Чужденци в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (106896)
 Любов и изневяра (25635)
 Секс и интимност (12571)
 Тинейджърски (20979)
 Семейство (5454)
 Здраве (8513)
 Спорт и красота (4411)
 На работното място (2511)
 Образование (6642)
 В чужбина (1426)
 Наркотици и алкохол (999)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1570)
 Други (15273)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от В чужбина

Чужденци в България
преди: 2 години, 29 дни, прочетена 2988 пъти
За тази тема няма подходящ раздел, но все пак нека да е при сходните, свързани с българите в чужбина. Моля, нека тези, които не са родени в България да споделят опита си в нашата страна, а тази които са оттук да опишат познанствата и връзките си с чужденци, живеещи в България. Целта е да разберем дали чужденците успяват да се задържат в страна като България и дали има перспективи за развитието им.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 29 дни
hash: 83d9b4bf7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В чужбина преди време работих за един италианец, който имаше няколко бизнеса. Имал е и вземане- даване в Африка, както и бизнес в Португалия. В Португалия обират фабриката му и той фалира. След години се мъчи да инвестира в България. Познава много българи, пътува в страната, мъчи се да развие бизнес, но корупцията го смазва. Постоянно му искат рушвети, натискане от мутри, чисто административни простотии и прочие. Накрая се оттегля от България, въпреки че му харесвала.
Много често ми казваше- Булгаро мафия- мафия. Италияно мафия, но Булгаро гранде мафия.
Още съм в чужбина, познавам някои чужденци, които са учили в България по Еразъм. Дават хубави отзиви. Но не познавам чужденци, които работят в България.

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: f7a1e37b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм роден в Германия, но от 5 години живея в България и пушка да ми опрат на главата, от тук не мърдам.

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: bce895fd4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз познавам руснаци, които живеят от години тук и нямат никакво намерение да се връщат. Имам и познат испанец, който има хотел на морето; добре върви и май и той тук ще си остане.
Най-атрактивната персона сред приятелския ми кръг е американка, която навремето дойде у нас да си усъвършенства българския език (учеше славистика), омъжи се за тукашно момче и в момента е един от най-добрите преводачи на български автори и посредник между тях и американските издателства. Тази жена, ако я чуете как пее родопски песни, ще ви падне шапката, на нея просто отвътре й идва! Вярно е, че е филолог, но тя вече и акцент няма, човек, ако не знае, че е чужденка, никога не би предположил. Няма равна и на точени баници.
Сещам се и за една французойка, която си купи къща в Странджа за почивки през лятото. Пълна съборетина за някакви смешни пари (беше нещо от порядъка на 7-8 хиляди лева), но с мъжа й - мой приятел, я ремонтираха и я направиха приказка. Обаче се разведоха и жената реши да продаде имота. Веднага се намери купувач - неин сънародник, който без да се замисли й наброи 100 000 евро и тя си каза: "О! Така ли? Ами че това е бизнес!" И започна да изкупува още съборетини, да ги ремонтира и да ги продава. Остави си няколко имота близко един до друг и направи еко селище. Доколкото чувам, било пълно с туристи от Европа през лятото.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 29 дни
hash: e08e8ea3eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не смея да кажа какво им е мнението на моите познати, че ще ме оплюете.

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: 7349ff17a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   2, а може ли да попитам защо? Много ми е интересно, понеже много хора бягат от тук и даже днес говорих с една жена, която ще заминава за Холандия.
По темата: виждала съм доктори- чужденци, които явно са завършили в България. Някои от тях сякаш успяват да се реализират тук.


Black Sabbath

 
  ...


...
преди: 2 години, 29 дни
hash: 28acbd3a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Познавам двама японци които поради някаква причина попаднаха в България, по-точно в ТЕЦ-а в Гълъбово. Първоначално си бяха типични японци - девствени зубрачи с очилца, скромни, тихички, точни като часовник, чак ти става досадно колко са роботизирани. Бързо напред, след няколко месеца ходеха на дискотеки, слушаха чалга, закъсняваха за работа, напиваха се като мърши и когато стана време да се връщат в Япония псуваха на майка защото България според тях е най-хубавото място на света.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 28 дни
hash: f7a1e37b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако искате да видите какво чужденците, преселили се да живеят България и мислят за нея, влезте в YOUTUBE и напишете в търсачката "Да хванеш гората". това са програми на Българска Телевизия и имат много клипове там.

До н. 6
През 80те години работих в ЗЗУ Стара Загора. Тогава България закупуваше технологии и обурудване от Япония. Тяхни специалисти идваха и монтираха машините в новата сграда. В началото започваха работа точно на минутата. Почивката също спират и след това започват точно на време. За обяд, същата работа.

Нашите обаче не бяха така. Спират за почивката и за обяда десетина минути по-рано, започват да се събират, лафят, смеят се и заминават да се измият. След почивката, същата работа - весело и спокойно.

Първата седмица японците бяха така, но след това започнаха да се ослушват и споглеждат и започнаха също като нас. Кво ли си викаха?... Абе ние да не сме по-прости от тях!
Имаше един японец, който се сприятели с нашите момчета и те започнаха да го водят навсякъде с тях си. - След работа на кръчма и после в бара. За събота и неделя, подобни мероприятия. Научи и малко български, като първото бяха псувните.... знаеше ги всичките. На края, като си тръгваха, той се разплака, можеше да видиш, че душата му плачеше, така му харесваше в България.

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 9c33b17bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Познавам една рускиня, при нея ходих на уроци по руски и не съм чул да се оплаква от живота си тук. Даже съм чувал добро мнение от нея за някои български университети. Това е когато сме си говорили по между другото.

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: f7a1e37b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   №1 Това за което пишеш в коментара си, направо си го изсмукал от пръстите си. Никой италианец, или кой да е чужденец, няма да инвестира никакви пари в Португалия, защото положението там, от години е много зле. Една от най голямата престъпност в Европа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 28 дни
hash: 3b53d19316
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Познавам много чужденци, които живеят и работят в България.
В последните ми две работи, компаниите бяха много интернационални и имаше хора от всякъде.

Един да се оплаче не съм видял. Ама всички те взимаха много, много добри пари за българския стандарт.
Това е все едно да питаш семейство в 5-7к бюджет дали им е готино?

Имаше няколко човека женени за българки, други бяха със семействата си там, а трети сами.

България е идеална за хора с пари.Братан.

 
  ...

...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 83d9b4bf7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От 1 към 9. Каквото ми е казал италианеца, това и споделям. Той сам ми е казал, че се е пробвал, разграбили са му цехчето и се е отказал. Това е. Явно наистина държавата е много корумпирана щом е станало това нещо.
Няма смисъл да лъжа, просто споделих историята му.

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: e94d0a1a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

12.   Да, мъжът ми е чужденец (европеец) от по-заможна страна и иска да остане тук. Харесва му. Познавам и други, пак европейци, които си купиха апартаменти и се установиха в България.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 28 дни
hash: d20296dd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Какво сте сложили единички на номер 12 ?! Ами да, за западноевропейците парите не са единственото нещо. Да, важни са, да, в България има много неуредици и абсурди и много хора наистина живеят мизерно и има от какво да се оплакват, но всъщност не се оплакват само те - оплакване и плюене по България чувам и от хора, които са си много добре откъм доходи, ама пуст манталитет...

 
  ...
преди: 2 години, 27 дни
hash: f7a1e37b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Каквото и да си говорим, всички знаем, че ако си на добра заплата, в България живота е прекрасен. Познавм чужденци живеещи и работещи тук ИТ в София. Единият се ожени за българка и ми каза че това е живота за който винаги си е мечтал и най-после го е намерил в Бълария. Мога ли да споря с него? Благодарение на тях осъзнах, че ако спра да зяпам на другите в чиниите и погледна по-добре в моята, ще осъзная и оценя какво имам в нея.

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: 2424ae28d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторката: Аз познавам много чужденци в България. Мъжът ми също също е такъв, така че това е тема която живо ме интересува. Но една история си струва да разкажа. Става дума за мой колега, който първо не се интересувал от образованието си. Идва от Швеция, но го мързи да работи по специалността си и започва в колцентър в София с родния си език. Дига телефона няколко пъти на ден, приказва някакви глупости и после 1,5к заплата. След като отпадат разходите за квартира, храна и т.н. му остават чисто 800 лв., които всичките изпива и дава по жени. По някое време толкова пропада, че взима заем от едно момиче и се връща в Швеция. Там се крие 2 години, за да не върне парите. Тя го намира там, но той отказва да й върне парите. Тогава тя казва на родителите му какво е направил и те й връщат парите, но него го пращат в България да си отработи, иначе няма да види бял ден вкъщи. Пак почва в колцентъра, после се премести при нас да работи по специалността си. Обаче с това момиче, което му дава парите, започват връзка и вече тя е бременна. Той решава да остане тук и хепиенд. В началото всички гледат на България като на забавление, включително и моят мъж, но в крайна сметка животът ги притиска и се налага да станат по-сериозни.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 25 дни
hash: e08e8ea3eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   15, извода, който аз си направих е, че има българки, които аа готови да вземат най-голямата отрепка, само защото е чужденец. Той ходил по проститутки, харчел си парите за низки страсти, завлякъл я с пари, а тя за награда му ражда дете. Ако беше българин, щеше да е отрепка в нейните очи. Това, че временно се оправил, зашото техните го натиснали, не означава, че скоро няма да се върне към старите навици.

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: a3122641af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Вече са 2 години така временно. Детето расте пред очите ми и го възпитават много добре. Моето мнение е, че чужденците идват тук или с много пари и целенасочен план да инвестират, или да се налудуват, защото мислят, че България е дивашка държава, където всичко е позволено. Дали поведението на въпросния швед е временно, пак само времето ще покаже. Но всъщност в днешно време хората много лесно се развалят, без значение от каква народност са. Иначе си прав, че българите гледаме доста критично на сънародниците си и виждаме изкуствена романтика в чуждото.

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: 196c77cf0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   16, какво се учудваш, българите и българките нямат грам самочувствие, мислят се за най-дебилната паплач и за тях всеки чужденец или чужденка е Господ. Един професор правилно каза, че 80% от българите са дебили, но е смалил малко, за да ви пощади, дебилите на тази територия са 101%. Още от училище смазват самочувствието на децата си като ги учат как са били роби на турците и всеки ги е подритвал като парцалена топка. Всъщност българите дори не са народ, а някакъв бъркоч от най-различни племена които са се омешвали през вековете, затова не са общност, не се подкрепят, просто не се чувстват близки, защото не са генетично свързани. Затова всеки гледа сам да се спаси и да се натресе в чужда държава все едно някой го е канил да сяда на чуждата маса. Жалка картинка е посмешището наречено българска нация. Проклинам лошия си късмет, че съм се родил сред вас. Целия ви живот е сеир. Грешка, цялата ви история откакто ви има е цирк и сеир. Айде, 15 септември дойде, училището започва, пращайте децата да учат как са били под робство и да усвоят чужд език, за да се разбират с новите си господари като отидат да им слугуват в чужбина.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 25 дни
hash: d20296dd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   18, те и швейцарците например са такъв "бъркоч", че даже и не говорят на един език, ами на цели четири.
За самочувствието си прав, но другото са обяснения-оправдания, изсмукани от пръстите.

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: ba9fc6829f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   №18, звучиш като човек с тежки личностни проблеми и криза на идентичността. Все пак отговорите започнаха да излизат извън рамките на темата, затова трябва да кажа нещо по въпроса. Познавам руснак, който се е заселил в село в Източна България. Селото е на 90% циганско. Обират му къщата няколко пъти, а когато излиза от тях слага капаци на прозорците. Когато си е в Русия, заковава и вратата. Въпреки това той не се отказва като мнозинството и продължава да стои в селото и да не продава къщата. Казва, че в България е по-добре от Русия и само да ги нямаше престъпниците в неговото село всичко щеше да е наред.

 
  ...

...
преди: 2 години, 14 дни
hash: 6b926dbec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Върнах се от чужбина и постоянно чувам чужда реч из тролеите и трамваите в София. На мен ли ми се струва или са повече от преди, да речем 2013-14? Не ми харесва тази промяна в София, ще ми се да отида в малък град, където има само родна реч по улиците? ! Ще заприличаме на запада.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c3b1d997f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   21, какво ли са мислили за тебе, когато ти си се возил в тролеите и трамваите в градовете, в които си живял досега? Това, което казваш е и причината ксенофобски настроените англичани и германци да живеят в провинцията, за разлика от ксенофобски настроените българи, които масово живеят в чужбина и хулят хората, които са ги приели.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 652c477456
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   До 22

Какво му е ксенофобскито ?!?!?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6b926dbec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Не съм ксенофоб, но ме дразни, че българите се мразим помежду си, пък се кланяме на всеки чужденец по морето и в София. Един шофьор в тролея преди години като видя една американка едва ли не й правеше метани. В чужбина като чужденец никой не ми е постилал така. Ние се смятаме за по-долни от тях и сме сервилни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ee15893ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   23, половината ни емигранти "живеят с погнуса" в чужбина и това само заради "надменните англичани, германци, холандци". Ето това е ксенофобското. Като не ти харесва в чужбина, стой си в България. Ав България хората наистина боготворят чужденците, особено по селата, защото те са единствените дръзнали да се заселят в тази иначе "страшна" страна със "заплати по 500 лева". Ако вместо чужденците тук се връщаха българите-емигранти и гурбетчии щяха да им се радват още повече.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 350b55ce31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Лично не познавам чужденци в България освен македонци, но тях не ги смятам точно за чужденци. Кварталът ми в София обаче взе все повече да прилича на руска колония. Не че имам нещо против руснаците, но в един момент става някак странно късно през нощта да чувам викове на руски, а не на български.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 652c477456
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   До 25

Не обичам повторенията, затова прочети номер 23 отново :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0f85007ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Приятелят ми не е българин, но от тук не мърда. Семейството му също се премести тук, въпреки че в родината си са много добре финансово обезпечени. Самият той завърши български университет бакалавър и магистър сега с негова роднина ди направиха фирма, засега печеливша без връзки. Самият той и семейстното му за обикаляли много из други европейски страни но нямат особено положително мнение за тях.
Допълнително е в процес на получаване на българско гражданство както той така и семейството му

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: f33706345c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Аз познавам доста чужденци в България. Приятелката ми е от Украйна, но не живеем заедно. Тя е с още две момичета от Украйна. Едното от тези момичета излиза с турчин и често се събираме заедно. Та придобих някаква представа за турците. Познавам и двама италианци, които отдавна живеят в България, а наскоро завърших училище, имах съученик от Гърция. Мисля, че колкото и добре да живеят чужденците в България, рано или късно напускат страната. Труден е животът тук. 28, може ли да споделиш приятелят ти откъде е и от колко време живее в България?

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 0f85007ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   До 29 от 28 датчанин той самият от 23 години а семейството му от повече. Във връзка с чужденците познавам и двама французи които имат доста успешни заведения от няколко години отново без връзки, единият е женен за българска а другият отново си излиза с нашенка. Наскоро в квартала се появи един мексиканец, който заедно с жена му (българска) са се върнали от Сащ и развиват своя фирма.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 9a12df20ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   16, а дали нашенката не си прави тънки сметки да получи наследство в Швеция някой ден и да си го харчи тук? Проучила е тя "калпазанина" и е решила да се прикачи. Важното да няма 5 братя и сестри, но едва ли е повече от 1 конкуренцията.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 652c477456
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   До 31

Такива като теб са достатъчна причина, за ДА НЕ живеят чужденци у нас.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 697a0ebdb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Абе №30, те ни четеш ли, че този човек е млад мъж? Как ще се мисли за наследство при млад човек. Освен това тя вече му е дала пари. Не е ли възможно българка да се влюби в чужденец, въобще в някого? Тука такива теории чета, направо се замайвам от глупости. Жените не можели да се влюбят, а само търсят парите и т. н. Ами вече в днешния свят много жени изкарват повече пари от мъжете и по тази логика трябва да си стоят сами с парите?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: f33706345c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Наскоро се запознах с една японка, която живее в България от 3 години, но на различни места, защото е художник и има нужда от нови вдъхновения. Рисува със специфична техника от Япония и продава произведенията си само в чужбина. Рисува и по анимационни проекти, също само за чужбина. Но пък е избрала да живее и твори в България и тук да харчи парите си. Бях очеровен от скромността и интелигентността й. Въобще каквото бях чувал за японците мисля ми се потвърди.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4313e2ff18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Бил съм в над 38 страни. Както казва но.34 единствената нация на която свалям шапка , това са японците. Другите са свине , масово. Особено англоезичните.

Иначе по темата. Познавам американец (от индийски произход) който остана . Беше ми мениджър в голяма ИТ компания. Как се оправя с расизма срещу циганите незнам, въпреки това има три деца от българка.

Германец , който се ожени за най добрата ми приятелка. В момента живеят в Германия , защото детенцето им е с диабет , а там помпата с инсулин се осигурява безплатно. Иначе и на двамата изобщо не им се мърдаше от тук.

Колумбиец, ожени се българка, запознали се на бригада в Щатите.. Беше ми колега в испаноезичния отдел. Скатана работа и той така дигаше телефона 3-4 пъти на ден. Научиха го на касаплък на втората седмица от сватбата. Изобщо не иска да се маха.

Един американец , т.е. българин , но в сащ роден и отраснал. Говореше български , но в един момент жена му го притисна да се махат в Щатите. Тя си беше чиста българка. На него обаче му се стоеше , даже инвестира в имоти.

Руснаците изобщо няма да ги броим. То черноморието си е тяхно вече , те го изкупиха.

В моето село имаме двама англичани. Реставрираха си къщата по старобългарски стил. Купуват си дърва за зимата , жулят ракия и пишат код . Всички на село много им се кефим.

Гаджето ми беше французойка . Ако не я бях зарязал щяхме да се оженим и да живеем в БГ. Супер много й харесваше тук . Живеехме в Люлин 3 около година. Намери си веднага работа , като вайзър в един френски ИТ отдел . Просто нещата между нас не вървяха, не че България беше причината.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 2d98c00428
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Да, всички чужденци се избиват да живеят в Люлин 3. Хубавото на България е в Северозападната част.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 35c8891043
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Номер 35, кое е селото или ако е неудобен, въпросът, дали можеш да споделиш имена на села, където се заселват млади хора със свободни професии, че обмислям да се измествам и аз..?

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 2d98c00428
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   37 - Желява, прекрасно село на южен слънчев склон на Стара планина.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c4ac38b7d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   До №28
Предполагам приятелят ти е негър, щом и семейството му се е преместило тука.

До37
Млади хора със свободни професии, избират селата в близост с големите градове. Така е и в цяла Европа. Спокойствието на селото и работата в града.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: be91762a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   35, наистина има много чужденци, които остават при любимите си българки. Аз също успях да се наложа в спора с моя приятел, когато трябваше да решим къде да живеем. Аз бях непреклонна - от България не мърдам. Надявам се, че като имаш отново връзка с чужденка, няма да напуснеш България, а ще я привлечеш в страната.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 6ba9bc6938
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Хайде да не се заблуждаваме за качеството на чужденците, които идват тук. Рай сме за педофили, изнасилвачи и т.под., в последните няколко месеца изскочиха толкова скандали - валиумния изнасилвач в София, педофила-проповедник в Сливен...
Ние сме евтина дестинация, която привлича с ниските разходи за закупуване на жилище, особено в провинцията, плюс всеизвестното царящо навсякъде беззаконие. За немските пенсионери сме супер, те са може би единствените нормални от идващите. А,да, привлекателна дестинация сме и за гейове, алкохолици, наркомани (особено много са на Слънчака).

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 31444ab52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Е как няма да им харесва, като дойдат и не им се тръгва. Получават си заплатата ясно каква, плащат им всички разходи, на шефовете цели луксозни къщи, представителни разходи, ресторанти евтино така и така, всичко е лежерно бързо свикват на това, хубави жени, после как да си тръгнат. За топ мениджмънта които са семейни децата им имат възможност да учат в международни училища и това се поема от фирмата и т. н.
Втора категория тип да хванеш гората, дошли на спокойствие преподават по интернет, работят он лайн изкарват пари или си харчат пенсията.
И трето българиге винаги са мазни, лицемерни в стил да не се излагаме пред чужденците.
Един германец ми каза, че най го е впечатлило как българина си освобождават леглото за да спят гостите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3961c56868
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Има ли някой наблюдения колко време трябва да мине за възрастен човек, който не се дистанцира от българите, за да започнат да го приемат като местен. Не казвам като българин, а като местен, т. е. като човек, който "си е от тук".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker