Отслабване - подходящ ли е режимът ?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Отслабване - подходящ ли е режимът ??
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2057 пъти
Здравейте,
Както всяко лято, така и това, аз се опитвам да сваля килограми. Не го правя, за да изглеждам добре на плажа... та аз дори не нося къси панталонки. Както и да е, въпросът ми е дали това, което съм си наумила, ще има ефект и ще успея да го задържа. Таа висока съм 160- 164 см някъде и тежа между 56-59 кг, на 16 г. Понеже не ходя на фитнес и фетиша да изляза навън и да тичам ми се струва невъзможен, реших да скачам на въже (вкъщи) и да правя някакви упражнения. Това достатъчно ли е? Преди закусвах, но установих, че когато закусвам през целия ден съм гладна (не говоря за мазни и пържени храни, а фрапе с диня и пъпеш пр. ) и се налага постоянно да ям. Напоследък доста се запалих тортилата. Слагам зеле, не тлъсто нарязано пушено месо, малко чеснов сос, домати и раци по някога. За вечера се старая да не ям много. Обикновено ям сготвеното или си правя "вкусна чаша" от маги. Препоръчайте ми някакви упражнения, моля ви. Омръзна ми целогодишно да нося дънки и дълги блузи...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5558528407
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Твоят „режим“ не е подходящ за отслабване и изобщо за здравословен начин на живот.
1во - колко често ще ядеш, ще ядеш ли вечеря или закуска - няма значение.
Най-новите изследвания показват, че закуската не е най-важното ядене за деня и, че вечерята не е вредна - важно е като цяло какво количество калории поемаме в съотношение със спорта и с какво се храним.
Когато ти ядеш сладки плодове сутрин, нивото на инсолина се покачва, за да преработи захарта, после пада много рязко и не се чуди, че си гладна цял ден.
Тортилата е фастфуд и изобщо не бива да ядеш такива храни, ако искаш да отслабваш!
„Маги“ е ФАСТФУД, бъкано е с Малтодекстин, които е вреден за мозъка, освен това има много сол, което води до задържане на течности.

Ако искаш да отслабнеш движението не е достатачно. Всеки, който се занимава с фитнес знае, че 10% от ефекта е в резултат на спорта, а 90% в резултат на диетата (в смисъл начин на хранене).
Аз ти препоръчвам да намалиш калориите си до 1000-1200 на ден, ако искаш да отслабнеш да започнеш някоя нисковъглехидратна диета (потърси в Гугъл повече информация за нисковъглехидратните диети).
Независимо обаче от това дали искаш да отслабваш или не - съветвам те да спреш всякакви тортили, магита и тем подобни фастфуд, защото ти се променят вкусовите рецептори и се тъпчиш с излишна сол и боклуци.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 472929c355
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "фетиша да изляза навън"? !

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: df27b5ca92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката: Благодаря ти за бързия отговор! Би ли ме посъветвал какво да ям, че вече се отчайвам... И искам да попитам, дали печеното пиле с картофи е полезно, защото го ям поне 3 пъти в седмицата...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5558528407
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, никой не може да ти каже какво да си яла.
Аз за себе си съм намерила нисковъглехидратния начин на хранене, чувствам се добре и отслабвам разумно.
ТИ какво ще ядеш си е твоя работа.
Няма иначе вредна храна, освен фастфуда и преработената, ако е в мярка.
Вредно е и да яде човек едностранно - три пъти в седмицата едно и също ядене не е особено добре.
Картофи аз не ям например, защото се храня нисковъглехидратно (без картофи, хляб, ориз и печива, сладко и тем подобни), но ти си си ти и от теб зависи какво ще ядеш.
Аз не мога да ти кажа какво ще ядеш.
Храня се нисковъглехидратно, ако се интересуваш - има достатачно информация в Гугъл за такива хранителни режими и можеш сама да си избереш според целите си, вкусовете си, но пак казвам - ако ядеш повече калории от това, което изразходваш, ако ще да са само от зеленчуци, риба и месо - пак ще напълняваш.
Няма вредни или полезни храни, важно е да има балансирано хранене, разнообразие и е важен енергийния баланс в края на деня, а ти от какво ще си набавяш калориите си е твоя работа - може да е 1 шоколад, може да са 100 кг. зеле, но знай че 100 кг. зеле имат същия бр. калории и ще си по-дълго сита от това да ядеш шоколад.
Има таблици с енергийното съдържание на храните в интернет, а на опаковките на храните също има тази информация
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: df27b5ca92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Не мога да си съставя хранителен режим, просто защото не знам как да се храня. В семейството ми всички са пълни и в хладилника винаги има различни салами, кашкавал, кисело и прясно мляко, раци, и плодове. Постоянно се готвят сладкиши, печено пиле с картофи, спагети, макарони на фурна, кекс и нищо здравословно.... Моля ви, дайте ми примерно меню с НВД за 1 седмица например и аз ще си извлека храните, които имам възможност да консумирам. Знам за калориите и таблиците, постоянно ги следя. В интернет намирам само някакви диети от които двойно повече качвам килограми и сериозно се отчайвам...

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e55420127b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторке, съветвам те да ядеш каквото обичаш. Ако ти се яде торта, чипс, вафла.. няма проблеми. Не ги слушай тия със здравословното хранене. Важното е да тренираш. Вземи си едни гири и у дома. Потърси в гугъл някакви упражнения и започвай.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 070eee1fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, май не си много наясно какво е значението на думата 'фетиш'. Не ги пий тези супи на 'Маги' - съдържат натриев (мононатриев) глутамат, който е страшно вреден и може да доведе до пристрастяване (от личен опит). Не сте ли се се замисляли защо тези супички са толкова вкусни? Заради глутамата е. Той се използва също в много подправки. Яж разделно, яж качествено и спортувай (виж програмата на Victoria's Secret - Train like an angel - много е добра за стягане и поддържане). Ако това ти стане начин на живот няма да се налага да се криеш в дълги дънки и блузи и да питаш как да отслабнеш. Трябват само търпение и воля!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1e5223e139
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Щом имаш възможност да консумираш боклуците, не мисля че няма да имаш възможност да си купуваш здравословни храни :) Всичко е въпрос на желание.
Почни да се храниш с риба, яйца, пилешко (но не пържено или панирано), плодове, зеленчуци, мюсли с мляко, пълнозърнест/ръжен хляб по макс. 3 филийки на ден, изключи сладките, бонбони, вафли, бисквити, чипсове и т. н. , фрапета мрапета такива глупости, сокчета, газирани, пий вода, чай и само прясно изцедени фрешове, а не от магазина където са наблъскани със захари и други боклуци, черен шоколад може по малко да си хапваш. Друго не се сещам.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 320e70991b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   1. Закуска - мюсли с една лъжица мед или плодове
2. Между закуската и обяда - плодове, но само от един вид
3. Обяд - салата и две сварени яйца, салата и сирене, салата и риба; - по избор
4. Между обяд и вечеря - плодове
5. Вечеря - салата с месо, арабска салата, кисело мляко с ягоди или малини. - по избор

Аз се храня по подобен начин. Съветвам те сутрин преди да си яла да пиеш по чаша вода, а преди вечеря и преди обяд - една чаша с половин изцеден лимон.

За упражненията - тези в Sportuvai. bg са супер - по 10мин. и супер ефективни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2573238a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За какви печени пилета, спагети и картофи говориш? ! Искаш да отслабнеш, а спагетите и картофите едно, че са калорични и друго, че 80% са от вьглехидрати, които се разтварят трудно. За пиле може да си помислиш единствено ако е варено, БЕЗ мазната кожа и подправки. Аз сьм на 17 години, висока сьм 1, 70 и тежа 60 килограма мисля, че това е нормално затова бих ти дала сьвети за по-добра фигура. Не е нужно да закусваш, на обяд може да хапваш салата от 1-2 домата, 2-3 краставици, 1 пипер и с малко сирене (то е от доста белтьчини които се разтварят бьрзо така, че може да сложиш) по преценка може да добавиш и парченце варена риба или пиле. Следобяд може да хапнеш нещо по-сладко.. НЕ сладкиш, а някакьв плод като ябльлка, банан, портокал, грейпфурт, череши, парче диня или пьпеш, праскови или кайсии. За вечеря отново гореспоменатата салата и малко кисело мляко например. Такьв режим спазвам аз и се гордея с тялото си, дано и при теб има ефект. Сьщо забравих да спомена и за ползата от движението. Най-добре : 15-20 мин. скачане на вьже, 10-15 мин. клякания, 10-15 мин. бягане, 10 мин. коремни преси и т. н. Кураж и не се отказааййй :)))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker