Повече чужденци = повече омраза? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Повече чужденци = повече омраза?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2631 пъти
Живях в Братислава и Прага. В Братислава като българин бях екзотичен и на повечето хора им бях интересен. В Прага само в моя отдел имаше няколко българи и въобще Прага е пълна с чужденци и туристи. Американците се държат като у тях си. Сякаш на чехите не им пукаше за мен, дори като че ли до гуша им е дошло от чужденци и туристи. Така беше и в Лондон ("От догодина твоите хора ще ни вземат работата" - моята хазайка там през 2006-та), Амстердам, Париж. Сигурно така е и в Милано, а по испанските сериали се забавляват с българите, че сме били опасни.

Та се замислих не е ли по-добре за българин и въобще един чужденец да отиде в по-хомогенно общество без много чужденци (например Минск), а не в такова, на което му е писнало от чужденци и туристи? За пражчани казват, че преди тълпите туристи през 90-те местните се радвали на гости в града им. Ами в едно малко градче в Англия (50 хиляди) има 33 джамии, а в София е само 1, за Лондон да не говорим, та как няма да се дразнят англотата? За тях там съм просто поредния досадник и натрапник.

Дори в мен го забелязвам това - като в София рядко имаше чужденци им се радвах и помагам, сега като са повече ме дразнят като си говорят на своите езици. Та се замислих дали затова и човек не е по-добре да пътува и живее по места, където не са много другите чужденци и все още ще е екзотичен? Като че ли прекалено многото чужденци събуждат враждебност сред хората от стара Европа (в Америките не е точно така).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: da3e5f7e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-добре авторе всеки да си седи на задника и да си рови пясъка в родната страна. И без това повечето хора живяли навън като се върнат тук виждам, че нищо не са научили от живота навън в подредените държави. Същите гьонове са си. Така че ако някой ще излиза навън поне да е малко от малко читав, а не да изнасяме шкартото си.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f46299252b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да те имат за екзотичен? Явно нямаш друга характерна черта, която да накара човек да те хареса.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0cc53526de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Епа как.Ние/вие българите постоянно крадете,чупите,друсате се и простуирате там.Ако дойде някой турчин примерно(не съм расист или фашист)ама няма да ни е приятно нали!И не говоря,по вестниците и телевизиите го казват.Дръжте с местните в чужбина добре,за да се държат чужденците и те така с нас!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 95d6a02eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От 5 години съм в Англия, от 2 в Лондон.
Тези които мразят емигрантите и се държат гадно и агресивно с тях в повечето случаи са ниско образовани, мързеливи и глупави. Хора, които си мислят, че емигрантите им взимат професиите и работните места.
Но като им кажеш да работят работата, която ти вършиш, веднага започват с оправданията.
Поне това са моите наблюдения.
За други държави освен за Англия не мога да говоря. Емигрантите сме доста внедрени в икономиката, бизнеса и другите сфери в държавата.
Под "емигранти" нямам предвид само нас българите. Говоря за поляци, литовци, румънци, унгарци, индийци, араби, чернокожи и тн.
Какво ще стане ако внезапно всичката тази работна ръка си замине.
Цехове, предприятия, бизнес центрове, банки, земеделие, селско стопанство и какво ли не още просто ще фалира.
Българите не вършим само най-черната работа. Има доста нашенци с бизнеси, хора в администрацията, в банките, в най-различни услуги свързани с бизнеса, финансите и тн. Има лекари, зъболекари и прочие.
Аз от доста време ходя на зъболекар при българка. В самата сграда другата зъболекарка е арабка, имат и зъболекар чернокож. Ако тези хора изведнъж изчезнат, какво става.
Имам познати, които учат в университет в Лондон. Те ми разправят как единият им професор е Индиец, другият литовец, третият не знам си какъв. Повечето им колеги са индийци, корейци и прочие. Нали се сещате, че ако и тези хора бъдат изгонени, то и университетите ще са на загуба.
Общо взето ми е странно как в бивши колонизаторски държави като Англия, Франция и подобните им, има хора с претенции към емигрантите. В смисъл позволено ти е да колонизираш и да разграбваш чуждите богатства, а когато чужденци идват и законно работят в държавата ти и я развиват, негодуваш. Доста лицемерно.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: bb5e2d80a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Колкото повече хора и култури се смесват, толкова повече сблъсъци ще има между тях. Местните хора се притесняват, и то с право, че новопристигщите ще им отнемат работните места и ще променят живота им към по-лошо, което е самата истина. Престъпността се покачва и животът става по-труден и несигурен. Централните части на много градове в засегнатите от наплива държави и най-вече Прага и Париж смърдят на пикня. Джамиите никнат там като гъби след дъжд. Престъпност, тероризъм и всеобща несигурност стана ежедневие и създават все по-голямо напрежение.
Това е добре за политиците които създават настроения и настойват хората. Не случайно, броят на тези които се присъединяват към крайно десните организации и политически партии, никога не е бил толкова голям. През Втората Световна Война нацистите са биле предимно в Германия, а фашистите в Италия. Сега те са навсякъде.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0cc53526de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 4 а английски говориш ли? Ако аз бях в чужбина(въпреки, че нямам желание) да живея там де никога не бих гледал българска телевизия там. Например в Англия BBC имат доста интересни програми не само основната, в Италия RAI също имат интересни програми, в Испания тяхната телевизия също. И бих отишъл при зъболекар или лекар руснак, сърбин, македонец, украинец или поляк, но при българин едва ли. И говоря за чужбина не тук. 3

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4de0bfc906
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От 4. Да, говоря английски. Бг телевизия, и като цяло ТВ не гледам, не ми е интересно. Черпя информация главно от интернет- статии, вестници, предавания, подкасти и подобни. Не виждам какъв е проблема да ходя при българка зъболекарка. Жената е професионалист, използва съвременна техника и методики.
Нещо не разбрах какъв ти е въпроса.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0cc53526de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От 7 поздравявам те,че говориш английски.В чужбина трябва да се съобразяваме с местните обичаи и да ги спазваме.Като дойде някой чужденец и говори на неговия език и не иска да говори на български не ни е приятно нали?Така е и на тях местните

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0cc53526de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7 съм ето пак 16 годишен тинейджър българин нападна с нож в автобус във Виена,Австрия.Като не ви харесва там(без значение дали е в Англия,Австрия или Германия) не ходете там!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fe585c425a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Бях шокиран как в малко градче в Холандия има толкова много забрадени.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dc3f387e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Твърдe ниcкo зaплaщaнe, пoчти никaкви пoчивки, прeкaлeнo дългo рaбoтнo врeмe - куриeритe в Гeрмaния ca пoдлoжeни нa oгрoмeн cтрec. Мнoгo oт тях cтaвaт жeртвa нa жecтoкa eкcплoaтaция. Cрeд тях имa и нeмaлкo бългaри.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fe585c425a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   12, не само куриерите и не само в Германия. В кол центровете и големите корпорации е същия гърч за само малко повече пари и дори повече драма и интриги.

Засмян

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 284c515845
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Каква е логика в България в кол центровете да взимат по 1000 1500 лева, а в Германия да са най-ниската длъжност

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b8f3b148df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 14

Че те 1000 лева, пари ли са, бе?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 284c515845
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ти колко взимаш

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker