Емиграция в Канада или САЩ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Емиграция в Канада или САЩ?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 3038 пъти
Как са приемани българите там, че ми писна от дискриминацията срещу българите в Европа? И коя от двете да избера - Канада като че ли е по-безопасна, не се гърмят като в САЩ защото имат строг контрол на оръжията. Мисля за Торонто.
В Европа бих живял само у нас, но няма работа за моята специалност или на островите Мадейра и Тенерифе заради перфектния климат, но там има само туризъм. Ако канадците са свестни хора мога да изтърпя няколко месеца студ през годината в Торонто ако е въпроса. Бях в Англия, Холандия, Франция, Словакия - ами не харесват много българите (Англия, Холандия, Франция и други западняци и северни) или пък са много затворени (словаци, чехи), та се чувстваш все едно си самотен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: c9faa94ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бих ти предложил САЩ но там много трудно пускат, зависи какво образование имаш зад гърба си и какъв ти е занаята това е първото нещо което гледат и ще искат да знаят.
Там имаш шанс за действителна реализация, ако те одобрят за зелена карта и гражданство (което става много трудно) но ако успееш да влезеш и те допуснат бягай към Западните щати, Орегон, Вашингтон и най-вече Калифорния, там хората са много широко скроени, свободни и пълни с идеи за бизнес, реализация и т. н стига да си умен, хитър и амбициозен няма нещо което да не можеш да постигнеш там.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f847d08a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам какво разбираш под "Не харесват много българите"

Това е много относително.
Разбира се в чужбина винаги си чужденец за другите не е като в България.
Аз съм във Франция не знам дали има хора дето не ме харесват, но със сигурност има такива които аз не харесвам може би е взаимно щото сме много различни.
Но въпроса е има ли причина и каква да стоиш там!
Защото има неща които в България ги няма, има друг ред и култура която ако ти допада си Ок. Трябва нещо конкретно да те привлича извън формално финансово-битовите условия.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 36c9b4e73f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Канада!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e26036ba05
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какъв избор имаш? За Канада трябва да набереш точки и да чакаш, за САЩ има само Лотарията.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3db20c635c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не харесват българите, защото тяхните политици, чрез медиите, са настроили хората там, срещу нас. Това се прави редовно по радио, телевизия и вестници.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 67048004e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   2, ами сега съм в Словакия е е много много трудно, постоянно попадам на луди хазяи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 658f7d4ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   2 седя само заради стажа честно казано, но се чудя струва ли си да търпя откачени хазяи да ми се качват на главата.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e1f84f33a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За кой пореден път ще пишеш едно и също, бе брато?
Това е сигурно десетата такава тема дето пускаш. Май за никъде не си тръгнал като гледам.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 076015fbac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Наистина тук има десетина теми, писани явно от един и същи човек, а имаше тема за Испания, която просто е изчезнала...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5fdd8ea133
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Уважаеми модератори, къде изчезна темата за емиграция във Финландия и Норвегия? Имаше даже един коментар, аз написах втория. Може ли да знам причините за свалянето? Бих искала да се извиня на автора и коментиращите в тази тема, но май няма смисъл- и този коментар няма да бъде публикуван.

Модератор - Когато по една тема не се пише, тя се появява по-назад в регистъра. Търсете и ще намерите.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e5b94cc28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Една от дипломите ми е американска.
Бих желал да преподавам нещо, например маркетинг. Влечат ме още бизнес, политика, история, недвижими имоти.
И не само. аз пиша историите, мн българу у нас нямат работа. Като преподавател в САЩ ппвече ще ми ценят труда.

От автора

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b85204ea69
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 10: Най-отгоре на страницата има търсачка, която показва резултати в Гугъл, но само от този сайт (пише "Собствено търсене". Там излизат темата за Испания, както и тази за Финландия и Норвегия, но като се отворят - излиза друга тема.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6a30dae59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторе, какво значи искам да преподавам маркетинг, влекат ме история, политика и т. н.? ! Питам защото въпросът не е какво те влече, а имаш ли съответното образование да преподаваш всичко това, защото това са доста различни области. Ако говориш отлично английски език и имаш докторат по маркетинг, бизнес, политика или история, спокойно можеш да си намериш работа като преподавател в Мадрид примерно. Има поне 3 частни университета, където се преподава само на английски език, за които се сещам и в два от които преподавам и аз.
В САЩ съм бил на студентска бригада, а в Канада съм живял 8 години, където съм учил до докторат и работил. Какво да ти кажа, те дори не знаят в повечето случаи къде се намира България, така че нямат негативно отношение към българите, приемат хората индивидуално, но за мен Европа предлага много по-добро качество на живот. А, ако работиш като университетски преподавател всеки те приема като такъв и никой няма да те обижда на националност. Ако си берач на ягоди, разбира се, че веднага ще гледат на теб с други очи.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5fdd8ea133
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До 12 от 10- благодаря ви, това ми е известно и съм проверила, да не си мислят и модераторите, че ще ме заблудят, темата я няма. Не е нещо важно, дразнещ е фактът, че се опитват да лъжат, първо чели и преценили да публикуват, после трият... не се случва за първи път. Нека сме коректни!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5e0ea71abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   14, така е, и то да имаше нещо нередно в тези теми, а то няма... Не знам, може и по погрешка да са ги изтрили, но определено и аз и друг път съм засичала така изтрити съвсем нормални теми.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e5b94cc28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До 13 изобщо не е така в Европа. Европеецът е преди всичко ксенофоб. Още повече към нас източно европейците. Тези пък които са сходни - чехи, словаци с техните малки държавички имат комплекси и се страхуват от всичко чуждо.

Голям праз, че не знае американеца къде е България, щом ще ме третира като равен. Аз не съм с нищо по-малко от някой холандец например, но в Холандия видях нетърпимост и то в университетските среди.

Уважават ме до момента в който кажа България.
Американци, канадци и латино американци ме третираха като равен.
Европеецът те третира добре ако сте в трета държава, не в неговата. Американците са вятърничави, но поне показват интерес към общуване. А франсетата се надуват дори и да сте в трета страна.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e5b94cc28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Показателно е какво ми каза една БГ майка в самолета до Виена. Каза ми, че австрииците се държат недружелюбно и не ни обичат, а повечето словаци са затворени и студени.
С мъжа й и детето й мислят да ходят в Канада защото там не си 2, 3 категория човек само защото си роден в България. И не беше берачка на ягоди. И в офис среда ни третират като нищожества тия евро надувки. Много история - малко човечност. В САЩ и Канада няма история, но има все още човечност. И там има лоши хора, но е по-лесно за българин да се впише. От Европа може да сме добре само в родината си. В Америка са по-екстровертни хората, има повече small talk.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 30b170e954
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   н 18, живяла съм 3. 5 г. в Австрия и живея в САЩ в момента. 2-3та категория хора има навсякъде, но българите си мислим грешно, че е заради произхода.
Истината е, че в 21 век неща като гражданство и произход имат все по-малко значение, а култура, образование, социален статус имат определящо значение как ще се държат хората около теб.
В Америка като цяло е вярно, че всеки идва от някъде и на никого не му пука ти какъв мигрант си, но и тук, когато вършиш ниско квалифицирана работа и имаш нисък доход си просто долу.
Най-дискреминирани се чувстват чернокожите, мрън-мрън, но истината е, че те имат най-ниска степен на образование и квалификация и не правят нищо по въпроса.
Голяма част от българските емигранти в Европа в момента са хора с ниска или без квалификация. Не говоря дори за дипломи, а за реално какво умеят да вършат тези хора и каква работа и доход имат. Просто след като отпаднаха визите много хора, които нямаха какво да губят у нас се юрнаха към Европата, подмамени и от социалните системи там. Тези хора работят на полето, на поточните линии във фабриките, най-тежката и нежелана работа в Макдоналдс, в почистващите фирми, а най-големите „специалисти“ са майстори или шофьори. Доходът е съответно нисък. Особено при жените. Не знаят езици и не могат да се оправят по институциите и в администрацията.

Не са 2-3то качество хора заради това, че са българи, а заради това, което са.
В Канада ще е същото, в САЩ също.

Единственият начин в 21 век да не си 2-3 категория човек е да имаш квалификация. Не говоря тук за дипломи по Философия от ВСУ или Югозападния университет, а за истински умения. Имаш ли квалификация, професия ако ще да си водопроводчик, ти ще изкарваш среден доход или над него и ще си 1ва категория човек. Нямаш ли квалификация и работиш ли по полета и поточни линии, като чистач на тоалетна, ти в цял свят си 2-3та категория човек. Има чернокожи, които са първа категория, има бели, които са 10та категория.
Всичко зависи от нас самите.
Тези хора са били 2-3та категория в България, отишли са в Австрия и са пак 2-3та категория, и в Канада ще е същото, защото не търсят начини да променят себе си, да се преквалифицират и да научат езици и да се интегрират в културата, а търсят външни фактори, с които да опарвдаят своя неуспех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 32ed64bb4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ако искаш кариера и скучен живот, там е истината....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker