Защо хората са толкова повърхностни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Защо хората са толкова повърхностни?
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2270 пъти
Четох една тема досега за перфектното момче/момиче и бях втрещен от посредствеността и простотията на хората! Да, всеки си има определени предпочитания, но е подигравка да отблъснеш момиче само защото е блондинка, а ти си искал брюнетка! Или пък като заредят "искам зелени очи, искам черни..." Е, ако партньорът те гледа с топлина и любов, к'ва е разликата дали са розови или лилави?! Лично на мен не ми пука дали момичето до мен е 1.60 или 1.80, стига да ме обича и да държи на мен!
Аз също поддържам външния си вид, изглеждам така както аз искам и се харесвам, но мразя изцепките от рода "аз съм много красив/а, защо момчетата/момичетата не ме харесват..." Ами замислете се сами бе, хора, може би не всичко опира до тъпият му външен вид! Плюс това красотата е въпрос на гледна точка, за някого може да си най-прекрасният, за друг - пълен урунгел. Важно е това, което имаш отвътре! Пък после се чудете защо има толкова изневери, караници. Ми може би, защото не сте търсили човек със СЪРЦЕ, а някой с яко дупе или очи (просто давам пример).
Не пиша тази история за внимание, а просто, за да разбера дали има други хора на моето мнение или просто такива, които искат да споделят своето. Моля модераторите да я публикуват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: ad6b1b9f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз харесвам брюнетки с къса коса и блондинки с дълга. Не си падам по блондинки с къса коса като Майли Сайръс или брюнетки с дълга грива ала чалга дива.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b1a49b74b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Както и си написал, хората са такива каквито съумеем да ги видим ;-)

Пробвай да съзреш дълбочината зад тези повърхностни изявления. Свържи се с нея. Ако смееш. Конфронтирай хората със смисъла на казаното от тях. Понеси последиците. Направи си труда да разбереш как са станали такива, каквито са.

Не се задоволявай с първия възможен отговор. Нито с втория.

Сложно е.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: bd85661133
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Съгласна съм за това, че трябва да гледаме какво има отвътре, но аз държа и на външния вид. Имам предвид да се поддържа и хигиената за мен е много важна! За добичетата мисля че не е нужно да казвам, че е грозно да са изкуствено напомпани. Естественото, дори и да е малко, го предпочитам! Очи, коса, дупе, п*нис- за тях нямам предпочитания. :))

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9d820a1453
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютно споделям мнението ти. И мен много ме дразнят описания от типа "изглеждам добре, имам атлетично тяло". А за същността на човека ни стон, ни вопъл. И кво - като имаш тяло, трябва само заради това да те харесват ли? И това ли е най-важното?

Човек колкото и да е красив, това е до време. Когато красотата започне да намалява, остава вътрешната ти такава.

Примерно аз съм заедно с жена ми от 10 г. Тя ми е родила деца. Съвсем естествено е да не изглежда, както преди 10 г., преди да е раждала. Освен това и чисто физически сред многото ангажименти няма как да се поддържа чак толкова, както като бяхме гаджета тийнейджъри. Не казвам, че се е занемарила, но все пак. И ся кво - да я обичам по-малко ли? Или след още 10 г. да я обичам по-малко?

Не ги разбирам и хората, които едва ли не са заразяли всичко в живота си, за да се отдадат на това да са красиви и отказват да разберат, че остаряват и е нормално да имат някоя и друга бръчка и т. н. Не че трябва да се разпускаме, но не мисля, че това трябва да ни става някаква фикс идея и да прекарваме часове наред във фитнеса и салона за красота. Защото това от един момент нататък става комплекс и започва да вреди на другите аспекти от живота.

Не казвам, че красотата не е важна. Казвам само, че не трябва почти целия ни живот да се върти около това и едва ли не да съдим хората само по това колко добре излгеждат. Както и не трябва съвсем да се отпускаме.

Т. е. и едната и другата крайност трябва да се избягват. Във всяко нещо трябва да има баланс. Т. е. нека бъдем красиви, доколкото ни е възможно, но без да отдаваме прекалено голяма важност на това.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 199901e57f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам за коя тема говориш, но изискването е било за "ПЕРФЕКТНОТО" момиче/момче. Има хора, които най-харесват блондинки или червенокоси, но не значи че ако някое момиче е брюнетка ще я отблъснат заради това.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e8f045c97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всичко, което си написал е вярно.
Работата е, че никога не може да си абсолютно сигурен какъв е човек от вътре. Шанса е, че те ща са или добри, или лоши, без оглед на красотата и цвета на очите им. Тъй като няма как да отгатнем, избираме поне да последваме красотата и личните си предпочитания. Естествено е, че ако красивата принцеса се окаже истинска ледена кралица, няма да я искаме и ще отидем с момичето със сърцето, но не толкова красивото момиче, може да се окаже истинска вещица. Поне в единия случай имам гаранция, че ще има и нещо позитивно от цялата работа.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ec0a731aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора: Мисля, че само някои хора ме разбраха добре. Мнението ми е напълно еднакво с номер 3 и 4. Не казвам, че трябва да се занемаряват хората и да не поддържат външния си вид. Имах предвид, че е глупаво да съдиш човек по малките детайли от външния му вид, като коса и очи. Повечето хора си имат определен тип, но да обрисуваш идеала си за партньор като външност толкова подробно е просто тъпня. И да, красотата е въпрос на гледна точка. За много хора чалга певиците (просто давам пример) са хубави, а за мен са изкуствени и противни, най-вече с поведението си. Но ако една такава жена притежава интелект (за което малко се съмнявам, но все пак) и добра душа, защо да я отблъсквам? А и красотата е до време, всички остаряват в крайна сметка (въпреки че някои хора с годините стават по-привлекателни). Да, и аз имам предпочитания, но в тях не влизат неща като "задължително да е по-ниска от мен с 5 см, да е със сини очи и черна коса, атлетично тяло"... И какво ако е малко по-слаба или по-закръглена (не говоря за анорексичка или пък за затлъстяла, защото това вече са болестни състояния)? И каква е разликата дали ще е миньонка или височка? Да не би ако мацката е по-висока ще ми спадне чудното мъжко достойнство? ! Е затова се дразня на хората. Аз имам гадже, висок съм 1. 77 (средно за мъж), а приятелката ми е 1. 80, пък слага и токчета. И какво, болка ли е за умиране? Не съм търсил гаджето си със сантиметър в ръка.
И това, че няма как да знаеш какъв е човек отвътре е глупаво оправдание. Ами, нали затова са срещите, опознаването! Да, няма как да го разбереш напълно, защото често човек сам не може да се разбере, но поне ще опознаеш най-важните черти от характера му. Не е казано пък веднага да се впуска във връзка човек, бързата кучка слепи ги ражда.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 999b1a04fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Аз пък мисля че вътрешно красивия човек, с усет за красотата и с малко мозък в главата, ще положи усилия да бъде красив и отвън, и то естетически. Другото е оправдание на мързеливи, дебели хора.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a4c8dc6af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Просто не можах да не се включа.
Като жена на 25 искам да кажа какво е моето разбиране за красотата, какви мъже аз харесвам и отделно - какви мъжки изказвания съм чула за предпочитанията им относно външния вид.
Аз не гледам външния вид на един мъж - ама въобще. Висок, нисък, слаб, пълен... Все тая. Още по-малко пък очи, коса... Дали е "напомпан " или не... Това са... дивотии! Като излезем по женски се почва :" Виж го тоя, какви ръце има, какво дупе... Ма много е хубав". Да, ама мен това не ме засяга. Аз няма да комуникирам с... дупето му :) А и красотата спасява първите 5 минути - после трябва да говориш. Мъж, който няма интелект, който не е съобразителен, който няма достойнство, който няма елементарно възпитание, ако щете - и чувство за хумор, поне малко - такъв мъж няма място в моя живот.
Има хора с чар, харизма, на които не можеш да устоиш. Но това идва отвътре, не отвън.
Иначе за мъжете - мъже, ще ме извините ако греша, но при вас ситуацията е следната. Предимно гледате външния вид. И то не за друго, за защото " сексът е спорт"( цитирам точно). И мъжете не могат явно да спортуват с каквато и да е мацка... Това съм чувала и виждала. Е, естествено, ако човекът е в търсене на сериозна връзка мисля, че ще обърне внимание и на душевния свят на момичето, но няма да пренебрегне и външния вид.
А аз външния вид за нищо го нямам. Излизала съм с всякакви мъже. И гледам да ги опозная. Както по-горе някой бе казал, че не трябва да се занемаряват хората - правилно, не трябва. Човек не може да не държи на личната си хигиена например.
Но ако твоят външен вид и този на околните и движещият елемент на живота ти - това е празен живот...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: bab0add2d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ЕВАЛА НОМЕР 9! Напълно подкрепям мнението ти, както и това на автора.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 714548ac4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Съгласна. Май нямам почти никакви външни изисквания към човека, като ръст, очи и т.н. Излъчването е по-привличащо.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: cea2f133cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, истински се радвам, че хора като теб съществуват :D Лошото е, че малко споделят това мнение, а дори и да казват, че мислят така - те дефакто имат същите претенции. Някои де, не всички. Но е факт, че сме малцина тези които предпочитат душата пред тялото. Представи си пък след години.... трагедия.

Л. 19

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 79d2da50d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 1, напротив точно русата дълга коса не винаги стой добре, има жени които приличат на циганки или селянки ако са боядисани със светла боя. Аз харесвам чернокосите жени някак ми изглеждат по стилни и индивидуални, кафявата коса може да е естествена, а точно русата е за чалгарките, най грозно е като видиш жена със искуствен тен-пепелно руса коса и екстеншъни! В момента е на мода естествената красота, дори да приемем че харата са повърхностни вече никoй не харесва изкуствените мадами-ако мислиш да си с такава по добре си вземи надуваема кукла!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7dd0e12ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   n 13 - пълни глупости говориш. Една Анна Никол Смит я се пробвай да си я представиш черна. Аз имам бяла кожа и светла коса по рождение - да не съм луда да се правя черна - точно тогава приличаш на циганка.
Това, че циганките се правят оранджеви си е техен проблем. Ако една жена има естествен светъл цвят най-разумно е да се изруси.
Всичко си е до тип. На една жена стои това, на друга онова.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 79d2da50d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не е така, има жени които са си руси по природа, но някак не им ходи този цвят. Имам една позната с бяла кожа, има светли очи, косата й е естествено русата, но тя се прави черна и мноого и отива, много повече от русата. Тъмната коса или червената е много по яка от русата, познавам много изрусени жени може би заради това по ми допада другият тип. А на теб не ти омръзва все да ходиш с един и същи цвят мъжете обичаме да има разнообразие :).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker