Работа/учене в Москва? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа/учене в Москва?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1832 пъти
Привет на всички, още отсега държа да уточня, че ми се иска поне в тази тема да не се делите на русофили, русофоби, историци, приятели и врагове на Путин, политиката му и т. н. Моля, не пишете, ако няма да е по въпросите ми. Моля, да пишат само хора, които са реално запознати с живота в Москва сега, а не преди 2-3-5 години, или повече.

От доста време обмислям идеята да се преместя в Москва. Знам, че трудно мога да взема виза, но имам лични причини да искам да отида именно там. Така би било най-добре. Искам и да уча, и да работя едновременно. Въпросите ми са много на брой, но основно ме интересува следното:

1. Четох в един български сайт, че ако учиш там, нямаш право на легална работа. Това доста ме съмнява, но все пак съм длъжна да попитам - вярно ли е?

2. На работа трудно бих могла сама да се уредя, понеже за назначаване на чужденци, се изискват много, много, много документи и процедурата е тегава. Това го разбирам, но се интересувам към коя читава агенция-посредник бих могла да се насоча, за да съм сигурна, че ще попадна на коректен работодател? Въобще има ли такива агенции?

3. Как вървят заплатите в момента? Какви са наемите на квартирите, или общежитията? Шумно ли е дори и да си си вкъщи, в общежитието? (Имам брутална непоносимост към шума. )

4. Сайт, в който да си потърся квартира на разумна цена?

5. Добър университет, но и на разумна цена? Гледах семестриалните такси, на най-популярните университети и едва не припаднах... В по-безизвестните също бе скъпичко...

6. Сайт за работа?

7. Всякакви други подробности, които ще е добре да знам, преди евентуалното заминаване, могат да ми бъдат полезни. Примерно разни приятни (или не толкова) изненади, неудобства, удобства и т. н.

Отдавна обикалям Интернет пространството в търсене на отговори по тези въпроси, но навсякъде пишат различни неща...

Благодаря от сърце на всички, които ще се отзоват! ❤️ За мен наистина е изключително важно! Бъдете здрави и щастливи!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1cd2e317a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм наполовина руснак, мога да кажа това-онова. Предупреждавам, че последно бях в Русия 2012 и е минало доста време, като в Москва бях за малко.
Като цяло Русия не е страната в която ще намериш пари. Но имам и добра новина, Москва не е Русия))) там има високи заплати, но и високи наеми разбира се. Москва е огромен град, пълно е с мигранти от Азия, по неофициални данни по население може би са 3 или 4 пъти повече от България! Имай го в предвид. От руснаци знам, че Москва не е хубав град, въпреки че последните години много дръпна. По-добре разгледай като вариант Санкт Петербург, казват че било по-добре там. Сега няма да говоря как е в Москва ти вече си решила.
Като вариант отиди или се обади в руското посолство и питай каквото ти е нужно. Ще те насочат (би трябвало).
Ти искаш да знаеш за квартири и за обучението, повече информация?

Предлагам ти да търсиш посредством руски търсачки като "Яндекс" или "mail.ru", там ще ти излиза информация от руски сайтове.
Също така питай в руски форуми, там да те насочат, ще ти отговорят повече хора, имат голям трафик. Също така си изтегли ВКонтакте направи си профил и пиши на лично на руснаци да ти обяснят как стоят нещата. VK е руският еквивалент на Facebook. Намери си група по интереси и виж хора от там, с които да говориш, трябва да има доста, които да ти обяснят как стоят нещата. Просто им пиши във ВКонтакте и те ще ти отговорят. Също така гледай Влогове от Русия в Ютюб и като цяло използвай тази платформа която е доста популярна там.
По този начин със сигурност ще намериш информация за квартирите и заплатите. За образованието също.
Ако се сетя още нещо важно ще пиша. Информацията я има, просто ти е нужен начинът да я намериш.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7943152552
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Загубена кауза, съжалявам.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b1b303932a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ах, Москва... Градът е прекрасен, животът ти там ще е една още по-прекрасна приказка. Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a272b85ee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Наивност в много големи размери. А и си жена - конкуренцията с местните е изгубена кауза. Ако си мъж как да е, ясна работата. Помисли за Колумбия, не е много по-глупава идея.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ba2772494e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Подкрепям 1. Напоследък и аз се интересувам доста за имиграция в Русия. Бил съм на много места по света и Москва ми е най любимия град след Токио.
Атмосферата в града . Млади и приятни хора навсякъде. Не мога дори да го опиша.
Сега спира ме визата , както и теб и големите наеми. Самостоятелна стая в спален район ,с който се ходи с електричка(отвъд метро зоната) струва 30-40% от средна заплата. Храната е леко по-скъпа. Всичко останало е поносимо.
Ако човек живее там и не извършва някой по-специализиран труд едва ли ще може да спестява. Но пък качеството на живот си заслужава.
За Питер не мога да кажа толкова добри думи (за останалата част на Русия , изобщо). Просто не ми харесва като град. Дали защото е една идея по студено. Мрачно или защото в центъра на града няма едно дърво ...не знам. Има някаква финландска депресия лъхаща от север.
Иначе определено Питер е културна столица на цяла Русия. Всяка седмица обикновените хора ходят на театри , концерти и опера дори. Партита по клубовете не спират до 9сутринта , то така или иначе е светло цяла нощ през лятното слънцестоене.

Но да, определено Москва е много добър избор. Колкото до шума. В спалните райони , в които няма толкова движение си и тихичко. Все едно си в Обеля или Захарна фабрика. Друг е въпроса дали ще си в 15 етажна панелка ...

Пили тук как си намерила виза и работа , много ще съм ти благодарен и аз.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9f6fa6760d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, съгласен съм с теб, важна е преди всичко атмосферата. Сравнен с други мегаполиси е много подреден и чист град. Що се отнася до заплати и работа, то то е нормално да са високи, столица е все пак. Но Москва дръпна много след като дойде Сабянин. Той беше кмет на Тюмень (бил съм там) това е най-хубавият град в Русия. След това го взеха да бъде кмет на Москва и от тогава столицата много дръпна.
Но не парите са важното, а това че Русия има някак си друга атмосфера. Не е същото като в други страни, много хора са ми го казва ли. А това което ми харесва е природата. Хиляди езера и гори. На тях не са им нужни морета.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker