Мотивацията ми се изпарява - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121455)
 Любов и изневяра (29773)
 Секс и интимност (14395)
 Тинейджърски (21912)
 Семейство (6485)
 Здраве (9614)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7315)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18592)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Мотивацията ми се изпарява
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1760 пъти
От 4 дена вече, се храня напълно здравословно и спортувам адски много. Имам към 5 кг за сваляне. Принципно имам 2 месеца като период за сваляне, което е напълно достатъчно, обаче ми писна-лягам си гладна, до 4 не мога да заспя, защото ми къркори корема, гледам си на телефона някакви вкусни храни, каквито ми се ядат, колкото и жалко да звучи. Освен това постоянно ме боли цялото тяло. Тренирам много. Бягам, кардио правя, упражнения, всеки ден. Искам да отслабна, амма ми е много мъчително наистина. Имам чувството, че ще се побъркам. Пия 3-та чаша чай залъгвайки глада си, и ей сега знам, че като легна пак същото-няма да заспя, утре пак ще пукам от глад и ще ми прималява от тренировките понеже имам проблеми с кръвното. Ето примерно какво ядох днес : овесени ядки, половин купичка леща, ябълка и кисело мляко за вечеря. Вчера ядох банан, бъркани яйца, месо със салата. И не знам как да издържа. Освен това майка ми постоянно прави някакви вкусотии, които няма как да ям, защото са от сорта на -пица, баница, спагети. Свикнала съм да ям сладко всеки ден и то вечерно време, чипс понякога. Знам, че са вредни навици заради които напълнях, но сега просто не мога да се заситя с това, което ям - не излизам навън с приятелки, защото нямам сили, не мога да спя, постоянно мисля за храна.... Кажете какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: c30d7f2fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Същата работа съм и аз. Направо си ми откраднала темата ;д. Аз на третия ден капитулирам и освен нещо сладко и някоя калорийна бомба нито картинки на модели могат да ме впечатлят нито целите ми да се намъкна в XS дрехи ;д. Почвам силна, буйна, но като опре ножа до кокала се предавам. Аз също не мога изобщо да спя като не ям и нямам сили, и ме заболява всичко.
Но ще ти дам някои съвети, които в последно време спасяват положението.
1) Мозъкът ни сякаш приема диетите като наказание и всичко забранено е изкушаващо за нас. За това е по-добре да си позволяваме любимите неща по малко. Така няма да се чувстваме наказани и няма да изпитваме неконтрулируема нужда от натъпкване с любимите висококалорични храни.
2) Защо винаги искаме най-висококалоричните храни (обикновено въглехидратите)? - мозъкът е центъра на нашето тяло и контролира всичко. Калориите са енергия, а този център има нужда от тази енергия, защото се храни с нея - колкото повече енергия (храна) за него - толкова по-добре за организма, въпросът е да успееш да я изразходиш, за да не се превърне в мазнини.
3) Грешка е да изключваме напълно въглехидратите, защото както споменах горе - те са храната на мозъка, той има нужда от храна за да функционира правилно, иначе човек става безжизнен, отпаднал, ленив и т. н.
4) Приемането на белтъчини (месо, млечни продукти, риба, яйца... ) може да подпомогне отслабването, не се притеснявай да хапваш повечко от тях, няма да навредят на диетата. Най-добре ги яж вечер. Чела съм, че консумацията на месо преди лягане дори води до отслабване, защото се отделя нещо (не помня какво беше, за добро е) докато спи човек.
Ако първо се научим да приемаме тялото си такова, каквото е, а в последствие започнем да ни е грижа за него, а не за това как то изглежда и го храним с натурални и чисти продукти, от които то се нуждае, ще успеем можи би неусетно да променим нагласата си и да влезем междудругото в желаната форма. Здравословно хранене не означава гладуване и лишаване на организма от необходимите му вещества, шега със здравето не бива!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4613e3d158
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тялото има нужда от енергия. Тази енергия се изразява в калории. Ако човек има нужда от 2000, за да поддържа теглото си, а приема 500(независимо дали яде броколи или сладолед) какво става? Тялото започва да изпитва глад и минава в режим на оцеляване, човек не издържда дълго натъпква се и връща свалените килограми някое и друго кило бонус. Точно това става и с теб сега, ще издържиш още някой ден, ще се натъпчеш хубаво(ще се почувстваш и гузна задето си се натъпкала ) и ще върнеш килограми под формата на мазнини основно.
Имаш проблем и 3 варианта за разрешаването му.
1 оставаш си нормална(или дебела) и се приемаш, не се суетиш много
2 почваш да брош калории
3 ядеш нормално, но живота ти е активен(спорт, разходки, игри, колоездене, плуване и т. н. ) да има всекидневна активност, да не се застояваш или залежаваш. Най-добрият вариант е 3, но не всеки има възможност, време и хора, с които да практукува активността, затова повечето прибягват към 2, най-умните към 1, но не ми изглеждаш от тях, което е поправимо, разбира се.
Ако избереш 2 трябва да си изчислиш количеството калории, което ти е необходимо на ден. После вадиш 10-15 % от него за да отслабваш. Ако са ти нужни 2000(за поддържане на теглото) вадиш 200(10%) и стават 1800, така се свалят килограми с диети, защото така организма не преминава в режим на оцеляване. Желателно е разбира се да не ядеш пасти, а нормална храна- меса, яйца, ядки и т. н. Затова за всеки човек количеството е различно и повечето хора виждат неща в интернет от сорта на:
за да отслабнете яжте- стрък от целина, кисело мляко, 1 яйце, 1 боровинка и си мислят, че правят работа...
Все пак откъм спорт, вариант 3 е най-добър.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 624e624772
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря и на номер 1, и на номер 2.
До номер 2 само да подчертая, че според мен най-разумните избират вариант номер 3, а хората, които са на приниципа на вариант номер 1, не са "най-умните", сред които не съм принадлежала аз и не знам това някаква обида ли трябва да бъде, но точно пък в този случай това са хора, които са се примирили с това, че ще си останат такива, хора без воля и мотивация. Всеки трябва ада се обича и да се грижи за тялото да си. Дебел си-не означава, че си истински щастлив и че се обичаш. Не го разбирай погрешно. А вариант номер 2 е що-годе разумен, правила съм го и главата ми щеше да гръмне. В това колко калории има, в онова колко. Трудно е по цял ден да го правиш, а и си затормозяваш мозъка. Няма да се предавам ами продължавам с по-не натоварващ режим и това е.
И все пак благодаря искрено!
-от авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4613e3d158
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само като прочетох това и ми стана ясно, колко си наясно и как си броила калории.
"овесени ядки, половин купичка леща, ябълка и кисело мляко за вечеря".
Желанието да свалиш килограми ми подсказва, че досега не си водила активен начин на живот. Човек, който е активен не пуска такива теми.
"От 4 дена вече, се храня напълно здравословно и спортувам адски много. "
Понеже виждам, че ти е трудно да схванеш горният ми пост и веднага влизаш в отбранителна позиция ще ти го напиша още по-просто. Предполагам, че си среден ръст за нашите ширини, да кажем ти трябват 2000 калории.
"банан, бъркани яйца, месо със салата. "
Банана ти е към 200, яйца, не вярвам да си изяла повече от 4ри(320 кал), месо със салата(освен ако не си изяла едно кило пиле, което ме съмнява), най-вероятно си изяла 200-300 грама пилешко( към 330 калории). Колко става общо? Колкото яде едно пиле. Сега вероятно вече и ти сама разбра колко си правила вариант 2.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 624e624772
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам що си мислите, че в този раздел за диети пишат някакви много заблудени и ограничени хора. Правих вариант номер 2, като ядях всичко, вкл. и готвени ястия, и дробчета, и сладко дори понякога само гледах да не надвишава 1500 калории. Просто ми беше изморително да го правя всеки ден, а и доста продължително го правих, а резултат никакъв. Преди година активно спортувах. Заради този активен спорт-всеки ден, тежко натоварване, ми спря цикъла, при положение, че ядях всичко. И си бях нормални кг. Лекарите ми го установиха като причина и затова спрях, първо постепенно после изцяло. От миналото лято до това въобще не съм се натоварвала и сега просто бях горда, че за малко правя нещо за тялото си, в положителна посока да го променя, защото от заседяването напълнях. Недей да ми опростяваш все едно съм малоумна и няма да тее разбера. И с 2 изречения да ми го кажеш, ако не е полезно и в полза на въпроса ми, какъв е смисъла... Тук все пак е сайт за споделяне. Споделих, че изпитвам трудност и слаба воля. Просто, ей така, виж ти, сайта е направен с такава цел.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c30d7f2fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От номер 1: Авторке, не съм дебела, успяла съм да сваля над 30 килограма и да си ги задържа, просто искам още да се пооформя и затова пазя диети - вече ми е станало навик. Много съм си щастлива даже и се обичам безкрайно много. Просто ти дадох няколко съвета, но явно ти не си разбрала посланието на последния абзац. Пробвай да го прочетеш пак. Става въпрос, че ако преследваш вманиячено нещо, то още повече ще бяга, но ако се помъчеш да го спечелиш по разумния начин успехът ти е гарантиран! Така е и при парите и при любовта и при килограмите. Само че не знам дали ще можеш да ме разбереш този път.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5f0e54ccc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка, зверските диети няма да ти помогнат много. Защото, да с глад се сваля, обаче всички знаем за йо-йо ефекта. Така, вместо да се изтощаваш и да рискуваш здравето си наблегни на спорта. Да, не казвам, че трябва да преяжда с пица и Макдоналдс, но просто физически е невъзможно да се живее дълго време с толкова малко храна. И аз от години се боря с няколко килограма и съм пробвала какво ли не, то не бяха 100 коремни преси на ден, то не беше Лунна диета, то не беше живот само на салати... и накрая реших, че така не може да продължава и отидох при диетолог. Режимът, който той ми изготви е съобразен с моите нужди и с моя стил на живот, но ще ти кажа, кои са основните неща. Яде се често и по малко, като се набляга на плодовете и зеленчуците. Каквото и да ядеш, чети етикетите и гледай съответното нещо да е с по-малко от 20-30% съдържание на мазнини (на продуктите си пише колко белтъчини, мазнини и въглехидрати има на 100 гр. ). Друго, при строга диета, човек се обезводнява, за това задължително пий много течности-най-добре чиста вода. В нея няма калории, а в същото време е много полезна. В моята диета изрично пише 2 чаши вода преди всяко ядене, а както споменах ям по 5 пъти на ден! Така, че общо се събират 2 литра, че и отгоре. И последно, един ден в седмицата трябва да ти е свободен, т. е. тогава си ядеш всичко каквото ти се яде и не броиш калориите. Това било много важно за да не стресираш организма с непрекъснати ограничения. Е, моят свободен ден е неделя и тогава почва едно ядене на пица и пуканки. Аз свалих около 8 килограма, а имай предвид, че съм на 30 години (колкото си по-млад толкова по-лесно сваляш), работя с офис (по цял ден стоя и не се движа) и почти нямам време за спорт. Та помисли си, ако си на 15 и прибавиш към подобен режим на хранене и много спорт колко лесно би следвало да свалиш всички излишни килограми.
Бъди упорита и ще успееш!
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4613e3d158
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   1500 си е глад. 2000 ги дадох като пример, понеже се смята лесно. Сега разбирам, че и в първия ми пост не си доразбрала за рестрикцията(демек да извадиш 10-15 процента).
Виж всички диети, режими и т. н., за които хората дават пари са базирани на калориите. Когато един инструктор ти изготвя план той се съобразява с ръста и килограмите ти. После вече с физическата активност. Ако си 165 см, 70 кг, 20 годишна с лека физическа активност ти трябват 2103. Тука /- 2 санта и 2-3 кила. Смятай ти като си яла 1500 пак си била в глад. Това се опитвам да ти обясня, че не правиш нещата като хората, а не че не работи. Ако пусна един чукча в кола с ръчни скорости и той ще ми каже, че не работи(само и единствено защото не знае как да я запали и подкара). Най-добре се запиши на спорт и така няма да мислиш за калории и глупави въпроси.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4613e3d158
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   А и за волята, нямаш слаба воля. И най-големия атлет да го поставят на половин купа леща и 2 ябълки, няма да издържи повече от седмица. Затова в първия ми пост даже съм ти предрекъл как ще се почустваш след като спреш с дадена диета и се натъпчеш(ще се чувстваш гузна, точно защото ще си мислиш, че си със слаба воля, а нещата са съвсем други)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 0166556bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Без гладуване бе, лудо ли си! :) Хапвай каквото трябва.. скъсай за известно време /докато започнеш да сваляш/ със мазното и сладкото, по-нататък от време на време си позволявай.. Цаката е с друго.. отслабване се постига с ДО 250-300 минути кардио на седмица.. включване на леки упражнения, които да не тряат часове.. а примерно след кардио по 10 мин.. При мен резултата дойде моментално.. Аз месеци наред тичах по 35-40 минути всеки ден по 5 пъти в седмицата и нищо.. увеличих минутите.. включих леки упражнения.. и.. сега се чувствам прекрасно :) Направо друг човек.. опитай и ти.. не става само за 5 дни.. резултатите идват след месец и то постояннство.. а не днес ми се спи няма да тренирам.. утре ме боли това.. няма.. еее.. така не става.. трябва малко воля.. не си лягай гладна.. какви са тия глупости не яж след 6 след 7.. пф.. хората са казали, последното хранене е 2 часа преди лягане.. ядеш ли каквото трябва няма да ти е свян, че си яла и си легнала да спиш :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 624e624772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   МНОГО МНОГО благодаря за съветите, за отделеното време и за изчерпателните разяснения. Лягам да спя, че имам проблем със спането и преди 3-4 не лягам, а сега е близо толкова и като се събудя почвам да следвам, всичко, което ми казахте!

-от авторката

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 79a686ca40
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Преди години и на мен ми спря цикъла от диети. Отидох на гинеколог, той ме прегледа и седна да си поговори съвсем човешки с мен. Обясни ми, че нямам нищо нередно, но вероятно цикъла ми е спрял заради много ниския процент мазнини в тялото. Прати ме на кръвни изследвания - нисък хемоглобин, ниска кръвна захар, ниско желязо, недостиг на... Ми в общи линии на каквото се сетиш.
Като килограми уж не бях много слаба - към 50кг на 170. Има много жени на това тегло, които функционират нормално. Е да, но моята фигура е по-мускулеста от средностатистическата жена и на това тегло нямало как да износя и родя дете и организма ми просто спирал тези функции. Тогава нямах цикъл за около 9 месеца. Човека се оказа прав- до ден днешен като падна под 55 кила се започват припадъци от глад и цикъла ми спира.
Идеята е да намериш теглото, на което се чувстваш. Добре и функционираш добре. Обикновено на същото тегло изглеждаш добре.
Успех и здравословен живот на всички!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 79a686ca40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Момичета, забравих да ви спомена нещо, което може да ви е от полза- когато не ядете хляб отделителните функции на организма ви се забавят. Затова си вземете овесени трици и яжте по една две лъжици дневно с кисело мляко.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7ae2967fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   E-e, 12, напълни ми душата! Една наистина осъзната жена!
Дано повече момичета прочетат мнението ти и се вслушат в думите ти!
С двете ръце подкрепям!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker