Проблемна кожа и пъпки по носа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Проблемна кожа и пъпки по носа
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 5374 пъти
Здравейте, момиче съм и имам проблем с пъпките по носа. От много малка още преди да вляза в пубертета започнаха да ми излизат някакви гадни пъпки и до сега това не се е променило. Направо не мога да ви опиша колко ме е срам, постоянно имам някакво петно, ако не е пъпката и ме е срам да се покажа на вън.

Забравих да кажа, че съм на 22 години. Сега ще ви се стори смешно, но на мен ми се реве, наистина. Според вас на какво се дължи това? Ползвала съм какви ли не неща, но нищо не ги изсушава и избиват все на върха, за да си личи, срам и ужас...

Един разтвор против пъпки с масло от чаено дърво от Орифлейм си взех наскоро и пак няма резултат. Акне аут активен лосион-нищо, а казват, че помагал на много хора, Далацин Т - пак не ги изсушава, салицилов спирт-НЕ И НЕ!!! ... не знам вече какво да търся... Стоят си и това е.. Почиствам кожата си с измиващи гелове, за проблемна кожа и пак се омазнява там на носа.... иначе не ми е мазна в другите участъци, но там , независимо дали я почиствам често, след има няма 10 минути и пак избиват капчици, супер гнусна работа. Когато сложа коректор, за да прикрия пъпката си личи още повече, охх много е кофти.

Ползвам една анти бактериална пудра на Импала, а нямам много опит точно с пудрите и си мисля, дали не ми запушва и замърсява кожата още повече. Но не мога да не си сложа, когато излизам, а ако сложа малко повече, направо кожата ми става като сбръчкана. Вие какви матиращи пудри ползвате, помагат ли за омазняването, или само така пише... А и още нещо се сетих- дали имате опит с матиращи лосиони или гелове, защото съм взимала един два, но те ми изсушават кожата сякаш и почва да отделя още повече себум.

Моля ви, ако някои знае нещо, което да помага, или на какво се дължи да сподели и даде съвет. Мисля си дали не е някакъв вътрешен проблем. Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 45f0cc2910
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   :)
ами... аз знам някой, който помага... ДЕРМАТОЛОГ!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4e8ad94ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз имах адски много пъпки.. борих се три години с тях - лосиони, гелове, козметици, препарати, дерматолози... НИЩО НЕ ПОМАГАШЕ! Едно лято имах проблеми с цикъла и отидох на гинеколог.. имах поликистозни яйчници и пих противозачатъчни 9 месеца. Още на първия месец след започването на противозачатъчните пъпките ми бяха напълно изчезнали, следователно проблема е бил хормонален. При теб предполагам, че също е така, в този случай и няма да помогнат разни мехлеми, проблема е вътрешен, трябва хормонално лечение. Направи си хормонални изследвания. Къде най-много ти излизат пъпки? Ако е по брадичката означава, че организма ти произвежда много тестостерон и имаш излишък от този хормон. Не знам, но според мен проблема ти си е чисто хормонален и затова си направи хормонални изследвания.
*Яса

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 27debabd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Добре, а ако става въпрос за момче - тоест проблема няма как да е от цикъл :Д Някой има ли представа? Понеже не съм в БГ и не мога за момента да посетя дерматолог. Става въпрос за пъпки по челото най-вече

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f87e176112
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката:

Здравейте отново, ами аз съм ходела на дерматолог, точно тя ми е изписвала АКНЕ АУТА и Далацина, но тяказва, че не било нужно да си пускам изследвания и казва само, че това са тийнейджърски пъпки и това е... а аз отдавна съм минала тая възраст, така че ме съмнява да са от пубертета и за нея това било нормално, но за мен не е, защото не всеки се разхожда с гнойни пъпки по носа.

Иначе както става ясно по заглавието нямам другъде пъпки само по носа и кожата ми там само в този участък се омазнява, но нещата които съм написала, че ползвам не ми помагат много много... :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: dadcb049e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Съгласна съм с № 2. Имах пъпки до... 35 годишна и не само по носа, и по скулите, и по брадичката, и по шията.. ужас. Нищо не помагаше. Една гинеколожка ми реши проблема / същия като при № 2/. Сега съм на 44 и нямам дори по време на цикъл. А кожата ми и сега е мазна, ползвам пяна и лосион с бамбук на Аvon. Пия Хлое. Сигурна съм, че и твоя проблем ще се реши. Успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7c9c9caf1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Отново съм 2. Аз също пих „Хлое“, да отбележа. Тези противозачатъчни попринцип са по-слаби. Авторке, това в никакъв случай не е нормално, направи си обезателно изследвания!
До 3: Ако си в тийнейджърска възраст значи става въпрос за младежки пъпки, това е напълно нормално за тази възраст :).
*Яса

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7329eba1bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Избягвайте хидрогинирани и разстителни мазнини.
т.е. Шоколади, вафли, бисквити и т.н. резултата идва до седмица

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3e568b3b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз имам проблем с пъпките

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker