Ще си купувам преса и нямам идея каква да е. Помагайте!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Ще си купувам преса и нямам идея каква да е. Помагайте!!
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 6651 пъти
Така... сигурна съм, че има още 541236 такива теми тук, но наистина имам нужда от помощ. Момиче на 17 години съм. Още преди 3-4 години молих нашите да ми позволят да си купя преса, но те упорито отказваха с обяснението, че косата ми ще се изтощи. Сега най-после склониха, защото видяха, че аз няма да се откажа от идеята си. Моята коса е къдрава и обемна (ужасна е! ). Винаги съм я носила само на кок/опашка, защото просто не се чувствам комфортно когато е пусната. Ходя в приятелки да ми я изправят, но вече ми стана неудобно и искам да си имам собствена преса. Ето го и големият въпрос - Каква да е? От по-евтините или от по-скъпите? Кои марки са добри? Косата ми е изправяна и с евтина и със скъпа и да ви кажа - има си разлика. Имам и още няколко въпроса. На колко градуса си я изправяте вие? Какви продукти използвате, за да се задържи права след това? И може би един много важен въпрос - какво ползвате за защита от топлината? Аз си правя маски и слагам кристали на моята коса, НО крайщата ми винаги стоят много сухи. Какво да ползвам за тях? В никакъв случай не мисля да я изправям всеки ден, защото ме е страх да не изгори. И нещото, което ме притеснява най-много - ще мога ли да я изправям сама или ще ми трябва помощ? (да отбележа, че у нас няма кой да се занимава с това, тъй като майка ми не е пипала такова нещо). Ще се радвам, ако има някой, който да отговори на въпросите ми :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2ec87368f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Гледай да е с керамично покритие и да има различни степени.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d43ba0060a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Със сигурност щом косата ти е къдрава, ще е по-добре да си вземеш по-скъпа преса. Моята е Remington S9500 Pearl, много съм доволна - 150лв. струва. Виж нещо на Belissima, Remington, Phillips или Rowenta - те са най-добрите. Аз лично си изправям косата на различни градуси, зависи колко бързам, на повече градуси по-бързо се изправя косата. Но все пак на повече от 200 не изправяй. Попринцип си зависи от косата дали ще ти трябва нещо да я задържа права, на мен лично ми трябва, но много от приятелките ми ползват само термозащита. Препоръчвам ти да си вземеш флуид за изправяне на BioPharma, червено шишенце, около 8лв. струва. Задържа ми косата права за цял ден (което за мен си е постижение, но при теб може и по-дълго да държи, всичко зависи от косата както казах). В този флуид има и кристали, също има и термозащита. Общо взето всичко което ти е нужно в едно. Аз съм много доволна, откакто го ползвам косата ми живна и почти не цъфти, а се изправям всеки ден. Ии естествено трябва редовно да ходиш да ти подрязват връхчетата. А за сухи краища - бадемово масло или масло от пшеничен зародиш, правят чудеса :)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9675edd13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз също си изправям косата с преса, обаче за да не си изтощя косата винаги следвам няколко правила.
Когато се къпя задължително след шампоана слагам маска са третирана коса. След това оставям косата да поизсъхне от само себе си и когато е леко влажна вадя пресата (моята е доста евтина), обаче смятам да си купя по-скъпа, че ефектът е по-добър. Преди да почна изправянето, напръсквам косата със защитен спрей. После слагам и пяна и тогава почвам с пресата. Накрая слагам лак за да фиксирам и така косата ми остава права няколко дни, е ако не е много влажно, че при влага става ужас.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6e098a66eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо къпи си често косата, поне през ден, защото ако изправяш мазна коса ще е ужасна гледка. Изправям се от 5 години и косата ми е гладка и хубава, няма да ти изгори. Купи си четка за изправяне за сешоар и като се изкъпеш първо си оправи косата с четката и като е напълно суха я мини с пресата, ама преди това сложи някакъв крем за изправяне. Никога недей на мокра коса да изправяш, макар че имам един приятел с много къдрава коса и като се изправи на мокро и му седи адски права, а иначе е като клоун. Ама все пак е момче и може да се подстриже 1ви номер, а ти не. Съветвам те да си купиш преса за над 100 лева, защото имам две евтини и нищо не вършат. Не си взимай с керамично покритие, защото то предпазна косата и затова не изправя добре, след 1 час пак си бойлер в главата. Всеки си с метално покритие, подобно като на ютиите, с него стои идеално гладка и след изправяне слагай обилно лак.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9ffffd9e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Как повече време да ми се застои обема от вафличките, без да топирам косата примерно, че тогава ще я направя на нищо.. Дайте някакви трикчета :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2130057a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Най-хубавите преси са професионалните, моята е такава супер е, и е с йони предпазващи от цъфтеж и накъсване. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 33cbd388bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да ти кажа - имам много преси. И скъпи и евтини. Преди месец исках да видя какво мога а направя с евтина преса и като минавах през един магазин за такива неща свързани само с коса си взех една от 10 лв. Изправя си много, даже доста добре. Също и държи дълго време и под дъжда дълго стои чисто права. Важното е да си намериш подходящ начин за изправяне, без значение от пресата. Ако не се стараеш и бързаш то ефекта няма да е хубав и траен. :)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c9b4bb7ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Хаха, номер 6, моята е PHILIPS HP-8344, също е с йонни предпазващи неща, но или лъжат, че има нещо кой знае колко специално, или не работят тея йони. :) Сега по темата, и моята коса е ужасно гъста, тъмна и дълга, преди няколко години я изправях с преса, от най- евтините- е, почти не седеше изправено. :D След като си взех тази на филипс, веднага се усети разликата. На 230 градуса си я изправям винаги (на по- ниска температура не се изправя добре)и става идеално права, мека и гладка. Друг е въпросът, че няма как да не цъвти и да не се изсушава. Все пак, правя си чат- пат някакви маски, напуълно домашни и напълно не-знам-дали-помагат-и-ако-да-с-какво, но жълтъкът и медът едва ли вредят. Допълнително, докато е още влажна, си слагам масло от гроздови семки (аргановото е най- добрата алтернатива, но е по- скъпичко, също може да се използва и кокосово) и един "флуид за изправяне" около 5лв. струваше, от ДМ (взех си го преди година, не знам дали още го има, но е около 200 мл и все още имам. :) Пак ти казвам, това не спира косата от изтощение, но предполагам, че е поне малко по- добре, отколкото да не и слагаш нищо. А! И още нещо- ако косата ти е гъста, най- добре си я изправяй на максимална температура (универсална-230 градуса), защото ако е на по- ниска, се повтарят твърде често "дърпанята" и е още по- вредно. Дано съм ти била полезна!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9ffffd9e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8, каква е техниката ти на изправяне, че винаги издържа права, дори и в дъжда? Защото според мен това не е само до пресата, а и до самата коса. Имам приятелка, която й стои с дни изправена косата, а моята на другия ден се начупва вече.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9ffffd9e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Може ли някой да отговори и на номер 5? Мен също не ми се застоява много обема от вафличките, а като ги правя на всеки кичур пръскам лак и след като ми е готова косата пак пръскам малко лак на цялата. Как да задържим обема за по-дълго без тупиране на косата или нещо подобно, което ще я направи на нищо?

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2130057a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   номер 9, естествено че си слагам флуид за изправяне, аз си казвам мнението че моята не цъфти изправям на 180 градуса, все пак съм фризьорка знам как стоят нещата с косите. Ако косата ти е предразположена да цъфти тя ще си цъфти и много зависи от начина на подстригване и ножицата, ха ха какви ли случай съм гледала може да не ползваш даже и преси тя пак цъфти, и съм изправяла коса 2-ти със сешоар и след това с преса и пак не става. Моята преса не съм си я купувала от магазин а от дистрибутори. Но пак казвам зависи много от косата. :)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 60f24a7a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ще съм кратка.. вземи си Remington ама да е от по-скъпите с керамично покритие моята е Remington s5500 и съм много доволна струва 90 лв. няма да съжаляваш ако закупиш тази марка. Краищата ти са сухи, защото косата ти е къдрава и естествените масла на косата трудно достигат до върха. преди да измиеш косата си слагай на върховете затоплен зехтин и стой за 20 мин с кърпа и след това плакни хубаво и използвай балсам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: dc6fd74bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Кой кaквото нямa, тaковa искa;)
Aз пък имaм прекaлено много обем, нa едри букли/ къдрици косa.
Идея кaк дa я укротя?
Без преси/ сешоaри.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 85fa83297c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   аз използвам преса на Belissima и съм изключително доволна. Изправям я на 220 градуса като преди това използвам спрей за топлинна защита на Taft.. за косата си всеки път след като я измия ползвам арганово масло и в интерес на истината краищата ми не са толкова сухи и косата ми не цъфти :))
BTW: скоро ползвах и преса на rowenta и също останах с добро впечатление!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: ffbed7cdc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   145 лева от мол софия има преси, които изправят перфектно и не горят косата, имам такава и е керамична. ISO Professional.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8863616f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравей! Аз също съм на 17 и си купих една преса преди 2-3 години. Закупих я от мол Сердика за 150 лв. Марката и е ISO и съм много доволна от нея. Тя е с керамично покритие и има много степени. А колкото до степента на която да я изправяш- 180градуса примерно. Всъщност това зависи и от косата ти, но пресата е страхотна. Моята е розово и черно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker