Писна ми да съм дебела! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Писна ми да съм дебела!
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 4610 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 18, тежа 65 кг и съм висока 172см. От както се помня винаги съм се считала за пълничка и съм се старала да поддържам форма, за да не премина в графата дебела, НО напоследък се чувствам адски дебела! Имам нужда да отслабна, не защото се мисля за някаква дебелана, а просто защото имам нужда и макар да знам че не съм, аз се чувствам така и е ужасно.

Наскоро опитах една диета която е на принципа на разделното хранене и трае 22 дена и общо взето не се яде много. Спазих я цялата и не мръднах нито килограм, изводът беше че разделното хранене не е за мен (пробвала съм и 90-дневната диета за около 3 седмици - пак нищо! ). После заедно със една приятелка решихме да се храним здравословно, но да не сме на диета просто да се ограничаваме. Тя свали 5 килограма за 2 седмици, а аз отново нищо. Сякаш организма ми е е запецнал. Но признавам си макар и здравословно хапвах си доста.

Понеже аз съм човек перфекционист и обичам реда, ми е по лесно да спазвам определена диета от колкото да правя така нареченото ограничаване, просто не е за мен. Строгите диети ми допадат доста повече, даже и да трябва да гладувам.

Бих се радвала ако някой сподели изпитана от него диета която не е на принципа на разделното хранене и не изисква от мен да се храня в точно определени часове, някоя проста диета, но ефективна. Не бързам да отслабна, не е чак толкова спешно, но би било добре до няколко седмици да има резултат, дори и той да е малък (-2, 3 кг).

П. С. : знам че вече има много истории за момичета отчаяно искащи да отслабнат но просто нямам нужното време да чета историите им и да преценя коя диета ми пасва, надявам се историята ми да бъде публикувана и да намеря своята диета!

ааа да забравих да кажа, че винаги съчетавам диетата с кардио, но когато не съм на диета спирам, за това имам толкова спешна нужда да съм на диета хаха

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: c292888670
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, аз също съм по принцип срещу разделното хранене и за мен е голяма глупост. Потърсих обаче диета в интернет и си харесах тази на д-р Байкова. Линк http://detelina.wordpress.com/diets/диета-на-д-р-байкова/

Диетата се състои от 3 етапа. Положиетелно е, че ти е казано точно какво да ядеш и кога, а накрая и колко.
Аз съм 173 см. висока и бях към 67 кг. Всичко ми се лепи! Никога не съм била истински дебела, но се чувствам тромава. Имаме проблеми високите жени у нас, защото сме единици и около нас е пълно с 50 кг. жени, коиото са 10-15 см. по-ниски. Спрямо тях изглеждаме като тромави, но честно казано - не искам да съм ниска, а и на тях килограмите не прощават. Правя 3 - 4 пъти в седмицата фитнес (30 мин кардио на 90% и 30 мин. мускули всеки път) и пак не отслабвах.
В комбинация с диетата фитнес успях да отслабна 1.5 кг. за 12 дни. Нарушавала съм диетата няколко пъти и въпреки това отслабнах. Не е много, ще кажеш, но за мен са много при положение, че от месеци кантарът само нагоре се движише. Най-вече благодарение на спорта се стегнах и тялото ми изглежда много добре. Имам и идеални мерки като изключим талията и бедрата.

Какъв ми е планът - продължавам до края на първия етап на диетата, после с втория и третия етап. Ще я повтарям непрекъснато, докато не сваля до 59.9 кг.! Предимството на тази диета е, че е разнообразна - практически не си на диета и тялото не бива лишавано от белтъчини, въглехидрати. Мазнини взимам допълнително под формата на 1 лъжичка зехтин, защото диетата е прекалено бедна на мазнини, а те са важни за усвояването на витамините. Взимам допълнително витамини желязо по време на менструацията си и това е. Не се гладува много. Научаваш се на дисциплина и умерено хранене. Моят проблем е, че се изкушавам да ям каквото и колкото мъжа си, а той е мъж и е с 20 см по-висок от мен. Благодарение на диетата и спортът бавно, но слабно ще оформя тялото си. Заредила съм се с много търпение и постоянство - какво е странното - не мърдах дълго време, въпреки спорт и диета и изведнъж се почна с отслабването. Сега съм се задържала на 65.5 кг. и от 2 дни не мърдам, но усещам, че се стягам и след 1-2 дни кандарът ще отлепи в посока НАДОЛУ!
убедена съм в това!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f5ea468a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей авторке!
Както казвам-всичко е ген, структура на тялото и т. н.... И аз като теб съм 173см и тежа 67-68кг. Не мога да сваля нито 1кг. Какво да се прави. Наложи ми се да кумувам преди 3-4години. Имах желание да си купя нещо -по-по така, но нищо не ми ставаше. Тогава моя близка ми каза за хапчетата Лида дайдайхуа. За 1 месец отслабнах с 12кг без глад-то от тях просто не ти се яде. Дават ги вредни при честа употреба, но оттогава не съм ги пила. Незнам. не съжелявам, че ги пих, защото си купих хубава рокля и бях доволна. Ако решиш пробвай.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7a6aeb1398
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж душа, аз бях над 100 килограма(мъж), отслабнах с глад и спорт. При тебе е ясно че с глад явно не се получава, затова спортувай активно. Плуването е от спортовете от които се изгарят най-много калории. Бягането е също подходящо за отслабване. Ако имаш възможност плувай и яж плодове, кисело мляко, без хляб и нещата ще се получат. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 694b44a2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Но признавам си макар и здравословно хапвах си доста. "

И какъв ефект си очаквала след като с приятелката сте решили да се ограничавате, а ти на практика не си се ограничавала? :D

Знам, че обикновено жените сте скарани с математиката, но сметката е съвсем елементарна - за да отслабваш приходът на калории трябва да е по-малък от разхот ти на енергия. Дали ще ядеш по-малко, дали ще увеличиш разходът с двигателна активност или ще комбинираш и двете - важното е да си на минус. И за това не са нужни диети, а само омразното за теб намаляне на храната.

Има таблици със енергийното съдържание на храните и таблици за разхода на енергия при различни дейности. Може да потърсиш и да си направиш приблизителни изчисления, за да ти стане ясно какво е положението при теб и да си избереш кое да намалиш или увеличиш. Все пак е добре да не се лишаваш от мляко, яйца, зеленчуци и плодове, малко месо, ядки и мед и да намалиш до минимум сладкишите и напитките, различни от чистата вода. От опит мога да ти кажа, че най-лесно се отслабва, ако нямаш пари за храна, но май не си такъв случай.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c292888670
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От номер 1 - не подкрепям хората, че всичко било ген. Отказвам да приема, че тялото ми е програмирано да стана 100 кила като баба си да кажем. За мен всичко е математика и съм го усетила сама - ако яда 3000 калории на ден, ще пълнея. Ако ям 1200 калории спорт - ще отслабам. Високите хора поне имаме хубава структура на тялото. Истината е, че всичко идва от ядене и от обездвижване.
Не подкрепям таблетките на номер 2. Сестра ми взимаше такива - уж билкови - да ама не - менделеевата таблица в съдържанието. И да - беше отслабнала, но после си качи килограмите, а и отгоре. Да не говорим, че такива таблетки скапват черен дроб и бъбреци. Аз съм на кг. например по-дебела от нея, но изглеждам по-добре, защото съм стегната. Тя само с таблетките, но после тлъстини се трупат там, където е имало някое мускулче. Номер 4 го е казал най-точно

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ca46548447
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има много неща които трябва да знаеш за храненето и метаболизна преди да следваш каквито и да били режими. Има достатъчно информация в интернет. Чети, експериментирай, не се отказвай и ще стане работата. Няма значение за колко време. Може да мине месец 2, кгодина или 2 докато се получи и откриеш твоята формуула за успех но реално погледнато колко са 2 год на фона на цял живот в комплекси.
Относно номер 2 и Лида това си е чиста руска рулетка. Вярно е че работи, но да го мисли черният ти дроб ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 382fb08620
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, аз съм момиче на 19 г. вече от 1 месец, тежа 62 кг, висока 1. 73см. През лятот отслабнах от 58кг до 52 кг и се чувсвах супер. Но през октомври престанах строгия режим и стигнах до 65 кг., чувсвах се тромава, но всички ми казват така си по-добре, приличаш повече на зряла. А преди съм приличала на момиче. Според мен това не е вярно. Човек трябва да изглежда така както чувсва себе си добре. Аз пак ще започна със своя собствен режим, докато не стана пак 50 кг. След 4 часа не ям нищо нито плодове нито храна. Спортувам, гимнастика, скачане на въже, бягане и наистина подейства. За хляба от 2 до 4 филийки на ден, вода 2 литра. Аз ядях и сладко, умерено и месо, но вече съм вегетарианка, така се чувсвам най-добре. Впрочем безалкохолните също са вредни. :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ca779140af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   В движението е цаката. Независимо дали ще е фитнес, спорт или просто ходене пеш.
Аз примерно играя баскетбол 2 пъти седмично по 2-3 часа (лятото, разбира се, повече), също танцувам латино танци, по партита цели нощи танцуване как няма да отслабнеш :), а и ходя почти винаги пеш... Ям каквото и колкото си искам, и не ми трябват никакви диети.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8065f66926
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Ако знаеш колко ми е писнало от лигли като теб! 65 кг са нормалното/идеално тегло за 1. 72... но разбира се ти сигурно искаш да си кльощав модел. Не си се замисляла, че някои хора нямат пари хляб да си купят. Писна ми от комплексари... Животът е един бе, хора!!! Яжте, пийте, веселете се, защото рано или късно всички умират, а тогава никой няма да те гледа слаб или дебел си!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b7fd5c3ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте, Момичета, бивш модел съм- защото годинките са ми доста. Зная, че сте доста по- знаещи и информирани от нас по- старото поколение, Но височината минус 10 до -15 е ок. Всичко друго е комплексарщита, която стига до анорексия. Когато правите диети своеволни идете на лекар и си правете изследвания, не вършете нищо на своя глава. Отслабването става с активен спорт, движение, а не заседяване пред компа или в кафето и дискотеката с чаша джин и цигарка. Идва пролет, ако имате къде и на кого да помагате по селата, по добре помагайте, а не като луди да блъскате във фитнеса- скучно е! Чудя се как преди години не съм ходила на фитнес, а съм се чувствала отлично. Дори и сега смятам, че изглеждам отлично на моите си 50 години, но си имам виличка наблизо и си ходя и си копая на воля, садя, седя си на тиферич- поне от петък до неделя вечер, когато се затопли от там ще си ходя и на работа. Говорите за мерки- е 172/65 и сега, но без драстични диети и стрес на организма. Вашето е депресия и стрес, а и с вашия начин на живот на моите години съм в загадка как ще изглеждате. Обърнете си внимание на здравето, почивката/съня/, без алкохол- живейте здравословно и ако вие не посещавате личния лекар, то освен родителите ви- никой не го еня за вас! Бъдете праволинейни, гонете си целите не подражавайте- радвайте се на тялото си и го обичайте, за да ви обича и то. Не се гримирайте като "дамите" на Лъвов мост или пеперудките на околовръстното- лицето също ви е нужно и не е за един ден. Има достатъчно начини да отслабвате забавлявайки се. Приемете, че сте щастливи и всичко ще си дойде на мястото.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 65f777b239
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Първо не знам дали това ще помогне щото по принцип съм си кльощава, но може да се издължиш и да не си личи ако си дебела. Ставаш висока и правиш плочки (аз по принцип съм си висока и станах някъв дългуч и направих плочки). Започни да тренираш спорт. От 2 клас съм на баскет. Имаме една от отбора дето като дойде за пръв път беше доста закъглена. Да не стана няква кльоща, но поне не е толкова дебела. Може да ти помогне. Късмет!!!

 
  ...
преди: 10 години, 11 дни
hash: 8bb50ad91c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти имаш страхотна фигура ти си приятно закръглена и аз като теб приятно закръглена момчетата са луди по мен. В никакъв случай не отслабвай сега приятно загръглени на мода

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker