Професионален тенис - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Професионален тенис
преди: 1 месец, 14 дни, прочетена 267 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 15 години и тренирам тенис на корт от 12 годишна. Огромен фен съм на играта и съм дала много жертви за този спорт. Мечтата ми е да бъда професионал-на тенисистка и съм си дала краен срок да я осъществя до 20 годишна възраст и не мисля, че е невъзможно, защото абсолютно всичко, което зависи от мен ще дам, за да постигна целта си. Започнах на 12, защото нямах възможност по-рано и много пъти съм се борила и продължавам да се боря за тренировките си, защото това е скъп спорт и родителите ми не са убедени, че си заслужават средствата, спрямо малкия според тях шанс да успея. Приоритетите ми са изцяло в спорта и не употребявам пари за нищо друго, за да улеснявам родителите ми с разходите. Запалих се по спорта от майка си, която беше също страшна фенка на спорта и от бебе съм отраснала с мачовете по телевизора. Вече почти не гледа, поради лични причини, но играта остана в сърцето ми. Спортен ген имам от баща ми, който се е състезавал в колоезденето. Мисля, че имам доста добра и развита физика за годините си и прогресът ми в спорта е максималния, на който съм способна. Освен тренировките, при всяка възможност ходя на фитнес или, ако е по-хубаво времето на едни кортове и бия сервиси по няколко часа и мисля, че вече имам голям напредък и с него. Когато убедя и една приятелка, с която тренираме заедно, ходим и двете и разиграваме и играем мачове. Сега работя повече върху психическата си нагласа, защото се упасявам да не се пренавия и това да ме бутне, защото със сигурност да ми спадне мотивацията, вариант няма. На базата на всичко това, аз храня реални надежди, но има нещо, което не знам и затова искам да попитам.
А именно какъв е начинът да преминеш от любителско към професионално ниво, когато му дойде времето? Каква е процедурата? Как се кандидатства/записва за квалификациите на професионален турнир в различните категории?
Важно ми е, защото мисля, че яснотата би могла да ми даде оптималната последователност и да съсредоточи силите ми поетапно. Ако имате информация по въпросите или полезни съвети, които да ми дадете, моля направете го, ще Ви бъда много благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 13 дни
hash: 8b15c0e2e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Записваш за участие първо в детски или младежки турнири към БФТ, там се доказваш, като добър спотист в момента можеш да се запишеш за турнира другата седмица, до 16 годишни, таксата е 40лв и отделно трябва да си платиш за спане в хотел на цени от 40 до 145лв. Виж в сайта на БФТ! Печеленето на такива турнири ти осигурява професионално явяване, ако печелиш ще научиш как става.
Малко си закъсняла с явяванията, ще се сблъскаш с състезателки които се явяват на такива турнири от 8-10годишни и имат много опит и подкрепа от родители и треньор, но не е невъзможно, пожелавам късмет

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 88e0108f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Късно ти е за професионално развитие...

Моят син го записах на 3 годинки, сега е на 13 и започват турнири с наградни фондове.. Но ние живеем в Америка..

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: ee509c796b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не мога да разбера ти на състезания не ходиш ли? Ако не - наистина много си закъсняла и ти трябва чудо. Според мене родителите ти са прави.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 560d6a54d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Търсиш ITF категория турнири (с награден фонд 10 000) като за начало близките държави до България. Записваш квалификации като внасяш таксата и готово в играта си. Само при победа във финала ще ти дадат 1 ATP/WTA професионална точка, която ще те направи професионален тенесист наградния фонд от 10 000!
Мисля, че при от отпадане по-рано ще ти дадат ITF точки, които нямат голяма стойност и не те правят професионален тенесист. Само първата WTA/Atp точка те прави професионален тенесист!

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 8f18a84ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защо обезкуражавате момичето? Човек от яслата ли трябва да е започнал да играе тенис? По въпроса нямам инфо, но моят съвет е авторката да попита треньора/учителя си. Дерзай, момиче, и не падай духом! Мечтата ти е прекрасна и сега му е времето да я осъществиш!

 
  ...


...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 51c16d9c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Бори се и опитай. Поне ще си свериш часовника къде си спрямо връстничките си. Но има едно голямо НО. Няма да стане без треньор, само спаринги с твоята приятелка създават лъжлива представа за нивото ти. Отделно треньорът може да ти отговори на всички въпроси свързани с тениса.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker