Изтощена коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Изтощена коса
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3317 пъти
Здравейте! Аз съм на 12 години и от около 6-7 месеца започнах да си изправям косата. Въпреки, че ползвам спрей с термозащита пак се вижда разлика в косата. Стана по-твърда и изтощена. Стърчи навсякъде, когато не е изправена и не е красиво. Косата ми е сравнително дълга, начупена и на пластове. Преди 2 години беше права(такава си беше по рождение).
Та бих искала да ви попитам дали знаете някакви маски(домашни). Посъветваха ме да си взема конски витамини. Повечето пишат, че са много доволни, но някой пишат, че им пада косата.
Засега си правих няколко пъти такава маска:
- 1 с. л. мед
- 2 с. л. оцет
- 1 яйце
Казват, че е много подхранваща.
Надявам се да ми помогнете. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 45d89be248
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От маските с яйце винаги ми мирише косата после, колкото и да съм я мила. Най-доволна съм от маслата - мажа си цялата коса вечер, връзвам я на кок, слагам една кърпа върху възглавницата и на сутринта - отмивам. Отразява ми се много добре. Можеш да ползваш зехтин, бадемово масло, кокосово.. каквото имаш.
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: eb71350dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей аз съм на 17 и аз като тебе почнах с пресите от ранна възраст е не беше точно от 12 една година по късно, но беше достъчна за да изтощи косата ми. Самата аз не знам защо почнах с изправяне тупиране на косата при положение, че ми беше права и леко начупена в крайчетата а и при тва дълга, но изтощих я и реших да се взема в ръце отколкото на 25 години да съм с два косъма на главата. Преди година си подстригах косата, ест не я направих много къса, но тя беше дълга и доста коса отиде. От коса до кръста станах с коса до раменете на черта я направих и сведох изправянето до минимум един-два пъти в седмица всъщност след подстригването на черта косата ми се възстанови много освежи се и си беше правичка, но все пак беше още изтощена. купих си тривитаминол това е витамин, който е като олио и се инжектира на овцете за да им расте козина естествено ти няма да си го инжектираш, а ще си го мажеш в корените на косата 6-7 лева е от аптека използвах го 5 месеца с интервал от почивки и косата ми видимо порастна доста и стана мека и приятна на допир имах и други масла от вида на бадемово, рициново, кайсиево, арганово и милион други, който вече забравих добавях ги като домашни маски. Редовно си правих домашни маски но имаше месеци в, които си почивах за да не се пренасити косата ми, също така и хининова вода но не тази къде е от едно левче а я има в професионалните аптеки и струва 30 лева някъде, но поне не е менте... започнах малко по здравословно хранене - повече зеленчуци много вода, не че преди се хранех нездравословно, но все пак. Кристили за коса да не цъфти.. имаше и още нещо, но не си спомням, тъй като вече не използвам всички тези неща. Е една година по-късно ефекта на лице косата ми не е като преди дълга, но е дълга, гъста, жива, приятна на допир, бляскава и най важното не е изгоряла... Използвам преса но един път в седмицата минимум два тъй като ми е дълга мога да експерментирам с нея без да я горя и съм доволна от резултата, правя пак маски, но по рядко иначе тривитаминола и до сега си го използвам с цел да си върна предишната дължина на косата, но за всичко това се иска постоянство. Пожелавам ти късмет и спри с тея преси преди да е станало късно прекалено малка си... Ако имаш интерес мога да ти пратя снимки да видим разликата в косата и. Късмет ти пожелавам :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e8e656cde7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не милa, към моментa, докaто не ти " живне" мaлко косaтa никaкви конски витaмини.
Първо подстрижкa, зaдължително зa дa се освежи и " поеме силa" косaтa.
После зaпочвaш с мaските. Зaдължително с мaслa зa твоятa косa( изгорялa от пресите, изтощенa и сухa)
Примерно:
Бaдемово мaсло- aргaново мaсло- зехтин- жълтък.
Съотношение 1:1, според дължинaтa и обемa нa косaтa.
Нa измитa, подсушенa( никaкви преси и сешоaри) косa, втривaш добре в корените, впоследствие рaзресвaд по дължинaтa.
Увивaш хубaво глaвaтa/ косaтa с нaйлон и отгоре зaтопленa кърпa( пaрен ефект), след 2 чaдa измивaш със хлaдкa, постепенно зaтопляш към топлa водa, зa дa не се пресече мaзнинaтa и дa остaне неотмитa.
Тaкa 3 мес. всякa седмицa по веднъж.
Поне през товa време не ползвaй преси/ сешоaри или сешоaри, но с хлaднa струя и поне нa 20 см от косaтa.
И скоро ще имaш рaзкошнa гривa;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b66b27b5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 12 години косата си изправя. Боже, на къде отива това поколение!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0b8e38e188
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се водят конски витамини, вземи си тривитаминол и си прави маска с него, той ти е за растеж и за укрепване на косата, може да си правиш маска от 2с. л. Тривитаминол, половин купичка кисело мляко, 1с. л. Оцет, 1 яйце и седиш най-малко един час, колкото повече седиш толкова по-добре, аз седя 3-4часа, но я прави един път в седмицата за да не ти се омази косата, и измии коста си поне два пъти с шампоан

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f2d07246f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Взимаш си Витаминол от някой зоомагазин. Не се шегувам!! Вярно на един път пада много коса, аз така се изплаших първия път, но ефекта си струва! Мажеш се, стоиш половин час (поне аз толкова стоя), и се измиваш. Няма да се плашиш от падналите кичури. Това е косата, която така или иначе ще си падне, просто пада на един път! Друго, за което се сещам белтък от яйце - също поне половин-един час преди баня, но от него поне за мен няма такъв ефект. Ииии.... спри пресите!!! ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f2d07246f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   извинявам се, номер 1 съм - ТРИВИТАМИНОЛ - обърках леко в предния пост....

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 44858d2428
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Най-напред иди да се подстрижеш да ти вземат всички нацъфтели и изтощени връхчета, след това спираш за няколко месеца поне да си правиш косата с преса (може само на някакви рождени дни и такива събирания) и през това време си правиш маската с Тривитаминол, мен не ми падаше косата, правила съм я няколко пъти по месец-два, даже преди 2-3 седмици спрях, защото си правя почивка сега. Прави се 1-2 месеца, после почиваш 1 месец и пак така. Рецептата е : 1 суп. л. Тривитаминол, 1 жълтък, 1 суп. л. ракия, 1 суп. л. оцет, 1 суп. л. кисело мляко, 1 суп. л. хининова вода и половин супена лъжица Exematin C (това също е от ветеринарните аптеки, както и Тривитаминола).
След баня продължавай да си слагаш кристали на връхчетата, така косата ти няма да стърчи и няма да е суха, ще се реше и по-лесно.
Може да си вземеш и един спрей против косопад е, но действа добре на косата - и на моята, и на една приятелка взеха малко да ни растат от него - казва се Радикал спрей против косопад, около 6 лв е.
Ако не се подстрижеш и ако не спреш да ползваш пресата за коса, ще останеш без коса, момиче! Аз бях така преди няколко години, косата ми беше обаче естествено начупена (още си е), но беше много гъста и от малка ми беше до кръста и с пресата я съсипах, след което ме подстригаха до раменете или там някъде до закопчалката на сутиена, бях в шок и оттогава се опитвам да си възвърна дължината до кръста, сега ползвам преса само за специални случаи.
Успех! :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5b132bd9cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Момиченце на 12 години си и си започнала да си изправяш косата пред половин година? ! След няколко години ще останеш без коса... И при това косата ти е средно дълга и естествено права? ! Просто прекрати използването на преси, сешоари и т. н.

Момиче на 15години

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7bf159276d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! :)
Аз едно време също си изправях косата и страдах от подобен проблем. Бих ти препоръчала маски с тривитаминол, порови се из форумите, много помагат да си възстановиш косата.
Аз сега просто спрях да си изправям косата (само бритона) и замених боята с естествена къна, но все още не си е върнала предишната форма (за което искрено съжалявам, сега я искам къдрава, но уви.. ).
Успех!

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b66b27b5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   12 годишна си изправя косата с преса? И то всеки ден???

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b36faa7e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не си изправяй косата. Или гледай да не е толкова често, имах коса до дупето, сега е малко под рамото от такива глупости! Точно на 12 започнах да се изправям, след 2 години ми одрязаха косата. Спри се, ще ти е трудно първите няколко дни, после ще ти живне малко косата ще висиш колко по-добре ще стане! Ще започнеш да се харесваш с естесвената си коса. А колкото до тривитаминола-аз го използвам 2 пъти в седмицата или 1 зависи и си правя малска с него 2 супени лъжици, една лъжица мляко, 2 капки ракия и жълтък, косата ми расте мнооого и е супер здрава, мека и хубава. А я изправям най-много 2 пъти в месеца.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 89abe4c35e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Какво правити вие 12- годишните бе? 6 клас си изправят косата? ! Кой ще те гледа толкова малка?
Момичее, по- добре спри да използваш преса, след като косата ти е "сравнително дълга". Можеш да я плетеш на плитки например. Потърси в интернет, има много прически без преса и косата ти пак ще е хубава.

Задължително отиди на фризьор, защото 100 % косата ти е нацъфтяла. Нека вземат повече коса, пък тя пак ще си порасне. Ще видиш след фризьора косата ти как ще се "съживи".

Гледай да е здрава, не на 12 годинки да ми почваш пресите, защото ако продължаваш, на 13-14 ще ти е видимо оредяла, а на 15 да имаш само "5 косъма" на главата. Познавам такива момичета, които са почнали на твоята възраст и повярвай ми, грозна гледка е.
Прави си маски с тривитаминол(предполагам за това говореше)!
Прави я преди всяко миене на косата в продължение на 1- 2 месеца и после месец почивка. Вътре можеш да сложиш какво ли не: яйце, хининова вода, мед, ракия, зехтин, ябълков оцет и още много. Стой така 3-4 часа. Прави косата невероятна.
Веми си хубав шампоан и балсам. Твърдо препоръчвам елсев тотал рипеър 5!
Слагай балсам и без отмиване, кристали в краищата.
И най- най- важното: Храни се здравословно! Яж повече плодове, зеленчуци и ядки.
Има и много положителни коментари относно бирената мая- заздравявала косата, ноктите. Виж я в гугъл-а.
П. П. И не разчитай на термозащитните продукти!
Надявам се да ме послушаш.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1925b949e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей! Аз с тази маска си докарах големи ядове. Косата ми след нея стана още по суха. Нещо страшно. Започна да ср заплита, да става на възрли, абе ужас. Говорих с гризорката м. Според нея е от меда, който изсушава. Предложи ми процедура с кератин. Маже на кичур коса и с нещо, което наподобява преса, само че свети като uv-лампа издърпва. Е на тая процедура ми довърши косата. Сух, късащ се, заплитащ косъм. Не знам какво да правя. Моя съвет към теб е спри да си гориш косата. Купи си кристсли, прави си маски и нещо което горещо то препоръчвам-арганово масло.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 16e0bd763b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Като за начало спри да си изправящ косата. Подстрижи я. Когато косата е дълга също се изтощава. За маската най-добре иди на фризьор и той/тя да ти препоръча маска, в зависимост от вида коса. Ако си с мазна коса и някой ти препоръча маска за суха коса... само си представи ефекта. Недей така по интернет. Това все едно някой друг да ти предпише лекарство. Ами ако препоръчаната маска не се понесе от теб и косата ти започне да пада от нея? Просто иди на фризьор и му задай същия въпрос.
Crystal~person

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 44f499d0bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Белтък и кисело мляко. Ползвам от години и съм много доволна. Също и ако можеш да намериш хума е добре.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ba7484bcd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От Авторката: Мерси за бързите отговори! Благодаря на милите хора, които ми помогнаха.
Аз имам кристали, но спрях да ги ползвам. Сега отново почнах. Ще си го купя този тривитаминол в най-скоро време. Вече спрях да си изправям косата. Ще отида и на фризьор още в петък или събота.
А по повод злобните коментари-да не мислите, че съм много горда с това, че ползвах преса? Просто не се харесвах. :)
Отново големи благодарности на тези, които ми помогнаха.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 44858d2428
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз съм номер 8. Радвам се много, че ще ни послушаш, авторке :) Ще видиш като последваш съветите ни как след няколко месеца, че дори и по-скоро може да видиш резултатите и косата ти ще е естествено хубава без преси :)

Номер 14, фризьорката ти просто е искала да измъкне парички като ти прави тая процедура. Не се доверявай на сляпо. Прави си маската с Тривитаминол, но гледай в състава й да няма много продукти, които изсушават косъма. Ако имаше някакво масло, бадемово примерно, вместо мед, нямаше сигурно така да ти стане. И слагай кристали след баня, дори когато не си правиш косата с преса. Купи си и този спрей на Радикал, който препоръчах. Това се сещам засега. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7bf159276d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   И само да ти кажа, че тривитаминол ще намериш във ветеринарните аптеки.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ba7484bcd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От Авторката: Днес си купих Тривитаминола и утре ще се подстригвам. Но няма да я скъсявам много, а само краищата.
Маската, която си избрах и ще правя 1 път в седмица е:
1 с. л. Тривитаминол
1 с. л. алкохол(най-често ще ползвам водка)
1 с. л. оцет
1 с. л. кис. мляко
Мисля, че е добре :)
Също така ще ползвам кристали и хининова вода (аз и сега я ползвам).

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c122e0c0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Виж слънчице.Аз ползвах следната ''рецепта'' и на мен ми подейства трашно добре..Тривитаминола е уникален,но от него може да ти опада косата ако не знаеш как да го прилагаш..1во не седиш с него 4 часа а 2..и второ не прилагаш само него,защото ще ти омазни косата.Вярно става бавно,но трябва да имаш търпение и да си упорита и ще се получи...НО ИМА ЕФЕКТ ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ПО СРЕДАТА
Значи аз правех това веднъж в седмицата
1с.л-Тривитаминол
1с.л Хума (ефтина е и ти я препоръчвам прави косата мека и подпомага за разтежа,а и косатати ще има хубав блясак
1с.л Оцет (малко ще ти понамирисва после,но използвай някакъв балсам.)
1 с.л даже 2 Кисело мляко
и едно яйце Но само жалтъка защото от белтъка после има неприятна миризма заради топлата вода )
и накрая след тази маска се пръскаш със хининова вода ТОЧНО КОЯТО Е ОТ 1 лев .. и помага страшно много аз все още използвам само хининовата вода и има голям ефект..
Не се отказвай бъди упорита .. и ти пожелавам успех дано косата
ти да живне и спри с пресите..Аз съм на 18 и не използвам преса откакто ми се наложи на си скъся косата до врата ..:)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ba7484bcd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От Авторката: Мерси много 21! Подстригах се и днес исках да я правя, ноооо нямам необходимите съставки. Така, че от другата седмица. А само да питам-от аптеката ли се купува хумата?
Фризьорката ми каза, че косата ми е хубава и Тривитаминола може да го ползвам само 2-3 пъти, защото косата ми не е толкова зле и ще има обратен ефект. (да стане на клечки)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c122e0c0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   От номер 21:
Да Мила.. Хумата се купува от аптеката, а за тривитаминола няма да има обратен ефект ако спазваш това което ти казах. Използваш го само веднъж в седмицата за 2 часа. Нито по малко нито повече.. Късмет слънчице :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker