Не мога да спра да преяждам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Не мога да спра да преяждам!
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 11744 пъти
Здравейте! Жена на 29 г. съм. Пиша почти в полунощ - след поредното преяждане. Днес поне имах повод - празненство - но това не е изключение, а почти правило в живота ми- да преяждам като свиня вечер.
От около 6 - 7 години имам проблеми с преяждането. Говоря за онова емоционалното ядене - когато ядеш без да си гладен, а просто за да се натъпчеш - солено, сладко, после пак солено и така нататък.... до болки в корема и едвам отлепям от масата. Предмино вечер имам такива пристъпи - чувставам се самотна, нямам приятел, и някак ми е тъжно. Иначе нямам някаква голяма "драма" в живота си, но не се чувствам удовлетворена като цяло, от нещата, които са ми се случили. Огорчена съм от много несправедливости, а може би те са били резултат от мои избори...
И ето малко история на преяждането:
Като цяло то се се отключи от 2 големи разочарования в живота ми. Първото разочарование по - скоро ме накара да се откажа от храната. Чувствах се виновна и трябваше да се накажа, да се чувствам зле, да се измъчвам. Около 2 години стоях постоянно гладна - все на кафета, от които се разтрепервах и нямах сили да стана от леглото, непрекъсното изпитвах глад - мислех, че така трябва, че така "успявам" (какво съм "успявала" и аз не знам), освен че се изтощих тотално, даже и мозъкът ми не работеше добре - забравях, непрекъснато мислех колко съм гладна и се учудвах на моите приятелки че ядат банички, че си позволяват да ядат цял шоколад - пълен шок!
Последва разочарование номер 2 - любовна драма - което ме хвърли в другата крайност - тъпчене до безкрай. Видях че тогава с гладуването не бях щастлива - и реших да наваксам с храната. Бях толкова разтревожена и депресирана - качих много килограми наведнъж - ядях безкрайно много и подбирах само калорична храна - предимно сладко, а ми беше толкова горчиво в душата - бях много нещастна - наистина! Исках да избягам от тая клопка, но не можех - просто исках нещата да се случват по перфектиния начин, а това не ставаше - в същото време не можех да разбрера защо? Качих много килограми - направи впечатление на най - близките ми, дори на дядо ми - който по принцип нищо не забелязваше. Запричличах на дунда и не можех да спра. От тогава - от около 7 години все имам пристъпи на преяждане. Започвам да се тъпча в несвяст - когато се почувставам обидена, когато не успея в нещо, когато се сетя за нещо разочароващо - посягам към храната. И не мога да се справя с този порочен навик. Все си повтарям че това не е начинът, че храната няма да реши проблемите ми. Но силно се притеснявам за някои неща в живота си, непрекъснато съм неспокойна и искам да се успокоя, но не знам как. И тази храна - разваля тялото ми, разрушава ме отвътре, не я понасям - когато преяждам - не подбирам, изпитвам някакво удовлетворение - но то е много краткотрайно.
Знам че проблемите ми са по - скоро психически, но и това не дава резултат - осъзнавам нещата, но това не се оказва достатъчен стимул, за да спра - просто всичко продължава до следващия път...
Пиша цялата тази триада, защото тя е повече от изповед, повече от половината от съзнателното ми съществуване и беляза дълъг период от живота ми, който продължава и до днес. Дайте ми съвет как мога да се справя - искам да уточня че нямам проблем да спортувам - даже го правя - но основният ми проблем е в лошото хранене - как мога да го преборя?
Благодаря на всички, които в четенето си са стигнали до този ред!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8347c4adab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Колко кг си? Не яж от скука или за пред телевизора! Хапвай, когато си наистина гладна. Колкото и банално да ти звучи и колкото и пъти да си го чувала - направи си режим. Хапвай нискокалорична храна, ще свикнеш не е толкова зле. Какво обичаш? Зеленчуците са изключително полезни, прави си салати. Ако не можеш без хляб, хапвай по 1-2филийки хляб на ден. Започни да правиш упражнения, те само ще подпомогнат диетата ти. Ще видиш колко бързо ще отслабнеш, ако се научиш как да се ограничаваш и не водиш заседнал начин на живот.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a28eded357
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Аз имам същия проблем.
Бях 46кг. сега съм 54кг. Преди глдаувах, припадала съм в магазина докато си купувах поредните зеленчуци, гледах как другите момичета си позволяват всичко и го приемах за гадно. Реших и аз да ям, но уви за 2 месеца съм качила много килограми, депресирана, самотна, ядосана с мисли за самоубийство.
Аз бих ти предложила да намериш хора с твоите проблеми и да си помагате. Другият вариант е чичо доктор :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5d238a2051
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Може да замениш (част от) калоричните храни с ябълки, но това не е достатъчно. Трябва да намериш нещо друго което те удовлетворява и то да не е храна. Освен това трябва да премислиш, анализираш, преоцениш социалния си живот, ако смяташ да имаш бъдещи връзки.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f78ace9fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Толкова ми е познато всичко това-познато до болка! Била съм в същата ситуация, поради подобни разочарования и знаеш ли колко бързо се преодоляват?
Кога е дошло време да се вземеш в ръце и да спреш да преяждаш? -Когато след всяко хранене изпитваш вина. Да, така стана ми при мен. В началото храната ми даваше удоволствие, а впоследствие ме караше да се чувствам виновна, че сама се съсипвам-себе си, здравето си и теглото. Започнах от сладкото. Просто реших да си дам почивка поне 1-2 дни... хапвах по един плод на ден, когато ми се приядеше сладко и дотам. После реших сама да се организирам и започнах да закусвам бисквитки белвита -любимите ми са с лешници и мед, после за обяд нещо лекичко-супа или царевица на пара, тъй като съм работно момиче и не винаги имам време за ресторант. Следобед ям кофичка ниско маслено кисело мляко или мюсли БИО със сушени плодове. За вечеря-някоя салата с месо-рибно, пилешко, телешко или зеленчукова супа и познай какво-ТОВА МИ ХАРЕСА. И МИ СТАНА НАВИК. Спортувам 5 пъти седмично-отделям по 1 час за тренировка след работа и това е.... разнообразявам с някое купонче или излизане с приятели, пътуване и т. н. Пробвай и ти... има начин да излезеш от тази ситуация и да спреш да търсиш удоволствие в храната-просто го повярвай, приложи го и ще се увериш!!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a5ee8917e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Сложи прасе играчка в хладилника си!
*Д*

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b16bf3203d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Имам проблеми с килограмите, аз съм другата крайност (ген), но пък се научих на доста номера.

Пълни си хладилника само със здравословна храна. Предполага се, че ако няма нищо различно от зеленчуци, пилешко месо и млечни продукти, няма как да се тъпчеш с боклуци. Вместо на бюрото ти, или на масичката до дивана или просто някъде около теб да има пакети със солети или някакви сладки, слагай по 1 шише вода. Трика изглежда невъзможен, но ти по-скоро имаш лош навик, а не проблем с храната. Когато се почувстваш зле или просто ти е скучно пиеш вода, в хладилника ти има зеленчуци, месо и млечни продукти и е почти невъзможно да нагъваш за 3-ма. А дори да ядеш, накрая ще излезе като да си изяла една салата. Естествено, няма как да мине съвсем без сладко, но да речем всяка седмица си взимаш по 1 шоколад и 1 пакетче бисквити. И толкова, без договорки, само с воля. Или пък да речем сладки дъвки, ха де, да те видим. Доста хора са свикнали да лъжат стомаха си с дъвки, направи го и ти. Има всякакви разновидности на орбит. Пиеш вода, лапаш една дъвка и сядаш да четеш книга или пък излизаш на разходка.

Причините хората да имат хранителни проблеми не са много:
- Гена им е такъв
- Имат лоши навици (ядеш от скука; не ядеш за да чувстваш, че имаш контрол над тялото си)
- Мързела им надделява, а волята им е слаба
Ако е от гена, са големи мъки. Ако имат лоши навици, трябва само да ги отстранят или заменят. Ако пък мързела им идва в повечко, то една голяма доза мотивация не би им била излишна. Това е всичко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8ad2bfcc06
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти си интелигентна, чувствителна, емоционална. Това го казвам, без да съм хвърляла боб. Причината ти е ясна- душата ти е болна. Наясно си с част от причините, но не можеш да анализираш всичко и най-вече не знаеш как да си помогнеш сама. Потърси си добър психолог. Струва ми се, че си готова да бъдеш излекувана, но няма да се справиш без помощ очевидно. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5e41734031
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторката: Благодаря на всички, които се включиха в темата! Прочетох внимателно всеки коментар и всичко ще ми е от полза.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4b66793bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аврорке, прост трик, който ползвам успешно от няколко дни - когато изпитваш глад, пий сок от лимон, може и разреден с вода. Това е естествено средство за поддържане на постоянни нива на кръвната захар...
Храни се по часовник не по-често от 2-3 пъти на ден. Яж здравословно, но не гладувай. Най-важно е да спреш да ядеш сладко...
Успех

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e7b41066fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз имам същият проблем, абсолютно! Бях болна от анорексия, не съм стигала до глад, просто бях депресирана и нямах апетит, но сега все още съм в депресия, но в желанието си да недебелея по-бързо, тъй като и аз самата не можех да се концентрирам, забраях. Мозъкът ми просто не функционираше, а накрая даже тялото ми едва се движеше. Беше ужасяващо, но имах воля за живот тогава. А сега я изгубих, за това почнах да пия антидепресанти. Яда ужасно голямо количество храна, сега и аз пиша след поредното претъпквани. Ужасно е, вечерта почнах невинно с един грейпфрут и после се стигна до една тава с изяден ориз, лютеница, ябълки, фастъци, един буркан с тахан и филии, много филии и мед, просто всичко, което ми попадне пред погледа поглъщам. И после идват болките, тежеста и киселините, ужасяващо е, а съм само на 19. Съсипвам се и не зная защо то правя. Ще се боря, мислите за самоубийство ме оставят, но все пак е трудно. Предполагам и при теб е в следствие на депресия, посъветвай се с психотерапевт, а ако не помогне пробвай с психиятър. Не се предавай! Вярвам, че ти и аз ще се справим, просто е бавен процес. Въпрос е да намерим мотивация и желание и ще успеем. И след години ще се смеем на това наше състояние!
Не знам защо писах, може би просто да знаеш, че не си единствена в това положение! Прегръщам те топло и се моля!

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ea09d57279
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Май ще е добре да се обърнеш към доктор. Ако се опиташ да се справиш сама, ще е добре да започнеш нещо ново. Просто ти трябва промяна в ежедневието и нещо, което да те мотивира да спреш това съсипване. Преживяла съм го, но все още от време на време имам такива изблици, които вече не стигат до крайности, защото съм си свила стомаха и няма как да преям много. Мен ме спасиха курсове, а след това започнах и нова работа в бар вечер. Бях доста дебела тогава и чак ме беше срам, но превъзмогнах всичко и продължих. Килограмите започнаха да се топят неусетно, без диети и ограничения, просто ядях само това, което наистина обичах, в случая картофи, тортички, ядки, плодове, салатки, дюнери... смешно звучи за диета, но като за начало количеството е важно да намалиш, не да се хвърлиш на зелева супа примерно. Ти сигурно си имаш работа, затова бих ти препоръчала да се запишеш на народни танци. Там има доста по-големи от теб и със сигурност и по-пълни, така че няма да се комплексираш и да се чувстваш не на място. А и да няма, все едно, за месец и ти ще влезеш във форма, ако ходиш 2 пъти седмично поне. Другият плюс е, че ще се запознаеш с нови хора, ще намериш нови приятели, а това допълнително ще те извади от депресията. Танците много сплотяват хората. Със сигурност ще имаш дни или вечери, в които пак ще се връщаш към порока, но не трябва това да те демотивира. На другия ден започвай от начало с усмивка. Много важно е по някое време наистина да направиш някоя диетка с което да свиеш стомаха и след това по-трудно ще се отдаваш на преяждане, ако не го правиш постоянно. Стискам ти палци да успееш и да ми послушаш съвета, ако искаш, разбира се. И все пак едно-две посещения при добър специалист няма да са излишни. Можеш да пробваш и с хипнотерапия. Хора отказват цигари и алкохол с нея. Има много начини, стига да искаш. Друго важно, което да ти споделя от моя опит е - да не се затваряш в себе си и да не се потискаш, ако някой път прегрешиш и да не се поддаваш отново. Просто не се обвинявай, а продължи напред. Не си забранявай храна, чувствай се все едно всичко ти е позволено винаги и хапвай каквото искаш. А и недей да си мислиш, че някой те гледа или ти се подиграва на визията. На хората обикновена не им пука как изглеждаш, а как се държиш с тях. Ако искаш остави някакъв емайл да си пишем. Много мога да говоря по темата. Ако не искаш, няма проблем. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 46a141040e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хората по целия свят казаха истината за: Как да поддьржам нормалното си тегло.

Спри да се тьпчеш като прасе и ходи редовно на фитнес бягане поне по 1-2 клм на ден.

Кво четете списания с диети: Как да отслабна като не ям почти нищо или ако ядеш да ядеш трева и ярма.

Не да припадате по магазини ми ще мрете като вьшки, ако не ви дойде акьла, а мьрзела ви да си отиде.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 628891f4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Започваш ежедневен спорт.

Намираш си някакво ново хоби, занимание, нещо, което да ангажира голяма част от ежедневието ти.

Излизаш повече с приятели.

Не гладувай, пий много вода

Всъщност, в горните коментари са казали всичко, но аз да си кажа и от мен:))))

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 92b6302ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Здравейте, а пък аз съм само на 15 и си мислех, че съм почти единствена с този проблем радвам се, че видях, че не съм сама! Искам да спра ужасно много - малко преди лятото не ядох нищо и стигнах до 43, когато се поглеждах в огледалото виждах скелет, но продължавах да не ям, защото си мислех, че ще надебелея (което си е вярно). Тренирам 5 дни в седмицата и тичам много според мен защото чувствам, че така се наказвам... И сега след лятото (понеже аз уча и живея в испания) започна учебната година и след всичкото тъпчене през лятото ( точно както го описвате по нагоре) си мислех, че ще е лесно да започна да не ям отново, но увии ннее... Лесно е за мен да не м нищо цял ден, но към 22:00 или малко по-късно идва ПРИСТЪПЪТ... Ужасно е.. Чувствам се дебела на 5 минута след като изям количеството и.. Искам да спра.. И не мога да изпразня хладилника и да има само зеленчуци, защото живея със семейството, но те се контролират... Не знам какво да правя, изморих се от ядене, но не мога да спра... Странно знам и сигурно си казвате, но ти го осъзнаваш, защо просто не спреш, щеше ми се да е толкова лесно!!
-Nikol
P. s i blagodarq predaritelno za vnimanieto i za pomoshta
Strah me e.. Isskam da spra..

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c988e27209
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Здравейте и от мен. Само на 17 години съм, но ще се опитам да помогна. Понеже аз се разболях преди година от така наречената и все още не до толкова позната за нашата страна болест "анорексия невроза". След като свалих 24 кг. за 2 месеца и половина естествено си изгубих цикъла, бях постоянно изнервена, страшно самотна, но самия факт, че можех да контролирам храненето си ме караше да се чувствам повече от прекрасно, без да осъзнавам, че имам някакъв проблем. Така и не след дълго всички около мен разбраха, че нещо не е както трябва. Започнаха разговори за храна, крясъци, постоянни скандали, докато един ден не намерих "перфектния" изход от ситуацията. Започнах да се храня пред нашите, като след това отивах в тоалетната и повръщах всичко. Със всяко следващо хранене храната, която поглъщах ставаше все повече и повече, докато накрая не достигнах до 2 часово тъпчене, без реално да усещам вкусът на храната. Винаги имаше и прочистване дали било с повръщане или разхлабителни в огромни количества, но това не доведе до загуба на още килограми, а напротив - качих около 5 килограма. Мислех си, че ако утре си кажа спирам наистина ще спра, но уви не можах, все едно се бях пристрастила към това. След всеки пристъп на преяждане се чувствах виновна, депресирана, неспособна да се контролирам, което за мен беше огромен шок. Винаги съм можела да се контролирам, а сега просто не става. Започнах да се ровя насам на там из сайтовете и намерих доста полезна информация(търси из английски и американски сайтове, има безценни съвети) как да си помогнеш сам в тези ситуации. Понеже както споменах по горе, ще тези заболявания не са познати в България и никой специалист не можа да ми помогне. Думите им обикновено бяха "яж и ще се оправиш", "направи си хранителен режим", "това са лигавщини", "иска се силна воля" и т. н.... Еми да, ама не! Това са заболявания, а не лигавщини! Наистина много сериозни заболявания, за които се изисква адекватно и наистина МНОГО ДЪЛГО лечение. В България има само 1 лечебно заведение заведение което лекува такива зависимости, но лечението е ужасно скъпо!
Съвета ми е да погледнеш сайтовете за които ти казах и да подчертая отново, да са английски или американски (понеже лечението на тези заболявания там е мноооого по напреднало от колкото тук). Ако това не даде резултат, потърсете ПСИХОТЕРАПЕВТ, а не психолог или психиатър ( при тях се наблюдава най-успешно лечение на този тип зависимости). Потърси информация относно хиперфагията така се нарича самото заболяване.

Поздрави.
Ивелина :)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 73f43f2ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз много обичам да ям, но само като си помисля, че ще напълнея и не преяждам. Рядко преяждам, може би 2 пъти в годината. Но въпреки това обожавам храна.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ab9a9d1347
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Аз също съм на 15. Като малка не обичах храната. Мислех си само за игри и така нататък. Родителите ми много се притесняваха. Уви обаче в 7 клас имах много за учене, а и преди изпитите и започнах да се тъпча, тъй като ми ставаше скучно от учене, а нямах време за разходки с приятели. Преди никога не бях яла толкова, но започнах да мисля само за храна. Приемах го като почивка. Училище, храна, филми това беше. Веднъж, когато бяхме седнали да обядваме и баща ми ми каза -Спри да се тъпчеш! Напоследък ядеш много. ограничавай се!! След няколко седмици се замислих над думите му, но аз не чух ограничавай се, а сприи да ядееш.. И когато хапнех нещо чувствах вина и веднага започвах да тичам или карам колело. Направо си развалих стомаха с това гладуване. Сега често ми се подува. Тази година обаче пак започнах да преяждам. Тъй като цялата ми компания си похапват, а на мен не знам какво ми става ограничавам се цял ден и вечерта ям кат за цяла година :D Казвам си яж равномерно, на защо не го правя.
Наскоро започнах да се интересувам и да искам помощ. Защото когато поискаш помощ и не криеш всичко в себе си ти става по-леко и започваш да се възстановяваш. Всяка вечер си изготвям мой режим с храни, които обичам, но се старая вредните да са в най-минимални количества. Не си казвам, че няма да ям, защото думата-Няма да ям! Започна да ме плаши. Просто заменям мазните храни с варива и други, яжте хляб, яжте сладко, но в съвсем малко количество. Просто трябва, да си слагате в порция и докато ядете не се съсредоточавайте само върху храната, а си мислете за хубави и приятни занимания, които да направите след хранене.
Кажете си има време за всичко-забавления, учене, спорт, семейство и приятели...
Но най-важното нещо е да се научим да споделяме с близките си :*

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 14787db33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Иска ми се да имах твоите проблеми... когато бях на 15 година- две имах анорексия и булимия после. Да, мъчително е обаче от теб зависи как ще се оправиш... сега като видях какво е безработица, разочарования и сериозно заболяване с лиск за живота ми.. какво ли не бих дала да съм на твое място. Щях да живея като всички останали без да ми пука за кг-те :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3292a76815
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Спешно се влюби!!!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b960376f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   И аз имам такъв проблем, но слава богу ми се случва 1-2 пъти в месеца (и аз обикновено след някаква депресия го правя и точно като теб от солено на сладко и пак обратно докато не ми стане толкова тежко че да не мога да дишам).
Като тегло съм ОК - 170см / 55 кг и ще ти кажа кое действа при мен - просто гледам вкъщи да нямам шоколади, бисквитки, чипсове и т. н други глупости и като цяло не се презапасявам с храна, за да "няма" какво да ям когато огладнея. През времето когато ям нормално не ям хляб, сладко, алкохол, газирано, пържено и т. н и до голяма степен компенсирам преяжданията, спортувам през ден и не ползвам асанс. , ходя много пеша - така някак си съм по - спокойна че когато преям няма д ами се качи.
Имала съм и моменти особено по празниците когато 3-4 дни подред преяждам - тогава се налага да пазя диета после.
Но това са просто мерки, за да спреш симптома, а не проблема. Проблемът ще спре когато се почувстваш щастлива и удовлетворена ( не ти го казвам от опит - аз все още не съм ), защото целия проблем е в душата. Успех

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c6d42ad652
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   здравей! аз имам този проблем, направи ли нещо, за да прекратиш преяждането. Ще се радвам ако споделиш:)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ae9c9f32a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Според мен преяждането, е компенсация на минал, или продължаващо случваща се ситуация, липса на нещо, най-вече любов. Страха от повтарящото, те кара вместо да решиш собствения си казус, да го компенсираш с нещо друго, като успокоение, но само и само да не решиш болежката си.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6f372eb49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Авторката:
Благодаря на всички, които писаха. Още не съм си разрешила проблема с преяждането - имам периоди, в които нещата се нормализират и такива, в които излизат извън контрол. Коментарът под номер 26 е изключително точен - действително си имам проблеми, които не мога да разреща - главно свързани с невъзможността да общувам, имам и доста комплекси - за външност, социални умения и като цяло чувство на неудовлетвореност от живота.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 63199320ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Само първото изречение прочетох.
Ами не преяждай, това е моят съвет. Вредно за отганизма.
Успех.

Clipper

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker