За косата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

За косата
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1999 пъти
Привет, искам да отправя едно въпросче към всички момичета/жени :) Споделете как се грижите за косата си каква козметика използвате, правите ли домашни маски и ако да какви и всичко за ежедневната ви грижа за косата :) Мисля, че не е лошо да си споделим всички, интересно ще да е, хайде давайте вие сега пък и аз по натам :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: ac3d45ab3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мия си косата на 2-3 дни с шампоан против косопад (в момента Фитовал), защото имам такъв проблем, а също и с мазна коса, но с нея според мен няма справяне. След това слагам маска задължително, защото си изправям често косата. Имам различни, редувам си ги, ама не са професионални, от ДМ са ми повечето. Домашни не си правя, вярно че са добри като ефект, ама е голяма мизерия, според мен поне. След като си измия косата и слагам хининова вода в корените, също против косопад, след това слагам някакъв серум или масло (също имам доста и си ги редувам) и накрая напръсквам с един спрей за накъсана и суха коса. Това е, за някои може да е много, за други малко, за мен си е нормално :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8377ce97df
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм момиче, само че обикновено! Не се занимавам с глупости като маски, гелове, козметика и др. Къпя се два пъти с обикновен шампоан и косата ми си е супер. Ехх, колко е хубаво да си обикновена жена, а не кифла.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e0414b6e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Номер 2, момичетата използващи повече и по-различни продукти за коси, не ги прави кифли... :D обади логика обаче.... Ако не си наясно, балсамите, маските и другите продукти не са с цел 'изкифляване'. Всяко си има различни предназначения, като укрепване, блясък, подхранване, засилване на растежа и прочее. Ако ти си доволна от собствените си грижи и косата ти изглежда добре - ок, браво на теб. Явно имаш добри гени с тази минимална поддръжка. Но някои госпожици имат проблемен скалп и са или с цъфтежи, или с изтъняла коса, или Бог знае какво. И затова са измислени тези продукти. Друг е въпроса доколко помагат и дали са съобразени с типа коса. Недейте да разграфявате толкова грозно жените според това какво и колко често го ползват...

Нека споделя и моята рутина. Обикновено не ползвам купища продукти и не съм ''баш-кифла'' по логиката на номер 2... Но понеже моя тип коса е от мазните, се мия по-често, защото нямам възможност да стоя вкъщи с мръсната коса, тъй като съм винаги навън и не мога да си позволя занемаряване. Ползвам винаги различни шампоани, за да не привикне напълно косата към даден... В момента съм с един на Garnier за тънка коса, редувам с един професионален от фризьорски салон. Веднъж седмично се намазвам с купешка маска на Color visage - голяма черна опаковка, доста евтина за грамажа си (с масла от макадамия, арган и т. н. ) Ами, нищо специално не е, маска като маска, мирише приятно и омекотява косата. Домашните маски съм чула, че са по-ефективни, но така и не съм експериментирала все още, не знам за моята коса какво е подходящо. Постоянно чета за някакви небивали продукти, дето не всеки си ги има вкъщи, че да направи маска от тях, а аз искам нещо по-достъпно.
Кристали не използвам, тъй като ефект от тях няма, нито работят върху появата на цъфтежи, нито нищо. За лесно разресване може да си ползваме балсами или маски, няма нужда от серуми и кристали да прашлясват вкъщи.... и това е.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: c9a50e964b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, това че много момичета ползват маски за коса, кристали и други подхранващи неща не ги прави кифли, а просто жени, загрижени за косата си. Научи определението за кифла ;)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e62b0131d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До номер 2 - От кога да се поддържаш те прави кифла? :D
Аз ползвам само маска и кристали.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3c73c59fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   до номер 2 мислиш доста грешно ;)
не кифлите използват маски и се къпят често, а жените който се поддържат ;)
особено ако си с дълга коса, но явно твоята си я оставила на произвола на съдбата и не ти дреме мислиш си че е добре ;дд ама може би не е!!
сигурно си някое лапе на 12-13 години и си мислиш че знаеш всичко.. ужас
а и 2 пъти в седмицата да си миеш косата не мислиш ли че е малко.. ;д и само не ми казвай че по принцип само 2 пъти се миеш ( къпеш и т, н) ;ддддд

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3bd466e92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, номер 2, като се грижиш за външния си вид си кифла, много правилно. Представям си и колко хубава коса имаш ти, направо да ти завиди човек.

Та така, сега по темата- мия си косата два пъти в седмицата с шампоан на Алверде или на Балеа(от тези по 2 лева, които са). Но доста често ми се налага да ползвам и сухи шампоани, на които намерих много хубав заместник- хумата.
Слагам розова вода в корените и краищата, използвам някакво масло или бътъра за коса пак на Алверде. Общо взето това е. Понякога си правя домашни маски, но това се случва рядко. А купени маски и балсами не ползвам.

Беци

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c9a50e964b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Розовата вода за какво помага?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 004180fc49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз си мия косата по 2/3 пъти седмично с шампоан и маска на christian of roma и ползвам кристали. И косата ми е дълга гъста с блясък нямам проблеми с косопад или пърхот.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 76dbd174c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз не мисля, че за моята коса трябват кой знае какви грижи. Нямам пърхот, но бързо ми се омазнява косата. Мия я по 2 пъти седмично с най-обикновен шампоан и често ходя на фризьор. Имам си и блясък и обем и косата ми е подхранена.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e0414b6e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И разбира се прекрасницата от номер 2 е наредила по 1 звезда на всяка, която не е съгласна с нея, всички са й кифли, всички са ненормални :D Не й обръщайте внимание и се грижете за косите си! с 'брилянтната' поддръжка, която тя си прилага, няма да изглеждаме вкарани в ред най-малкото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker