От Холандия в Лондон. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

От Холандия в Лондон.
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 2502 пъти
Здравейте, преди няма и месец пристигнах в Холандия, реалността ме смаза, уж дойдох да събера 1000 евро да върна на роднина който ми помогна да стигна до тук и да си съберя някой лев да помогна на майка и татко, но напълно сам полудявам, мъчно ми е, тежко ми е, няма 1 българин, 99%поляци ии предполагам няма да мога да издържа тук. Имам приятели в Лондон и ми викат да събирам пари за 1 месец и да се пускам при тях. Какво бихте ме посъветвали, ако замина за там означава, че 2 месеца просто съм ги изгубил и всичко отначало, поне няма да съм сам, но пък ако остана ще посъбера малко пари и ще мога да се върна в България.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 92c0c3737c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей

Писах и в предната ти тема и те насърчявах да си силен.

Да си в чужбина не е лесно, особено началото. Защо не опиташ да се приспособиш покрай поляците поне? Все колкото да създадеш приятелства или познанства. Може да поканиш някой за по бира, просто да разнообразиш?

Във Лондон е хубаво че имаш приятели. Ти каза че знаеш и английски, което щеше да е по-добрата опция за миграция, работа и приспособяване (може би).

Както каза, местене обаче значи старт от нулата. Имай в предвид че живота в Лондон е много скъп. Като за начало ще ти отняме и време и да почнеш работа, докато не ти изкарат NIN (National insurance Number - национален осигурителен номер) без който не можеш да почнеш легално работа, както и отварянето на банкова сметка. При все, Лондон е много скъп и пари там трудно се пестят на минимално заплащане. Все пак, работа лесно ще намериш.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 35cb2bb366
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма никъде лесно. Намери баланса между пари и живот.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 39f2cb1233
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Два месеца са минали. Това е. Не можеш да върнеш времето назад, можеш само да се поучиш от опита си и да продължиш напред.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9c751c2972
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Остани в Холандия! В Лондон е много трудно да се устроил. Сигурно е трудно в Холандия сам, но така ще израстнеш и ще научиш много за живота, ще станеш по - силен и самостоятелен. Ще те направи мъж! Остани дори за повече, работи, създай приятелства, покажи, че на теб може да се разчита за да може, един ден пак да се върнеш и така да си имаш сигурен вариант за доходи.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f9d779eb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз това го виждам като плюс, че няма нито 1 българин. Какво се оплакваш?

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9d96611bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей,
Браво за смелостта да заминеш сам в друга държава. Всяко начало е трудно, нормално е, трябва ти време, за да свикнеш. Поляците по принцип са готини хора, може да се опиташ да се сприятелиш с тях. Искам да те попитам ти как си намери работа в Холандия, чрез познати или с някоя агенция? Защото аз търся някоя сигурна агенция за работа в чужбина, така че ако си заминал с агенция, ще съм ти благодарна да кажеш с коя точно.
Успех и не се предавай! :)
Ж 30

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3aa304c9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
от почти 2 години съм в Лондон. Хубаво е, че имаш приятели тук и те могат да ти помогнат за квартира. Работа може да се почне и без NIN, тъй като като новодошъл имаш право 3 месеца да работиш без NIN, като работодателят внася данъците през това време на временен номер и след като си извадиш ги прехвърля. Лично аз започнах работа преди интервюто за NIN. На седмият ден след пристигането, а можеше и да почна работа още на вторият ден, но проблем е банковата сметка. От агенцията, в която почнах работа ми предложиха да превеждат заплатата ми на мой роднина/приятел/близък и така разреших проблема с банковата сметка преди да си извадя моя. Много е трудно в момента да се извади карта от нормална банка, но пък има едни приложения като Monese, и чрез тях лесно се изважда карта, но има такси при тях, докато при нормалните банки няма.
По отношение на заплащането- в момента минималната раб. заплата 7. 83 паунда на час. Ако работиш 40 часа на седмица ще получиш около 275 чисто на седмица. Наема за стаята ще ти е 100-120 на седмица, ако си сам. Ако споделяш стая 75-80. Ако живееш в 3 зона и работиш в 1 зона, транспорта ще ти е 40 на седмица. За храна при всеки е различен разхода, но поне 50-60 на седмица ще харчиш. Ако пиеш кафе, алкохол и пушиш и става танто за кукуригу.
Затова, когато работех на минималната съм работил по 6 дни в седмицата или цялата седмица, за да спестя все пак нещо.
Много хора сме стартирали с минимални заплати, но ти дано имаш късмет да стартираш с по-висока.
Хубаво си направи сметката, но ако си разумен, пестелив и не пиеш и пушиш, дори и на минималната заплата като правиш повече часове можеш да спестяваш по 500 паунда на месец.
За начало ти трябват 1000 паунда. Лично аз с толкова дойдох.
Между другото може вече и да си в Лондон. Сподели поне в коментар какво си решил.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 63245133a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Моят съвет е остани в Нидерландия, вместо пак да започваш от нулата. Ако останеш, ще можеш да си постигнеш финансовите цели по-бързо. Колкото до общуването, да всички хора имаме нужда да общуваме, но защо трябва да търсиш само българи? ! Ако няма българи, какво ти пречи да общуваш с поляци, украинци, холандци, американци или който е там наоколо? ! Нали точно това е смисълът като идеш в чужбина не само да пестиш пари, но и да общуваш с различни хора, да си разшириш мирогледа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker