Нормални ли са килограмите ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Нормални ли са килограмите ми?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2178 пъти
Аз съм на 13 години, почти 14. към 160см. съм и тежа 47, 5кг. Нормално ли е, защото аз даже искам да отслабна още, първоначално бях 58 кг и отслабнах за около 2-3 месеца, но искам да стана поне 45-44кг. Преди приемах около 200-300 калории дневно, не ме съдете това беше единстевния ми шанс, но сега след като хапна малко пържени картофи или пица веднага ми се качват килата и ям все едно и също именно заради това. :( Все сирене, пълнозърнест хляб, зърнени закуски и така. Нямам време за спорт, защото съм 2-ра смяна. Та можете ли да ми кажете дали килограмите ми са добре, и да ми кажете какво да ям за да отслабна малко повече? И ако знаете как да ускоря метаболизма си :/

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: da18cfcd80
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Твоето БМИ е 18. 359, което е нормално, но вече е на границата с поднорменото тегло. И все пак за дете е ОК. СПРИ С ДИЕТИТЕ и ограниченията и остави организма си да расте. Хубаво си отслабнала, но си достигнала границата - след това идва анорексията и смърт.
Наслади се на лятото и съвет - храни се умерено, позволявай си чат-пат глезориики, човек си все пак, но все пак наблягай на здравословната храна. Нормално е да качиш малко кг., защото си на границата с под нормата, това да не те притеснява. Важното е обаче да дръпнеш на височина, защото ако продължиш да се ограничаваш, ще си останеш тапа. Яж нетлъсто месо, плодове, зеленчуци, по 2 филийки хляб на ден... дюнери, кюфтета и кебапчета - като изключение и други боклуци забрави, но не прави повече диети, ако ти е мил животът.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b0a64d3ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиче, прекалено си малка за да си поставяш такива граници в яденето, но по принцип пържените картофи не са най-добрата храна.
Аз съм на 21 години, висока съм 1, 54 см и тежа 41-42 килограма.
От 5 години аз не съм яла хляб( когато влязох в побертета от 40 станах към 47-48 след година спрях хляба), и просто не ям тестени неща, нито бисквити, меденки, курабийки, палачинки... Като цяло пия много течности, прясно мляко, хапвам много ябълки, млечни продукти, въпреки че уж са пълни с растително олио и т. н. Не казвам, че начина ми на хранене е правилен, дори напротив... ям сигурно 1-2 пъти на ден, в същото време страшно много се движа..
Отклоних се от темата... важното при теб е да се движиш, да хапваш малко по-полезни неща. Заложи на плодовете и зеленчуците, например за вечеря можеш да хапнеш домат и сирене, нещо по-леко. Обилното хранене нека бъде на обяд и нека да не е пица и пържени картофи.
Това мога да ти кажа аз като съвет, ако имаш въпроси към мен, с радост ще ти отговоря.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: db164aac7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   захвани се с някой спорт например плуване(много ползи има освен поддържането на форма), лека атлетика, тенис или нещо с повече активност-най-простото и ефективно е скачане на въже и тичане. Тогава ще усетиш как имаш нужда от повече храна НО качествена и ти препоръчвам да се поразровиш и да видиш че трябва да ядеш по 5-6 пъти на ден по малко но хубава качествена храна и да пиеш много вода(зимата около 2-2, 5литра на ден лятото и над 3)това е много важно и сама ще видиш резултатите не се залъгвай с идиотските диети те само вредят :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ff36571ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, аз лично не съм имала проблеми с килограмите никога, защото метаболизма си ми е явно добър, но пиша по темата, тъй като съм наблюдавала други хора в обкръжението ми, на които пък им се налага да се контролират.
Първо, според мен не трябва да отслабваш повече, 47 кг ми звучи супер за тази ти възраст. Второ, това че си втора смяна, и че нямаш време да спортуваш звучи абсурдно! Нима не можеш да ходиш да тичаш рано сутрин, когато всъщност е най-полезно? И още повече- нима си мислиш, че ТИ си заета, когато си още ученичка, смешно е наистина. Големи хора, с по няколко работи, с деца, с отговорности намират време да спортуват, а ти, дето единствената ти отговорност е да учиш, се оплакваш от липса на време! Това с втората смяна не е извинение!
Другото, не е правилно да правиш диети, правилно е да подбираш какво да ядеш, но в никакъв случай да гладуваш!!! Недей, ще си докараш анорексия или някоя друга болест! Например, месото, което се яде по толкова много в Бг, не е водещо в много други страни. Не е казано да не ядеш изобщо месо, но има безброй други полезни неща. Зеленчуци, манджи с зеленчуци, като под зеленчуци нямам предвид само домати и краставици, яж грах, леща, спанак, броколи, цвекло, супи, плодове, също риба! Порови се в интернет за рецепти и може да предложиш някои от нещата на майка си или баща си, не знам кой готви във вашето семейство, а може и ти сама да се опиташ да си приготвиш нещо, най-елементарното е ориз със спанак, хем вкусно, хем не би ти навредило с качване на килограми. В смисъл, има толкова много работи, които не са вредни, проблема е, че в днешно време е пълно с вредни храни навсякъде, затова хората не се сещат да ядат качествена храна. И ти гарантирам, че ако започнеш да се храниш здравословно, след това храни като Макдонълдс ще те отблъскват тотално.
И още нещо, за диетите, моят приятел ми беше обяснил, че са безсмислени (той учи фармация), но тъй като аз не мога да го изкажа професионално, това, което запомних е, че е нещо свързано с устройството на клетката, и че човек като е на диета отслабва, клетките се свиват, но причината да е безсмислено е, защото диетата в един момент приключва и те връщат обратния си размер, откъдето пък идва логиката, че човек изпуснал ли се е веднъж да напълнее, няма връщане назад, тъй като самите клетки са се уголемили, както е казано, зиг-заг ефекта. Така че диетата е само едно безсмислено лишаване, важното е да спортуваш и да ядеш полезна храна! Да, това че не можеш да ядеш всичко, което поискаш също е вид лишаване, но пък както казах, организма свиква след време, а и никой не е казал, че не можеш да си вземеш дюнер един път в месеца!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 58664a72a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   аз съм на 27, висока съм 167 в момента съм 45кг с тенденция да стана 40, раждала съм. Ти прецени дали си дебела според мен малко трябва да свалиш със спорт разбирасе, никакви диети на твоята възраст

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5b4fd68db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да, ако искаш да станеш като повечето анорексички дето са ти писали.. продължавай. А после друга ще запееш. А №5 167/45 - торба с кокали и акъли дава.. Ти сега растеш, имаш нужда от нормална и силна храна. Не казвам да се тъпчеш с тестени неща като Макдоналдс и подобни. Но не е правилно и да си драстично крайна. А хляба си е много полезен. Сега избор бол /това за невежата девойка дето не ядяла хляб изобщо/. Хапвай си от всичко, но просто не прекалявай.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1f3315788f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм авторката да кажа също, че не ям месо, от към Коледа просто гледах един клип как убиват животните заради нас, за да се нахраним и просто спрях

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker