Този проклет косопад. Писна ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Този проклет косопад. Писна ми!
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1520 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 19 години. Имам проблем, който на моменти много ме депресира. Мисля, че имам косопад, който ме почна след екскурзията ми в Турция преди 3 месеца, но и преди на моменти ми е падала, но не чак така. Особено след къпане е ужасно. Опитвам се да не мисля за това и да избягвам стреса, който ми води, но как напълно да преодолея негативните емоции, като винаги след като изляза от банята и няколко часа косата ми пада упорито. И от пърхота не съм се отървала, ходила съм на дерматолог за него, но това не ме депресира чак толкова.

Срещу тези два проблема съм пробвала доста продукти от лечебни шампоани до някои природни продукти. Но косопада не иска да си тръгва. При моите познати не съм забелязвала така да им капе косата. Гледам да се храня здравословно, като включвам почти всеки ден плод или зеленчук в менюто си, не третирам косата си с никакви химикали. Само когато е мокра я подсушавам малко и дръпвам на места 2-3 пъти с пресата. От къде е този проклет косопад? Майка ми не иска да ме чуе. Много пъти съм се опитвала да й обясня, но тя всякакви граници на проблема ги смята за нормални и не я интересува. Смята, че за възрастта било нормално. За пърхота съм съгласна да е нормално за възрастта, но за косопада адски много се съмнявам да е нормален. Това си е чист проблем.

Всичко гледам да върша нормално и да не прекалявам с нищо. Такава омраза изпитвам към този проблем, предполагам всеки от вас би си го помислил, ако има косопад. Все пак докато бях в чужбина и в хотела предлагаха голямо разнообразие от храни и там менюто ми беше доста по разнообразно. Според вас причината за косопада дали може да е от промяна в хранителния режим, дали е от възрастта, дали може да е от стреса, който имам на моменти, но вече по рядко, или хормонални проблеми? Моля за мнения ако може. Ще съм благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 541face88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-вероятно въпросният косопад е сезонален - един косъм живее просто до 5 г. и трябва да падне, за да израстне нов. Аз имам такива париоди 2 пъти в годината за по 2 месеца някъде, но после спира. Важното е да расте нова коса, не че старата падала - вземи един кичур и го проследи от корена до връхчето - ТРЯБВА да е много по-дебел в посока скалп. Ако кичурът има еднаква дебелина - значи не расте нова коса и това е действително проблем.

Иначе пишеш, че си яла плодове, зеленчуци, НО същност най-важно е да ядеш достатачно протеини/кератин - ядеш ли месо, млчени продукти, яйца??? Вземи си и витамини минерали от аптеката за коса и нокти, но до тук.
Най-важното е да не прекаляваш с разни шампоани. Препоръчвам нормален шампоан на Head&Shoulders за корените, защото имат серии за увлажняване на кожата на скалпа.
Колко ще ти е гъста косата иначе е генче, но при много силен и НЕСПИРАЩ косопад си виж женските хормини. И все пак 3 месеца са малко време, а и може би си въобразяваш и косопадът ти е в рамките на нормалното, за да расте просто нова коса.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c75b525a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пробвай с Revalid хапчета, аз имах доста сериозен косопад, който продължаваше повече от година и хапчетата ми помогнаха.
При теб не звучи да е нещо много сериозно, но може да опиташ. В листовката пише, че могат да се пият веднъж годишно за 1 месец за профилактика. Прави си и подхранващи маски, за предпочитане домашни.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 062cccdc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   От пресата е, най-вече и защото докато е мокра/влажна я изправяш. Аз сега много се изправям, преди 1 седмица се подстригах и вече имам цъфнали краища отново, но не знам какви прически да си правя без да използвам преса, защото косата ми много стърчи и е много бухнала като я изкъпя. Ако имате предложения с клипчета, ще се радвам много :)
Иначе прави каквото са ти написали по-горе, използвай продукти против косопад, но не прекалявай. Има един спрей - Радикал, против косопад. Аз и една приятелка сме доволни от него.
Успех и ще се радвам ако някой се отзове за клипчета на хубави прически без преса за коса с дължината до закопчалката на сутиена :)

К.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker