Проблем с косата , грима и др. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Проблем с косата , грима и др.
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3197 пъти
Здравейте :) Аз съм момиче на 14г.
Проблема ми е, че хората не ме приемат такава каквото съм и постоянно или ще ми го натякват или ще ме обиждат.

Както в заглавието пише имам проблем с косата.. къдрава е и като я среша бухва -. - и не ми харесва как стои и за това я връзвам. Близки до мен приятели постоянно ме карат да си я пускам и да си я изправям. Вчера някои от тях ми казаха, че съм хубава, но се правя на грозна. От друга старана пък майка ми не ми дава, защото съм щяла да почна по-често и по-често и да я изгарям.

За гримът си слагам спирала, но за кифлите това не е достатъчно. От бившия ми клас две момичета ми викаха “мъжката“ за това, че не гримирвам. (и за мое щастие едното момиче ще е и в новия ми клас.. )

Третото, но не последно са веждите ми. Значи те не са дебели(даже мисля, че нямат нужда от оформяне ;д), ако се сещате Ария от Малки сладки лъжкини... е веждите са ми нещо такова (без да съм ги оформяла) може би малко по различни. И за тях започнаха да ме карат да си ги оформям. И всеки ден трябва да слушам хорското мнение и това на приятелите ми за вида ми.

Моля ви дайте ми съвет и ако може без хейт. =)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2904f6dc50
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Докато четях се сетих за себе си на твойте години... Същата работа беше:)
Косата ми беше толкова къдрева, че не смеех да я пусна и ходех постоянно вързана, майка ми не ми даваше да я изправям и ходих така докато станах на 18... смешна работа.
Ти сега си в пубертет и аз ти гарантирам, че нещата ще се променят с годините. :)
Ясно ми е, че децата са доста злобни и изказванията им понякога се понасят трудно. И мен ме подиграваха в училище.
Ако се харесваш такава, каквато си, не им обръщай внимание, нека си злобеят, те едва ли са по-добри от теб. И това, че на 14 се гримирват като пр*ститутки, не ги прави нито по красиви, нито по-добре изглеждащи.
И само да знаеш, тънките вежди вече не са на мода. Така, че не им се връзвай на глупостите...
Както вече ти казах и аз бях така на тези години... Обаче нещата коренно се промениха:) Сега онея, които бяха "яки" ми завиждат и на малкия ми пръст не могат да стъпят.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fcc524cb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Завиждат ти и се опитват да те накарат да се изхабиш като тях. Не се влияй от тях.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6c12665b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хей :3 И моята коса е като твоята и когато я среша бухва. Това страшно много ме изнервяше преди и затова и аз си я връзвах на опашка или кок. Но фризьорката ми ме посъветва да не си я реша и да използвам балсами за къдрици или пяна. Сега страшно много се радвам на косата си. Пробвай и ти, може резултатът да ти хареса. Ако пък се харесваш с изправена коса, може да си я изправяш веднъж на една или две седмици (за разнообразие или по специален повод), но използвай защитни продукти, като кристали например. Относно гримът, според мен една спирала и очна линия са достатъчни. Не е нужно да се цапотиш със 1 килограм грим. За веждите ти, изборът си е изцяло твой (както и за грима, де) и ако ти харесват, няма смисъл да си ги скубеш заради мнението на другите. Лично за мен твърде тънките вежди са леко грозни. Познавам няколко момичета, които даже си ги рисуват, защото са си ги отскубнали всичките, и резултатът, повярвай ми не е особено хубав.
И не се влияй от хорското мнение. Ти си такава каквато си и те нямат право да налагат каквито и да е корекции по теб, ако ти самата не го желаеш.
Успех :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ffcae405fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Една моя бивша съученичка има такива вежди... Господи как благородно й завиждам за тях. влюбена съм в такива вежди. Да не говорим, че сега са модерни големите вежди.. мина модата на тънинките скоби.

Грим? Всеки го слага, както си го разбира. Аз обичам да се заигравам с цветовете и използвам сенки. Но в повечето пъти ежедневния ми грим е само спирала и леко черен молив в основата на горните мигли, защото пък са ми къси и ако ги намажа само със спирала не стои добре.

Използвам фон дьо тен и пудри, но е защото съм на 28 и вече кожата ми има своите малки недостатъчци, които трябва да крия. На 14 не съм слагала - само леки кремчета, които да я подържат и много използвах различни маски за почистване, . А най-много си правех парни бани с лайка. Така седеше много нежна.

Косата ми е била винаги права и си мечтая за коса като твоята. Много съм искала винаги ситни, бухнали къдрици. Ако много се наелектризирва, можеш да си вземеш някакъв серум за оформяне на къдрици.. да станат едни малки сладки спиралки.

Майка ти е права. Колкото и хубава да е една преса, честата й употреба може да изгори косата ти и крайчетата й стават едни такива сухи... после играе ножицата.

а за "приятелките ти"... няма какво да коментирам. Когато започнат да ти втълпяват някакви неща, просто им кажи, че... "Благодаря за загрижеността ти, мила, но така си се харесвам много" Но по-напред започни наистина да се харесваш.

Успех и прегръдки

ПС Човек убивам за вежди като твоите

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 368c94b4a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Най - добрия съвет - СПРИ ДА СЕ ВРЪЗВАШ НА СЪВЕТИ.
1. Имаш прекрасна коса. Жените с такива коси сме късметлийки. Имаш обем без хиляда мазила. Можеш да я изправиш или накъдриш без усилия и още много, много неща.
Изправянето - беше хит до преди година. Сега ако се огледаш, ще забележиш, че е рядкост. Тази година косата е свободна, начупена, небрежна.
Майка ти е права: нямаш нжуда от преса и др. такива. Започнеш ли от сега, след години ще ти се плаче.
2. Грим: Спиралата е повече от достатъчна. Та ти си само на 14. Още повече тежък грим през днея е неподходящта комбинация. Но това жените го разбираме едва след като станем големи. Грозна гледка е да видиш дете, защото на 14 сте още деца, наклепано с два пръста фон дьо тен, сенки, спирала и червило да ходи на училище.
3. Ако си харесваш веждите, не обръщай внимание на приказки.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e188d3938e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Съвет - да не ти пука кво казват другите, та те да не са перфектни, както се харесваш така ходи. И само за информация косата ти е прекрасна моята е права и без никакъв обем, не е приятна гледка. 2-ро веждите са ти много хубави, ултра тънките са супер грозни, а и сега на мода са по-дебелите. И 3-то за грима спирала не е лошо, но според мен ако сложиш гланц, спирала и малко молив ще изглеждаш страхотно, но това си е твой избор пък и си малка, по-добре не похабявай естествената си красота с разни пудри и глупости, които ти скапват кожата. И най-важното: Обичай се, харесвай се, и помни че всеки е уникален. Не бъди като другите!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bcc023861c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си малка, поддържай се. Купи си хубава преса за изправяне и поддържай косата си с нея. Всеки месец посещавай фризьор за да оформя прическата ти и да подстриже ненужните и нацъфтели връхчета. Ходи на козметик всяка седмица, за да оформи и премахне ненужните косъмчета/сигурна съм че има такива/. Купи си фон дьо тен, за да изглеждаш по-свежа в лицето. Не е нужно да слагаш много грим като не искаш. Малко фдт, руж, черен молив под очите и спирала и ще изглеждаш по-свежо. Относно веждите - отиди веднъж на козметик и кажи да не ти ги пипа на дебелина като не искаш... просто да ти ги подстриже и да премахне тук-таме някое излишно косъмче.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f5f014dd3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Евала на номер 2, точно това си мислех! Правилно!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3f762b121a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Гримирам, не гримирвам. Съжалявам това супер много ме дразни :)). Иначе - хич не ги слушай тия твойте злобни приятели.. те даже и е под въпрос колко са ти приятели. Къдравата коса не е лесна за поддържане. На първо място - не се реши. Наистина - недей! След като я измиеш, докато е влажна слагай продукти за къдрици и разресвай леко с пръсти. Така няма да ти бухне и ще ти се оформят хубаво къдриците. Що се отнася до веждите - стига да са две! и да не са много дебели - остави ги. Скуби само по средата и под тях, ако има излишни косъмчета.
А за грима - не си пояснила как ти е кожата. Ако е добре - само малко спирала и молив са ОК. Ако не е много добре - ББ крем/пудра/коректор.. зависи какво има да прикриваш. Това е. Между другото бас ловя, че момче едва ли ти е казало да се гримираш. Мен даже са ме питали защо съм се гримирала, което ме навежда на мисълта, че момчетата предпочитат по-естествени момичета. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 01fc207d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се влияй от мнението им, ако не се харесваш го направи, но не заради тях. За тях явно е нормално. При нас в училище гримът е забранен. Имам 1 приятелка, която използва много грим след училище, но на нас не ни се подиграва, че не ползваме. Просто при вас се е наложило, че момичетата трябва да са с много грим и ти си различната.
~•Isabelle~•

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker