Плуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Плуване
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1846 пъти
Здравейте! Не знам дали има други такива истории, не потърсих, но ще съм благодарна, ако публикувате моите въпроси.
Момиче съм на 14, като цяло фигурата ми не е лоша, не съм дебела, но не съм и слаба. Широка съм в таза и имам малко големи бедра, нямам корем, просто съм отпусната.. та искам да си стегна тялото. Наближава лятото и искам да съм със стегнато тяло - плосък корем, стегнати бедра и хубаво стегнато дупе, защото съм отпусната. Реших да се запиша на плуване, въпреки, че изобщо не мога да плувам (в моя град нямаше басейн и никога не те научих, а сега съм в столицата). Ще кажете сигурно като не можещ да плуваш защо се блъскаш там? " -Ами преди две години ми правиха операция на краката и сега съм с плоскостъпие, следва че НЕ мога да тренирам друг спорт, защото при претоварване болката ще ме удари в кръста. Както и да е- имам няколко въпроса :
1. Ако плувам два пъти в седмицата, за три месеца ще се стегна ли?
2. Отслабва ли се от плуването или само се стяга тялото?
3. От къде мога да ти купя екипа за тренировките и какво включва той, освен цял бански и шапка?

Благодаря, чу отделихте време да прочетете историята ми и яко някой може да отговори дори и на един от въпросите, моля да коментира. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8ba183a619
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Веднага отговарям и първо искам да те поздравя с избора на спорт. Плуването е най-доброто за женската фигура, аз плувам от студентските си години и сега, на 44, продължавам да съм в отлична форма.

1. Ако плувам два пъти в седмицата, за три месеца ще се стегна ли?

За три месеца ще се почувстваш много тонизирана, но ефектът няма да е видим. Ако плуваш два пъти в седмицата в продължение на една година, те чака много приятна изненада пред огледалото. Даже походката на човек се променя, става по-строен и гъвкав. Все пак забележимо стягане, според мен, ще усетиш някъде на петия месец.

2. Отслабва ли се от плуването или само се стяга тялото?

Отслабва се, защото изгаряш калории дори повече, отколкото изгаряш с тичане, тъй като тялото хаби енергия, освен за самото движение, и за преодоляването на температурните разлики с водата. Важно е да не ядеш един час след тренировка, особено сладко, но пий много вода. Ако имаш излишни килограми, постепенно ще ги намалиш. Водата в басейна масажира тялото и много добре повлиява подкожните мазнини, т. нар. целулит. Ако практикуваш този спорт, никога няма да имаш целулит, аз на моите години нямам и грам. Ползвай сауната към басейна, тя засилва обмяната на веществата допълнително, което е свързано с отслабването и с общия тонус. Сауната също така е отлично средство за прочистване на порите на кожата, на твоята възраст това е от значение.

3. От къде мога да ти купя екипа за тренировките и какво включва той, освен цял бански и шапка?

Ще ти трябват още джапанки и очила за плуване. По-добре си купи скъп бански специално за плуване на добра фирма, защото незащитените тъкани лесно се повреждат от препаратите в басейна. Аз лично предпочитам една инвестиция в хубав бански, отколкото през месец да харча пари за нов. Тези неща се продават в спортните магазини, но много басейни имат щандове, в които ги предлагат. Избери си и качествен хидратиращ лосион за тяло, защото водата много изсушава кожата.

Мой съвет: вземи поне няколко урока, за да плуваш правилно. Резултатите от този спорт много зависят от това как плуваш. Ако се клатиш върху водата като пате половин час, освен че ще се разхладиш, друг ефект няма да има. Добро темпо за аматьор (и аз съм такъв) е примерно километър и половина за един час, но това се постига с времето.
Стилът който ти препоръчвам е бруст, той е най-подходящ за женската фигура. При него се натоварват равномерно всички мускулни групи и тялото се извайва.

Много се радвам за теб! Правиш си подарък за цял живот. Веднъж свикнеш ли да плуваш, ще ти стане необходимост, а ползите са неизброими - здраве, бодрост, красиво тяло, хубава кожа. И шоколад колкото си искаш, защото всичко изгаряш във водата.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9a14a2062b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Плуването е страхотен спорт, защото действа добре на цялото тяло, а в същото време няма риск от травми. При редовно плуване можеш и да отслабнеш и да се стегнеш, но наистина да е редовно. Колкото до екипа, лесно е-бански, хавлия, шапка и джапанки са ти задължителни, очилата са по желание. Дори и да не можеш да плуваш в повечето басейни има курсове. Аз плувам в БСФС-то (спортната палата) и плащам по 10 лв на ходене (в това ми влиза и ползването на сауна), но в сайта им четох, че има и часове с инструктор, май струваха 15. Така, че и това, че не плуваш добре не е проблем. Ще те научат, а както са ти казали и другите ползите са много-от стегнато тяло до развити бели дробове и по-добър имунитет. Не се отказвай, ходи редовно и скоро ще забележиш ползите. Аз ходя само 1 седмично, но вече с нетърпение чакам часа си по плуване и мисля да почна да ходя и след работа, защото ми действа добре дори на нервите. Някак се чувствам успокоена след активно плуване. Пък и както казваш лято идва, ще се показва повече, особено на плажа. :))

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: def895b963
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   И аз ще се записвам в спортната палата :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker