Помогнете ми! Дебела съм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Помогнете ми! Дебела съм!
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2670 пъти
Здравейте! Аз съм на 13 години, е по-точно след 20 дена ставам на 14. Висока съм 160 см. и тежа 60 килограма. Въпроса е, че имам страхотен апетит. Непрекъснато се лакомя по всичко. Искам още и още. Понякога, след като изям 1 огромен дюнер коремът ми продължава да къркори. Не знам как да отслабна, даже сега продължавам да дебелея. Чудих се дали ще мога да си купя хапчета за отслабване, без да знаят наще, но не знам дали ще ми ги продадат в аптеката, защото съм малка. Спортувам 2 в седмицата-ходя на танци, но няма резултат. Как да подтисна този гаден апетит. Помогнете ми, изпаднала съм в депресия с тези килограми. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 62f94d7a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми, не знам как да ти помогнем, сега растеж все пак, Цаката е там че твоя оргранизъм по лесно трупа мазнини дори и от най-малкото, яж по-малко, не яж такива боклуци като дюнери и бургери, яж повече зеленчуци, повече плодове, салати, пий повече вода, тя един вид засища като си гладна, спортувай повече, най-важното е просто да подържаш добра диета и много спорт, не се бой или ти е заложено в гениите или си такава заради лошата диета и липсата на спорт...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6ef7199c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиче вашите трябва да знаят че имаш притеснения и проблеми просто защото това са най-близките ти хора на този свят независимо дали го разбираш в момента или не. Можеш да започнеш да действаш в няколко посоки:
1. Започни да спортуваш.
2. Консултирай се с лекар-може би ендокринолог, а защо не и диетолог.
Ти си момиче и при теб етапа на бурен растеж вече би трябвало да преминава, но ще растеш още известно време макар и по бавно за това изпълнявай упражнения за увеличаване на ръста виж упражнението което препоръчах на една от предните истории.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1516532893
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Трябва да ходиш пеша, ама наистина много да ходиш. Прави упражнения всеки ден. Ограничи чипсове, снаксове, газирано, сладки работи. Аз, например, всеки ден ходя по г/д 6 км пеша, може и повече. Правя по 40 минути упражнения всеки ден, упражненията са подобни на танци и са доста изморителни. Хубаво е, че си се сетила навреме да отслабнеш. Не почвай някакви тежки диети от интернета, които са неподходящи за теб. Отслабването трябва да е бавно, за да е дълготрайно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5f1edc2197
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Принципно повече спорт. Танците са хубаво нещо, но ако не са народни не са много натоварващи. Пробвай нещо тип тае бо или фитнес - ефектът ще е по-голям. Гледай като си гладна да ядеш повече плодове и зеленчуци. Доведи до минимум консумацията на газирани напитки, КФС, Макдоналдс, пици, чипсове и дюнери. Ходи повече пеша - примерно за една-две спирки не взимай градски транспорт, а върви пеша. Опитай се да си изградиш режим на ядене. Не пропускай закуската, но винаги я яж в един и същи час - така и за другите яденете през деня. Не яж поне 3-4 часа преди да си легнеш да спиш. Яж няколко пъти на ден, но по-малки количества. Никога не гладувай цял ден, за да се натъпчеш вечерта. Яж повече пълнозрънест хляб - има едни черни почти мокри хлябове в кауфланд - те съдържат повече фибри и подпомагат перисталтиката.
Хапчета за отслабване в никакъв случай не си купувай. Това е мързеливият и лесният начин, за който не се изисква грам воля, но за сметка на това не си наясно какви странични ефекти може да има.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c9803aae09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пий тея хапчета и си трови живота! Прави диети с гладуване и си трови живота! Яж често, малко и здравословно със спорт - няма да си тровиш живота!

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7df20dda2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти си на 13, сега растеш , напълно нормално е да имаш огромен апетит. Освен апетит имаш и невероятно бърз метаболизъм на тази възраст, което компенсира апетита. 160 см и 60 кг не е нищо особено, даже не може да се наречеш дебела , а леко пълна. ИТМто ти е 23,4 , което е в нормата. Да не говорим, че имаш да растеш на височина още... Много е лошо да започваш някакви диети на тази възраст, просто си яж закуска , обяд и вечеря и ако се чувстваш гладна през останалото време- ябълки, какъвто плод там ти харесва.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f13647c6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С малко воля ще откажеш апетита ;) СПОРТ, СПОРТ и СПОРТ! Плуване или Тенис, идеално :))

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ce25c2298d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   По-нагоре са ти го казали, но и аз да не остана назад :)

Правилно хранене, не гладни диети. Спорт. Това е.
На закуска, вместо баничка или милинка, хапни 2-3 яйца, препечена филийка с масло, маслинки, някакъв зеленчук. Или кисело мляко с мед и овесени ядки.
На обяд-салата, месце, или нещо готвено, каквото имате вкъщи
Следобед-кисело мляко или плод, с някакви сурови ядки /но не много, че те са си калорични/ за сметка на това са много полезни-бадеми, лешници, орехи
За вечеря-пак салата, месце, или готвено.
При глад-плод, зеленчук, кисело мляко. Избор голям.
избягвай пакетираните глупости, джън -храните, сладкиши. Хапвай си черен шоколад от време на време. В нета е пълно с диетични рецепти...

Не лишавай организма си, ти сега растеш, не се вкарвай в порочния кърг на някакви драстични диети от 2-3 ябълки на ден, които ще ти докарат някаква болест. И ще ти върнат кг двойно. Пиши в гугъл "хранене при тренировки", сядай и започвай да четеш. И спорт. Движение, когато можеш.

Аз спортувам 5-6 пъти седмично. Повярвай, преди години, 100 метра не можеш да пробягам, без да се задъхам. СЕга спортът ми носи щастие, удоволствие.
Мотивирай се. Все пак, става дума за теб, за това как искаш да изглеждаш.

Само, повтарям, НЕ прави диети тип "4 кг за 4 дни", защото са безумие.
Постоянство и желание. От теб зависи, мила
Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a9ba95ddb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря ви, много!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker