Какво ви е мнението за ирландците ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Какво ви е мнението за ирландците ?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 3282 пъти
Знам, че в една нация има милиони различни хора и е трудно да се сложат всички под общ знаменател, но бих искала да разбера мнението ви за ирландците. Близки ли са до нашия манталитет, темперамент? Какво ви харесва или не ви допада в тях? Какво ви е направило впечатление? Има ли случайно тук жени омъжени за ирландци? Ако да добри съпрузи ли са? Питам тъй като сериозно се замислям над последния въпрос, особено ако нещата в живота ми вървят така, както в последните години. Предложението дойде от негова страна, изглежда, напълно сериозен и непоколебим в това отношение. Единственото, което ме притеснява, е че сме само на 25. Впрочем не живеем в Ирландия, държа да уточня.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 433591fdd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само не можах да разбера дали това не е само поредната интернет любов. Обикновени западняци - това ми е впечатлението. Както другите и те ни смятат за второ качество хора и който ирландец се хване с теб ще има задни помисли, че си резервна писта. Това го казвам от опит с много други мъже от Запада.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 73a9fe9070
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За мен ирландците са големи веселяци извън и по време на работното време, същевременно сериозни към това с което са се захванали. Амбициозни. Изглеждат и звучат страстно предвид акцента им, дори и да не ги разбереш... просто самият им тембър. Директни и естествени в държанието си.
Минус/и - повече емоционални отколкото, ние, балканците си ги представяме.

“Резервна писта” може да бъде всеки неадекватен в чувствата си човек, който не знае какво с кой и как се захваща, като н1.

А авторката да има едно на ум, че на Запад в действителност се женят рано, но и разводите им са в голям процент. Броят на самотните майки под 30г. е значителен. Не се давай на ирландеца веднага, ако не се познавате повече от една година. Поживейте заедно и оставете нещата да се случат натурално, а и самият факт че те притеснява възрастта ти и не го усещаш като “сега е времето за... ” е основателна причина да не приемаш веднага.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 5bd21ecca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката

Не, въобще не е история по интернет. Не бих се занимавала въобще с такова нещо. Не исках да става прекалено дълга самата история, затова се постарах да се изразя възможно най-кратко, но явно съм прекалила. Познаваме се от 2014, историята се развива във Франция. Определено от началото имаше едно много добро отношение от негова страна, бих казала дори че имаше едно силно изразено взаимно уважение. Не съм се чувствала с него второ качество човек, най-малкото винаги е можел да се хване с някоя французойка, не е да не е имал избор. Сигурно ще прозвучи доста нескромно, но имам и какво да предложа - имам добро образование магистърска степен получено тук, владея няколко езика, изглеждам доста добре, поддържам се, семейството ми също е устроено тук и водим един доста приличен живот. Вярно чужденка съм, но и той е в моята позиция. А въпросите, които задавам, колкото и странни да изглеждат, са защото мисля, че те се различават от повечето западняци. Примерно ирландците са доста религиозни, на мен това не ми пречи, но си задавам въпроса, как биха приели, някой, който не е католик, най-вече в семейството. А там всичко се върти около него, те имат доста големи семейства. Масово са по 4-5 деца, както навярно знаете, абортът доскоро беше забренен там, преди няколко месеца промениха закона след референдум. Изключително задружни са, което ми прави хубаво впечатление. А също и големи националисти, макар и да има много повече ирландци в чужбина, отколкото в самата Ирландия.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 89aecb5a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По-добре гледай човека. Може би се съмняваш в него и търсиш нещо тревожно?

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: d80e51db00
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Изключително сходни по манталитет, но с някой силно негативни черти. Лъжат много и с едно sorry мислят че всичко е ок. Определено пият повече, по-мързеливи са и не им пука дали и как семейството им има нужда от повече пари тоест повече часове. Повечето са мърлячи... и много лицемерни и големи клюкари. Сходни са с нас, но и много различни и то в негативен аспект според мен

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5bd21ecca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката

Номер 6, благодаря ти за коментара, макар и изключително негативен, мисля, че има истина в него. Пуснах темата всъщност именно защото и аз имах впечатлението, че са доста сходни с нас, но същевременно и прекалено различни, което за мен е абсолютен парадокс. Именно това ме обърква. Относно клюкаренето, и на мен ми е направило впечатление, споделят си прекалено много, все пак не е необходимо да разкажеш целия живот на приятелите си, поне аз съм на това мнение. В началото гледах да не обръщам внимание, но забелязах, че приятелите му знаят прекалено много неща за нас, и му подметнах просто, че приятелите са си приятели, отношенията и какво става между двама души не ги засяга, и че прекаленото споделяне може да се превърне в проблем в даден момент. Той го прие нормално, разбра моята гледна точка. След време приятелите му честитиха рождения ден по фейсбук и пуснаха снимки с цел да го злепоставят пред мен мисля, тъй като преди не са поствали подобни неща, и той се раздразни разбира се. На следващата година се повтори същото, а и имаше няколко подли коментарчета от тяхна страна, с цел да обтегнат отношенията помежду ни, аз не обърнах внимание, той явно обаче си даде сметка, че няма как да се сложи край на това и изтри фейсбук и инстаграм профилите си перманентно. И впрочем всичко това идваше от приятели, които познава от 10-15 години, с които е ходил на училище, бил е после в университета и т. н. Мен дори ми беше кофти за него, че е изтрил профил, в който се съдържат всичките му спомени и хубави моменти с приятели, семейство от 10 години назад, имаше над 850 приятели. А той е и един от най-екстроверните хора, които познавам, който обожава да общува, да се събира с приятели, да се забавлява.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f1db3eba08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До 6 и авторката,

Тези черти за клюки, лъжи и т. н. са си присъщи за абсолютно всички хора. Манталитета не им е като на българите - абсурд. Ако говориш за необразовани и плиткоумни хора които са около теб - окей, тогава разбирам. Много от нашенците зад граница са такива. Работят и такава работа за колкото им стига и мозъка - било то физическа или интелектуална. Това пък дали са ирландци, българи, италянци и т. н. опира до идентичност което няма абсолютно нищо общо с това какви са хората като хора.

Както казах на един приятел преди, ако ще за англичанин да се определя, грък, пещерен човек ако ще, хората са хора - има и добри и лоши има и глупави и не, има и възпитани и невъзпитани, има такива дето се вкарват във клюки и такива които избягват.

Ако не ти харесва ирландеца не виждам какво има да го обсъждаш. Или ти харесва или не. Ако имаш нещо на ум, питай него. Мненията тук не виждам с какво ще ти помогнат, тъй като се базират на личен опит със хора които НЕ СА твоя ирландец, както и на стериотипи.

Много повърхностно. Дано мъжа избяга че да не си навлича проблеми после с теб..

Това е което мисля.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 04080191a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 8,

Ти май не си прочел темата отначало, неслучайно споменавам, че не желая да слагам всички под общ знаменател, нито пък да лепвам етикети, приписвам стереотипи и прочие. Знам много добре, че хората тук нямат опит с моя ирландец.
Това което искам е да видя техния опит, да чуя тяхното мнение и да видя тяхната гледна точка. Независимо от обстоятелствата и типа хора с които са се сблъскали. Специалността ми, работата ми, начинът ми на живот са такива, че всеки ден общувам с различни националности и култури и колкото и да се лъжем, че всеки е различен индивидуален и уникален по рода си, безспорно хората имат много допирни точки, когато принадлежат към дадена култура ;) Но тъй като той е първия ирландец, с когото се запознах, нямах преки наблюдения и подтиквана от любопитство реших да пусна темата.
Обичам мъжа си, минали сме през супер много трудности заедно, няма смисъл сега да се обяснявам относно това. Не целя да му търся кусури, да си намирам оправдания или да му повдигам обвинения с темата, а по-скоро да науча нещо ново.
И всъщност научих:
''Много повърхностно. Дано мъжа избяга че да не си навлича проблеми после с теб.. ''

Вярно, не е мнение по темата, но пък изключително показателно за начина на мислене на някои индивиди от нашите географски ширини. Аз в чуждестранен форум никога няма да имам шанса, задавайки въпроси, на които абсолютно никой не е длъжен да ми отговаря, да ми пожелаят да се разделя с мъжа си, тъй като видиш ли някой, който не е на същото мнение, е убеден, че съм много повърхностна и повлияна от необразованите и плиткоумни хора, които са около мен...

Пак казвам, за да не бъде набедена, за отричаща се от България и българското, ''начина на мислене на НЯКОИ индивиди от нашите географски ширини''. Не целя да обидя никого, гордея се с произхода си, дори бих казала, че много хора, достойни за уважение и възхищение, които познавам са именно българи. Но съм изключително разочарована от този тип поведение в българското интернет пространство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker