Съвет за фитнес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Съвет за фитнес
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1874 пъти
Отскоро ми се върти идеята да тръгна на фитнес. Определено имам нужда, отпуснала съм се и това започва да ми личи особено в областта на корема. Идеята ми е да сваля от него, малко от бедрата и да си постегна мускулите на гърба заради едно леко изкривяване, което ме тормози, но без да ставам широка като плувец, ако е възможно (защото и без това си имам доста атлетично телосложение)... А и напоследък усещам как все по-бързо се уморявам, което преди не е било. Никога не съм ходила на фитнес. Въпросът ми е, че:
1. не знам как да подбера подходящ фитнес (предполагам не бива да се хващам на първият видян някъде по улицата... )
2. като вляза вътре и кой какво да питам, има ли инструктори, карти, облекло? (Моля ви, дайте ми някакъв съвет, за да не се чувствам неудобно. )
3. Има ли време, в което се ходи или дни, на ходене ли се плаща, колко се плаща изобщо? (по 12 часа съм на работа според график (включително събота и неделя мога да се падна на работа), който се изготвя всеки месец и няма да мога да ходя всеки ден... )
4. препоръчва ли се взимането на някакви хранителни добавки, хранителният режим някой от там ли го изготвя задължително или просто мога да вляза и да тренирам на които искам уреди...?
5. има ли душове, какви дрехи трябва да нося?
6. чувала съм, че хората там са високомерни заради постигнатите фигури и на хора като мен биха гледали подигравателно, истина ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 69a637ae91
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Привет и поздравления, че си решила да ходиш на фитнес. :) Ето отговори по точките от човек, който имаше същите притеснения преди да започне.

1. Избери онзи, в който ходят приятелите ти. Избери онзи, който е най-близо до вас, за да ти е много удобно да го посещаваш.

2. Има инструктор. Като за начинаеща е просто задължително да си наемеш инструктор поне в началото. Той/тя ще ти разясни упражненията, ще ти покаже как да ползваш уредите, ще ти направи програма с упражнения и хранене. Когато вече навлезеш в нещата, продължаваш без инструктор.

Аз лично никога не съм ползвал услугите на инструктор, но имам приятел с висше образование за персонален треньор. Освен това имам много приятели в залата. Отвреме навреме питам и инструкторите по спорни въпроси. Така че ако имаш приятелка, която тренира отдавна, може и тя да те инструктира и да ти направи програма.

3. Инструкторът ще ти направи подходяща програма, съобразявайки се със свободното ти време.

Аз също работя на смени и ходя в почивните дни. След 12 часа на работа е трудно да се тренира.

4. Може да влезеш и да си тренираш каквото си искаш. Обаче като начинаеща няма да знаеш как се ползват уредите, как да групираш упражненията и т. н. Без инструктор просто ще си губиш времето в залата и няма да постигнеш нищо. Не е задължително да взимаш хранителни добавки. Всичко може да си осигуриш от храната, която ядеш.

5. В големите фитнес зали има и душове и съблекални. Може там да се къпеш след тренировка.

Аз живея на 5 мин от залата, така че предпочитам да се къпя вкъщи. Преобличам се в съблекалнята. Един анцуг ти трябва и удобни маратонки. Повечето момичета в залата са с потничета и прилепнали клинове.

6. Абсолютно невярно. Когато аз започнах фитнеса, бях кльощав като клечка. Никой нищо не ми е казал с цел да ми се подиграва или нещо подобно. След време като се сприятелих с хора от залата, доста от тях, все едри момчета, ми споделиха, че когато са започнали фитнеса са изглеждали като мен - слаби и жалки. Никой не ми е отказал помощ, когато съм го извикал да ми помогне с лежанката или с нещо друго.

Фитнесът е едно общество - хора с различни професии, на различни възрасти, различни полове, обединени от общо хоби. Тези които ходим редовно си се знаем и понякога толкова се заприказваме, че забравяме за какво сме в залата.

Някои от момичетата се притесняват да ходят на фитнес, защото момчетата щели да ги гледат и да ги свалят. Всъщност много малко от момчетата в залата си нямат приятелки и освен това предпочитат да си направят тренировката добре, отколкото да досаждат на момичетата. И все пак, когато в залата влезе приятно ухаеща, добре изглеждаща мацка, всички гледат с интерес и възхищение.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2c031c1469
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Няма особено голямо значение, можеш да ходиш и в кварталното училище на фитнес в мазето. Гледай все пак да не е някакъв с много хора и да чакаш 10 минути за един уред или пък да няма място за клекове и т. н.

2. Питай колко струва абонамента. Предлагам ти първо да си платиш единична тренировка, за да видиш дали ти харесва фитнеса и след това попитай колко е абонамента. В някои фитнеси се плаща за време, в други се плаща за посещения (тоест карта с 10 посещения, което ти е пак около 1 месец).

3. Като начинаещ трябва да ходиш 3 пъти седмично - 1 ден тренировъчен, 1 ден почивен и накрая 2 почивни. Пример: понеделник, сряда и петък. Ако имаш абонамент не плащаш за отделните посещения.

4. Фитнеса не е като ученически час - имаш си уредите и можеш да ходиш на който си искаш. Това обаче не е хубаво за теб. При първото си посещение си наеми инструктор за една тренировка (и за това трябва да се плаща) и той ще ти покажа какво да правиш и ще ти каже какво да ядеш. МНОГО е важно да следваш режима си, тъй като от него зависи голяма част от резултата. За да не те плаша, ще ти кажа, че това не е като някоя диета от списание, в което ти е казано кога и какво точно да ядеш, а инструктура ти казва какви вещества са ти нужни, кои ще ти пречат и ще ти каже какво можеш и не можеш да ядеш, колко често и т. н. Много важно е да пиеш вода, поне по 2. 5 - 3 литра сега, лятно време. Дори и да си на режим, ти пак ще можеш да ядеш вредни неща, но само в един ден от седмицата! Това е така нареченото "чийт хранене", този ден при хората, които тренират, за да свалят се нарича още и "ден за въглехидрати".

4. Има душове, но ако фитнеса ти е наблизо можеш да се прибереш и да се изкъпеш вкъщи, стига да не си с автобус и да го осмърдиш.

6. Зависи. Честно казано на другите не им пука за тебе. Те си гледт своята тренировка. Причина за подобно притеснение би била ако си 17-годишно кльощаво момче, което ходи в един фитнес със хора от училище. Иначе в залите са главно хора на около 20-40 годишна възраст и честно казано не им пука толкова за другите. Могат да се пошегуват зад гърба ти, ако изпълняваш някое упражнение грешно, но за това си има инструктор още в първата тренировка. Ако си изпълняваш упражненията правилно няма да ти обръщат голямо внимание.

П. П: Запомни, че трябва да имаш търпение, воля и постоянство. Не знам как си точно физически, но за да свалиш 10 кг ще ти трябват около 3 месеца, примерно. Не мисли, че ще стане бързо. Ако просто искаш да се стегнеш, но не си много дебела, можеш да го направиш до септември-октомври месец, ако започнеш сега. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2aa822e7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много ви благодаря за изчерпателните отговори :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker