Всички жени ли се променят визуално след раждането? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Всички жени ли се променят визуално след раждането?
преди: 12 години, 11 дни, прочетена 7475 пъти
Здравейте! На 25 години съм, имам сериозна връзка, мисля си за детенце.. нормално :).
искам да споделя, че по мои впечатления наборките ми, и жени от различни възрасти, като родиха, изглеждат ужасно!
Толкова трудно ли се възстановява една жена след раждането? Защо 90% от тези, които знам, се отпуснаха толкова много, че сега не са те? ! все пак млади хора сме!
Аз спортувам постоянно, намирам време, и не искам да съдя никого, но не бих искала след като родя, да бъда 20 килограма отгоре години наред.. много съм разочарована от мои колежки, които се отпуснаха...
интересно ми е, жените, които са раждали, какво биха казали по темата>
променихте ли се, свалихте ли килограми лесно>
как въобще се справихте с килата и как едно раждане се отразява визуално на една жена?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 дни
hash: 7cb3fe434a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Не всички жени се променят към лошо след раждането. Е няма начин - има стрии например, но фигурата си зависи от живота на жената преди, по време и след бременността.
И да - неспортните жени, които нямат никаква мускулна маса и са се поддържали на преди бременността с гладуваници няма как да не напълнеят с 30 кг., когато на една бременна всичко ? било позволено. А и мъжленцето става сигурно, за кого да се стараем.

Всичко е въпрос на мислене, начин на живот и воля. От всяка жена си зависи, но бременност и раждане не е задължително да бъдат смъртна присъда за хубавата фигура

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 10 дни
hash: d45eb803f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   "Защо 90% от тези, които знам, се отпуснаха толкова много, че сега не са те?" - защото приоритетите им (време, внимание, усилия, финанси) много силно се изместват КЪМ ДЕТЕТО, а не към собствената им фигура.

Ти ако не си готова да посветиш всичко на детето си - по-добре не раждай.

Пък за възстановяването си - ще трябва да намериш време и воля И за това. Без стабилен съпруг и/или баби - едва ли ще стане.

 
  ...
преди: 12 години, 9 дни
hash: f6b760ed1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

3.   Глупости, 2. По време на бременността си качих точно 6 килограма, а като ме изписаха, бях свалила 8...

Детето си го гледаме сами с мъжа ми, без никакви баби. Всичко сме посветили на него, без да е необходимо да приличам на булдозер.

Авторке,
голяма част от бременните се тъпчат като на състезание. Бременността е много удобно оправдание за консумация на храна за трима души всякакви буклуци. Сле раждането, тъпченето продължава, но оправданието вече е - "кърмя!". И така, жените придобиват размери на катамаран. Не съм пазила никакви диети, както преди, така и след като родих. Храня се нормално, здравословно, ям плодове в промишлени количества ( просто много ми харесват). Визуално, не си личи иазобщо, че съм раждала - нямам стрии, нито ми увиснаха гърдите, нито целулит имам, нито косата, или зъбите ми се скапаха.

Та, съветът ми към бъдещите майки е: НЕ ПЛЮСКАЙТЕ, ВСЕ ЕДНО ЧЕ ЩЕ ВИ Е ЗА ПОСЛЕДНО! Старайте се да не надвишавате 10те кг в повече, по време на бременността си. Лесно е!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 дни
hash: 4a122e44d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сестра ми роди преди 8 месеца. Понапълня с 15 кг, но не мисля, че изглежда ужасно. Някак майчинството и придава чар и едно изключително красиво излъчване, по-различно от тогава когато беше идеална. Красива е и не го пиша защото ми е сестра. Тя ще отслабне разбира се след като спре да кърми, има желание значи ще успее. Това е имаш ли желание можеш всичко. А ти щом не можеш да се приемеш като дебеланка евентуално като родиш ще смъкнеш излишните килограми. Пък и не знам може би има значение структурата, генът. Аз и сестра ми сме склонни към дебелеене, тъй като родителите ни са едри хора, а моя бивша колежка, която роди преди 3 години, винаги е била слабичка и нисичка и по време на бременността качи 6-7 кг, които се стопиха още в първите месеци след раждането. сега пак е каквато си е била винаги. пробвай пък ще видиш:)

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: ec69f272dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Абе къде ги виждаш тези занемарени жени :) По мое мнение в днешно време жените изключително много се грижат за външността си и често седмици след раждането се възстановяват до предишните си размери. Между другото и аз бях така, много бързо се възстанових, но наистина не съм се тъпкала, напротив, внимавах много какво ям с изключение на първите три месеца. Против стрии общо взето нищо не може да се направи, само се молиш да ти се разминат. При мен големи поражения имаше и все още има върху косата ми - поизправи се и цъфти ужасно и до ден днешен, в чудо съм се видяла. Но това да е :)

И последно да ти кажа - щом държиш на външния си вид, за което те поздравявам, няма начин да не си влезеш във форма рано или късно. Всички мои приятелки, които станаха майки, ми се струват по-красиви, някак си по-одухотворени, така че дерзай :)

И към 2 - такива приказки, че щом е загрижен някой за външността си, значи не е готов за дете, са пълни глупости. За мен това е признак на уважение към себе си, а и към партньора.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 дни
hash: a526ad272d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Точно сега ти е времето да имаш дете, защото ще се възстановиш лесно. Още повече като си в добра форма.
Аз родих едното на 24 и другото на 26 години. И двата пъти не допуснах да кача повече от 8 кг и така бях станала от 57 на 65 кг.

И двата пъти ги свалих почти моментално.
Искам да подчертая, че внимавах да не ям много, без да пазя диета. Просто не прекалявах. Същевременно правех щадящи упражнения за коремната мускулатура, краката, ръцете...Коремът ми беше доста прибран. Мажех се с разни масла и макар да имах стрии - не останаха следи после.

След второто раждане още кърмех, на втория месец тръгнах на аеробика и никой не можеше да повярва, че имам деца, смятаха ме за съвсем младо момиче. Толкова стройна не съм била в живота си.
В месеците след раждането има природни механизми, които помагат по-лесно да се влезе във форма - и жената трябва да се възползва от тях, като мъничко си помогне.

Сега идва момент обаче да призная нещо друго...
12 години по-късно, днес 39 годишна, аз се запуснах, защото водя много заседнал начин на живот, работя по 16 часа пред монитора. Знам, че съм си виновна, сега съм 75 кг. и правя редки неубедителни опити да си върна формата, но не става така. Иска се пълно себеотдаване.
Това го написах само за да покажа, че не зависи толкова от раждането, колкото от начина на живот. Опасявам се, че твоите приятелки са просто много пасивни и са зациклили, нищо повече. С теб няма да бъде така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 дни
hash: 55701b10cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   АВТОРКАТА:
Много слабите жени (които цял живот са били такива) прави впечатление, че се възстановяват много бързо.. Това със стриите, не знам дали може да се избегне.Една позната роди на 33 ( тя винаги е била слаба), качи само на корем, и после се възстанови. Казва, че се мазала с чиста мас, която по нейни думи, спомогнала много.

А жените, които са раждали, какво биха казали относно раждането?
Извън темета за килограмите, такава неописуема болка ли е, когато раждаш?
Напоследък много зачестиха фаталните случаи с родилките, поради лекарска немърливост и това малко или много стряска.

По-скоро тук искам да попитам за болката от естественото раждане. Може ли да се сравни с нещо или наистина е толкова неописуемо голяма?

И вярно ли е, че се разширява таза след това? Въобще какви изменения настъпват?

Мен лично ме е страх.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ec69f272dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   От номер 5 - пак да ти отговоря. В днешно време има епидурална упойка, аз раждах с такава и раждането ми беше изключително безболезнено, но беше като по учебник както се изрази лекаря ми - т. е. редовни контракции и получаване на разкритие в същото време, дай Боже всекиму. Реално болят контракциите, но те не са непрекъснато, а продължават около минута през различни интервали от време и по принцип имаш време да си починеш между тях. Аз имах само няколко болезнени контракции, след това упойката и всичко нататък мина леко. Ако толкова много те е страх, вече има избор за начин на раждане и така трябва да бъде. Мен лично повече ме беше страх от операция :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 756fb2f66f
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   Здравейте, аз съм на 31г. и имам две деца. И при двете бременности качих по 25 кг. Направо ужас. Не можех да се гледам, а уж гледах какво ям, но... Въпроса е, че всичко е поправимо. Сега съм 49 кг. и съм 165 см. висока. Ако някой не ме познава и не знае, че имам деца изобщо не може да ми каже, че съм раждала. Стрии не ми се появиха, мазах се с Мустела, не знам дали това помогна или си е ген. Аз лично си възвърнах формата с диетата на Дюкан, за два месеца свалих 20 кг., а и кърмех през това време(има си програма за кърмачки). Ноооо втория път беше доста трудно, тази диета вече не ми действаше, като че ли организма ми беше свикнал. Мъчех се около 8 месеца, направо не можех да се гледам такава дебела. Бях се заблудила, че първия път като ги свалих така лесно и втория ще е така. Искам да кажа, че всичко е възможно и, че трябва да се положат усилия за да изглеждаш добре. Не ги слушайте тези, които ви говорят, че те сами ще си свалите килограмите, като детето проходи и вие бягате след него и т. н. няма такова нещо. И аз имам приятелки, на които децата им са на 5-6 години вече, а те още не са се възстановили от раждането. Просто не искат. Искрено завиждам на тези жени, които никога не са били на диета и при тях става всичко лесно. Аз не съм такава, цял живот си броя калориите и съм все на някакъв режим. Знам, че днес като се отпусна и изям една пица, после два дни ще съм на ябълки. Няма начин склонна съм към пълнеене и това е. Успех на всички и не се плашете-няма такова нещо като "не мога" има "не искам"

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d45d797406
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

10.   Незнам за другите но аз си върнах килограмите бе диети, винаги съм била 45кг и при двете бременности качих по 16кг без да се лишавам от храна, след раждането също си ядях стабилно надявах се да остана по пълна но не се получи буквално за 4м си върнах килограмите. Аз съм на 31г слаба и тип миньонче и никой не вярва че имам деца на 8г и на 1, 6г е като пийна бира имам коремче но с коремни преси ще се оправи. Относно болките при раждане.. ами зависи от психиката на жената мисля аз, че боли то е ясно но аз имам адски болезнен цикъл тия болки немогат да се сравнят с болките при раждане. Затова и гък не казах при раждането.. един плюс сега след две раждания болките при цикъл много намаляха

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 56e9f9f91c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Здравейте, аз съм акушерка, при двете си бременности качих по 6кг, като се храних единствено и само когато съм гладна, такива изказвания от рода на- трябва да се храниш за двама са пълни глупости. Бебето си набавя това което му е нужно, идеята е да приемаш повече калциий, защото ако не приемаш достатъчно бебето си дърпа от твоя и след като родиш може да имаш проблеми най- малкото със зъбите, както се случи с мен. Килограмите се възтановяват, но има неща които никога не се възтановяват, по мои наблюдения много жени след вагинално раждане се разширяват толкова че им се променят сексуалните усещания и прибягват до пластика на влагалището. До преди малко си затвърдих познанията като изчетох темите " широко влагалище " и " пластика на влагалище ". Можеш сама да влезеш и да прочетеш колко жени страдат от този проблем. На мен и двете ми деца са родени секцио и нямам проблеми. Мъжа ми е анестезиолог можеше да ми сложи епидурална упойка и да родя вагинално като не усетя грам болка, но после... никой неможе да ми гарантира че няма да се променя неузнаваемо, затова аз предпочетох секцио

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9abe9d9cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, стават по-женствени и по-красиви. Когато раждаш не мислиш за себе си, а за срещата с малкото създание, расло в теб 9 месеца. После го кърмиш, което е добре за фигурата ти, тогава се свалят най-много килограми, без да усетиш просто. Ако държиш на фигурата си, няма начин да се промениш много след раждане, зависи си от жената. Аз, например не се промених много.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9279c986e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Нямам деца, но мога да споделя лични впечатления от приятелки. От 5 мои познати, които родиха 4 възвърнаха теглото си и една остана дебеличка. Три от тези 4 почти не качиха по време на бременността - макс 12кг, което не е много предвид факта, че дезата им бяха над 3кг и околоплодните течности и т. н. тежат поне още 2-3кг (не съм лекар и не знам точно колко, но знам, че не е малко). Другата моя позната качи 27кг и след 5 месеца ги беше свалила. Но тя просто си беше поставила за цел, че ще отслабне и веднага след като роди почна диета. Сигурно има и някаква генетична предразположеност, но все пак си зависи както от самата жена, така и от волята й. Както по-горе казаха има и жени, които по време на бременността се тъпчат с всичко, което видят и се получава малко йо-йо ефекта както като си правил гладуваща диета и после почваш да ядеш нормално не само връщаш, но и качваш отгоре, така и с тях.
Мога да кажа, че тези мой 4 приятелки след бременността даже се разхубавиха - имат едно по-спокойно и просто едно хубаво излъчване. И както по-горе казаха, ако не знаеш, че имат дете никога няма да кажеш, че са раждали.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 2fac44a3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Аз родих на късна възраст - доста след 30-те. Напълнях 10 килограма, 5 от които свалих при самото раждане. Останалите 5 - няколко месеца по-късно. Нямам нито една стрия, но и майка ми няма стрии, та може и да е наследствено. Родих естествено, но ми правиха епизиотомия. Тя зарастна за 2 седмици някъде. Гинеколози са ми казвали, че е направена превъзходно и много професионално.
Първоначално ме болеше при секс - най-задния шев откъм ануса като че ли ме болеше. Сега вече не ме боли. Аз лично откривам промяна във влагалището ми. Не е същото както преди, но според тези гинеколози си е съвсем наред. Мъжът ми не се е оплакал. Количката ми беше малко тромава, та се налагаше да я вдигам. Не се отрази на свличания и т. н.
Гърдите ми са същите като преди, коремът ми се сви. Моята най-добра приятелка роди 2 деца нормално, няма нито една стрия и тежи 40 килограма. Познавам жени, които са заприличали на плондери, а са били слаби. Много е относително.
Една позната е качила с първото 30 килограма, а с второто - едва 9.

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 7cb3fe434a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   Мерси за споделения опит, момичета. Аз не съм раждала и планираме. Ако нямам проблеми ще избера естествено. Иначе - за напълняването си зависи и от това как ще се храниш. Има слаби жени, които са били така заради пушене и много диети, после ХОП.
Ако и преди забременяването си била с нормално тегло и не промениш режима си на хранене по време на бременността, защо да качиш. Ок, течности се задържат, но няма как да станеш по-дебела дълготрано без хапване.
Едни 250 калории (една вафла) на ден са ти допълните калории, от които имаш нужда. С две думи - продължаваш да си се храниш най-нормално.
За съжаление има и доста бременни, които под натиска на околните ядат за двама и после не може човек да отслабне.
Нормални са 8-12 кг. като при раждането се освобождават 5-8 кг. (бебе, околоплодни води). Има жени, които наддават 20-50 кг. Това е страшното.
За себе си съм решила да се движа нормално, да се храня като до сега.
Не съм съгласна с 9. Когато не мислиш за себе си, ти не мислиш и за „малкото същество“ -нали то яде боклуците, с които се тъпчиш.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 179c563555
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз родих естествено на 35 години. Нямам нито една стрия и качих 10 килограма по време на бременността. Първата година изглеждах изморена, но не и занемарена. Според мен жените, които са родили, имат по-облагородена физиономия. Когато имаш дете последната ти грижа ще е как изглеждаш, особено в периода от раждането до края на 1-та година, когато няма да знаеш на кой свят се намираш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ccc5a7f4cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Аз пък родих преди почти три месеца - на 22 години, чувствам се добре, само дето ме дразни, че корема ми не се свива, дори и да правя упражнения. Но знам, че е рано, и че като спра да кърмя ще положа усилия да си върна старите килограми, които бяха със 5 кг по-малко. Естественото раждане е най-красивото нещо (акушерките едва ли ще се съгласят с мен), което може да ти се случи. Променя те изцяло, променя мисленето ти и целия ти живот. Ако си способна да се приспособяваш лесно към промени, няма да ти е трудно, аз например трудно се приспособявам и това, че не спя малко ми пречи, но като се замисля, че имам най-прекрасния подарък, за който винаги съм мечтала, това ме кара да забравя всякакви жертви. Все пак майката е майка и е майка за цял живот. Моят съвет е, стани майка по-рано, колкото се може, по-лесно се възстановява тялото ти, а и е казано че в рамките на 10 г. от започването на цикъла е добре и нормално за тялото ти да поеме тежестта на плод в теб, иначе се появяват болести, закърнявания, и т.н. Не че ще се разболееш или нещо, но все пак човешкото тяло не е вечно и безкрайно и в един момент преставаш да растеш, а започваш да се изхабяваш... Важно е също да имаш стабилен мъж до себе си, това е доста голям фактор... баби, чичовци, вуйки, и такива не са ти нужни, стига ти сама да поемеш отговорността за това. Едно дете ще промени живота ти, ще те накара да се почувстваш Жена! Ще ти даде увереност и от сега ти казвам - не слушай никого и не се стресирай от това, което предстои, направи го страхотно изживяване, защото то такова е, такова трябва да бъде, за да може да си спомняш с милост и радост за това как си била бременна, как си родила и т.н. :))) Няма нищо по-хубаво на този свят, всички се размножават, няма от какво да те е страх, това е живота!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker