Канада ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Канада ?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 3100 пъти
Здравейте, понякога съм си мислил за Канада, винаги съм смятал, че тя е по-различна от САЩ и по-цивилизована. Това което четох в интернет за нея, доколкото разбрах е, че има шанс хората там да ме приемат, в смисъл такъв да се държат нормално с мен. Канада и Ирландия са единствените англоговорящи държави, които ми харесват и в които бих пробвал да живея. Какво ви е мнението за Канада?
Все още няма да заминавам, само събирам информация за някои държави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5582c84aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм канадски гражданин, но вече 8 години живея в Австралия. Все пак обаче съм живял преди това 8 години в Отава, така че ще се опитам да ти отговоря. Въпросът ти е много общ. Канада е огромна страна. Едно е да си в Отава, съвсем друго е в Торонто, Ванкувър или Калгари, а в Монреал или Квебек Сити дори езикът е различен - френски. Както всъщност и в малка страна като България, ако питаш как е животът е трудно да ти отговори човек, защото едно е в София, друго е в Бургас, а съвсем различно е в Смолян или Видин. Да не говорим за Силистра, Полски Тръмбеш или село Малко Шарково, Ямболско.

Канадците като цяло са любезни и толерантни хора, не ги интересува откъде си, а какъв човек си и дали си вършиш работата, просто защото ти ще си първият българин, който виждат на живо, в много случаи. Но, дори и когато станеш гражданин, въпреки че ще ти казват, че си канадец като тях, щом имаш акцент, винаги ще те питат откъде си и зад гърба ти ще казват, че всъщност си българин. Едва второто поколение, тоест децата ти, родени в Канада ще са напълно интегрирани и ще ги считат за местни, което е по-добре от Европа, където и след 700 години в Румъния, на президента Клаус Йоханис му казват германецът в румънската политика. В Канада, той би бил просто канадец.
Ако искаш да говориш английски, не отивай в провинция Квебек.
Работа се намира лесно в провинция Онтарио - особено в Торонто и в провинция Албърта, особено в Калгари и Едмънтън, но и на други места из Албърта, заради развития нефтодобив. И на двете места климатът е ужасен.
Единственото място с добър климат е провинция Британска Колумбия, където е град Ванкувър, където практически не пада почти сняг, но зимата вали много дъжд, английски климат. За сметка на това, наемите са ужасно високи. Във Виктория, град на остров Ванкувър, също е мек климатът, но да се намери работа е по-трудничко.
В никакъв случай не се забивай в източните бедни рибарски провинции като Нюфаундленд, Нова Скоуша, Ню Брънсуик или Принц Едуард Айлънд.
Градовете в Канада приличат на американските - небостъргачи в центъра и огромно море от талашитено-картонени къщи по кварталите. Веригите магазини дори са едни и същи в двете страни. Просто Канада е доста по-рядко заселена от САЩ и затова е доста по-спокойна, с много много по-ниска престъпност. Ако в американски градове като Чикаго има по 18 убийства на всеки 100 000 жители и дори в уж спокойния университетски град Бостън има по 9 убийства на всеки 100 000 жители, то в Торонто има по 2 убийства на 100 000 жители, а в Отава дори по-малко, може би 1 убийство на 100 000. Но, заради това, че е по-рядко заселена, в Канада цените са по-високи от тези в САЩ, има по-малко работа отколкото в САЩ и т.н.
Аз лично напуснах Канада заради климата най-вече, а и жена ми е австралийка.

Моят съвет е да си вземеш един самолетен билет и да идеш на екскурзия до Канада за 2 седмици поне. Разгледай поне 2-3 града, говори с колкото можеш повече хора и канадци и скорошни имигранти, поразгледай местната преса, обяви за работа, наеми, какъв е стилът на живот на местните и т.н. Ако решиш, че ти харесва, проучи точковата система за имиграция от официалния правителствен сайт
http://www.cic.gc.ca/

Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 64323093a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В България е най-добре

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 78eeb26fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Номер 1, братче, то не беше да живееш в САЩ, не беше в Австралия, не беше в Канада, не беше в Испания. Разбрахме и, че жена ти е полякиня и че баща ти е тъп и те е комплексира с думите си, че е успял, а ти не си си купил жилище още, и че си преподавател в Испания, и че децата ти са интернационални. Всичко разбрахме.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2500065f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм автора, но №1, благодаря за изчерпателната информация. Някои неща ги знаех от преди по мои проучвания, но информацията която си дал е изключително ценна!

№3, заради хора като теб хора като него си търсят късмета далече от българи и България! Човека смея да кажа че е от тези които са целели интеграция за да може децата му да имат по-добър шанс във живота! Сам е осъзнал че българската култура и манталитет не дават положителен резултат! Бас ловя и че просто пише във форуми и понякога търси контакт поради може би вид носталгия, а това един вид го крепи човечеца защото все пак със това е израстнал а хората са такива че търсят това от детството или поне това което им напомня на него. По същият начин по който търсим партньор напомнящ ни на родителите по някакъв начин.

Браво на човека и много благодаря! Такива като №3 ще си останат на дъното защото СА избрали да имат такова мислене и поведение..

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ced7df8b7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От автора:
Много благодаря на всички коментиращи. Всеки има право на мнение :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 78eeb26fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от 3 до 4

Аз нямам нищо против човека. Просто не разбирам защо във всяка тема пише, че е емигрирал в различна държава. Не знам какво толкова скочи като ощипан и го прие лично. Че и разбра, че мисленето ми било кофти и че той емигрирал заради мен. Нито ме познаваш, нито нищо. Не бързай със заключенията. Да си емигрира човека, не ми пречи. Просто не обичам лъжци и изразих мнение. Това е всичко.

Моето мнение може и да не се хареса на някои, но аз поне не съм обиждал в коментара си за разлика от теб. Така че не знам кой с какво мислене е. Иначе не отричам, че коментара му е полезен.

Според мен е по-долно да обиждаш, отколкото да си изразиш мнението без обиди макар да не е в унисон с останалите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1cece21461
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   3 (7), много, ама много ми е интресно как знаеш, че е един и същ човек във "всяка тема"!?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2500065f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От 4 до 7

Не съм целял да наскърбя никой. Извинявам се ако е така. Яд ме е на българското мислене. Това което ме натовари е как се клевети някой без да знаеш кой е. Има много хора от чужбина които пишат тук. Шепа са тези които са устремени. Всичко се измерва и хората биват анализирани. Human Development Index за България е висок, но статистически което е въпросително. Други силни икономики имат 'много висок' индекс за развитие на населението. Радвам се че човека е от умните и си е следвал мечтите. Борил се е за нещата които иска и си е отворил ума. Дразня се когато хора като него биват потъпквани, знаейки че болшинството от българите отиващи на вън са просто бачкатори които ги интересува ядене и пиене, да спестят от минимална заплата каквото могат, да си купят / ремонтират жилища, коли и тем подобни, до де се върнат във България.

Човека добре го е обяснил, защото е минал през неща които други не са. Просто искаше да помогне.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 78eeb26fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7, 8, приемам извиненията, но никого не потъпквам и никого не клеветя, повярвайте ми, знам. Питайте го да видите (ако си признае).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2500065f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От 4 до 10,

Човека даде информация която е изключително полезна и вярна. Истории от опита на хора има всякакви. Аз пък ходих на сватба тези дни и един от гостите - българин, беше със жена си бяла французойка и бебето им. Интересното беше че беше взел и децата си от преден брак, като децата му пък са били от чернокожа французойка и имаха тъмна кожа и афро коса заради надделелият ген. И двете му деца играха хоро и чух че говорят и български. Ситуации и хора всякакви

Аз пък съм спал със мъж дето е полицай и смесица от англичанин, евреин и италянец. И аз ли съм луд ? Сигурно.. просто ситуации всякакви от опита на различните хора. Приеми го.

Когато човек е във кутията няма как да види нищо, защото мисленето на българина е 'йовано, йованке, моми, момци' и тем подобни селски роби.. ракия, вино, ядене и пиене.. консерватизъм и всичко що е останало от комунистическо време дето се тачи..

Аз съм западняк, либерален и свободен и се радвам че №1 също. Пък и полза няма от това да ме лъже, защото само даде информация която може да е полезна.. не виждам къде му е плюса да ме лъже мен или някой друг.. само конспирации тук :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 78eeb26fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, не разбрах това, че си спал с мъж полицай и че някакъв си имал черни деца, какво общо има, ама щом смяташ, че е по темата, за която спорим - да си жив и здрав. В смисъл, че като живея в БЪлгария, се предполага, че трябва да плюя гейове и негри ли какво? Ами не, няма да ги плюя. Не съм човека от твоята представа за бъгларина, просто не понасям лъжци като номер 1. Не е необходимо да си бай Ганьо, за да не понасяш лъжи. И да, знам на 100%, че е той. Следя сайта от доста време и доста добре разпознавам стиловете на писане. Мога да се хвана на бас за колкото пари искаш, че този човек пише във всяка тема, че е в различна държава. До момента се сещам за Австралия (малко австралийско градче на източния бряг), САЩ (Маями), Испания и още къде ли не, а сега разбирам, че и в Канада е "живял". Поне да каже, че ги е чувал тези неща от приятели, а не да лъже, че живее едновременно в 15 държави.

Интересно ми е да чуя мнението му въпроса, макар да съм убеден, че ще отрече и ще се прави на ощипан.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2500065f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От 4 до 12

Разбирам.

Щом вярваш във това че лъже, и че си убеден, имаш пълното право.

Аз съм благодарен за информацията било то прочетена ли е или доставена.

Живи и здрави да сме това е най-важното

Благодаря :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: dfffada946
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Наскоро се запознах с българка която от 29 години живее във Ванкувър. Сподели ми, че там има сплотена българска общност, което може да е от значение за тези които искат да емигрират. Имам приятел, който живее в Монреал. Много се блъска за да издържа себе си и семейството си, но там поне ако бачкаш здраво имаш нещо насреща.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5582c84aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От номер 1 за номер 3, 7, 10.
Имаш някакъв талант наистина за анализиране на стиловете на писане и точно заради подобно профилиране аз внимавам, защото искам да си запазя анонимността.
Ако огледаш темите в подфорум чужбина ще видиш, че има теми с конкретни въпроси за живот, работа, документи или учене в специфична държава и втори тип теми с по-скоро философски (примерно чужбина или България) терзания или житейски ситуации, които могат да се развият в различни страни, но ако се смени страната, това не променя ситуацията. Какво имам предвид? Ако съм в Уолонгонг, Австралия и си търся университет, къща или работа, не мога да пусна тема как да си намеря работа в Хамбург, Германия, примерно само и само за да си запазя анонимността, защото ако го направя, информацията, която ще получа за Германия ми е излишна и не ми помага. Но, ако имам житейски проблем и искам да го споделя, като примерно, че детето ми е от смесен брак и ме притеснява проблемът с идентичността или езиковото му развитие и искам да го споделя и да получа съвет не е от значение дали пиша, че детето е от българин и полякиня или от българин и австралийка, защото в случая проблемът не е свързан с конкретна страна. В такъв случай, обаче, ако напиша друга страна, а не тази, в която живея, получавам отговорите, които търся, без да се свързва тази тема с други теми с житейски ситуации и така да ми се направи профил. Така се надявах да си запазя анонимността. Но, ето, че се оказа, че има добри профайлъри като теб, които могат да свържат нещата, поне донякъде. Казвам, поне донякъде, защото аз никога не се включвам да пиша, че съм живял в страна, в която не съм, когато става въпрос за тема, в която се обсъжда конкретно живота в определена страна и затова не знам дори за каква тема за САЩ говориш, примерно. Ще спра до тук, защото искам да си запазя анонимността, а не да ти доказвам колко си прав и не си. Но, определено имаш талант в областта на анализирането на стилове на писане!
Колкото до Канада, не само съм живял там, както вече писах, но я познавам много добре. Според мен обаче, много потенциални имигранти правят грешката да търсят подобни форуми като първа и основна инстанция за информация. А, нещата е добре да стават по следния начин. Интересуваш се от Канада, чудесно. Питаш в spodeli. net за официалните сайтове за имиграция и форум на българите живееши там. Започваш да четеш всички официални правителствени сайтове, научаваш програмите за имиграция, видовете визи, възможности за работа, учене и т. н. Проверяваш цените на жилища, разходи за живот, работа и т. н., намираш и форумите на българи, които вече живеят там и едва тогава може пак да се върнеш тук и да питаш за впечатления на българи, които са били в Канада какъв е техният личен опит, как са се чувствали в Канада в началото и т. н. Но, за съжаление много българи чакат наготово някой просто да им напише всичко от А до Я как да имигрират и да си уредят всички въпроси по техния конкретен случай, което няма как да стане. Да не говорим, че е несериозно да се задават въпроси от сорта, колко струва виза за Австралия или колко струва обучението в канадски университет, просто защото можеш да идеш на конректния сайт на конкретния университет или посолство и да видиш тарифите. Все пак, когато мога се включвам да помагам, но мисля, че питащите трябва и те малко да се постараят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker