САЩ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

САЩ?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2741 пъти
:Понеже смятам да се преместя в САЩ искам да ви попитам (Искам мнения само от хора, които са живяли/живеят там или от такива, които са запознати) Как стоят нещата с визите/зелените карти? Дали ще мога да работя там с българско образование или трябва да взимам второ висше в САЩ? Кои професии са най-търсените? Как американците възприемат чужденците? Трудно ли се намира хубава работа? С колко пари трябва да замина? Какви са хората (Като поведение)? Някакви съвети преди заминаването? Въобще желая всяка полезна информация която може да ми предоставите. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4e10e74ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В САЩ е най-трудно да се емигрира. Те се пазят от емигранти, вече 1/6 от населението им са латиноси и черни. Иначе са много възпитани и манталитетът им не е като нашия. Винаги са готови да ти помогнат. Но да емигрираш там е много трудно. Ако нямаш зелена карта, могат да ти дадат най-много туристическа виза, която е за 6 месеца. След това трябва да се прибереш обратно в българия. Защото българинът е икономически емигрант, а на тях такива не им трябват. Най-лесно се емигрира там, ако задължително имаш висше, някаква добре платена и търсена специалност, имаш стаж и опит, но да си работил в Англия или Германия, а не в българия! Тогава имаш някакъв шанс работодателят да ти даде работна виза. Но пак ще ти е трудно да емигрираш там. Само най-бедните или младите живеят в градовете. Заможните живеят в къщи извън града и пътуват цял час или повече само в едната посока, за да отидат на работа. И живеят на кредити цял живот. Къщите, които си купуват, заедно с обзавеждането, са на кредит, както и автомобилите им. Цял живот изплащат кредити. Но, разбира се, парите им стигат за всичко, защото са добре уредена държава.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f989fb72bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, не те ли е срам? Германия и Англия ги пишеш с главна буква, а България на 2 пъти я пишеш с малка? Не знаеш ли какво е дърво без корени?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 74c046bf5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Коментар 1 сигурно дори на екскурзия не си бил в САЩ.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 37118c5aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, би ли се обосновал или просто си тролиш наред? Защото аз съм бил в САЩ и коментарът на номер 1 до голяма степен отговаря на истината. Вярно е, че там всички живеят на кредит, също е вярно, че това е най-трудната държава в света за емиграция.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fe75c8a473
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Що ти е тая тъпа държава САЩ? Дебелаци, наркомани, негри, евреи и така нататък. Пълно е с малоумници. В Германия е много по-добре, там никога няма да видиш група слонове с излизащи от столовете задници да нагъват хамбургери(примерно). В момента между Улм и Кьолн( градове в западната част на Германия), се изгражда веломагистрала, като се планира такава да има и между Берлин и Виена, като преговорите между Германия и Австрия са в ход. Това е само един прост пример защо предпочитам Германия пред САЩ, много по-уредена страна е според мен. В крайна сметка решението си е твое и ти претегляш плюсовете и минусите, за да вземеш решение. Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a117fc3b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Защо искате да живеете там? Родителите вземат децата си при тях на работа, има и изключения за високо квалифицирани специалисти които получават и ръководни длъжности. Първо трябва да си купите автомобил, без който не вземат на работа.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f5b0125443
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно съм съгласен с номер 6

Преди няма и две седмици се върнах от САЩ
Със зелена карта съм, завършил съм Информатика и имам около 10 години стаж в сферата. Единствената работа която намерих след повече от два месеца пускане по обяви, питане на място беше в магазин за домашни потреби 10 долара на час преди данък и 25 часа на седмица. Колата е абсолютно задължителна, това бе едно от нещата които не бяха в моя полза да започна друга работа. За да успее да се установи човек там трябва сериозна подготовка и финансови средства. Още едно нещо е много важно контакти без тях не става, и местно образование, то е много важно иначе не гледат много сериозно на кандидата.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 574dd61550
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   №7
Търсенето на софтуерни и ИТ специалисти в САЩ е огромно. С 10г стаж се водиш "старши специалист" и никой не ти гледа образованието. Защо изобщо си ходил по магазини да търсиш работа не ми е ясно.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e75f2cf9d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не съм съгласен с тука твърдящите че САЩ е най-трудната за емиграция държава. Най-трудна е Канада, Австралия и Нова Зеландия. Там се емигрирва с точкова система която малцина упсяват да покрият. Но сега по темата. Като дете и аз мечтаех да емигрирам в Юнайтет Стейтс Маями, плажове, вечно лято, но след години разбрах че това не е както го дават по телевизора:))) Имам приятели там някои доста успяли със собствен бизнес, други седящи там на минимална работна заплата колкото да не са в бг, доста съм и чел за живота в Америка което съвпада със всичко което чувам от моите приятели. И след като разбрах каква е реалноста там и милиони да ми дават няма да хукна да живея там поради ред причини. Там си жив роб. Всеки ден блъскаш по минимум 10 часа. И в годината имаш отпуска 10 дена и след това си пак на пангара. Социялната им система е слаба. Има здавеопзване за богати има и за бедни. Ако си в това за бедни не очаквай повече от това което ще получиш в бг. Ако си изгубиш работата там и нямаш заделени пари на страна, ставаш автоматически бедняк, може и в кашон на улицата да живееш. Американците са силно материялизирани хора със много слаб морал. При тях е само, , интереса клати феса, , ако не си му от полза и, , здрасти, , няма да ти каже. Престъпност много висока. Цялата утайки от света се събрала в САЩ. Голяма част от храните им са направо силно канцерогенни и след 10 години има голям шанс да си болен от рак или с два три байпаса на сърцето и да си половин човек. Много от съставките които съдържат техните храни, са забранени в Европа. Постоянно там някакви бедствия им отнася къщите на хората и след това с две ризи на гърба ходиш да се търкаляш сумата му и време като бежанец по някакви центрове, до като влезеш в нов дом. Дори бензина им може да е ефтин но е жмел, съдържа голям процент етанол което много му сваля октановото число, но там понеже карат коли със големи обеми на двигателите и това го компенсирва по някакъв начин, но ако го налееш в 1. 4 или 1. 6 на баир ще трябва да слезеш да я буташ колата. Сега живея от 12 години в Холандия, тука живота е спокоен и сигурен. бедни почти няма. Социялната система е една от най-добрите в света, а условията на работа са повече от добри. Дори все повече фирми минават на 4 дневна работна седмица. Не е рай, но пък САЩ сравнение с Холандия си е ад.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 92c4ffd8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да знаеш, че в Америка ще се спукаш от бачкане. Там такива неща като например да пиеш едно кафе или да изпушиш една цигара през обедната почивка - няма. Задължително ти трябва кола защото разстоянията са огромни. Задръстванията са масови. В големите градове е супер шумно и натоварено, постоянно се чуват полицейски сирени или линейки, пожарни.
В Америка се отива ако вече си богат и искаш да забогатееш още повече. Тогава ще можеш да си позволиш хубав и спокоен живот. Иначе - бачкане, бачкане, бачкане и плащане на сметки и данъци. Свободно време - забрави. В България заплатите са по-ниски и хората са по-бедни, но пък се живее много по-спокойно. Америка е номер 1 по престъпност и убийства в цял свят. В Бургас един ненормалник ритна една баба на спирката и цяла година всички за това говореха - колко ужасно било. Голям праз. В Америка в големите градове всеки ден има убийства и престрелки. Най-големите затвори са в Америка.
Не се лъжи на клипчета в Ютуб където богаташи си показват живота. Обикновеният американец живее, за да бачка и да плаща данъци, а ти като имигрант си по-долу даже и от него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker