Прохождащ в чужбина . - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Прохождащ в чужбина .
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2514 пъти
Здравейте,
Пиша тук ,ако някой знае и има желание да ми помогне.
Аз съм 19-годишно момче което на 28 септември заминава за Англия да работи ,старателен съм ,коректен и с амбиция да работя и да си изкарвам пари с честен труд, обаче имам проблем с квартирата първо в сайтовете които намерих никьде няма email само телефони са дадени а от тук (България) няма как да се обадя .Ако някай знае сайт или нещо друго относно намиране на квартира в Англия .Моля да помогне ,много е трудно когато тръгваш сам и няма кой да ти подаде ръка но алтернативата да остана в България е безнадежна като гледам какво се случва нямам намерение да оставам в България.Моля ви помогнете !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 18f0a6456a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   " а от тук (България) няма как да се обадя "

Ти сериозно ли? Мислиш, че в тоя сайт сме живели на луната до сега? Какво значи няма как, взимаш телефона и набираш, разговорите не са толкова скъпи, да не говорим че има и хора с безплатни минути до чужбина.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fcb70f54d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доста неграмотно пишеш на български. Питам се, как си тогава с английския?
Като начин за квартира, бих ти препоръчал да потърсиш някой хост в airbnb. com, д аси харесаш някое местенце и да се свържеш от тяхната система с човека. Можете да се разберете за някакъв дългосрочен наем на по-ниска цена. Аз пътувам доста из чужбина и винаги ползвам такива услуги. В някои от апартаментите има такива наематели.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 48c6188d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   На твоите години, даже на 17( това е било преди 10 години) брат ми беше в Англия на бригада и за една година спести 20000. Аз реших, че ще отида за 5 години вместо да уча и да спестя пари. Не че знаех какво ще ги правя. Обаче всички станаха студенти и аз като момче от провинцията също се подведох и влезнах престижната тогава архитектура. И какво. Университета започна да бълва 2-3 пъти повече кадри отколкото трябват и труда се обезцени. Сега като барман с 15 работни дни взимам повече от колеги, които имат 4 години проектански стаж. Ходих 2 пъти в Германия като черноработник общо за около 3 години. Следващия път ще е за постоянно. Учи езика и имаш шанс да станеш супервайзер някъде. После може да почнеш да изкарваш работници. Ако си предприемчив може и бизнес да завъртиш. На запад са позагубили някои способности, които хората в Източна Европа още умеят. Скоро офис плъховете ще са повече отколкото трябва, а ел. техници, ВиК и други ще са доволни. Идеята ми е не се отказвай заради дребни спънки. Тях винаги ще ги има. България няма бъдеще. Разходи се по улиците на София извън центъра и ще видиш само пенсионери и неадекватни хора. Скоро ще ни залеят от третия свят или богати евреи на които ще робуваме. Не че и на запад перспективата е добра... но в сравнение с България все още си струва. Респект, че толкова рано си се ориентирал. Аз ще предприема твоето действие на 28 и пак не е късно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8bb726d240
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 3: сега като барман, може да вземаш повече от колегите си, които прохождат в професията, въпросът е, обаче че като барман няма накъде кой знае колко да растеш, докато колегите ти ще продължат да се развиват в професията си и един ден доходите им ще са несравнимо по-високи от твоите.
А, другото е, че 90% от барманите, които познавам се пропиват покрай тази професия.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: cb5691dc47
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   №3, я успокой топката малко. "Брат ми беше на бригада в Англия и за една година спести 20 000". Ти хората ги взе хептен за балъци.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: cb5691dc47
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Както ни обясняват по радиото, телевизията, вестнците и интернета, най добре е всички българи да се изселиме от България. Аз вече съм си избрал в коя държава ще се преселвам. Дълго мислих и на края реших да имигрирам в Сомалия. Вече съм си осигурил и работа и там ще бера банани за 5 лева на седмица.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4024778b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно подкрепям номер 3.
Сега обаче във фермите е по-трудно.
Напълно възможно е във фермите съм чувал да изкарват 120 паунда на ден! (Става въпрос за ферма за лук Джи ес)
Но това което мога да кажа също е че натоварването във фермите е невероятно. 8000 пъти на ден се навеждаш. Има някакви статистики.
Просто казано взимат им здравето.
Аз като бях преди 6 години имаше един от бг който имаше офицерско образование, а бях чул, че има някакъв от МВР, който чакал да сади боб.

Сега нз как е. Обаче аз ферма не препоръчвам парите са добри. Обаче си навънка и ще ти се разкапе здравето.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 997c423275
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   #3, я ти се разходи извън центъра в която и да е европейска столица - кеф ти Париж, кеф ти Лондон, Брюксел и ще си помислиш, че си в Саудитска Арабия, а не в Европа. Има цели квартали, буквално превзети от араби, където бял човек просто не може да припари. Отиди, виж тази прекрасна европейска гледка, и после разправяй колко зле била София. :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c35ce78f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 5, стоя си зад думите, че е съвсем нормално да спестиш 20 000 лева за една година. Аз съм го правил без да се лишаваш от елементарни неща, плюс че съм работил на минимални за Германия 8, 50 евро. Не знам защо реши, че съм взел хората за балъци. Може би не си работил на запад. 1000евро съм спестявал без проблем... Така че по дванадесет месеца...
Номер 8. За съжлание не съм бил в големи градове за да видя гетата им. Бил съм в 3 малки градчета и един 120000, където всичко беше ок. Най-вероятно си прав. Но не е ли нормално когато си експлоатирал тези държави, континенти като колонизатор, сега да си носиш последствията.
Аз си обичам България и съм горд с историята ни. С малкото език, който знам разказвам за епопеята при Дойран. Как сме били трета империя в Европа и как сме спрели ислямското нашествие, но не мога да преглътна колко сме жалки в момента. Не протестираме за нищо, само хулим по телевизора. Който пък е уреден се е удавил в зоната си на комфорт и мисли само къде да закара з.... ка си на почивка. Не инвестираме, не сме предприемчиви. Разбира се има изключение, но явно са малко за да потръгнем като общество и държава. Тези, които иронизират най-вероятно са средна класа или над нея. Най-вероятно са се борили за това ниво, но това не им дава право да се подиграват, защото не са видели страданието на хора, които са в чужбина да работят и да се навеждат по въпросните 6000, защото майка им в България е болна от рак. Имах такива приятели там, които са си оставили децата, защото доходите просто не стигат. Защото с по-добрите пари искат да създадат по качествено здраве и образование на поколението си. Това са достойни намерения и не искам да ангажирам никой с тях. Всеки си решава за себе си кое му е важно. И последно: гледах едно интервю на Рафаел Кореа- еквадорския президент, на който се възхищавам за това как защитава и извежда нацията си до по-добри времена само за едно десетилетие. Той благодари на еквадорските емигранти, които са били най-силния му съюзник със справянето на кризата, която му инсценираха западните банки. Техните доходи, които са пращали са били най -ценния му ресурс в борбата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: dd9d725006
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   към номер 8, "спокойно" вече и центъра на София изглежда така. Всичко лошо в САЩ и Западна Европа дойде и при нас. От въоражени грабежи на банки та до мигрантите в центъра на София.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9df4d620f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Момче, хващай телефона и се обаждай! Никой няма да ти помогне и интернет не решава проблеми. Аз съм от 18 годишна самичка в чужбина, приказката за неволята я научих и на сън да я рецитирам. Помощ няма и ръка никой не подава на непознати, това го запомни. Ще успееш само ако сам се погрижиш за себе си! Българите в чужбина не се покрепят, по скоро ще се направят, че не те разбират от колкото да ти помогнат. Дори и да си по-притеснителен просто трябва да се пречупиш иначе не става. Малко непукизъм, много усилие, много труд и ще се получат нещата! Успех ти пожелавам!!! Номер 3 какви са тия бригади, непълнолетен една година да стои в чужбина и да спести 20 000?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: caa575ab0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 3 е прав. Напълно реално е да се изкара такава сума за 1 година. Мой приятел беше на бригада в Англия и за 6 месеца се върна с близо 8000 лв. Защо мислите, че студентите масово ходят на бригади в САЩ и Англия? Е, вярно, че се работи много и те гърчат по 12-14 часа на ден, но се изкарват пари, за които един студент в България може само да мечтае.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker