Как да преподавам английски в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6461)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18474)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как да преподавам английски в чужбина
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2551 пъти
Имам малко необичаен кариерен въпрос. Знам, че на Запад има някакви програми, които дават възможност на току-що завършили младежи например да отидат някъде в чужбина и да преподават англиийски език, най-често Африка, Азия, Латинска Америка докато получат TEFL сертификат за преподавател. Познавам и българи, които са ходили по подобни, но не се бях интересувала досега от възможността и аз самата да се включа.
Та, искам да ми пишат хора, които са били доброволци/учители по английски в чужбина и да ми обяснят какъв е процесът по кандидатстване, да ми дадат линкове и повече информация за това как мога евентуално да участвам.

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 05a6ed369f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хах, ти трябва да имаш перфектен английски без акцент. А и в Азия, Африка и Латинска Америка е много опасно.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ca7f2753fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей авторке, гледаш ли предаването на Джон Лоутън по СКАТ в неделя 18. 00 ч.?
Този човек обикаля навсякъде в България да рекламира най-хубавите места, та мисля си той би могъл да помогне в случаи като твоя. Той би могъл да бъде обратната връзка за хора с твоите желания. Защо не, търсят се младежи за такива програми по цял свят.
Дано да дадат нещо по телевизията, а ти следи предаванията му.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ed04d0e489
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 1. Хах, представи си - имам перфектен английски без акцент! При теб ли ме каниш на работа? Нещо друго изискваш ли?

До номер 2. Как ти хрумна, че Джоун Лоутън може да "ми помогне"? Да не е случайно кварталната врачка?

Изобщо и 1 и 2 изглеждате супер неподготвени, Бях помолила да се изказват хора, които имат такъв опит. Благодаря!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: ca7f2753fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хей №4, не ми е хрумнало за Джон Лоутън, а го гледам почти винаги и ми харесва начина по който представя красотите и успехите на България, градове и села и всичко останало.
----
Кажи ни, защо се съмняваш че може да помогне? Той е световно известен музикант, живее в България, възхищава се от нашата природа и не е егоист.
Сега разбираш ли защо той? Може и други хора, стига да ни показват това от което публиката има нужда. Няма значение от кой народ са, важното е да не вредят на мира в света.
Джон вреди ли?
---
Овър.... уинк, уинк.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e066986e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравей авторе,

Прочетох постовете и се радвам че си амбициозен!

Не мога да дам линкове а и не съм преминал през тези неща, но моя приятелка която беше преподавателка по английски език повече от 15 години замина в Шотландия и не успя да си намери работа по специалността, та се наложи да започне друго.

Работа като преподавател в англоезична страна би било трудно в предвид фактори като местни сертификати, акцент прочие, базирано на това че могат да наемат и местен - квалифициран човек да върши това.

Ако наистина владееш езика добре, можеш да потърсиш информация за Азия особено. Най-добре търси информация на английски, тъй като все пак езика се владее от над милиард души и ще има повече информация по темите.

Има анлоговорящи които отиват да преподават в Китай без дори да са получили образование за това, но пробиват лесно базирано на факта че са 'native speakers'.

Поинтересувай се, питай познатите си за опита им и не се отказвай от амбициите си! (И нека разграничаваме мечтите от амбициите, които са достижими с упоритост);

Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: ca7f2753fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добре де, защо в чужбина? И тук в България има TOEFL сертификати курсове. Тук потърси ли? Мисля че, по-трудно се изкарва тук, отколкото там. Там се гледа през пръсти на такива амбициозни като теб. Виж, там може да се доусъвършенстваш след това.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 89e79718a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защо ли номер 8? Защото искам да попътувам явно. И не TOEFL, а TEFL сертификационен курс.
Номер 7, аз не съм приятелката ти и не отивам да преподавам в Шотландия, където езикът е майчин. Правиш ли разлика??? А информация не търся на английски, защото има измамници и не знам на кого да се доверя.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 9f8355e408
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   Абе, авторката... страшно злобно и арогантно поведение имаш към хора, отделили от времето си, за да се опитат да дадат съвет. Хубаво е освен висше образование да имаш поне начална култута и средно (поне) възпитание.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 38c67ec84c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Единственото конструктивно мнение досега. Благодаря!

Авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6ca3e211f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Имaх съвсем сефиозното нaмерение дa ти предосгaвя прaсителствен линк зa държaвaтa, в която съм и можеш дa кaндидaтствaш зa съдебен преводaч. Често нaемaт "нaшенци" зaрaди по- ниското зaплaщaне (50-80 евро зa 4 чaсa) но и зaщото сме сериозни и отговорни... обaче ти хем от село още не си излизaлa, хем нaпaдaш хорa, които се опитвaт дa ти помогнaт.
Тaкa нямa дa я бъде, тa ти нямaш психикaтa зa преподaвaтел, къде си тръгнaлa? ! Дa, можеш дa отидеш в Aфрикa с доброволци без грaницa примерно, но при първият подобен изблик, ще те изхвърлят кaто пaрцaл нa улицaтa, че може и дa те ступaт.
Стой си нa Д- то зa сегa и изкaрaй някой педaгогически курс поне или почети кaк дa се държиш с/сред ХОРA!
Също може дa имитирaш поведение чрез нaблюдение.
Успех, но зa цивилизaциятa още не си готовa!

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4149334df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Преподавам в Китай вече втора година.

1. ТЕФЛ е задължителен. Има купища сайтове да го изкараш онлайн. Ще ти отнеме около 1-2 седмици. Повечето ще ти вземат 40-60$. По късно може да ти напиша кой беше моя точно, нямам го хенди.
2. totalesl. com, echinacites. com, Davescafe. com. Tези 3те са ти напълно достатъчни да си намериш работа за 1 седмица, ако пускаш мейли по 20-30 на ден. 80% са агенции така или иначе и после те почват да те търсят сами. На агенциите комисионните се покриват или от държавата или от училището, така че нищо няма да плащаш
3. с агента или хр-а на училището почваш да държиш контакт постоянно и евентуално ще ти насрочат едно скайп интервю с директора на школата. Преди това обаче ще те накарат да си направиш едно презентацонно видео от 1-2мин., да разкажеш нещо за себе си. Агенцията после го ползва да те промотира наляво, надясно.
4. Ще те питат за условията, които искаш. Сега тука е малко трики. Ако е частна школа спокойно можеш да искаш 10000 Юана, и евентуално 8000 през пробня период. Тавана е около 14-15000. Дават ти и квартирни, като често те ти намират апартамента. Всички ти плащат и бонус- самолетния билет, но накрая на договора. Лошото е, че работиш лятото и то супер много. Ако е държавно училище, там вече заплатите са ниски (7000-10000) и работата е много. Обикновено те настаняват в общежитие, но ти плащат и храната в столовата. Но тук говорим за класове от 30-90ученика. Поне по 4часа на ден. За сравнение аз съм частна школа и работя само 12-15часа в седмицата. През останалото време имам т. нар "офисни часове", в които се подготвяш за класа, т. е. Нищо особено не се върши..
5. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО настоявай за съдействие с работна (Z) виза. Ако те набара полицията, че преподаваш с туристическа или бизнес виза ще те глобяват два пъти, на третия път те гонят от страната. Но ситуацията е много променена от миналата година например и шанса да те набарат е огромен. Има много българи които така работят в шенжен и гуанджоу... Недей просто, риска особено в тази провинция (гуандонг) е огромен. Имат си специални отдели за тези неща. Това защото и те имат сульо и пульо от Джикистан дето са с по-нисък стандарт.
6. ще ти изпратят документите за виза по пощата с ЕМС. Предоставятш ги на посолството в София. Доколкото си спомням там и отне около 1-2седмици да процеснат визата. След това си готова да пътуваш. Внимавай да не си купиш билета твърде рано, че от посолството може да се забавят и да си изтървеш полета.
7. Ако е агенция, която се занимава с визата ти със сигурност ще те чакат на летището. Те ще имат малко хамалогия по документите ти в началото, първите няколко дни може да те оставят на хотел, защото се иска регистрация в полицията и разни други документи за които те се грижат.

Има разбира купища други подробности за които мога да спомена, но теоретически без да си почнала да кандидатстваш, няма как да ти кажа предварително, затова ако имаш въпроси тук, ще гледа ма влизам често и да отговарям.
============
За други държави. Япония е най добрия вариант, но там хамериканците контролират пазара на труда за учители. Иначе в Токио заплатата ти ще гони 250к йени, което е доста добре дори и за такъв скъп град. В Корея положението е подобно. Но пак борбата вщс нейтив спийкъри е огромна. Особено Корея е супер хипер американизирана. В Саудитска Арабия е най добре заплащането, но има ужасно много недостатъци, а и ти си жена. За Африка... там няма много търсене особено. Обикновено ако се търси някой учител то ще е някакъв микс с математика или биология, или други. Обикновено някакви НПО-та със съмнителни цели набират. Доброволец бих отишъл, но не и като учител. Северната част на Ю. Америка също е популярна дестинация. Но там условията, както и да го погледнеш са много зле. Не само че е мизерия, просто трябва да си хардкор пионер, трудностите са големи във всичко.

Успех! Пак ще пиша!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 709de0a4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Към 11. Ами така е, колега. То не е само тази. Аз така се сблъсках с една млада поетеса преди около четири месеца. Интересуваше се как да издаде стихосбирка и на всеки коментар намери кусур, а пък какво високомерие и презрение демонстрираше, не ти е работа. Ама пък и два стиха не публикува тука, да я видим що за стока е.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5cd81a92dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   13 ако обича да не ми казва дали съм готова за цивилизация или не, тъй като предполагам ще се съгласи лесно да си цивилизован на място, различно от България???

Само мога да ти пожелая ако искаш да бъдеш така цивилизован, да останеш на мястото, където си, тъй като върнеш ли се тук стресът и напрежението ще те сринат психически и физически. Аз с ХОРА работя 6 дни в седмицата по 9 часа дневно почти за без пари. Така че, поне тук в интернет имам право да си бъда толкова нецивилизована, колкото си искам. Ако не ти харесвам, недей да коментираш.
И 15 аз не съм поетеса и не искам да издавам нищо.
Благодаря много, 14, ако оставиш и имейл илк скайп, . ще съм. многи благодарна. Наистина, точно човек като теб търсех - имащ опит.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a3b17d698d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Нищо няма да стане от теб с това държание!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 60d4b4a5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Към авторката давам идея можеш да работиш като преподавател по анг. език в Южна Корея, в частни училища и школи. Ще имаш уредена заплата редовна и апартамент осигурен от работодателя, има много инф. на английски, ако те интересува тази държава. Това ще ти даде възможност и да попътуваш в региона, в др. страни през свободното ти време. Успех! :)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5c24643748
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   авторке, ти може да имаш правото да си нецивилизована, обаче все пак очакваш от хората някаква помощ, бива да си по-учтива. не ние имаме зор, а ти, все пак проявявай малко уважение към тези, отделили 5 мин. да ти напишат коментар

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker