfbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Добре дошъл в абсурдния свят, в който живеем! Е точно вчера гледах за медицинските сестри в болницата във Враца как работят за минимална заплата..

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 3b124ade46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Грешно ти е из основи мисленето за съвременния свят.
В капитализма и условия на свободен пазар няма никакво значение какво предлагаш и колко стойностно си мислиш, че е, а колко е желано И рядко.

Важи правилото на търсенето и предлагането. Един човек е склонен да даде много пари за нещо (продукт/услуга), което много иска и трудно може да намери.

Пример: водата е изключително важна за тялото ни и без нея можем да умрем за няколко дена. Тя има изключително голяма стойност в живота ни, буквално е животоспасяваща, но - струва стотинки. Защо? Защото я има в изобилие и никой не се впечатлява от нея. Алкохолът (също като футбола, вид забавление) от друга страна е абсолютно ненужен на хората, но струва повече от водата. Доста повече. Справедливо ли е? Не. Правилно ли е според пазарната икономика - да. В пустинята ако умираш от жажда би дал много повече за едно шише с вода. Та, така.

Изводът какъв е? Намери правилното място, където ще те ценят подобаващо.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 0ba95f45a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторе. абсолютно си прав и изцяло съм съгласен с теб!

Но, за съжаление така е устроен съвременния свят - според търсенето и предлагането...

Нещата са правилно устроени само при Бога и в църквата!

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 5ab3131c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Да си станал ритнитопко и щеше да караш "Ламбо"и ти, бе злобарче.. Тогава едва ли щеше да мислиш така. Повечето от тези, футболисти са тръгнали от гетата и с труда си са станали милиардери. Всикчи тези футболисти милиардери отделят милиони за благотворителност, поемат изцяло лечения на болни деца, Неймар има асоциация за стотици бедни семейства в Бразилия, организира благотворителни търгове, на послдения събра 11 милиона бразилски реала и ги дари. Роналдо също отделя милиони. Такива хора трябва да са още по-богати. Зидари под път и над път. Таланти като Роналдо, Меси и Неймар, например се раждат веднъж на 100г. Да беше се информирал за благотворителната им дейност преди да излееш злобата си.
ж, 25

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker