В България или в чужбина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

В България или в чужбина?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1879 пъти
Напоследък съм много несигурна в себе си.. Сега завършвам 12ти клас и не знам какво да правя с бъдещето си. Исках да запиша висше образование, но родителите нямат възможност да ми помогнат по никакъв начин а съвсем сама няма да ми бъде лесно. Приятелят ми замина за Англия за да изкарва пари и, когато завърша да е посъбрал някой лев и да си заживеем двамата там. Той е страхотно момче, заедно сме от доста време и много усилено работи за да осигури хубаво бъдеще и за двама ни, но не знам дали ще ми понесе да не си живея в родината. Говорили сме за това и неговото мнение е, че не иска поне в рамките на 10тина години да живее в България, защото в Англия трудът му се заплаща добре и след това евентуално може да се приберем тук и да помогнем някак на нашата си държавица. Знам, че всеки рано или късно трябва да поеме по своя път, но аз се страхувам много от това, което ме очаква и не знам кой е правилният път за мен след като ще заменя ученето направо с някаква работа.. Има ли някой който е бил в моето положение и би могъл да ме посъветва някак?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: ca2d1d8cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   В чужбина

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4351dda427
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма какво много да се каже, не си споменала дори специалност. Ако не знаеш какво искаш да учиш, английските цени не си заслужават. Да приемем, че знаеш какво искаш да учиш.

Знаеш ли английски, на първо място? Без това можеш да забравиш Англия. Ако си положила успешно поне TOEFL, можеш да кандидатстваш чрез UCAS в 5 университета, ако помня добре. Уловката в Англия е, че студенстките заеми покриват само университетските такси. Храна, наем и всичко друго са твои лични разходи и почасовата работа не е алтернатива, а задължение.

Би могла, евентуално, знаейки къде той работи да кандидатстваш в местните университети (почти всеки град си има двойка: известния и по-мижавия) и в тези, които са наблизо. Така имате възможност да делите разходите за квартира и да не си сама. Но това не е без риск: закотвяте се за един град, адски се ограничава броя ВУЗ за кандидатстване (ако имат специалността въобще). Ако не му потръгне работа там и трябва да се мести, положението ви се усложнява. Би могла да кандидатстваш тогаз другаде и да прехвърлиш кредити от взетите изпити, но си е главоболие. Прекалено много "ако" има в този вариант.
Или да учиш в друга държава. Но ако не знаеш какво правиш, не ходи отвъд граница.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 36bdc18f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Чужбина, не се замисляй, тук е кочина.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 470c176b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В чужбина.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6740ce3d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Като момиче, което идва от богато семейство, което ми осигури страхотен живот в Лондон 2 години, нямах нужда да работя, имах всичко и се отвратих от обучението в частен университет в сърцето на Лондон и се върнах в България и уча в Нов Български университет бих ти казала, че ако можех да върна времето назад, нямаше изобщо да кандидатствам в Англия, а щях да си остана тук. Въпреки парите ми, въпреки че съм завършила американския колеж и знам идеално английски, мога да ти кажа, че само плащах и нищо не научих в Англия, а тук научих страшно много. Сама си прецени.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9147241539
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изключително много ви благодаря за отговорите. Надявам се да се справя :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3bf5d8e151
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 5, а кой те кара да ходиш в частен университет в Лондон? И в Англия и в САЩ е пълно с diploma mills, щом си завършила американския колеж, няма нужда да ти превеждам какво е това, но има и престижни университети. Аз пък завърших в Канада и нито за миг не съжалявам. Да не говорим за базата, за качеството и нивото на обучение и възможностите, които ти дава дипломата от наистина престижен университет.

Към авторката - първо реши какво точно искаш да учиш. И повярвай ми, много е важно къде учиш. Университетът е марка. Само името на университета, който си завършила може да ти донесе покана за интервю от където си поискаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker