Жени, какво включва поддръжката ви и колко струва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124227)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Жени, какво включва поддръжката ви и колко струва
преди: 3 дни, 36 мин., прочетена 569 пъти
Здравейте, аз съм жена на 26г. Тъй като жените сме суетни и гледаме да изглеждаме добре, ми е интересно: Какво включва поддръжката ви като жени? На каква цена и сами ли си я покривате? Родителите или партньор ви помага, ако не разчитате само на себе си? Можете да кажете за месец колко ви излиза?

Темата не е с цел заяждане или избиване на комплекси. Питам за да обменим опит и идеи, чисто информативно, а и може да сме полезни една на друга.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 дни, 15 часа
hash: d522b21868
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Жена съм на 25 год
Поддръжката си я поемам изцяло аз.
Козметика ползвам ежедневно- фондьотен/ коректор, сенки за вежди, спирала, като всички продукти са ми на стойност общо 20-25 лв, ползвам много евтини марки, основно взимам на промоция например фондьотена и коректора на мейбълин.
За грижа за кожата ползвам- измивен гел за лице който е около 8-9 лв и съм засякла че стига за 4 месеца, измивно масло за лице (правя двойно почистване) - струва 10 лв и стига за 4-5 месеца, забравих да спомена че ползвам слънцезашита - 24 лв е тя стига също за 4-5 месеца.
Вечер ползвам ретинол и ходратиращ крем - обща стойност 40 лв, стогат също за голям период.
Не мисля че моята лично поддръжка излиза скъпо.
Не ходя на кола маска. Майка ми р маникюристка и ми прави тя ноктите, но дори да не беше - ползвам чист геллак и щеше да е още да течем 35-40 лв на месец, което също не мисля че е много, предвид че други процедури не си правя.

 
  ...
преди: 2 дни, 14 часа
hash: ecf5fc1966
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Поддръжка под формата на козметика - около 40лв са месечните кремове и почистващи, маникюр - 35-40лв, спорт - 50-60лв, не ходя на фризьор толкова често, но сешоара ми е 35лв. Не ходя на козметик всеки месец, но и там са 100лв на няколко месеца. Купих си една машинка за процедури против белези от акне и бръчки и си спестих 80лв на месец с нея. Покривам си всичко сама, родителите ми винаги са зад мен ако имам нужда. Общо взето 150лв месечно си отделям без фризьор и козметик, а с тях около 300лв.
Няма да коментирам, че пари за дрехи не включвам, защото ще стане страшно, но на работното ми място няма как да не влагам в облекло и подходяща визия, а и като цяло.
Ж28

 
  ...
преди: 2 дни, 11 часа
hash: d99f11503d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Трудно ще ми е да изчисля точната сума. В поддръжката слагам на първо място фитнес. В момента плащам 30 евро месечно (това е най-евтиния абонамент в момента тук където живея), но обмислям да сменя залата защото в последно време не съм доволна. Ако отида на друго място ще плащам около 50 евро (фитнес, басейн и сауна).

На фризьор ходя два пъти в годината. Косата ми е много дълга, не цъфти и ходя само за да ми я оформят и подкъсят. 30 евро ми взимат за подстрижка, което е бая скъпо, но държа на салона защото момичетата наистина са професионалистки. Значи 2 × 30 = 60 евро годишно. Като го разделим на 12 месеца, по 5 евро на месец ми излиза.

Маникюр не си правя. Педикюр винаги сама и само през лятото. Не давам пари за тия работи.

От 2 месеца ходя на козметичка, прави ми кола маска на краката и на бикинито, около 30 евро излиза сесията. Но се колебая дали да продължа, не само от финансова гледна точка, ами защото изобщо ефекта не е кой знае какъв и след 10 дни пак съм с косми по краката и хайде пак самобръсначка. Та си мисля да я карам отново с епилатор.

Значи последните 3 месеца, за всеки месец смятаме:
- Фитнес- 30 евро
- Фризьор - 5 евро
- Козметичка (всеки 3 седмици) - 30 евро

Общо 65 евро

Отделно имам други разходи посветени на красотата: козметика. Не купувам всеки месец кремове и шампоани, но да речем го правя веднъж на 2 месеца или на месец и половина. И там отиват около 60 евро, но си зависи и от бюджета. Средно, 60. Т. е., 30 на месец.

Прибавяме тия 30 към предишните 65, 95 евро. Абе около 100 евро.

Естествено, не съм в България, заплатите тук са малко по-високи. Като цяло, козметиката в България ми се струва много скъпа, рядко има хубави продукти на добра цена. Поне впечатленията ми са такива. Тук много по-лесно намираш качествени продукти с отстъпка, оферти и тъй нататък.

Сама си плащам поддръжката. Родителите ми никога не са ми я плащали, може би когато съм била на 13-14 са ми купували шампоан и дотам. От 15 годишна работя и сама си купувам тия работи. А от партньор никога не бих очаквала подобно нещо, освен ако не е милионер или човек с много пари. Неудобно ми е да искам пари за такива нужди и като цяло, не обичам и неумея да искам да ми плащат разходите....

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 10 часа
hash: c4e893d85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   30 лева маникюр. Понякога се глезя с масаж, но единственият редовен разход е за маникюр. На 39 съм, пари от мъж за лични разходи никога не съм вземала и не бих.

 
  ...
преди: 2 дни, 10 часа
hash: e73b464e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Средно 400 лв. на месец лични разходи. За козметика използвам само сапун, шампоан и паста за зъби. Понякога балсам и маска, ако реша, че косата ми е станала твърде суха, но това е рядко. На фризьор ходя веднъж в годината. На маникюр никога повече, откакто ходих няколко пъти и получих инфекция на единия нокът, от която се възстановявах с месеци. Да не говорим, че няма безвредни лакове и даже през ноктите попадат вредни вещества в тялото. Гримове не ползвам, откакто бях в университета и тогава беше основно по повод. Дрехи и обувки си купувам 3-4 пъти в годината, не обичам да пазарувам и съм много консервативна по отношение на стила, така че не ми отнема много време. Имам общо 3 скъпи рокли (200-500 лв. едната) в гардероба, които нося по поводи, на конференции и подобни събития, и едно палто (~400 лв. ). Купувам си книги за удоволствие, не знам дали това се смята за поддръжка, те на практика са най-голямото перо от личните ми разходи. Понякога си купувам скъпо кафе, това е единствената глезотия, за която съм наясно, че е разхищение. Приятелят ми поема разходите за храна и сметки за домакинството. За мен не харчи, освен ако не реши да ми подари нещо.

Не съдя жените, които харчат много за себе си. Щом им е приятно и могат да си го позволят, това си е тяхно право. Аз лично не смятам, че съм суетна, и не изпитвам необходимост да бъда. Майка ми е пълна противоположност. Харчи хиляди за дрехи, козметика, аксесоари и т. н. Радвам се, че е щастлива, не ми пречи като харчи за себе си. Като бях малка много обичаше да купува дрехи и за мен, а буквално я умолявах да престане, защото не ги харесвам, не ги нося и ми е съвестно. Но на нея не ѝ е. Опитваше да ме убеди, че най-важното нещо за една жена е външния и вид и от това зависи целият ѝ живот едва ли не. Но така и не успя. Моят опит е различен. Това, че не съм вманиачена във външния ми вид никога не е било проблем, даже е предимство, защото не ми се налага да губя излишно време и пари. Винаги съм получавала позитивно внимание от мъжете и съм била щастлива във връзките си. Така че, не, не всички жени са суетни.

По принцип се дразня на коментари от типа на "този пост го е писал мъж", когато пише, че е от жена, защото хората са различни, има такива с всякакво мислене. Но в случая ми звучи малко странно и нелогично, че някоя жена иска да обменя "опит и идеи" за "поддръжката" си с други жени и се интересува кой ги издържа. По този начин обикновено се изразяват мъже и то такива с леко дерогативна нагласа спрямо жените.

Жена, 27 г.

 
  ...


...
преди: 2 дни, 8 часа
hash: ade4449558
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Жени, пазете си кожата!!! Най-вече от препарати я пазете. Ако има повече от две съставки, значи е вредно.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 8 часа
hash: d9df0b0a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Коса и маникюр си правя сама. Първата ми професия е фризьорка, лесна ми е поддръжката--подстригване, боядисване, маските само натурални, приготвени от мен. За косата си харча най-много, за качествена боя, масла за маските, иначе да я приведа в някаква подредена прическа е невъзможно, буйна, чуплива и неконтролируема, а не съм склонна да я тормозя с разни серуми и подобни със силикон, сулфати т. н Извън маслата, останалите продукти са от "Erayba".
Ноктите също натурални, имам си машинка, която ми струва около 10 Евро 2-ра употреба, няколко лака от по около 3 Евро (живея в чужбина, затова в Евро цените).
Грим- само молив, спирала и червило. Не ползвам фон дьо тен, пудри и подобни-никога! Затова кожата ми е съвсем чиста, свежа, гладка, диша си свободно. Хидратиране вечер, пак с крем "мое производство" смеска от тоник с масло, а за през деня 100% алое вера- само това.
Също имам машинка за кола маска, лесно и бързо 1 път в месеца долу горе.
Това е за което се сещам в момента, ако разделя за месец харчове, ми излиза средно около 30-40 Евро, но купувам на едро 1-2 пъти в годината повечето неща.

 
  ...
преди: 2 дни, 7 часа
hash: 46a8344e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Жена съм и мисля, че поддръжката на жена би следвало да си е изцяло нейна грижа.
Относно мен - струва ми толкова, колкото мога да си позволя. Понякога повече, понякога по-малко. Разбира се, винаги ми се иска повече, но ми звучи абсурдно да моля някой да ми плаща за това. Работя за 1500лв. Може би около 300лв. месечно отделям за такива нужди. 1 път месечно фризьор и козметика. Понякога маникюр. Дрехи., обувки, чанти. Кремове, гримове, други козметични продукти, когато има нужда. Маски и маникюр си правя често сама. Фитнес и сауна от време на време. Предпочитам разходки и повече движение. Нямам силикон и екстейшъни.

 
  ...
преди: 2 дни, 6 часа
hash: 2edbb4979d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Само грим, не струва много.
Крем за лице, може и по евтин. Общо взето не е много. За дрехи давам повече. Никой не ми помага, справям се. На маникюр, фризьор не обичам да ходя, само когато се налага.
Процедури не мисля да си правя, ще остарява естествено. Само за корони за зъбите давам повече. За сега са здрави.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 2 часа
hash: db6326dfe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Допреди да започна работа, родителите ми ми даваха пари за поддръжка, предимно майка ми, защото и тя обича козметиката. Сега всичко си плащам сама.
Точни цени рядко помня, затова ще давам приблизителни стойности. На три от местата, които посещавам, ми правят малки отстъпки, което също е от значение.


Използвам скъпа козметика, като сега съм се спряла на марката "Галеник". Ежедневния ми крем е близо 200 лева, серумът ми на същата марка е около 150, както и кремът за околоочен контур. Естествено, купени на намаление. Днес ще си взема нов серум на приблизителна стойност.
Преди да сложа тези кремове, слагам тонер на "Natural rose", но не помня на каква точно цена е. Вероятно към 20 лева. Винаги имам розова вода и сега използвам на "Рефан" с роза центифолия, но също не помня цената (вероятно към 15 лева). Задължително имам кокосово масло на приблизителна стойност 10- 20 лева (в зависимост от количеството и марката), което почти всяка вечер смесвам с течни витамини А и Е (общо към 25- 30 лева) и намазвам по цялото тяло, а през деня слагам крем за тяло (25 - 35 лева), който винаги сменям с друга марка, когато го привърша.
Винаги имам етерични масла или от лавандула, или от мента, или иланг- иланг и винаги имам базово масло, освен кокосовото, или от жожоба, или от гроздови семки, или от маслинови семки, или някое друго, подходящо за мазна кожа. Цената им варира от 5 до 20 лева, в зависимост от марката и с тях през горе- долу ден си правя козметичният масаж на лице- шия- деколте, който редувам с маска за лице. Следователто, винаги имам поне една маска за лице, а в момента правя смес от три - от арган и колаген, лифтинг гел с хиалурон на "Glory" и алое вера гел на "Радика', които винаги съчетавам с пачове за окоолочен контур за еднократна употреба на "Viktoria Beauty", чиято цена е към 15 лева.
Използвам скраб за тяло и лице на стойност около 15- 25 лева, сапун за 5- 12 лева, интимен гел за 15- 20 лева, самобръсначка (само за бикини зона) за 3- 4 лева, пемза, чиято цена не помня, шампоан на Furterer за 25 лева, който смесвам с няколко капки чесново масло (17 лева) и няколко капки розмарин (12 лева), плюс серум за коса на Furterer за около 30- 35 лева.
Крем за ръце на "Българска роза" и крем за ходила - към 15 лева, серум за мигли за 20 и нещо лева. Също гланц за устни, който е към 10 лева.
Имам и ленти за пори за 7 лева, два рол- она: на българска роза за 7 лева и на Рексона за 3, ако не се лъжа. Ползвам и лосион на "Акне аут", също за около 25 лева, също и кислородна вода и лавандулов спирт за не повече от 4 лева. Тампоните ми за лице са между 3 и 5 лева.


Имам д' арсонвал, който ползвам за коса, рядко за лице (досадно ми е), но не помня цената му, защото с майка ми го поръчахме отдавна. Всеки месец ходя на кола маска - лятото по два, даже три пъти на ръце, крака и мишници, което е около 30 лева, а зимата по два; също на гръб и седалище поне веднъж в месеца, също струващо приблизително 20- 30 лева. Ходя по един- два пъти ежемесечно на почистване на лице (близо 50 лева), но моята кожа го изисква, защото е склонна към акне, а също поне веднъж на радиочестотен лифтинг (40- 50 лева). Лятото ходих и на кислородна мезотерапия. Пия мултивитамини за 40 и нещо лева и чист колаген за 89 лева. Сега спрях с тренирането, тъй като имам лоши болки в кръста, принуждаващи ме да посетя лекар, но скоро ще възобновя и него.
Ако излизам навън без кремове, задължително ползвам слънцезащита с минимум 50- ти фактор за около 30 лева.


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 2 дни, 39 мин.
hash: e105024985
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Купувам предимно грижа за лицето - кремове, серуми, маски, слънчева защита и за почистване.
Грим не много и евтин. Дрехи рядко, но все пак периодично, та се и събират. Гледам да си ги пазя. Коса и нокти си правя сама. Определени храни, които участват в поддържането на формата ги слагам към това. Спорти дрехи и обувки от време на време. Грубо, на месец може би към 50-60 лв.
Абсолютно винаги съм си покривала поддръжката сама, а съм от жените, които смятат, че мъжът е финансовият гръбнак на семейството. Просто ще ме е срям някога да кажа дай пари за червило и гащи.
Със спорт, чиста кожа и хубава коса не е нужно поддръжката да е твърде скъпа. Фигурата и косата са основни точки. Лицето също.
Не осъждам никой, който харчи повече, въпреки че лично за себе си дори аз като прекаля понякога ми става тъпо, защото не виждам смисъл. И с 5 блузи и с 50, все тая. Живи и здрави :)

 
  ...
преди: 2 дни, 28 мин.
hash: 65c8a454e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ж28

Рутина за ежедневна грижа /измиващи и почистващи продукти, демакиант, тонер, крем, околоочен крем, ретинол, серум, слънцезащита/ около 700 лева, стигат за няколко месеца. Държа на качеството.

Ежедневен грим /основа, фон дьо тен, спирала, сенки за вежди, контур, руж, хайлайт, молив за устни и червило/ около 450 лева, стигат за няколко месеца, като фон дьо тенът свършва най-бързо, той е 130 лв в Дъглас/Сефора. Нещата които слагам рядко не ги включвам.

Процедури за лице и почистване около 2000 лева за 6м.

Ботокс гневна бръчка и хиалуронова киселина общо 1700 лева за година, предплащам ги и правя обикновено 1 ампула в годината и 2 пъти ботокс

Маникюр педикюр 120 лева всеки месец

Фитнес 100 лева

Масажи при кинезитерапевт (имам болки в кръста) 80 лв за час, ходя 4/5 пъти месечно

Фризьор /подстригване терапия и сешоар/ 150 лева веднъж на месец и половина. Не се боядисвам и нямам екстеншъни.

Козметика за коса, баня и тяло може би около 300 лева, като шампоана ми свършва най-бързо, защото съм с дълга коса и го купувам по-често shu uemura 97 лева.

На процедури за тяло вече не ходя, защото не ми остава много време.

Общо взето това е минимума, вътре не слагам основни неща като лентички за зъби, дезодоранти, парфюми, дрехи, някоя друга глезотия и т. н, не съм теглила до сега чертата, та темата ми стана много интересна. Повечето разходи ги поема мъжа ми, аз в момента съм по майчинство.

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 19 часа
hash: 1ca471b815
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Грим, маникюр, с коледен календар, има козметика за цяла година, бюджетно е, прическа.

 
  ...
преди: 1 ден, 19 часа
hash: c266c17495
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Изобщо не броя, но без да правя кой знае какво, сигурно поне 300-400 лв. на месец заминават, без да ходя на козметик, и без да броя дрехите. Сама си плащам всичко, работя, изкарвам достатъчно пари.

 
  ...
преди: 1 ден, 19 часа
hash: b46d033a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   За съжаление вече 26 лв, преди беше 16 лв на година за подстрижка и още 8 лв за лентички за мустак на всеки 3-4 месеца. Това е. Не ходя на маникюр, не ходя на кола маска, ползвам фотоепилатор от 7-8 години.
Ж25

 
  ... горе^

...
преди: 1 ден, 15 часа
hash: e16522c04f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Благодаря за отговорите! Мъжете си помагат, защо да не направим и ние същото?

Преди да започна работа, средствата ми бяха ограничени и ползвах нискобюджетни продукти, тъй като родителите ми нямат възможности. Сега работя и сама си покривам всичките разходи, без да разчитам на мъж или на семейство.

Все пак и аз да споделя:
1) Всеки месец ходя на маникюр - около 40-50лв
2) Преди се боядисвах на руси кичури при фризьор и давах около 200лв на 4-5м, но сега ходя само на боядисване на корен - което е около 85лв на 2 месеца (салонът е по-скъп, но съм много доволна как ме правят)
3) Козметик за вежди и г. устна, която често почиствам с лентички - 10лв
4) За грим използвам - основа, фдт, течна очна линия, червило, контур, като преди използвах повече грим продукти, но сега наблягам на nude визията и мисля че това е достатъчно - 200лв са ми общо продуктите, но са качествени и ги ползвам дълго време
5) Отделно си взимам професионални шампоан, маска и термозащита за коса - около 150лв, като си отделих пари за хубава преса и сешоар
6) Избелих си зъбите - което ми излезе към 400лв, но съм много доволна от крайния ефект
7) Лазерна епилация на цяло тяло - над 3к съм дала засега, защото съм направила поне 5-6 процедури
8) Отделно си купувам парфюми от Дъглас, защото искам да са оригинални
9) Дрехи пазаря по-рядко, тъй като все не си харесвам или все си казвам, че имам достатъчно
10) Фитнес, xbody, или групови тренировки и протеин - 66лв картата на месец
11) Понякога ходя на масажи и подобни глезотии

От авторката

 
  ...
преди: 1 ден, 14 часа
hash: a4f4b6d336
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Искам да използвам момента да попитам жените дали фотоепилаторът може да е вреден. Купих си го преди 2 години и още не съм го ползвала. Използвам самобръсначка и само на прасците, нагоре няма косми или са съвсем руси.

За кремове за лице давам около 10 евро на месец, един крем от 60 евро ми стига за 6 месеца. Използвам кокосово масло и бадемово масло за махане на грим и преди и след слънце средно 5 евро на месец. Спирала за очи натурална, мисля че я купувам 1 път в годината. Рядко ползвам друг грим. Не съм била на козметика, на фризьор 1 път в месец 50 евро, за да ме подстриже малко и лека прическа, за да ми стане хубаво. На фитнес рядко ходя ама имам карта 30евро на месец. Плувам когато мога
Защото не се боядисва ползвам една хубава маска за коса, тя е около 20 евро, но ми стига за около 6 месеца. Значи сметнах, че около 100 евро ми стигат на месец за поддръжка. На 35 години съм, парите на тази възраст ги изкарвам сама, мъжът ми ми подарява понякога някой парфюм и шефката ми беше подарила календар с козметика, но много неща ги раздадох на приятелки, защото не бих ги използвала.

 
  ...
преди: 1 ден, 9 часа
hash: 0f1ea92f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Трудно мога да изчисля. Грим не ползвам. Ползвам хубав среден към висок клас крем за лице към 35 лв., който за доста повече от месец трае. Ползвам слънцезащитна задължително, както и ретинол за лицето. Измивен гел за лице на Сера Се, имам дълга коса, която подстригвам веднъж на 5-6 месеца при евтин фризьор сложи го 15 лв. Ноктите не си боядисвам. Ползвам шампоан, който е към 17 лв., за повече от месец. Ползвам обаче доста витамини, които ми излизат по-скъпо от външната поддръжка: витамин С, магнезий, колаген. Ползвам да, всеки ден пачове за очи, тъй като след сън имам надути очи, както и крем околоочен нисък клас на Дева с витамин С. Мога да кажа, че друго особено няма, не ползвам гримове не за да пестя, но ако ползвах сумата значително по-висока щеше да е. Зимата ползвам български балсам за устни и това е. По козметици не ходя, лятото най-много за педикюр веднъж. Епилирам се сама не ме мързи, не е кой знае какво. За интимни зони самобръсначка така че не ходя на козметици. Веждите си ги оформям сама с пинсета.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker