Какво се случи с тялото ми, когато отказах захарта и брашното? Лечебно гладуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121555)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Какво се случи с тялото ми, когато отказах захарта и брашното? Лечебно гладуване
преди: 4 месеца, 16 дни, прочетена 993 пъти
Лятото 2021 напълно отказах хляба (преди ядях малко), а есента на 2022 изцяло спрях и захарта. Оттогава тези неща не са влизали вкъщи. Ям основно яйца, сирене, спанак, ябълки, скир, ядки и месо. Пържено също не ям. Дали е трудно? Да, но се свиква. Защо ги спрях? Синдром на раздразненото дебело черво, стърчащ корем, хроничен запек, желание да нося XS, а не S и М. Дали се отървах от здравословните си проблеми и отслабнах ли? Абсолютно не. Състоянието на кожата и косата ми подобри ли се? Абсолютно не. Запекът все още си го имам, коремът ми все така стърчи в долната част, макар че ограничавам не само вида, но и количеството на храната. По-рано се насилвах да пия 2-3 литра вода на ден, и това не помогна. Ходила съм по лекари - резултат нулев, само хвърлих на вятъра една камара пари и си загубих времето. Спортувам, но и това не дава особен резултат, може би само в началото след дълги паузи. Никакви тренировки не ми помогнаха да се сдобия с плосък корем. И, не, не съм в калориен излишък. Зоря се в момента само за тонус и енергия.
Пробвах и "лечебно" гладуване два пъти с продължителност 2 и 3 седмици. Това означава само и единствено на вода за периода. Коремът ми се прибра, но когато отново започвах да се храня, пак се появяваше. Останалите проблеми също никъде не са отишли. Живея си така. Не се оплаквам, не търся съвети, камо ли в сподели-то. Просто опит, ако някой случайно се интересува от такива неща. Гладът, спортът и ограниченията не са панацея. Може би още няма лек за някои болести, а може и аз да не съм намерила. Не пожелавам на никого да се мъчи така, както аз. Здраве и щастие на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 8bbe7bd4b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Имаш друг проблем, може да имаш метаболитен синдром, изследвай щитовидна, хормони. От един човек "камо ли в сподели-то". И само да ти кажа при хората с твоя режим коремът им е залепнал за гръбнака, сещаш ли се накъде бия? И аз проблем, но не всеки има твоя проблем.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 5f88958dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Трябва съвет с диетолог, и биорезонанс, може ирисова диагностика

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: e779b4dbb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Човек мярка С или М няма стърчащ корем. но може да има такава структура, при която да " трупа" един пръст мазнина точно на това място. Аз съм така с бричовете. Жените сме по-неподатливи на образуване на плочки. Полова особеност. За запека трябва режим- сутрин има достатъчно време на спокойствие да отделиш за тази дейност. Пробвай варени овесени ядки, добавяй протеи и масли/зехтин.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 2d6fae69ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

5.   Важни са и много други фактори, цялостният ти начин на живот - в офис ли работиш, подложена ли си на стрес, колко им на ден минаваш пеш и т. н.

Гладуването никога не е било решение (особено за по-дълъг период), просто защото почваш да сваляш и мускули, освен мазнина.

Какво спортуваш? Колко често? С каква интензивност?

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 79984cb9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

6.   Спиш ли редовно поне по 7-8 часа нощем?

Вървиш ли поне по 5 км дневно? Отделяш ли за движение по-малко време, отколкото отделяш за ползване на телефона ти?

Пиеш ли и/или ядеш ли за последно 3 часа преди лягане, или го правиш непосредствено преди лягане? Второто е крайно вредно, защото прави съня ти неспокоен - стомахът работи извънредно по времето на лежането. Също така, не бива да пиеш течности по време или скоро след хранене, защото така разреждаш стомашния сок и той не може да разтвори остатъците от храната бързо, а това се протака във времето и част от поетата храна е в изчакване, докато предишната се смели бавно.

Ползваш ли крушки у дома, които не премигват? А телевизор, екран, телефон без премигване? Това лесно можеш да разбереш по един от следните два начина:
1. Бързо размахваш молив или разперените пръсти на дланта ти пред светлинния източник. Ако виждаш ясно разграничени очертания на молива или пръстите, значи лампата премигва и трябва да я замениш от такава, която не го прави, защото в противен случай това е противопоказно за зрението и нервната система;
2. Пусни камерата на телефона си и превключи на режим "Професионален" или "Ръчен" (при различните марки телефони названието е различно), после задай най-високото възможно ISO (обикновено е ISO 3200 при телефоните от висок и среден клас, ISO 800 е при по-евтините модели), а скоростта на затвора намали според силата на светлината, така че да се вижда на екрана нормална или леко затъмнена картина на това, което виждаш с очите. Ако някоя лампа премигва при такива условия, значи следва да я замениш с друга, която не премигва. При техниката е по-сложно, защото струва пари, но ако цениш здравето си повече, в удобен случай и това ще замениш с по-малко вредящата такава за очите и нервната система.

Имаш ли чести случаи на безпокойство на някакви теми, в работата, в отношенията си с някои хора? Това също оказва отрицателно влияние над съня и хормоналното равновесие.

Имаш ли някакви вредни пороци: пушене, пиене на алкохол и/или газирани напитки, сокове с ракообразуващи изкуствени подсладители, боза?

Имаш ли бяло течение и лоши миризми долу? Това често е признак на болен организъм.

Проветряваш ли редовно у дома или по-скоро там има застоял въздух с малко количество кислород? Има ли мухъл у вас?

Каква вода пиеш? От чешмата или бутилирана изворна? Или чешмяна, но пречистена с филтърна система или филтърна кана?

Спиш ли на много стар матрак? В този случай има голяма вероятност в него да са се развили акари!

Къпеш ли се редовно? Колко пъти в седмица или месеца миеш косата си? При по-рядко миене на косата там застояват повече мъртви парчета остаряла кожа, която тялото отделя всяка нощ по време на спане.

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 8d1f153e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

7.   Ако си раждала и коремът ти стърчи, значи имаш диастаза.
Само с махане на хляба няма да стане, защото глутенът го добавят почти във всяка храна.
За 4 месеца без глутен свалих 15 кг, като не съм се ограничавала с количеството храна и не съм спортувала. Имам все ище излишни 7 кг, но с тях трудно ще се справя жез спорт и драстична диета.
Провери за всеки случай щитовидната жлеза и кръвната захар.
При мен шитовидната жлеза е бапълно здрава, нямам дуабет, нито инсулинова резистентност, нито друг хирмонален проблем, но глутенът не ми понася и пълнея от бего, а и видя изключително заседнал живот през последните години, а преди спортувах 2 пъти седмично поне.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 2f74ff5a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Заекът е защото задържате негативностите на живота, вкопчили сте се в нещо. Мсеки има определена болес, проблем, защото първо болестта се заражда в ума. Замисли се колко ръти, като си в стрес и корема те боли, дали идва от физически проблем, не, идва от мисълта, енергията ти и вярванията ти. За заека не се търси с лекарства, първо гледай да имаш спокойствие, поздравления за краката, аз не мога да го направя, особено хляба. За заека Ванга препоръчва краставици на гладно, аз добавям чаша кафе, гарантирам ти, че си в тоалетната веднага. Здравословното хранене има много теории, за мен логична е, сутрин да не се закуска. Организмът цяла нощ е смлян храната и преработил в енергия, сутринта имаш нужда от течности до обяд. Ям ли за закуска ми се спи и с м изморена. Освен това внимавай с количеството храна, порция та трябва да е марка. Людмила Живкова се е увеличава по индийски течения и казват, като се събират почти не яде, чаша вода. Ние поемаме много повече храна отколкото ни е необходимо. И те на последно място топлота вода, не чай. В Китай пият просто топла вода и това разгражда мазнините и токсините в тялото. И в Китай масово тоалетните са от тези, който са на пода, кляшаш напълно, това е най-правилната поза за изхождане и аз така се изхождам веднага. Понякога просто клякам и се напъвам и тази естествена поза много по-бързо освобождава червата. Дано да съм била от полза.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 1dd33109ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Е, как ще си спрял захарта :), а говориш за ябълки хахах. Това е захар в най-лошата й форма - фруктоза, такава, която организма ни не може да преработи и я праща в черния дроб, където тя го омазнява и причинява инсулинова резистентност. Като именно това е причината да не отслабваш - вероятно имаш инсулинова резистентност. Честото ядене, даже да не си в калориен излъшък е страхотен бич. Ще ти го обясня така - ти имаш и без това резистентност към инсулин (вероятно), но даже и да нямаш, когато ядеш често, но уж по малко става следното - активираш инсулина с всяко хранене. Без значение какво ядеш. Ако имаш резистентност - отделя се и много повече инсулин от нормалното. Но да се върнем на честото хранене (по малко уж). Отделя се инсулин, това е складиращ хормон, чиято задача е ясна - да складира. Храната не се влива веднага като енергия, ясно ти е. Та като ядеш по малко и начесто - инсулина почва да складира част от нея, а друга - дава получаваш като енергия. И тук е проблема - инсулина дава сигнал в мозъка ти, че няма достатъчно храна и мозъка сваля веднага метаболизма ти. Как? Понижава функциите на черния дроб, на бъбреци, на всичко, понижава телесната ти температура примерно от 36. 7 на 36. 5, което макар и незначително на вид води до стотици и хиляди калории излишък дългосрочно. Така работи организма - т. е. с чести хранения по малко ти му създаваш идеята за глад и той реагира. Ако ще гладуваш лечебно - то решението е само периодичния глад, примерно да ядеш веднъж на ден. И защо има огромна разлика от горното? Защото като седнеш да ядеш, примерно изяждаш цялата си храна за деня предвидена в рамките на 1 час - тялото отделя инсулин, но сигналите, които получава мозъка са, че храна има в излишък даже, изобилие, огромно количество и той не се налага да намаля метеаболизма ти, за да пести енергия. Разбираш ли? Всичко е свързано с инсулина, с нищо друго - телата ни имат само един складиращ хормон, силно анаболен - това е инсулина. И той е доминиращ хормон, супресира тези, които реално разграждат мазнини - като растежен хормон, като глюкагон, инсулина регулира Мтор функцията на метаболизма буквално. Така, че правиш една голяма грешка - не е толкова какво ядеш, а кога го ядеш и колко начесто. Аз ти гарантирам, че ако си пердашиш хлебец, даже и сладко - но в рамките на 1 час от денонощието и го сравниш с ядене начесто през целия ден (като калориите са еднакви) - то в периодичното хранене ще сваляш огромни количества телесни мазнини, защото 8 часа след хранене горе долу почва горенето на мазнини собствени - кетоза. Процес, който прекъсваш с всяко често хранене, макар и малко.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: da99b287ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Аз спрях млечните продукти през 2022 и кожата ми значително се подобри, никога преди това не е била толкова съвършена дори на 20 години като бях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker