Проблем с мотивацията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Проблем с мотивацията
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2089 пъти
Привет на всички, пише ви момиче на 18.. Приятели искам да ви споделя моят, не толкова сериозен проблем.
Нека започна с това, че преди 2-3 години имах изветни проблеми с теглото си, не бе нещо непоправимо или шокиращо, но бях стигнала 65 килограма, а за височината ми(158см. ) си бяха доста. Тежаха ми, и се чувствах изключително неприятно, с времето започнах непосилни и зверски диети. Поцял ден не ядях нищо, месеци бях на някоя биксвитка вода, кафе цигари и някой плод. Тренирах усилено, вглабих се в идеята да бъда слаба. Настъпи период в който станах 45кг. и започнах да се отпускам, и с това много се комплексирах. С течение на времето започнах силно да се вглабявам в идеята да съм слаба, предизвиквах повръщане след като съм се наяла, плачех, а понякога просто се натъпквах до безумие и се чувствах виновна. С тези изключително вредни навици си докарах доста здравословни проблеми, и главоболия. Хранех се нормално, ограничавах се и въпреки това се чувствах виновна, че сам яла.
Преди 2 месеца с много четене и разузнаване, стигнах до заключението, че това не може да продължава така. Започнах малко по малко с режим разделно хранене. Отначало вървеше чудесно, чувствах се прекрасно. Но с течение на времето все повече и повече си провалях установения режим, и стигнах до момента в който яденето на сладко и то предимно шоколад е просто брутално, в неограничени количества.
Страх ме е от себе си, искам да се мотивирам и да се стегна. Та въпроса ми е може ли някой да даде, съвет как да преодолея този проблем, не само от гледна точка на това как изглеждам, а и здравословното ми състояние. Дължи ли се на стреса, имам ли нужда от специалист, нуждае ли се тялото ми от захар, заради периодите на пълен глад?
Силно Ви моля, да не се подигравате, или да иронизирате с положението ми, и ако можете да ми помогнете! Благодаря на всички които ме уважиха :))

mishka

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 43e96a9281
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тялото ти спокойно може да живее без наличието на прост въглехидрат като захарта. Всъщност до близкото минало повечето хора не са имали толкова "пълноценен" достъп до захар и не са имали проблеми.

Като човек яде сладко(и всякакви прости въглехидрати) се чувства добре, защото бързото усвояване на този вид храна води до освобождаване на големи количества допамин в мозъка, а това ни кара да се чувстваме щастливи. Ако имаш прекомерна нужда от такава храна, помисли дали не можеш да си доставиш "щастие" по друг начин (допамин се отделя и в други ситуации).

Препоръчвам ти да се поинтересуваш от палеолитна диета, но не възприемай това като диета, а като начин на живот. Виж кои храни имат нисък гликемичен индекс (т. е. се усвояват бавно) и се насочи към тях. Увеличи и храните с влакнини(фибри).

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4c3452e6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искам да ти кажа нещо важно. Хората от известно време си мислят, че въглехидратите са вредни и те правят пълен. Не е вярно захарта прави това. Относно периодите на пълен глад не яж захар и захарни продукти наблягай на плодовете. Аз лично бих препоръчал повече ябълки заради фибрите 3-4 на ден. Но най-вече бих казал, че не трябва да гладуваш. Ограничи си достъпа до захар, яж повече плодове и фибри. Въглехидратите (протеини) са много важно нещо. Хората си мислят, че от това се нацепваш. Не е вярно, защото ако беше аз както пия по 500 мл мляко всеки ден от 5-6 г насам да съм като Шварценегер. Намали мазнините ако хапваш яйца не слагаи мазнина. Много важно нещо са упражненията дори 1 проста гимнастика. И аз бих спрял с глада, защото така организма започва да задържа, а това е зле хапвай но малко. И последно-цигарите:ако искаш НАИСТИНА да отслабнеш спри да пушиш, защото цигарите те карат нито да сваляш нито да дигаш кг.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b5acbbdc06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Момиче, според мен отношението ти към храната отдавно е излязло извън рамките на нормалното и се е получила психична зависимост от храната/лишаването от нея. Не съм специалист, но това звучи като хранително разстройство (най-вероятно булимия), при което здравословните съвети на номер 1 и 2 надали ще помогнат. Ако имаш възможност, потърси помощ от психотерапевт, мисля, че когнитивно-поведенческата терапия би могла да помогне за овладяване на нещата - прочети в нета за нея и въобще за помощта при хранителни разстройства.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 293919e1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ви :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4421558ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Дълги години и аз имах сериозни проблеми с храната, за съжаление не мога да се похваля, че напълно съм ги решила. Но поне през годините израснах и гледам по - друг начин на нещата. Проблемите с храната не са нищо повече от невъзможност да се справим с емоциите си. Храната е израз на недоволството ни и невъзможността да се борим срещу някои неща. Мога да ти препоръчам това, което на мен ми подейства и не е нищо сложно или мъчно изпълнимо. Първо, спираш цигарите, спираш кафето - само едно на ден. Пий чайове - има голямо разнообразие на аромати и са доста приятни, пий вода - студена - подобрява метаболизма, закусвай - аз ям една ябълка и малко кисело мляко с овесени ядки - това е освежаващо сутрин и дава енергия, обядвай - нещо готвено и вечеряй - нещо не дотам тежко и то до 8 ч., запиши се на аеробика или всеки ден си прави гимнастика, дори си пусни музика и тичай на място - има ефект. Пожелавам ти успех - и уважавай тялото си - не го тъпчи с боклуци и не го измъчвай с глад - чистият глад е толкова опасен като преяждането. Просто забрави за боклукджийска храна - знаеш коя е. Уважавай себе си, не угаждай на никой, не бъди слуга на чужди интереси, не се опитвай да отговаряш на чужди критерии, животът не е да живееш по стандарт, а да си изградиш свой стандарт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker